De Telegraaf – Portret koning verkoopt amper

Den Haag – De statie portretten van koning Willem-Alexander zijn niet aan de straatstenen kwijt te raken. In de afgelopen drie jaar zijn er nog maar 55 verkocht. De portretten staan voor 1000 euro per stuk te koop. Dat meldt de NOS.

Femmy Otten - Statie portret (foto Facebook)

Femmy Otten – Statie portret

Rineke Dijkstra - Statie portret (foto Facebook)

Rineke Dijkstra – Statie portret

De hele procedure voor het maken van de twee schilderijen en een foto van de koning – waaruit overheidsinstellingen kunnen kiezen – kostte zo’n 4,5 ton. Traditiegetrouw hangen deze statie portretten in openbare gebouwen als rechtbanken en gemeentehuizen. Verwacht werd, dat er honderden verkocht zouden worden. De portretten van de toenmalige koningin Beatrix gingen wel als warme broodjes over de toonbank.

Instanties laten weten liever een portret aan te schaffen, waarop ook koningin Máxima te bewonderen is, of als men deze gratis kan downloaden.

Portretfoto’s

Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van koning Willem Alexander zijn er zaterdagmiddag portretfoto’s (https://www.telegraaf.nl/entertainment/420548/nieuwe-portretfoto-s-koningin-maxima-en-dochters) gemaakt van Koningin Máxima en de prinsesjes.

De Telegraaf, 30 september 2017

https://www.telegraaf.nl/nieuws/420810/portret-koning-verkoopt-amper