Delano Weltevreden – Bewoners weg uit Koningdwarsstraat in Den Helder + Vastgoedbeheerder ziet geen reden om man uit woning te zetten + Straks twee in plaats van drie coffeeshops?

Bewoners moeten weg uit Koningdwarsstraat in Den Helder

Den Helder – De gemeentelijke woningen aan de Koningdwarsstraat worden gesloopt.

De bewoners hebben van vastgoedbeheerder Camelot Europe te horen gekregen, dat zij daarom moeten vertrekken. Dat bedrijf beheert de woningen voor de gemeente Den Helder. De gemeentelijke woningen worden anti kraak bewoond. Sommige panden op het rijtje zijn eigendom van particulieren.

De gemeente en Woningstichting willen het gebied rond de Koningstraat opknappen. De woningen aan de Koningdwarsstraat zijn onderdeel van dat plan. In opdracht van Woningstichting begint de firma Oosterbeek komende week met het slopen van woningen aan de Koningstraat en Hoogstraat. Met bouwen wordt pas begonnen als duidelijk is, dat de drie coffeeshops uit de Koningstraat vertrekken.

Reden

Advocaat Joop van der Heiden is ingehuurd door Nancy List, naast gemeenteraadslid ook bewoonster van de Koningdwarsstraat. “Als sloop de reden is waarom de bewoners weg moeten, moeten Camelot en de gemeente een duidelijke datum noemen en de garantie geven, dat er gesloopt gaat worden. Het is moeilijk om andere woonruimte te vinden. Nu is er geen datum bekend en is er ook geen garantie, dat er op korte termijn wordt gesloopt. Die mensen staan straks dus op straat en de woningen kunnen er over zes jaar nog staan.”

Wethouder Michiel Wouters weet wel, dat sommige woningen op de nominatie staan op gesloopt te worden, maar weet niet wanneer, dat moet gebeuren. “Daar gaat Zeestad over.” Directeur Ferdinand Vreugdenhil van het ontwikkelbedrijf was gisteren niet bereikbaar voor een reactie.

Advocaat Van der Heiden heeft de gemeente en Camelot gemaand op te treden tegen een bewoner, die List het leven zuur maakt. In augustus had Camelot woordvoerder Allard Jaring aangekondigd, dat de rechter zou worden gevraagd de man uit het huis te zetten. “Dat hebben ze niet gedaan“, zegt Van der Heiden. “Sterker nog, ze zijn het niet van plan. Nu zeggen ze, dat die meneer redelijk en vriendelijk is. Ik heb hen geluidsopnamen gestuurd, waarop te horen is hoe hij tekeer gaat.”

Nancy List. “Ik voel me ontzettend in de steek gelaten door de gemeente en Camelot. Zij weten van de problemen, dat ik word bedreigd en dat ik daar drie keer aangifte van heb gedaan. Maar zij hebben mij laten bungelen.” Haar advocaat: “Zij moeten optreden tegen die meneer. Als zij dat niet doen wil ik, dat zij mijn cliënt een verhuisvergoeding geven, zodat zij daar weg kan.’’

Helderse Courant, 16 november 2019, 18:02

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20191115_51429459/bewoners-moeten-weg-uit-koningdwarsstraat-in-den-helder

Facebook Jos Kuipers

De wethouder weet niet eens, wanneer en of er wel vervangende woonruimte is, Laat ik aan Zeestad over, zegt hij. Wie is er e  baas in deze stad?

Reacties:

Remco Heemskerk
Allemaal eigenbelang, zal nooit iets worden hier…….

Remco Heemskerk
Ben na de laatste verkiezingen weer zwaar teleurgesteld……..

Facebook, 23 november 2019, 16:30

https://www.facebook.com/opajossie53

Vastgoedbeheerder ziet geen reden om man uit zijn woning in de Koningsdwarsstraat te zetten

Den Helder – Gemeentelijk vastgoedbeheerder Camelot Europe heeft geen enkele juridische grond om een bewoner van de Koningdwarsstraat uit zijn huis te zetten.

