De Telegraaf – Wereldberoemd Volendams Kunst Hotel Spaander is failliet + Richard Zut – Verkoop Brekers komt voor Ivan Louer te laat om failliet Hotel Marktstad te redden

Hotel Spaander (foto The Best Hotels)

Hotel Spaander (foto NHD)

Hotel Spaander (foto NHD)
Entree Hotel Spaander (foto Mapio.net)
Entree Hotel Spaander (foto Mapio.net)
Hartje Volendam Hotel Spaander (foto Groupon)Hartje Volendam Hotel Spaander (foto Groupon)

Hotel Spaander Achjterzijde (foto Oneindig Noord Holland)

Hotel Spaander Achterzijde (foto Oneindig Noord Holland)

Hotel Spaander Achterzijde (foto Facebook)

Hotel Spaander Achterzijde (foto Facebook)

George Baker Selection in Hotel Spaander 1974 (foto S Verpoorte)

 George Baker Selection in Hotel Spaander (foto S Verpoorten)

Hotel Spaander (foto Berthi S Webblog)

Hotel Spaander (foto Berthi S Webblog)

Hotel Spaander Interieur (1) (foto Spontaan)

Hotel Spaander Interieur (1) (foto Spontaan)

Hotel Spaander Interieur (2) (foto Spontaan)

Hotel Spaander Interieur (2) (foto Spontaan)

Hotel Spaander Interieur (3) (foto Hart voor Munumenten)

Hotel Spaander Interieur (3) (foto Hart voor Monumenten)

Hotel Spaander Interieur (4) (foto Agoda))

Hotel Spaander Interieur (4) (foto Agoda)

Hotel Spaander Interieur (1) (foto Wikipedia)

Hotel Spaander Interieur (5) (foto Wikipedia)

Hotel Spaander Interieur (6) (foto Hotel.info)

Hotel Spaander Interieur (6) (foto Hotel.info)

Hotel Spaander Interieur (3) ((foto Berthi S Webblog)

Hotel Spaander Interieur (7) (foto Berthi S Webblog)

Hotel Spaander Interieur (4) (foto Berthi S Webblog)

Hotel Spaander Interieur (8) (foto Berthi S Webblog)

Hotel Spaander Interieur (5) (foto Berthi S Webblog)

Hotel Spaander Interieur (9) (foto Berthi S Webblog)
Hotel Spaander Interieur (10) (foto Pinterest)
Hotel Spaander Interieur (10) (foto Pinterest)
Hotel Spaander Interieur (11) ( foto Zeezicht)Hotel Spaander Interieur (11) ( foto Zeezicht)

Hotel Spaander Interieur (13) (foto Zoover)

Hotel Spaander Interieur (12) (foto Zoover)

Volendam - Haven - Hotel Spaander - Interior View - Many Artists paid their Stay in the Hotel with Paintings

Hotel Spaander Interieur (13) (foto Wikimedia Commons)

Volendam - Haven - Hotel Spaander - Interior View - Many Artists paid their Stay in the Hotel with Paintings

Hotel Spaander Interieur (14) (foto Wikimedia Commons)

Wereldberoemd Volendams Kunst Hotel Spaander is failliet

Volendam – Het vermaarde Art Hotel Spaander aan de Haven in Volendam is failliet verklaard. Het Hotel met Kunstwerken was al gesloten in verband met Corona Virus, maar vrijdag heeft de rechtbank Noord Holland het faillissement uitgesproken, meldt NH Nieuws.

Het Hotel was sinds 21 maart al gesloten vanwege de Corona Virus crisis. Op de website was geschreven: „Om de gezondheid van onze gasten en onze medewerkers te waarborgen denken wij, dat het sluiten van het gehele Hotel voor nu het beste is.”

Het is niet duidelijk, of dit faillissement definitief is, of dat de eigenaren een doorstart willen maken.

