De Telegraaf – Johan Remkes wordt Bemiddelaar tussen Boeren en Politiek

Heel Nederland moet Plat (foto Geen Stijl)

Johan Remkes wordt Bemiddelaar tussen Boeren en Politiek

Meteen Al Kritiek op Remkes als Boeren BemiddelaarNiet voor Piet Snot aan Tafel

DEN HAAG – Het Besluit van het Kabinet om Johan Remkes (VVD) aan te stellen als Stikstof Bemiddelaar stuit Meteen Al op Kritiek onder Boeren. „Hij geniet Geen Vertrouwen in de Sector”, zegt Voor Man Bart Kemp van Boeren Actie Groep Agractie. Ook Land en Tuin Bouw Organisatie Nederland (LTO) ziet Haken en Ogen.

Het was de Tweede Kamer, die om het Aan Wijzen van een Bemiddelaar had Gevraagd. Dat gebeurde na Hevige Boeren Protesten door Heel het Land. Het Kabinet stemde er mee in, maar wijzigde daar bij wel de door de Tweede Kamer Gevraagde Functie. het werd een Gesprek Leider in plaats van een Bemiddelaar.

Dat wekt Argwaan bij LTO. De Belangen Organisatie voor Boeren en Tuinders is Wel is Waar Bereid om met Johan Remkes over de Stikstof Protesten in Gesprek te gaan, maar zegt dat het Cruciaal is, dat er in zo N Gesprek wel over ’Échte Pijn Punten’ kan worden gesproken. „Dus over de Doelen, het Tijd Pad en de Manier, waar op Reducties kunnen worden gehaald. Is die Ruimte er niet, dan heeft een Gesprek Simpel Weg Geen Zin.”

Het Stuit LTO Tegen de Borst, dat het Kabinet het Nu heeft over een ’Gesprek Leider’. „Wij gaan Conform Kamer Debat en Eigen Wens uit van een Bemiddelaar en Bij Behorende Opdracht.”

Agractie had de Naam van Voormalig SGP Kamer Lid Elbert Dijkgraaf genoemd als Iemand, die deze Rol op zich zou kunnen nemen. Maar de Organisatie zou liever praten met Stikstof Minister Christianne van der Wal of Premier Mark Rutte en stelt, dat Overleg Eigenlijk Alleen Zin heeft als de Inhoud van het Voor Genomen Stikstof Beleid ter Discussie staat. Dat is volgens Kemp Nu Niet aan de Hand. „We hebben Geen Zin in een Thee Kransje”, stelt hij.

Ook in het Stikstof Dossier is Remkes Geen Onbekende. Hij leidde een Commissie, die Twee Belangrijke Rapporten schreef over de Stikstof Aanpak. Daar in adviseerde hij onder meer om aan de Stikstof Doelen vast te houden (Drie Kwart van de Beschermde Natuur onder de Kritische Stikstof Grens en Halvering van de Stikstof Uitstoot) waar een Deel van de Boeren zich Nu Tegen Verzet.

Die Doelen Blijven Staan, heeft Premier Mark Rutte al gezegd tijdens een Debat over de Boeren Acties deze Week. In dat Debat, zei Rutte Voorstander te zijn van een Bemiddelaar. „Maar we gaan Niet aan Tafel Zitten met de Rel Schoppers”, voegde hij daar aan toe. „Ik ga Niet aan Tafel Zitten met Iemand, die met een Moker Hamer op een Politie Bus staat te Rammen.

Confrontaties

Volgens de Plannen van het Kabinet moeten Veel Boeren om Natura 2000 Gebieden te Beschermen de Vee Stapel Drastisch Verminderen. De Boeren Sector wordt door Den Haag de Nek Om Gedraaid, klinkt het op het Platte Land. Boeren trokken al naar het Huis van Stikstof Minister Van der Wal in Gelderland, waar het uit liep op Confrontaties met de Politie.

Ook Vice Voorzitter Jos Ubels van Farmers Defence Force is Sceptisch over de Beslissing van het Kabinet om Remkes aan te stellen als Boeren Bemiddelaar.Ik snap Niet Wat het Doel is van deze Exercitie”, schrijft hij in een Reactie aan het ANP. „Het Kabinet maakt Blunder op Blunder en Nu sturen ze een Bemiddelaar op Pad, die Eenzijdig het Gesprek aan moet gaan Zonder aan de Doelen te Mogen Tornen, schrijft Ubels. „Ik vraag me af, wat er dan in zo N Gesprek Gezegd moet worden.”

Hij vraagt zich ook af, of Boeren Bereid zullen zijn om „Voor Piet Snot” met Remkes Aan Tafel te gaan. „Ik in Elk Geval Niet.”

Ook maandag staan er Weer Protest Acties van Boeren met Tractors op de Planning. Zo verwacht Schiphol, een van de grootste Stikstof Uitstoters van Nederland, (Verkeer) Problemen en Blokkades rond de Lucht Haven bij Amsterdam.

Bekijk Ook
Schiphol ‘Kom Maandag met de Trein
Laat ’de Boeren’ buiten deze Terreur UitingDit is Los Geslagen Trekker Tuig’
Boeren Protest Beelden gaan boven de Inhoud
CDA ers pakken Hoekstra aan om StikstofDit kan onze Partij Kapot Maken

De Telegraaf, 3 juli 2022, 12:02

https://www.telegraaf.nl/nieuws/284300713/meteen-al-kritiek-op-remkes-als-boerenbemiddelaar-niet-voor-piet-snot-aan-tafel

Voll Gass & Strijders Twente zijn Er Klaar voor (video Telegram)

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Johan+Remkes
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gesprek+Leider
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bemiddelaar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Piet+Snot
https://robscholtemuseum.nl/?s=Christianne+van+der+Wal
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ministerie+van+Stikstof
https://robscholtemuseum.nl/?s=Elbert+Dijkgraaf
https://robscholtemuseum.nl/?s=SGP
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bart+Kemp
https://robscholtemuseum.nl/?s=Agractie
https://robscholtemuseum.nl/?s=LTO
https://robscholtemuseum.nl/?s=Land+en+Tuin+Bouw+Organisatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jos+Ubels
https://robscholtemuseum.nl/?s=Farmers+Defence+Force
https://robscholtemuseum.nl/?s=Boer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Boeren+Actie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Boeren+Actie+Groep
https://robscholtemuseum.nl/?s=Boeren+Opstand
https://robscholtemuseum.nl/?s=Boeren+Sector
https://robscholtemuseum.nl/?s=Agrarische+Sector
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tractor
https://robscholtemuseum.nl/?s=Politiek
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tank
https://robscholtemuseum.nl/?s=Natura+2000
https://robscholtemuseum.nl/?s=Natura+2000+Gebied
https://robscholtemuseum.nl/?s=Natuur+Bescherming
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stikstof
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stikstof+Aanpak
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stikstof+Doelen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stikstof+Dossier
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stikstof+Grens
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stikstof+Protest
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stikstof+Rapport
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stikstof+Uitstoot
https://robscholtemuseum.nl/?s=Heel+Nederland+Plat