De Bezige Bij organiseert wedstrijd voor korte verhalen

Ben jij het nieuwe schrijftalent van Nederland?
Scholieren.com, 9292.nl, Bulkboek.nl en Uitgeverij De Bezige Bij organiseren voor de tweede keer dé schrijfwedstrijd voor scholieren. Redacteuren van de uitgeverij beoordelen de verhalen: de winnaar krijgt onder meer een citytrip naar Parijs cadeau.

Vandaag start de tweede editie van Mijn Kort Verhaal, de korte verhalenwedstrijd voor middelbare scholieren uit Nederland én Vlaanderen. Op de website (http://mijnkortverhaal.nl/) kunnen getalenteerde jonge verhalenschrijvers hun verhaal met het thema ‘te laat’ van maximaal 1000 woorden insturen. De verhalen worden beoordeeld door een deskundige jury en er zijn mooie prijzen te winnen.
Herfstbladeren in de kleuren rood en geel knisperen voor de deur van het imposante gebouw van uitgeverij De Bezige Bij. Aan een grote houten tafel wordt de editie van vorig jaar geëvalueerd. De ene na de andere positieve term vliegt over tafel. “De 250 verhalen die ingestuurd werden, lieten een ongelofelijke creativiteit van scholieren zien. De 15-jarige Jana van Rossum won de eerste prijs met haar prachtige verhaal De Javaan,” vertelt Theo Knippenberg van Bulkboek.nl. “Na dit succes besloten we om de wedstrijd dit jaar nog grootser aan te pakken door Vlaanderen erbij te betrekken,” aldus Theo.
Alle partijen vinden het belangrijk schrijftalent onder scholieren te stimuleren en hen aan te moedigen hier iets mee te gaan doen. Stefan Hulman, algemeen directeur van 9292: “In het OV worden veel verhalen geschreven en gelezen. We zijn erg benieuwd naar de verhalen van de scholier die op het punt staat de wereld te gaan ontdekken met het OV.”

Prijzen
Er wordt een juryprijs en een publieksprijs uitgereikt. De hoofdprijs is een citytrip naar Parijs met NS International inclusief verblijf via de Jong Intra. Daarnaast krijgt de winnaar ook een boekenpakket samengesteld door De Bezige Bij en wordt het verhaal gepubliceerd op online verhalenbank Bulkboek.nl (http://www.bulkboek.nl/). De nummers twee en drie van de juryprijs krijgen een NS cadeaukaart van de NS Spoordeelwinkel en eveneens een boekenpakket van De Bezige Bij. De publiekswinnaar wordt beloond met een schrijfwarenpakket van het merk Oxford, een boekenpakket en publicatie op de site van Bulkboek.

Meedoen
Meedoen kan tot en met 11 januari 2016. Vanaf 11 januari tot en met 1 februari kan er gestemd worden. Op 1 februari worden de publiekswinnaar en de 25 genomineerden voor de juryprijs bekendgemaakt op de website van Mijn Kort Verhaal. Tijdens een live uitreiking zal de jury op 20 februari het eindoordeel vellen en de winnaars bekendmaken. De jurywinnaar en publiekswinnaar zullen dan beiden hun winnende verhaal voordragen. Iedereen is hierbij welkom. De locatie wordt later bekendgemaakt.

Jury
De jury bestaat uit experts op het gebied van schrijven en literatuur. Zo komen de verhalen onder andere onder de ogen van Suzanne Holtzer (hoofdredacteur Nederlandse literatuur bij de Bezige Bij), Katrijn Hauwermeiren (hoofdredacteur Vlaamse literatuur bij de Bezige Bij), Theo Knippenberg (oud-uitgever en nu Bulkboek.nl) en Annemieke Dannenberg (creatief adviseur bij Scholieren.com en zelf schrijfster).
Ook zullen gevestigde auteurs plaatsnemen in de jury, deze worden in de loop van de maand bekendgemaakt.

https://www.debezigebij.nl/web/Nieuws/Artikelpagina/De-Bezige-Bij-organiseert-wedstrijd-voor-korte-verhalen.htm

http://mijnkortverhaal.nl/
http://www.scholieren.com/
http://9292.nl/
http://www.bulkboek.nl/
https://www.debezigebij.nl/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image