De Telegraaf, 23 mei 2020, 00:19, updated, 00:20

https://www.Telegraaf.nl/nieuws/1637236452/Wereldberoemd-Volendams-Kunst-HotelSpaander-is-failliet

Verkoop Brekers komt voor Ivan Louer te laat om failliet Hotel Marktstad te redden
Markstad In Schagen (foto Facebook)

Marktstad In Schagen (foto Facebook)

 

Restaurant Brekers Groote Keeten vlak na de opening in februari 2012, met vooraan in het midden eigenaar Ivan Louer (foto John Oud)

Restaurant Brekers, Groote Keeten, vlak na de opening in februari 2012, met vooraan in het midden eigenaar Ivan Louer (foto John Oud)

Groote Keeten – Met de mogelijke aankoop door Brolan Vastgoed BV uit Broek op Langedijk van het pand, waarin tot nu toe Restaurant Brekers van Ivan Louer is gevestigd, wordt de weg vrijgemaakt voor de realisatie van twintig appartementen in Groote Keeten.

Op 12 mei werd Marktstad22 BV, de andere BV, waarmee Brekers eigenaar Louer zijn Hotel Marktstad in Schagen exploiteerde, failliet verklaard. Wethouder Jelle Beemsterboer laat nu weten, dat in verband hiermee het College van Schagen de conceptaanvraag van Brolan Vastgoed voor twintig appartementen versneld heeft goedgekeurd.

De Wethouder legt uit waarom: ,,We hebben dit sneller dan normaal, in twee weken tijd, gedaan omdat er bij verkoop van het pand van Brekers ook gelden voor Ivan Louer vrij zouden komen. Toen hadden we nog de goede hoop dat Hotel Marktstad te redden viel. Helaas is het faillissement er toch gekomen, en daar baalt ook het College als een stekker van.’’

Superpech

Over dat faillissement zegt Beemsterboer nog dit: ,,Het is verschrikkelijk, niet alleen voor Louer en voor alle leveranciers, maar voor heel Schagen. Louer heeft er een schitterend Hotel van gemaakt. Maar als je zo veel geld hebt geïnvesteerd, dan heb je gewoon superpech, dat je juist dan nul omzet draait door dat Corona Virus. Niemand die hier iets aan kan doen. Veel winkeliers in de stad hoorde ik de afgelopen tijd zeggen, dat de omzetderving door Corona Virus voor een deel misschien nog wel goed gemaakt zou kunnen worden als er veel toeristen naar Hotel Marktstad zouden komen. Die kans is nu verkeken. Hopelijk komt er dus snel een doorstart.’’

Restaurant Brekers – voorheen De Vijverhut – stond sinds begin 2019 al te koop in het gebouw, dat eigendom is van Dick Dortmundt. Dat het College akkoord gaat met de conceptaanvraag van Brolan Vastgoed wil nog niet zeggen, dat die twintig gewenste appartementen er ook daadwerkelijk zullen komen.

Beemsterboer daarover : ,,Het is heel pril, het hele proces gaat nu pas beginnen. De ontwikkelaar, die het pand onder voorbehoud heeft gekocht, weet nu in elk geval, dat de mogelijkheden er zijn en kan naar de tekentafel.’’

Helderse Courant, 20 mei 2020, 18:39

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200520_45464078/verkoop-Brekers-komt-voor-IvanLouer-te-laat-om-failliet-HotelMarktstad-te-redden

Reconstructie: metamorfose aan de Markt 22 met fatale afloop voor Hotel Marktstad

Marktstad Hotel (foto Noordkop Centraal)

Marktstad Hotel (foto Noordkop Centraal)

5 juli 2019

Achter de bestaande gevel van Igesz wordt een heel nieuw complex opgetrokken de bouw van Hotel Marktstad begint duidelijke contouren te krijgen (foto Mediahuis|Marten Visser)
Achter de bestaande gevel van Igesz wordt een heel nieuw complex opgetrokken: de bouw van Hotel Marktstad begint duidelijke contouren te krijgen (foto Mediahuis|Marten Visser)

