Delano Weltevreden – 65.000 euro extra aan leges + ’Onderzoek vergunning klus daken’ in De Schooten + Onderzoek komt er + PVV Den Helder @DenHelderPVV

65.000 euro extra aan leges

Schager Courant, 9 september 2018

Schager Courant, 9 september 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/schagen-eo

’Onderzoek vergunning klus daken’ in De Schooten

Er moet een onderzoek komen naar de vergunningverlening voor de dak renovatie van huurhuizen in De Schooten.

Dat vinden Beter voor Den Helder, CDA, GroenLinks en de Seniorenpartij. Zij vinden het onbegrijpelijk, dat op het stadhuis een vergunning aan Woningstichting is verleend voor de renovatie van daken in De Schooten, zonder dat goed is gekeken naar de aangeleverde gegevens.

Particuliere huiseigenaren in De Schooten moesten het college er op wijzen, dat de opgegeven bouwkosten (1 miljoen euro) niet klopten. Op verzoek van de gemeente heeft Woningstichting de bouwkosten nader onderbouwd. De leges plichtige bouwkosten zijn nu vastgesteld op ruim 4 miljoen euro. De corporatie had al 20.700 euro aan leges betaald en moet op basis van het nieuwe bedrag zo’n 65.000 euro extra aan leges betalen. Carlo Assorgia (BvDH) vindt dat dit college, waar zijn partij deel van uitmaakt, de plicht heeft om de onderste steen boven te halen: “Om alle schijn van een doofpot te vermijden, moet dit grondig onderzocht worden. Het gaat om gemeenschapsgelden. En bovenal om het geschonden vertrouwen van burgers dat hersteld moet worden.”

Onafhankelijk

Carla van Driesten (Seniorenpartij) is het met Assorgia eens: “Voor hetzelfde geld is dit vaker gebeurd. Het moet vooral een onafhankelijk onderzoek worden.” Vindt ook Marije Boessenkool (GroenLinks). “Wij zijn verbijsterd. Het lijkt ons verstandig, dat een buitenstaander eens goed kijkt naar de gang van zaken binnen dit en andere bouwdossiers.” Ook CDA wil, dat de onderste steen boven komt, zegt fractievoorzitter Harmen Krul.

Volgens het college is op het stadhuis ten onrechte geoordeeld, dat de door Woningstichting aangeleverde gegevens juist waren. Dat zou zijn gekomen, omdat onduidelijk was welk deel van de werkzaamheden vergunningplichtig was.

Rogier Bruin van de VVD vermoedt, dat dit geen eenmalige gebeurtenis is geweest. Hij heeft het college om opheldering gevraagd.

PVV heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld. “Hoe zal dit gerommel overkomen op de inwoners?”, vraagt fractievoorzitter Vincent van den Born zich af.

Noordhollands Dagblad, 10 september 2018, 17:00

https://www.noordhollandsdagblad.nl/playlist/den-helder-uitgelicht/artikel/onderzoek-vergunning-klus-daken-de-schooten

Onderzoek naar vergunning dak renovatie De Schooten komt er

Er komt een onafhankelijk onderzoek naar de werkwijze van de gemeentelijke afdeling die over vergunningen gaat.

Dat zegt verantwoordelijk wethouder Remco Duijnker. Hij reageert op de roep uit de gemeenteraad om een onderzoek naar de fouten, die zijn gemaakt rond de vergunning voor de dak renovatie plannen van Woningstichting in De Schooten. De afdeling had niet door, dat de door de corporatie opgegeven legesplichtige bouwkosten te laag waren. Het bedrag had niet 1 miljoen moeten zijn, maar ruim vier miljoen. Woningstichting had al 20.700 euro aan leges betaald en moet nu nog 65.000 euro aan de gemeente overmaken.

“Ik heb de gemeentesecretaris al om advies gevraagd over zo’n onderzoek”, zegt wethouder Duijnker. “Ik wil de feiten op tafel hebben.” Duijnker vindt, dat in deze kwestie te veel wordt gewezen naar Woningstichting. “Wij hebben een eigen verantwoordelijkheid, Woningstichting ook. Mij gaat het er om hoe onze eigen procedures in elkaar zitten.”

Fout

Particuliere huiseigenaren in De Schooten hebben de gemeente op de fout gewezen. Zij hadden gevraagd om een onafhankelijk onderzoek en zijn blij, dat het er komt.

Wat er nog niet komt zijn gemeentelijke excuses aan het adres van de bewoners. VVD’er Rogier Bruin had de gemeente daartoe opgeroepen. “We willen eerst zeker weten waar wij excuses voor aanbieden”, zegt Duijnker. ,,Dat moet uit het onderzoek blijken. De resultaten van het onderzoek zullen openbaar zijn. Wij willen transparant zijn.’’

NHD, 12 september 2018, 17:27

https://www.noordhollandsdagblad.nl/playlist/den-helder-uitgelicht/artikel/onderzoek-naar-vergunning-dakrenovatie-de-schooten-komt-er

PVV Den Helder @DenHelderPVV

De bouwkosten zijn vier keer zo hoog als Woningstichting eerder aan de gemeente had opgegeven.
De hele kwestie is te gek voor woorden zodoende vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Twitter, 9 sep. 2018 – 16:08

https://twitter.com/DenHelderPVV/status/1038791325490077696

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Woningstichting
https://robscholtemuseum.nl/?s=Carlo+Assorgi
https://robscholtemuseum.nl/?s=Carla+van+Driesten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marije+Boessenkool
https://robscholtemuseum.nl/?s=Remco+Duijnker
https://robscholtemuseum.nl/?s=PVV

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image