De Telegraaf – Mark Rutte aan Donald Trump: Erken verkiezing zege Joseph Biden vandaag nog + CombatLVL @CombatLVL

Drain The Dutch Swamp (foto Twitter)

Mark Rutte aan Donald Trump: Erken verkiezing zege Joseph Biden vandaag nog

Minister president Mark Rutte roept de Amerikaanse president Donald Trump op de overwinning van zijn tegenstrever Joseph Biden bij de presidentsverkiezingen in november vandaag nog te erkennen.

De premier doet dat in een Tweet naar aanleiding van de bestorming van het parlementsgebouw in Washington door Trump’s aanhangers. Rutte spreekt van „afgrijselijke beelden” uit de Amerikaanse hoofdstad.

Het is de eerste keer, dat Rutte zich zo duidelijk uitspreekt over het getouwtrek rond de Amerikaanse verkiezingsuitslag. Hij sprak al wel eens zijn verbazing uit over Trump’s onbewezen beschuldigingen van fraude. Maar hij onthield zich tot dusver altijd van commentaar op wat hij als een interne aangelegenheid beschouwt.

Het breekt mijn hart”, zegt de Amerikaanse ambassadeur in Nederland Pete Hoekstra over de bestorming van het parlementsgebouw in Washington door aanhangers van Trump.

Via Twitter laat hij weten ”18 jaar lang was het Capitool van de Verenigde Staten mijn werkplek. Het breekt mijn hart om te zien wat daar vandaag is gebeurd. Mijn gedachten en gebeden zijn bij mijn voormalige collega’s op de heuvel (…) en bij Amerika.”

Beangstigend

Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) noemt de onlusten „beangstigend” en „vreselijk om aan te zien.”

Het fundament van een democratie is de rechtsstaat”, zegt Kaag. „Beide worden hier aangevallen. Geweld is onacceptabel. In een democratie debatteren we en zijn we het soms sterk oneens. En dat mag best fel zijn soms. Maar we gebruiken nooit geweld. Nooit.”

Internationale reacties

De Britse premier Boris Johnson sprak over een schandalige vertoning in het Amerikaanse Congres. „De Verenigde Staten staan voor democratie in de hele wereld. Het is nu cruciaal dat er een vreedzame en ordelijke machtsoverdracht is”, benadrukte hij.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas zei op Twitter, dat opruiend taalgebruik leidt tot geweld. Hij zei dat president Donald Trump en zijn aanhangers het besluit van het Amerikaanse volk moeten respecteren. Maas merkte ook op, dat de „vijanden van democratie” blij zullen zijn met de beelden van de chaos in de Amerikaanse hoofdstad.

NAVO topman Jens Stoltenberg sprak over „schokkende beelden” uit Washington. „De uitslag van deze democratische verkiezing moet gerespecteerd worden”, zei de Noor op Twitter, nadat aanhangers van Trump het Capitool hadden bestormd. Daar zou de verkiezingsoverwinning van de Democraat Joe Biden worden bekrachtigd.

De Canadese premier Justin Trudeau zei vertrouwen te hebben in de kracht van Amerikaanse democratische instituties. Hij sprak de hoop uit dat de situatie snel normaliseert. „We maken ons uiteraard zorgen en we volgen de situatie op de voet”, zei hij tegen een Canadese radiozender.

Anti democratische hetze

De voorzitter van de buitenlandcommissie van het Duitse parlement geeft Donald Trump de schuld. „Dit geweld is de vrucht van de anti democratische hetze van Trump tegen de instituties van de Amerikaanse democratie”, twitterde Norbert Röttgen.

EU president Charles Michel is in „shock.” Hij noemt het Amerikaanse Congres een „tempel van democratie.” De voorzitter van de raad van Europese regeringsleiders zegt erop te vertrouwen, dat de machtsoverdracht aan Joe Biden vreedzaam zal verlopen.

EU buitenlandchef Josep Borrell sprak van een „ongeziene aanval op de Amerikaanse democratie. Dit is niet Amerika. De verkiezingsresultaten moeten volledig worden gerespecteerd. De kracht van de Amerikaanse democratie zal zegevieren over extremistische individuen.”

Europees Parlement voorzitter David Sassoli noemt de beelden uit Washington op Twitterzeer verontrustend.” „De stemmen van de burgers moeten worden gerespecteerd”, schrijft hij. „We zijn ervan overtuigd dat de Verenigde Staten ervoor zullen zorgen, dat de regels van de democratie worden beschermd.”

Aanval op de democratie

De Belgische premier Alexander de Croo is ook geshockeerd. Hij heeft de gebeurtenissen bij het Capitool met „ongeloof” bekeken, maar zegt er vertrouwen in te hebben, dat de „sterke instituties van de Verenigde Staten dit uitdagende moment zullen overwinnen.” De Croo sprak volle steun uit aan Biden.

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean Yves Le Drian heeft de bestorming van het Capitool een „ernstige aanval op de democratie” genoemd.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/642431285/rutte-aan-trump-erken-verkiezingszege-biden-vandaag-nog

CombatLVL @CombatLVL

Barack Obama & The Ministry of Italy Altered Voting systems via Private Military Contractors and satellites in space.

[The theft of the election was orchestrated by Stephan Serafini, a 20 year foreign service officer. Stephan coordinated with General Claudio Graziano, a board member of Leonardo. Italian intelligence provided us with documents, calls, & photos of CIA agents involved. Note RSMuseum]

https://vocaroo.com/1e976QE4oDoy

Twitter, 6 jan. 2021 · 1:24 AM

https://twitter.com/CombatLVL/status/1346613567664103424

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-1/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-2/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-3/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-4/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-5/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-6/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-7/