Delano Weltevreden – ‘Bij Stadspartij Den Helder kon iedereen afgeluisterd worden’

DEN HELDER – De Stadspartij in Den Helder kan iedereen die het gebouw aan de Californiestraat huurt afluisteren en bekijken. Dat zegt Carlo Assorgia, een van de in ongenade gevallen leden.

,,Er hangt een camera waarmee zij alle bijeenkomsten van derden op afstand kunnen bekijken en beluisteren. Ik heb het bestuur daarmee geconfronteerd, maar inhoudelijk wordt er niet op ingegaan.”

Het bestuur heeft ex-voorzitter Arie Pronk geroyeerd omdat hij beeld- en geluidsmateriaal aan derden beschikbaar zou hebben gesteld. Assorgia ontkent dat Pronk hem beeldmateriaal heeft gegeven.

,,Ik heb die informatie van een anonieme tipgever. Wat het bestuur doet is niet zuiver. De Stadspartij had mensen die het kantoor huurden op z’n minst moeten melden dat ze gefilmd en afgeluisterd konden worden. Of ze wel of niet afgeluisterd hebben is niet belangrijk. Maar ze hadden wel de mogelijkheid.”

Het bestuur van de Stadspartij geeft de pers woensdagavond tekst en uitleg over onder meer deze kwestie.

NHD, 14-10-2015, 12:54 (Update 14-10-2015, 15:33)

Reacties:

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Als je dit zo leest dan denk ik zitten we in Rusland of zo en dat dit zomaar mag iedereen heeft recht op privaci als dit inderdaad zo is en aantoonbaar dan moet men aangifte bij de politie doen wegens het ilegaal afluisteren van personen en volgens mij is dat strafbaar .

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27529957.ece/Bij-Stadspartij-Den-Helder-kon-iedereen-afgeluisterd-worden?lref=SL_3

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image