De Telegraaf – EU aanhoudings bevel + Victor Schildkamp – Aangehouden, vrijgelaten + Nynke de Jong – Prins Tsjakka! bevestigt haters + Emile Ratelband – Ratel Quote + Tsjakka!

Tsjakka! EUropees aanhoudings bevel uitgevaardigd tegen Emile Ratelband

De spanningen tussen Emile Ratelband en zijn ex Moon van Buuren zijn hoger opgelopen dan ooit. De positiviteitsgoeroe werd er eerder al door Moon van beschuldigd, dat hij hun jongste kind, de 11 jarige Emilio, zou hebben ontvoerd, en nu moet Emile zich van de Belgische rechter melden bij de Nederlandse politie.

Emile Ratelband

Sterker nog; Nederland had zelfs een EUropees aanhoudingsbevel voor Ratelband uitgevaardigd. Het Hof van Beroep in Antwerpen stelde dinsdag echter, dat wanneer Ratelband zich zelf meldt bij de politie er niet zal worden overgegaan tot aanhouding of overlevering.

Volgens de positiviteitsgoeroe is alles echter overtrokken en heeft hij zoontje helemaal niet ontvoerd. Ja, hij woont inmiddels in België, maar Emile gelooft vooral, dat hij zijn zoontje zou hebben gered. Volgens Ratelband zou zijn zoon thuis mishandeld worden en wilde het kereltje zelf graag bij zijn vader wonen. De jeugdbeschermers van het Leger des Heils (Jeugdbescherming & Reclassering) zouden eerder hebben besloten, dat Emilio voorlopig maar bij zijn vader moet blijven, maar voor de wet mag dit niet zo maar en dus moet Ratelband zich nu melden.

De Telegraaf, 12 feb. 2020

https://www.telegraaf.nl/entertainment/1614153659/Tsjakka!EUropees-aanhoudingsbevel-uitgevaardigd-tegen-Emile+Ratelband

Emile Ratelband aangehouden, vrijgelaten en aangifte tegen zijn ex

Emile Ratelband gaat aangifte doen tegen zijn ex vrouw en het Leger des Heils, dat sinds enige tijd het bevoegd gezag heeft over zijn 11 jarige zoon. De trieste juridische klucht over de voogdij gaat daarmee keihard door.

De positiviteitsgoeroe werd zoals verwacht vanmorgen aangehouden toen hij zich kwam melden op het politiebureau in Utrecht voor verhoor.

Voor Ratelband dreigde enige dagen hechtenis, maar omdat hij uitgebreid heeft verklaard over de situatie rond zijn zoon, én het feit, dat het jongetje inmiddels terug is bij de moeder, mocht hij na een aantal uur weer gaan. Hij blijft verdachte van ‘het onttrekken van een kind aan het bevoegd gezag’.

Zoon van 11 als inzet

De 70 jarige Ratelband voert al lange tijd een felle strijd met zijn ex vrouw over hun 11 jarige zoon Emilio. Volgens Ratelband heeft het jongetje het slecht bij zijn moeder. Daarom nam hij het kind mee naar België waar Ratelband tegenwoordig woont.

Formeel werd hij daarmee in Nederland verdachte van ‘het onttrekken van een kind aan het bevoegd gezag’. Ratelband had aanvankelijk de Belgische autoriteiten achter zich, maar nadat Nederland een EUropees aanhoudingsbevel had uitgevaardigd, moest Ratelband van het Belgische Hof van Beroep zich toch gaan melden bij de Nederlandse politie. Anders zou hij in België achter tralies belanden.

Heel ingewikkeld

Dat bezoek bij de Nederlandse politie was vanmorgen. Ratelband mocht na enige uren dus weer weg en gaat nu aangifte doen tegen zijn ex Moon, omdat zij de bezoekregelingen frustreert, aldus Ratelbands advocaat Mark Nellisen.

En ook tegen het Leger des Heils, dat enige tijd het bevoegd gezag was om beide partijen af te laten koelen. Het Leger des Heils heeft valse aangifte gedaan,” aldus Nellisen.

Zij deden aangifte namelijk op het moment, dat Ratelband van de Belgische autoriteiten nog geen toestemming had het kind terug te laten gaan, omdat zijn zoon formeel een asielprocedure was gestart. Hij kón Emilio niet terug laten gaan. De zaak zit op z’n zachtst gezegd heel ingewikkeld in elkaar.

  Laatste update: 14:14

https://www.gelderlander.nl/binnenland/Emile+Ratelband-is-aangehouden-weer-vrijgelaten-en-gaat-nu-aangifte-doen-tegen-zijn-ex~ab227bcb/

Emile Ratelband als Prins Tsjakka! bevestigt elk vooroordeel van carnavalshaters

Prins Tjakka! (2) (foto Twitter)

Prins Tjakka! (1) (foto Twitter)

Ik wil vanaf deze plek mijn steun betuigen aan al die carnavalsvierders, die boven de rivieren werken, en de afgelopen week aan hun collega’s moesten uitleggen waarom carnaval zo leuk is en waarom je daar vrij voor zou willen nemen.

Dat is een zware taak. Elke keer weer die niet vierders, die grappend ‘Alaaf! roepen, en vervolgens een betoog van een kwartier houden waarom carnaval volgens hen een idioot feest is, dat alleen maar draait om domme, hossende types in een krokodillen pak. Je probeert ze nog iets bij te brengen over saamhorigheid en traditie, maar dat heeft helemaal geen zin, want de carnavalshaters houden graag vast aan de vooroordelen, die hen zo dierbaar zijn.

