De Haan Media | Chris de Haan – Wat is er Allemaal aan de Hand?

Wat is er Allemaal aan de Hand?

Gepubliceerd 15 februari 2023

2 Comments

 1. Chris Folgers is zwaar onder aanval, ondervindt daar veel schade van.
  https://duckduckgo.com/?q=chris+folgers+de+haan
  Duckduckgo maakt gebruik van de Google index, voor haar zoekresultaten.

  Het is het afgelopen jaar vooral Videre, die gemene artikelen over hem schrijft. Videre is Latijn voor zien, dus is een spionage operatie. Maar wat vooral opvalt in de zoekresultaten, is dat de vele artikelen op RobScholteMuseum over De Haan Media daar niet zichtbaar zijn. Het is daarom duidelijk, dat deze website, RobScholteMuseum, een schaduw ban heeft op Google.

  U bent niet de enige, ik heb die ook. De eerste twee maanden dat ik mijn blog begon, stond het vod altijd bovenaan in de zoekresultaten, nummer een, als men “bosgeus” intikte, maar daarna werden de resultaten heel wat moeilijker te vinden. Soms voorbij nr. 10, soms op nummer 3 of 5. En als ik enige maanden niets gepubliceerd heb, staat het blog hoger, dan in de week nadat ik nieuwe artikelen plaatse. In een eerlijke zoekmachine, zou dat andersom moeten zijn.

  Dat schaduw bannen door Google, begon al in circa 2010. Ik blog al 20 jaar, controleer graag ze resultaten in zoekmachines, want wil natuurlijk zoveel mogelijk lezers, dus het viel me op dat ik een schaduw ban kreeg van Google. En mijn huidige blog op blogspot is niet de eerste die een schaduw ban kreeg, daar voor schreef ik op punt.nl, waar hetzelfde gebeurde na circa 2 maanden: Bovenaan in de zoekresultaten, want tamelijk unieke naam, na 2 maanden bijna onvindbaar gemaakt. Ik zag het ook in de statistieken van Blogspot: De eerste twee maanden kwamen de meeste bezoekers van Google, daarna kwam er geen enkele bezoeker meer van Google.

  Om deze sabotage op informatie en onderzoek te vermijden, kan men Yandex gebruiken. Althans, als ik iets op zoek wat gecensureerd wordt door Googles algoritmes, kan ik het altijd wel vinden in Yandex. Maar algemeen, geeft Duckduckgo veel betere zoekresultaten, vanaf de Google index, als je snel wat wil vinden wat niet gecensureerd is. Zonder al die resultaten in Cyrillisch, zoals bij Yandex, ik versta helaas geen Russisch.

 2. Jacques van Velzen 18 februari 2023 op 09:52

  @bosgeus.

  Videre is niet heel veel anders dan de speld. Met als enige verschil; videre pist omlaag, en de speld omhoog. Succes met je blogs verder.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.