Dat zegt woordvoerder Allard Jaring. De man zorgt volgens buurvrouw Nancy List voor overlast en zou haar hebben bedreigd. Jaring: “Er kwamen ernstige klachten van een bewoonster tegen haar buurman. Camelot heeft de buurman aangesproken en wederhoor toegepast. Op basis hiervan was er geen reden tot directe actie. Wij zijn in overleg getreden met de gemeente Den Helder en de politie. De buurman is bezocht door verschillende instanties, zij constateren geen bijzonderheden. Bij de politie waren twee overlastmeldingen van de buurvrouw. Geen enkele andere bewoner heeft geklaagd.” In augustus zei Jaring nog, dat de rechter zou worden gevraagd de man uit het huis te zetten. Nancy List eist een verhuisvergoeding als Camelot en de gemeente geen maatregelen tegen de man nemen.

List is verbaasd over de uitleg van Camelot: “De twee meldingen en het overleg met gemeente dateren van mei en juni dit jaar. Inmiddels zijn er tientallen meldingen bijgekomen en twee aangiften wegens doodsbedreigingen. Bij een van die bedreigingen was een getuige aanwezig. Ten tweede ervaart een buurman ernstige overlast van die meneer. Zodanig, dat hij er geestelijk compleet doorheen zit. Hij kan onder andere het geschreeuw niet meer aan. Afgelopen nacht is de politie drie keer bij de overlastgever aan de deur geweest. Hij heeft een proces verbaal gekregen. Dat wil zeggen, dat de politie nu ook het geschreeuw heeft waargenomen, dat je door merg en been gaat.’’

Helderse Courant, 18 november 2019, 16:59

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20191118_25910192/vastgoedbeheerder-ziet-geen-reden-om-man-uit-zijn-woning-in-de-koningsdwarsstraat-te-zetten

Straks twee in plaats van drie coffeeshops in Den Helder?

Den Helder – Het is onduidelijk wat de toekomst is van coffeeshops Tsjakka aan de Koningstraat.

In het radioprogramma Nieuwsraad op de LOS zei raadslid Joke Vorstman (Beter voor Den Helder) afgelopen zaterdag: “Er zijn er drie, ik heb begrepen dat we teruggaan naar twee.” Coffeeshop Tops wil verhuizen naar het voormalige pand van café Klein Kras aan het Koningsplein, Aktama wil een woonhuis aan de Industrieweg verbouwen tot coffeeshop. Alleen over een eventuele verhuizing van Tsjakka blijft het tot nu toe oorverdovend stil.

Op de vraag van deze krant, of haar uitspraak op de radio betekent, dat met de eigenaar van coffeeshop Tsjakka wordt onderhandeld over sluiting of een vertrek uit Den Helder zegt Vorstman: “Nee. Dat we teruggaan van drie naar twee coffeeshops is mijn wens. Wie weet komt het uit. Maar daar is voorlopig nog geen zekerheid over.”

Ook fractievoorzitter Carlo Assorgia ontkent, dat achter de schermen met de eigenaar van Tsjakka wordt onderhandeld. “Er wordt naar een locatie gezocht.” Hij verwijst voor verdere informatie naar verantwoordelijk wethouder Michiel Wouters. Van de gemeente kon gisteren geen antwoord worden verkregen.

Aan de Koningstraat moeten nieuwe woningen worden gebouwd. Woningstichting wil daar alleen mee beginnen als zeker is, dat de drie coffeeshops daar vertrekken.

Helderse Courant, 18 november 2019, 16:57

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20191118_11056419/straks-twee-in-plaats-van-drie-coffeeshops-in-den-helder

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koningstraat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koningdwarsstraat
https://robscholtemuseum.nl/?s=anti+kraak
https://robscholtemuseum.nl/?s=Woningstichting
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zeestad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joop+van+der+Heiden
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nancy+List
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ferdinand+Vreugdenhil
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joke+Vorstman
https://robscholtemuseum.nl/?s=Carlo+Assorgia
https://robscholtemuseum.nl/?s=coffeeshops

1 Comment

  1. Dat Zeestad beslist over onze burgers is je reinste stompzinnigheid. Zelfs rechters dansen naar de pijpen van al deze machtswellustelingen.
    En waar blijft het gezag van onze wethouder? De politiek in Den Helder wordt steeds meer het grootste lachertje van Nederland.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.