VPRO | De Doc Update | Rogier Timmermans – De Vijfde Bruid + Idem (Documentaire)

De Vijfde Bruid

In een Ander Leven had ze Misschien Barones in ‘Het Land Van Ooit’ kunnen worden. In dit Leven werd Petra Timmermans Vrouw N° 5 van Kunstenaar Anton Heyboer, 1924 – 2005. Ze Oogt als een Vol Ledig Los Geslagen Freule, die Niet had Mis Staan in het in Middels Op Gedoekte Attractie Park, Over Dadig Aan Gebrachte Make Up, Ravissante Kleding in de Felste Kleuren en een Enorme Hoe Veelheid Op Zichtige Sieraden.

Rogier Timmermans heeft zijn Tante Vijftien Jaar Niet Gezien als hij haar in 2001 Op Zoekt. Ze woont in een Huisje tegen over de Woning, waar Kluizenaar Heyboer Met zijn Vier Andere Vrouwen Leeft en Houdt zich Daar Onledig met de Verkoop van zijn Kunst. Ze weet Nog Precies Wanneer het Begon, vertelt ze Trots tegen haar Neef, 3 juni 1982. De Dag, waar op Petra haar Lot Bestemming vond in Ene Anton Heyboer.

Die Ontboezeming vormt het Start Punt van De Vijfde Bruid68 Minuten, een Fascinerende Film uit 2007, waar in Timmermans, Aan de Hand van het Levens Verhaal van Z’n Tante, de Geschiedenis van zijn Eigen Getroebleerde Familie Ontrafelt. Zijn Oma speelt Daar In een Sleutel Rol. Haar Dochter Petra blijkt Uit Eindelijk Niet Meer DanEen In Ruil Wagen’ voor Heyboer, die Haar Leven Op Geheel Eigen Wijze Structuur heeft Gegeven. Zíjn Structuur.

De Al Machtige Man, die Met Strakke Hand de Lijnen Uit Zet en In Tussen Al Om wordt Aan Beden door zijn Eigen Harem. Waar hebben we Die Vaker Gezien? Binnen zijn Eigen Kleine Context Beschikt Anton Heyboer, die In Deze Slim Op Gebouwde Documentaire Soms Over Komt als een Raas Kallende Ouwe Zonderling, Blijkbaar Over een Enorme Aan Trekking Kracht. Hij Maakt het Leven, In Elk Geval Dat van Petra, Klein en Over Zichtelijk en geeft het Tegelijker Tijd Op een Tamelijk Verwrongen Manier Weer Zin.

De Doc Update, 19 maart, 2018

https://dedocupdate.com/2018/03/19/de-vijfde-bruid/

De Vijfde Bruid (Documentaire)

Als Documentaire Maker Rogier Timmermans in 2001 Voor het Eerst naar zijn Tante Petra Rijdt, kan hij Niet Vermoeden, dat hij Aan het Begin Staat van een In Gewikkelde Zoek Tocht. Om hem Onbekende Redenen Verdwijnt Ze Twintig Jaar Eerder uit Zijn Leven Om te Gaan Wonen bij Kunst Schilder Anton Heyboer, die Op dat Moment Samen met Vier Vrouwen een Kluizenaar Bestaan Leidt. Petra’s Relatie met Heyboer en de Vier Vrouwen blijkt Intrigerend, maar Tegelijker Tijd Niet te Bevatten. Toch Lukt Het Timmermans Aan de Hand van Steeds Nieuwe Ontdekkingen het Motief van zijn Tante Bloot te Leggen. Een Fascinerende Ontdekking Reis, die Ver Door Dringt in de Ongrijpbare Wereld van Anton Heyboer.

https://www.vpro.nl/speel~VPRO_1127316~de-vijfde-bruid-holland-doc~.html

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rogier+Timmermans
https://robscholtemuseum.nl/?s=VPRO
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Doc+Update
https://robscholtemuseum.nl/?s=Petra+Timmermans
https://robscholtemuseum.nl/?s=Anton+Heyboer
https://robscholtemuseum.nl/?s=In+Ruil+Wagen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Land+Van+Ooit
https://robscholtemuseum.nl/?s=De_Bruiden+van+Heijboer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Harem
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lot+Bestemming
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kluizenaars+Bestaan
https://robscholtemuseum.nl/?s=Landsmeer
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Vijfde+Bruid