Delano Weltevreden – Aflossingsvrije gemeentelijke lening van 18 miljoen euro aan Willemsoord BV

Willemsoord (foto NHD)

Aflossingsvrije gemeentelijke lening van 18 miljoen euro aan Willemsoord BV

Den Helder – De gemeente Den Helder wil een aflossingsvrije lening van 18 miljoen euro aan Willemsoord BV verstrekken. Die lening moet de huidige leningen vervangen, die lopen bij banken en de gemeente.

Willemsoord heeft nu kortlopende en goedkope leningen bij enkele banken. Die willen daar eind dit jaar vanaf. Voordat Willemsoord BV opgaat in de Stichting Erfgoed Den Helder, willen Burgemeester en Wethouders dit probleem oplossen.

Stabiel

Door de huidige leningen te vervangen door een aflossingsvrije gemeentelijke lening aan Willemsoord BV, krijgt Willemsoord BV volgens het College ’een stabiel financieel uitgangspunt’ en wordt het makkelijker om de erfgoedorganisatie verder vorm te geven.

Bedenkingen

Aan de gemeenteraad is gevraagd, of tegen deze oplossing bedenkingen zijn. Als die er niet zijn, kunnen de voorwaarden van de lening worden bepaald in overleg met de Bank Nederlandse Gemeenten en de gemeente Den Helder.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20200826_199807/aflossingsvrije-gemeentelijke-lening-van-18-miljoen-euro-aan-willemsoord-bv

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord+BV
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stichting+Erfgoed+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bank+Nederlandse+Gemeenten