De Telegraaf – ’Hoekstra besprak ’Medische Hulp’ Omtzigt met honderden CDA’ers’

Verklaring van Wopke Hoekstra (CDA) (foto tenor.com)

Hoekstra besprak ’Medische Hulp’ Omtzigt met honderden CDA’ers

Den Haag- CDA leider Wopke Hoekstra heeft dinsdagavond in een Zoom Call met minstens 350 Leden en CDA Prominenten Persoonlijke Informatie over de Gezondheidssituatie van Pieter Omtzigt gedeeld. Omtzigt heeft volgens Hoekstra gezegd „Medische Hulp” te overwegen. De Partijleider besprak die gevoelige Informatie in een Digitaal Gesprek, waarbij ook het ANP en het Nederlands Dagblad werden toegelaten.

Hoekstra sprak daar met Leden over het Vertrek van Omtzigt en de Toekomst van de Partij. Omtzigt zei zijn Lidmaatschap op, nadat een Memo op Straat kwam te liggen, dat hij had opgesteld voor de Commissie, die de Verkiezingsnederlaag onderzoekt.

Medische Indicatie

Volgens het CDA is het over de „Medische Indicatie” gegaan, die Omtzigt nodig had om Ziekteverlof te krijgen. De Politicus zit al een tijd met een Burn Out thuis. Een Woordvoerder laat verder weten, dat het niet de Bedoeling was, dat Journalisten toegang kregen tot het Zoom Gesprek. Dat was eigenlijk alleen bedoeld voor CDA Leden. Het CDA heeft de afgelopen tijd vaker Problemen gehad met Technologische Kwesties, onder andere de Lijsttrekkersverkiezing van afgelopen zomer.

Over Omtzigt werden verschillende Opmerkingen gemaakt. Minister Ank Bijleveld, die het Partijbestuur sinds kort adviseert, merkte op, dat het 76 Pagina’s tellende Document ook wat zegt over de „Gemoedstoestand” van haar oud Partijgenoot.

Partijleider Hoekstra vertelde de CDA’ers dat Bijleveld, en interim partijvoorzitter Marnix van Rij, volgens hem „tientallen, tientallen, tientallen” uren hebben gestoken in gesprekken met Omtzigt om hem binnen de partij te houden.

Ook Marnix van Rij, interim partijvoorzitter van het CDA, sprak leden toe. Volgens Van Rij is het memo van Omtzigt gelekt door iemand uit diens eigen kringen. Omtzigt zou dat dit weekeinde aan Van Rij hebben verteld. De Limburger publiceerde vorige week voor het eerst over het stuk.

Gepasseerd

Daarin schrijft Omtzigt ook dat de toenmalige voorzitter van de partij aan hem het lijsttrekkerschap had beloofd, indien toenmalig lijsttrekker Hugo de Jonge zijn functie zou neerleggen. Toen De Jonge inderdaad stopte als lijsttrekker, werd aan Hoekstra gevraagd de kar te trekken in de aanloop naar de verkiezingen. Omtzigt voelde zich gepasseerd.

De toenmalige voorzitter, Rutger Ploum, heeft tegen diens opvolger Van Rij gezegd dat het „pertinent niet zo is” dat hij Omtzigt het lijsttrekkerschap heeft beloofd. Dat vertelde Van Rij in de call. Ploum zelf heeft nog niet gereageerd.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/316382152/hoekstra-besprak-medische-hulp-omtzigt-met-honderden-cda-ers

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wopke+Hoekstra
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ank+Bijleveld
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rutger+Ploum
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marnix+van+Rij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hugo+de+Jonge
https://robscholtemuseum.nl/?s=CDA
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lijsttrekkersverkiezing+CDA
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pieter+Omtzigt
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bomtzigt
https://robscholtemuseum.nl/?s=Opzegging+Lidmaatschap
https://robscholtemuseum.nl/?s=Burn+Out
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gemoedstoestand
https://robscholtemuseum.nl/?s=Medische+Indicatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gezondheidssituatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Medische+Hulp