Ik heb jullie de afgelopen jaren te vuur en te zwaard verdedigd, lieve carnavalsvierders. Sinds ik een tijdje in Oeteldonk heb gewoond, snap ik de magie van carnaval. En een ieder, die daar nog niets van begrijpt, raad ik graag de roman Naar de overkant van de nacht van Jan van Mersbergen aan, zodat we met z’n allen stukje bij beetje de haters leren, dat carnaval zoveel meer is dan bier en schmink.

Emile Ratelband als carnavals ­Prins bevestigt elk vooroor­deel, dat iedere carnavals hater toch al heeft

Ik doe mijn best, maar dan lees ik vervolgens dat Emile Ratelband dit jaar Prins Tsjakka! de Eerste is, nota bene in mijn eigen Zwolle, en dan zakt de moed mij in de schoenen. Het is maar een marketinggrapje, een bij Prins, bedacht door een paar ondernemers. Maar toch. Emile Ratelband als carnavals Prins bevestigt elk vooroordeel, dat iedere carnavalshater toch al heeft: dat feest is niet serieus te nemen.

Een Prins, dat hoort iemand te zijn, die zich jarenlang voor het carnaval in de stad inzet. Iemand, die al talloze schroeven in talloze carnavalswagens heeft geschroefd. Iemand, die lééft voor het feest. Zoals Lex Uiting, die in de film Nao t Zuuje tot Prins van Venlo wordt gekroond. De hele familie moet huilen van trots.

Gelukkig hebben we nog een echte Prins: Prins Willem van Bourgondië, een Prins, die er wél uitziet, alsof hij het snapt. Ik wens alle vierders en alle Prinsen een onvergetelijke carnaval, of Vastelaovend. Met of zonder Prins Tsjakka!

De Gelderlander, 21 februari, 2020, 06:00 Laatste update: 08:43

https://www.gelderlander.nl/binnenland/EmileRatelband-als-PrinsTsjakka!-bevestigt-elk-vooroordeel-van-carnavalshaters~a988fc10/

Ratel Quote

Emile Ratelband at Ratelband Institute

Prins Tjakka! (1) (foto Twitter)

Prins Tjakka! (2) (foto Twitter)

Ratel Quote: de Sassenbonkers, lees Zwolle.
De enige carnavalsoptocht in Nederland, die wel doorging.

Prins Tsjakka! de Eerste
Carnaval en ’t Suikerfeest zijn beiden beloningen. In de islam lijdt men eerst en daarna ontvangt men de beloning. Bij de christenen heeft men eerst ’t feest en daarna wordt geleden in de vorm van vasten.
Wat trekt jou ’t meest?
Eerst lijden dan de beloning of eerst ’t feest en dan de verplichting?
Zo zie je, dat blijkbaar iets zonder betekenis bepalend wordt in je leven.
We noemen dat een meta programma.
Nurture or nature?

LinkedIn, 23 februari 2020, 12:54

Reacties

Servaas Houben, AAG, FIA, CFA, FRM
Hoeveel carnavalsvierders doen nog aan vasten?! Wel de lusten, niet de lasten.

Emile Ratelband
Ja, ja , ja. De nieuwe tijd hè!!

Jan van Gool, Wall of Death
Dat lijkt op een one night stand.

Salima el Musalima Imam
Ik denk, dat bij vasten de islamitische methode het beste werkt. Je kijkt uit naar een beloning.

Emile Ratelband
Ik weet 100% zeker, dat t zo is. De Koran is later geschreven dan de Bijbel. Met andere woorden men heeft geleerd van zijn fouten.

Míky Alae
Mooi! 👉

Emile Ratelband
Knots gezellig!

Cor van Keulen Uitvoerend directeur bij Van Keulen Brandbeveiliging VOF
Ook in christenland heb je verschillende denominaties. Daarbinnen heb je ook weer verschillende richtingen en mensen, die hun eigen ding doen. Dat vasten verwijst naar bepaalde tradities en dan is het aan jezelf om daar wel of niet aan mee te doen en net zoals christenen de keus hebben wel of niet terug te gaan naar de Joodse gebruiken, maar dit betekent ook, dat je dan naar de pre Jezus tijd teruggaat. Dit betekent, dat je dus ook de kruisiging ontkent en dus geen vergeving hebt en dus door werken iets zou moeten verdienen. Dat is een dood religieus gebruik.

Harry Fokkens
Fire Safety Engineer @ NEYCARE
Wat is nu de richting van jouw betoog, Cor?

Reinier Donker
Afleveringschauffeur bij Medipoint
De lasten bij carnaval komen er na echt wel? 😂 Lekker belangrijk, die geloven. Dat geloven de samenleving ontwrichten met hun dwangmatig gedrag is erger. Iedereen lekker zijn eigen gang en keuzes laten maken.

Bastiaan Janssen
CEO Vijfhart Groep | Altijd voor goud | #samengroeien | Win Win or No Deal | Alleen ACTIE leidt tot resultaat!
Geweldig. 👏
Eerst lijden en dan leiden. :-)

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6637303330265800704/

Tsjakka! Du schaffst es!

Gepubliceerd op 9 mrt. 2011

Ich hab diesen alten Spot mal von meiner externen gekratzt, da ich ich in genau dieser Form benötige.

Ich glaube es war mal ein Ausschnitt von Kalkhofes Mattscheibe!

Viel Vergnügen beim Verlinken und Posten!

Reacties
https://youtu.be/AhbfiuhblK4

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Emile+Ratelband