SchagenRust er een vloek op het adres Markt 22 in Schagen? Waar in januari 2018 sprake was van het failliet van William Jansen met zijn SlotHotel Igesz. En waar, na de overname en verbouwing door het duo Paul Goudsblom en Ivan Louer, het amper vijf weken geopende Hotel Marktstad eenzelfde lot was beschoren. Was het pech of mismanagement? Dat laatste zal nog moeten blijken. Hoe dan ook is er in die relatief korte periode ontzettend veel gebeurd. Om het geheugen op te frissen doken we in de krantenberichten: van faillissement, veiling en sloop van Igesz tot archeologische opgravingen, bouw, opening én sluiting van Marktstad.

23 januari 2018

SlotHotel Igesz in Schagen is failliet verklaard. De curator, Alex de Groot van Boddaert Advocaten in Alkmaar, heeft het Hotel gisteren gesloten. De aanwezige Hotelgasten zijn elders onder gebracht. Igesz eigenaar William Jansen zegt er kapot van te zijn. Het pand wordt op 19 februari geveild.

Juli 2012 uitbater William Jansen achter de Bar van zijn SlotHotel Igesz. In januari 2018 werd hij failliet verklaard en viel het doek voor Igesz (foto Mediahuis)

Juli 2012 uitbater William Jansen achter de Bar van zijn SlotHotel Igesz. In januari 2018 werd hij failliet verklaard en viel het doek voor Igesz (foto Mediahuis)

20 februari 2018

Hotel Igesz (foto Westfries Genootschap
Hotel Igesz (foto Westfries Genootschap)

Het is voormalig Cinemagnus eigenaar Frits Nieuwenhuizen niet gelukt om SlotHotel Igesz te kopen. Nieuwenhuizen was gisteren aanwezig op de executieveiling in het Amsterdamse Café Restaurant Dauphine, maar kon het Schager Hotel niet bemachtigen.Ik weet niet wie de koper wel is, laat hij weten. Volgens een ingewijde zou het gaan om een bedrag van 1.610.000 EUro.

Een klant

Later zal uit het faillissementsverslag blijken, dat genoemde koopsom klopt. Vastgoedadviseur Pierre Fenijn van Kloes & Goudsblom Makelaardij Harenkarspel bevestigde maandag op de executieveiling in Amsterdam Igesz te hebben gekocht in opdracht van ’een klant’. Wie dat is, mag hij niet zeggen.Onze cliënt kiest er voorlopig voor om op de achtergrond te blijven.” Die ’klant blijkt later de Stichting Mabox te zijn van Paul Goudsblom, directeur van diezelfde makelaardij uit Warmenhuizen.

Erfenis verdelen

Tussen tien en twee uur konden belangstellenden gisteren terecht voor de kijkdag. Naast horecaondernemers, die op zoek zijn naar een buitenkansje voor hun zaak, komen er ook veel Schagenezen ’even kijken’. Ook John Mahôt, een vroegere eigenaar van Igesz, kijkt even rond in ’zijn’ oude zaak. ”Ik heb hier toch een hoop mooie herinneringen. Ik wilde toch even kijken, je weet niet wat de nieuwe eigenaar met het pand van plan is. Deze zaal kan zo maar gesloopt worden, of helemaal veranderd.”

Snuffelen tussen de Igesz spullen tijdens de kijkdag op 19 februari 2018 (foto Marc Moussault)
Snuffelen tussen de Igesz spullen tijdens de kijkdag op 19 februari 2018 (foto Marc Moussault)

Andere bezoekers, die op het punt staan te vertrekken, zeggen tegen elkaar, dat het lijkt, alsof er iemand is doodgegaan.Alles staat er nog net als de laatste keer, dat we hier waren. Daar zaten we te eten. Het is net, alsof de erfenis nu moet worden verdeeld.”

