Delano Weltevreden – Alle fractievoorzitters nieuwe coalitiepartners worden wethouder

DEN HELDER – Alle nieuwe coalitiepartners van de Stadspartij krijgen een nieuwe fractievoorzitter. De huidige fractievoorzitters worden wethouder in het nieuwe college.

Bob Haitsma (VVD), Edwin Krijns (CDA) Lolke Kuipers (D66) en Trees van der Paard (PvdA) gaan samen met de huidige wethouders Pieter Kos en Jacqueline van Dongen van de Stadspartij de nieuwe wethoudersploeg vormen.

Fractievoorzitter Peter Reenders van de Stadspartij zegt dat zijn partij niet aan de coalitiepartners heeft gevraagd om hun fractievoorzitter wethouder te maken. ,,Dat is de keus van elke coalitiepartner geweest.” Waarom hij geen wethouder wordt? ,,Ik heb eerder gezegd dat ik geen ambitie heb om wethouder te worden. Ik houd me aan mijn woord.”

Het nieuwe college gaat zes wethouders tellen. Het huidige college begon met vijf en bestaat na het gedwongen vertrek van Geurt Visser uit vier wethouders. Odd Wagner en Dirk Pastoor vertegenwoordigden ChristenUnie, GroenLinks, Behoorlijk Bestuur, Vrije Socialisten en Fractie Vermooten. Die twee wethouders komen niet terug.

NHD, 23-9-2015, 11:32 (Update 23-9-2015, 11:32)

Reacties:

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
De trein van onbeschoftheid dendert rustig voort. De oppositie maakte zich zorgen over het politieke imago van Den Helder?? Ze negeren een belangrijke ledenvergadering, kiezers die een andere koers wensten, en vooral het gegeven dat ze een college denken te knutselen, terwijl van een belangrijke coalitiepartner nu niet duidelijk is welke raadsleden haar vertegenwoordigen. “De vijf” zijn nog gewoon raadslid van de Stadspartij, dus dit onfatsoenlijke bizarre politieke doordrukken en manipuleren ( waar kennen we dit toch van, nog niet zo lang geleden?) tart elke vorm van politiek fatsoen en respect voor de kiezer. Het is ook buitengewoon disrespectvol naar de kleine coalitiepartijen en twee behoorlijk draaiende en ingewerkte wethouders die zo -hup- bij het oud vuil worden gezet. Keurig in de stijl van geen hoor en wederhoor. En ah… dhr Kuipers vertrouwde toch dhr Kos voor geen cent, die moest toch weg van hem?? Dat wordt nu opeens zijn maatje?? Het wordt hoog tijd dat de mooie en uitdagende stad Den Helder politici krijgt die kennis en niveau hebben, fatsoen, en groot respect naar burgers, kiezers en elkaar. Daar voldoen velen in de Raad allerminst aan, ze kunnen beter gaan. Den Helder heeft GEEN fatsoenlijk politiek bestuur, en dat verdienen de burger juist. En, de stad heeft dringend behoefte aan een burgemeester die het vereiste niveau en het respect bewaakt, in plaats van zelf mee te doen met het manipuleren en respectloos handelen, naast zijn partijdigheid. Juist hij zou aan bovengenoemde pluche-opportunisten en de “zes” moeten duidelijk maken dat ze voor hun beurt spreken en doen. Dit gebeuren kan en mag niet doorgaan. Van een politieke crisis in een coalitiepartij, die nog niet is opgelost, en waar die oppositiepartijen voortdurend op uit waren via stokerijen, maken die partijen grof misbruik: Den Helder krijgt een coup om de oren, en een junta.

Johan Jong
Wat een toneelstuk zeg, dit geloof je toch niet

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27511108.ece/Alle-fractievoorzitters-nieuwe-coalitiepartners-worden-wethouder?lref=SL_1