Dagblad van het Noorden – Oud-wethouder Koen Schuiling onderzocht op vervalsen handtekeningen

Oud-wethouder van Groningen Koen Schuiling (VVD), tegenwoordig burgemeester van Den Helder, moet zich verantwoorden voor twee handtekeningen die hij zou hebben vervalst.

De politie onderzoekt of Schuiling in zijn rol als burgemeester handtekeningen van zijn wethouders vervalst heeft. Dit meldt het Noordhollands Dagblad (https://www.noordhollandsdagblad.nl/playlist/den-helder-uitgelicht/artikel/onderzoek-rijksrecherche-naar-burgemeester-schuiling). Volgens de krant wacht Schuiling het onderzoek in vertrouwen af.

De beschuldiging wordt onderzocht in opdracht van het openbaar ministerie in Haarlem. Kunstenaar Dirk Gorter deed aangifte tegen Schuiling. De kwestie gaat over een voormalige muziekschool van Gorter. De gemeente wilde hem twee jaar geleden dwingen het pand snel op te knappen. B en W dreigden met een dwangsom van 20.000 euro.

‘Niet getekend’

Onder de brief stonden de handtekeningen van Schuiling en de toenmalige wethouders Geurt Visser (Gemeentebelangen) en Dirk Pastoor (Vrije Socialisten en fractie Vermooten). De wethouders zeggen volgens de krant dat zij nooit hebben getekend en willen dat onder ede verklaren.

Volgens de kunstenaar kan het niet anders of Schuiling heeft de parafen vervalst of laten vervalsen. Het onderzoek is in handen van de Rijksrecherche. Deze politieafdeling onderzoekt het gedrag van overheidsfunctionarissen. De gemeente verklaarde tot dusver dat de wethouders hun handtekening wel zetten en dat wellicht zijn vergeten.

Een van de wethouders moest ondertussen opstappen na beschuldigingen wegens fraude die later onjuist bleken. Behalve Gorter ligt kunstenaar Rob Scholte ook al jaren overhoop met de gemeente.

Hanzehogeschool

Koen Schuiling was van 1998 tot 2006 wethouder in Groningen van onder andere economische zaken. Daarvoor was hij geruimte tijd VVD-fractievoorzitter in de raad. Sinds 1 januari 2017 is hij, naast burgemeester van Den Helder, ook voorzitter van de Raad van Toezicht van de Hanzehogeschool Groningen.

Of en wanneer er verdere stappen worden genomen door politie en het OM, is nog niet bekend. De gemeenteraad van Den Helder debatteert binnenkort over de beschuldigingen aan het adres van Schuiling.

Dagblad van het Noorden, 18 juni 2017,14:10

Reacties:

Freerk Mulder · Werkt bij Baas in eigen huis
Het zal ook geen VVD-er zijn…

Berend Jansen · Appelscha
Vervalsing van handtekeningen is een misdrijf.
Ben benieuwd hoe de burgemeester hier onderuitkomt, want dat is gegarandeerd de uitkomst…

Marja Boonstra-Noorman · Froombosch, Groningen, Netherlands
Als hij inderdaad handtekeningen vervalst heeft, ontslag, geen uitkering en nooit meer een overheidsbaan.

Rudy Hermse · Werkt bij Mijn pc heeft te weing geheugen om dat allemaal te vermelden.
Goh .. een VVD-er ..? Dan doen ze anders nooit en hij zal wel wat strafwerk krijgen en deze walgelijke zak zal wel een uurtje in de hoek moeten staan..! Zum Kotsen ..!

http://www.dvhn.nl/groningen/Oud-wethouder-Koen-Schuiling-onderzocht-op-vervalsen-handtekeningen-22296091.html

3 Comments

  1. Zolang er aan de lopende band VVD criminelen aan het hoofd staan op het ministerie van Justitie, kan Schuiling de uitkomst van het onderzoek -of hij nou schuldig is of niet- inderdaad met groot vertrouwen afwachten. Heel groot vertrouwen zelfs….

  2. Dit moet je als gewone burger flikken, dan hangen ze je op aan de hoogste boom.
    In den helder met de scheve bomen sta je zo weer op de grond.

  3. @HTD Even een technische opmerking; Zo’n scheve boom is wel weer handig om iemand te lanceren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image