24 februari 2018

De bekende horeca man Ivan Louer wordt de nieuwe uitbater van Hotel Igesz in Schagen. De zaak is tijdens Paasvee gewoon open, meldt Louer desgevraagd.

Hij is momenteel exploitant van Brekers in Groote Keeten en gaat het hotel runnen voor de nieuwe eigenaar. Dit is volgens Louer een particuliere investeerder uit de regio. Hij heeft het pand gewoon gekocht, als privépersoon, samen met zijn vrouw. Puur als investering en omdat hij wilde, dat Igesz voor Schagen behouden zou blijven. Maar verder wil hij op de achtergrond blijven.

19 juli 2018

De nieuwe Igesz exploitant Ivan Louer wil op de Markt in Schagen een nieuw Hotel realiseren met zeventig luxe kamers voor de zakelijke markt en voor toeristen. Hotel Igesz is sinds het begin van het jaar na een faillissement van de vorige eigenaar gesloten.

Het moet volgens Louer een Hotel worden in vintage stijl met aan de voorzijde een brede entree met een in elkaar overgaand nieuw Café, Restaurant en Lounge.Er komt een inrichting, die helemaal in de stijl van Schagen zal zijn. Zoiets heeft deze stad nog niet. Als het nieuwe Hotel vol zit, kun je rekenen op 140 mensen, die hier logeren. Maar die eten en drinken niet alleen bij ons. Dat doen ze ook elders. Dit is daarom goed voor de hele stad.”

21 november 2018

Met elke hap van de sloper brokkelt Schager historie verder af. In rap tempo wordt Hotel Restaurant Igesz kopje kleiner gemaakt. Het grootste deel van het markante pand maakt plaats voor een nieuw horecacomplex. Met de sloop verdwijnt ook de naam Igesz definitief van de voorgevel.

20 november 2018

Igesz in Schagen wordt tot aan de voorgevel geheel gesloopt (foto Marc Moussault)

Igesz in Schagen wordt tot aan de voorgevel geheel gesloopt (foto Marc Moussault)
Marleen Igesz en haar man. ,,Blij, dat de naam niet geheel verdwijnt.’ (foto Mediahuis)
Marleen Igesz en haar man: ,,Blij, dat de naam niet geheel verdwijnt’ (foto Mediahuis)

De sloop doet Marleen Visser-Igesz (76) zeer. „Alsof er happen uit jezelf worden weggenomen.” De naam Igesz verdwijnt niet helemaal. Een van de nieuwe zalen gaat zo heten”, verzekert Louer. En dat doet Marleen goed.

12 december 2018

Opeens stonden onderzoekers van de Archeologische Dienst West Friesland volledig in de zestiende eeuw. Op hun tijdelijke werkterrein in Schagen het gesloopte gedeelte van Hotel Restaurant Igesz stuitten de archeologen op de gedempte gracht van de voorburcht van het Schager kasteel.Magnifiek om te zien, dat een plattegrond uit 1546 klopt”, glunderde Saskia Olivierse, ambtenaar erfgoed van de gemeente.

Opgraving naar poorthuis fundament onder voormalig Hotel Igesz in Schagen (foto NHD)Opgraving naar poorthuis fundament onder voormalig Hotel Igesz in Schagen (foto NHD)

De archeologen beëindigden gisteren hun veldwerk na vijf dagen graven. Ondertussen voerden slopers het laatste puin af om ruimte te maken voor nieuwbouw. Enthousiast doet projectleider Sander Gerritsen van de Archeologische Dienst West Friesland een greep in de blubber en toont de restanten van een handbezem. „Oud? Zestiende eeuw. Dat is wel oud, ja.”

Igesz is gebouwd op de voorburcht van het middeleeuwse Schager kasteel.De voorburcht was de eerste verdedigingslinie. Om te voorkomen, dat vijanden direct opstoomden naar de hoofdburcht, het eigenlijke kasteel.”

