De Balie – Operatie Interview: Rob Scholte

Podium / zo 6 nov / 16:00

Zit jij op het puntje van je stoel als een interviewer nét even doorvraagt waar andere interviewers stoppen of die ene vraag stelt die niemand durft te stellen? In het nieuwe maandelijkse programma Operatie Interview wordt het vraaggesprek ontleed. 1 Gast en drie vlijmscherpe interviewers. Het publiek weet naar welke antwoorden de interviewers vissen; de hoofdgast niet. Lukt het de interviewers om binnen de tijd onthullende antwoorden te ontlokken of de hoofdgast tot tranen te roeren? Welk interview was het meest spraakmakend?

Onze hoofdgast deze aflevering is een van Nederlands bekendste kunstenaars: Rob Scholte (1958). In zijn werk gooit hij alle traditionele “regels” van de schilderkunst overboord. Originaliteit en authenticiteit zijn een illusie volgens Scholte. Hij monteert, kopieert en kloont beelden uit de reclame en media. In 1994 wordt zijn leven overhoop gegooid. Een bom is onder zijn auto geplaatst en Rob Scholte raakt zwaar gewond. De zaak is nooit opgelost. Na een tijd in het buitenland te hebben gezeten, woont Rob Scholte weer in Nederland en strijdt hij voor het bestaan en behoud van het Rob Scholte museum in Den Helder.

De aanslag heeft van Rob Scholte een BN’er gemaakt. Hij kan geen interview meer geven die niet over “de knal” gaat. Na lange tijd de media te hebben geschuwd staat hij weer journalisten te woord. Hoe reageert hij als hij verrast wordt door de vragen van drie geheime interviewers?

http://www.debalie.nl/agenda/podium/operatie-interview%3a-rob-scholte/e_9782548/p_11767463/