De Telegraaf – Twee Zendmasten langs A50 bij Apeldoorn In Brand Gestoken

Brandende 5G Mast (foto freshonomics.org)

Twee Zendmasten langs A50 bij Apeldoorn In Brand Gestoken

Beekbergen – Twee Zendmasten langs de A50 zijn in de nacht van donderdag op vrijdag in brand gestoken. Het gaat om een Zendmast ter hoogte van Loenen, en een bij Beekbergen. Vooralsnog zijn er Geen Aanhoudingen verricht, meldt een Politie Woordvoerder.

De Hulpdiensten werden rond 02.00 uur gewaarschuwd, eerst over de Brand in de Mast bij Loenen, en korte tijd later over die bij het Nabijgelegen Dorp Beekbergen. Beide Plaatsen behoren tot de Gemeente Apeldoorn. „We gaan in beide gevallen uit van Brandstichting”, aldus de Politie Woordvoerder. Over de Ontstane Schade kan de Politie geen uitspraken doen.

Het is niet voor het eerst, dat Zendmasten aan worden gestoken in Nederland. In de nacht van zondag op maandag was het ook al raak langs de A50, toen ter hoogte van Epe, meldt de politie vrijdag. Ook in dit geval gaat de Politie uit van Brandstichting.

Vorig jaar werden verspreid over het land Tientallen Zendmasten in brand gestoken. De Brandstichtingen hadden mogelijk te maken met Protest tegen de uitrol van het 5G Netwerk. Actievoerders vrezen, dat de straling van Antennes slecht is voor Gezondheid en Milieu. Ook zou door sommigen worden gesuggereerd, dat er een verband is tussen 5G en het Corona Virus, terwijl daar Geen Bewijs voor is.

De Politie onderzoekt de drie Branden bij Epe, Loenen en Beekbergen. De vraag, of het gaat om een Gerichte Actie tegen het 5G Netwerk, maakt daar onderdeel van uit, aldus de politie. „Vanzelfsprekend” wordt ook het Mogelijke Verband tussen de Verschillende Zaken onderzocht. „Daar is vooralsnog geen duidelijkheid over.”

De Politie roept Getuigen, die meer weten op contact op te nemen. Vrachtwagenchauffeurs en Automobilisten, die in de bewuste nachten over de A50 reden, wordt gevraagd Beeldmateriaal na te kijken. „Relevante Dashcam Beelden kunnen namelijk van groot belang zijn voor het Onderzoek.”

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image