16 januari 2019

Met 67 Hotel kamers richt Louer zich op gasten uit binnen  en buitenland.Bejo, ECN, Google, grote bedrijven in Noordelijk Noord Holland gaan wij aanschrijven. Zij hebben vaak Hotel ruimte nodig.”

De Hotel kamers variëren van twintig tot 28 vierkante meter. Zeven suites worden het grootst. Een aantal kamers kunnen met elkaar worden verbonden. Zo kunnen er negen ’connected rooms ontstaan, bedoeld voor families of andere grote gezelschappen. Op de begane grond zijn vijf kamers speciaal bedoeld voor mindervaliden.

De 151 heipalen hebben al een plekje gekregen. De betonnen vloerplaten worden eind van deze maand en begin februari gelegd. Het bouwbedrijf start daarna met de bouw.Ik hoop, dat we dit jaar 1 december open kunnen. Of dat lukt is nog onzeker, vertelt Ivan Louer.

5 juni 2019

Hotel Igesz aan de Markt in Schagen gaat de toekomst tegemoet onder de naam ’Hotel Marktstad’ (foto NHD)
Gapend gat, waar eerst Hotel Igesz aan de Markt in Schagen stond, gaat nu de toekomst in onder de naam Hotel Marktstad (foto NHD)

Het al oude Hotel Igesz aan de Markt in Schagen gaat de toekomst tegemoet onder de naam ’Hotel Marktstad’. De nieuwe uitbater Ivan Louer maakte dit bekend in het videoprogramma Rake Zaken van Lonneke Deutekom.

20 september 2019

Na de gedeeltelijke sloop van Hotel Igesz aan de Schagense Markt, waarbij monumentale delen als de voorgevel overeind bleven, wordt hier met volle kracht gebouwd aan de nieuwbouw van wat half december als Hotel Marktstad van start zal gaan.

Ivan Louer als bouwheer bij de verbouwing van Igesz tot Marktstad (foto Marc Moussault)

Ivan Louer als bouwheer bij de verbouwing van Igesz tot Marktstad (foto Marc Moussault)

Bij het bedenken van de naam ’Hotel Marktstad’ zegt Louer één ding steeds goed voor ogen te hebben gehouden:Dat de Markt van oudsher dé ontmoetingsplek bij uitstek is. De plek, waar alles en iedereen samenkomt. Die betekenis krijgt Hotel Marktstad straks ook. Ik hoop half december open te kunnen. Vlak voor kerstmis, want dat is en blijft de meest sexy tijd.”

27 november 2019

De gevel van het tot Hotel Marktstad verbouwde Hotel Igesz is uit de steigers en van de roze verf ontdaan: de opvallende kleur die jarenlang het aanzicht bepaalde van deze historische plek in de Schager binnenstad.

De gevel van het tot MarktHotel verbouwde Igesz is uit de steigers en van de roze verf ontdaan, op de voorgrond links loopt Ivan Louer (foto Marc Moussault)

De gevel van het tot MarktHotel verbouwde Igesz is uit de steigers en van de roze verf ontdaan, op de voorgrond links loopt Ivan Louer (foto Marc Moussault)

10 januari 2020

Met stille trom heeft Hotel Marktstad exploitant Ivan Louer gisteren het fonkelnieuwe Restaurant ’Bastaard in gebruik genomen.

Bar en Restaurant De Bastaard in het Hotel Marktstad is gaan proefdraaien (foto Marc Moussault)

Bar en Restaurant De Bastaard in het Hotel Marktstad is gaan proefdraaien (foto Marc Moussault)

Eerst met twee lunchtafels en vanaf vier uur de officieuze opening met de eerste kans om de menukaart uit te proberen van chef koks Yannick Papa en Raymond Pastijn.

8 februari 2020

Uit in Schagen (foto Find Local Businesses)

Uit in Schagen (foto Find Local Businesses)

Zó ziet Hotel Marktstad er van binnen uit; aanwinst met aantrekkingskracht Schagen en Noordkop. Hotel Marktstad opent maandag zijn deuren voor Hotelgasten. Na negen maanden van verbouwen kan gesproken worden van een historisch ontwikkeling op een dito plek aan de Markt in het hart van de binnenstad van Schagen. Deze krant kreeg een voorproefje.

Trots als een pauw gaat exploitant gaat Ivan Louer ons voor door de gangen van zijn fonkelnieuwe Hotel. Waar ook nu nog tientallen mensen hard bezig zijn met de afwerking van het drie verdiepingen tellende complex met 68 hotelkamers. Zonder overdrijven zien alle kamers van verschillende afmetingen en types er super de luxe uit.

Louer heeft een drukke en hectische tijd achter de rug.Maar ik ben ontzettend blij met alles, dat we hier met Z N allen tot stand hebben gebracht. Zeg nou zelf, dit is fantastisch toch?

9 mei 2020

Marktstad met hekken afgezet vanwege openstaande rekening. Schildersbedrijf Jac Vink uit Schagen heeft zo geheten retentierecht toegepast op Hotel Marktstad, het voormalige Hotel Igesz aan de Markt in Schagen.

Begin van het eind, vrijdag 8 mei: hekken om Hotel Marktstad vanwege het retentierecht dat schildersbedrijf Jac Vink uitoefent. Vijf dagen later wordt het trieste nieuws bekend, dat het faillissement van Hotel exploitant Ivan Louer is uitgesproken

Rondom het pas verbouwde Hotel, dat afgelopen februari opende, maar door de Corona Virus crisis niet lang daarna de deuren weer kon sluiten, staan sinds vrijdag hekken.

13 mei 2020

Restaurant Bastaard (foto Facebook)

Restaurant Bastaard (foto Facebook)

Markt22 BV, de vennootschap van het in februari van dit jaar geopende Hotel Marktstad in Schagen, is dinsdag door de rechtbank Noord Holland failliet verklaard.

Bestuurder en hotelier Ivan Louer heeft zelf het bankroet aangevraagd, zo meldt curator Guido de Wit uit Alkmaar. De Wit heeft dinsdagmiddag al een eerste, verkennend gesprek gehad met Louer.In het Restaurant, want het Hotel is niet toegankelijk.” De curator wil zich nog niet uitspreken over de oorzaak van het faillissement.

15 mei 2020

Hotel Markstad is tot nader Order gesloten (foto Facebook)
Hotel Markstad is tot nader Order gesloten (foto Facebook)

Hotel eigenaar zou voor tonnen aan schuld hebben gemaakt; leveranciers zwaar gedupeerd. Eeuwig zonde van dit prachtige Hotel plan met 68 kamers. Hoe groot zal de schade bij anderen zijn, die voortvloeit uit het faillissement, dat Marktstad eigenaar Ivan Louer zelf heeft aangevraagd. Hoe heeft het kunnen gebeuren, en had dit drama voorkomen kunnen worden? En worden andere partijen hierin meegesleurd?

Curator Guido de Wit laat weten, dat hij de komende periode er alles aan wil doen zijn om een doorstart te realiseren van wat hij noemt ’een prachtig state of the Art Hotel met bijbehorend restaurant op een unieke locatie in het hart van Schagen’.

Doorstart

Voor zo’n mogelijke doorstart hebben zich inmiddels meerdere gegadigden gemeld.Meer dan ik vooraf gedacht had”, aldus De Wit deze week.

Helderse Courant, 23 mei 2020, 09:13

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200523_89996468/reconstructiemetamorfose-aan-de-Markt22-met-fatale-afloop-voor-HotelMarktstad

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hotel+Spaander
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hotel+Marktstad

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image