Daan Samson – Plumbing the Depths (4) + verslaat – Idem | Daan Samson & Bert Kreuk

Plumbing the Depths (4)

Plumbing the Depths | Daan Samson & Bert Kreuk

Binnen zijn privé-leven heeft kunstenaar Daan Samson steevast een kluspartner in zijn vader gevonden. Sinds zijn overlijden mist de welvaartskunstenaar een vaderlijk figuur om ‘doe-het-zelf karweitjes’ uit te voeren. Om dit gebrek te compenseren nam hij contact op met kunstverzamelaar Bert Kreuk. De in Zwitserland woonachtige ‘art flipper’ kreeg van Samson het verzoek een regendouche in zijn woning te komen monteren.

“Op 26 mei 2018 staken Bert Kreuk en Daan Samson de handen uit de mouwen. In het Rotterdamse kunstenaarsappartement verwijderde het tweetal de bestaande douche set en installeerden zij een door (projectpartner) Hornbach beschikbaar gestelde regendouche. De klus performance is door fotograaf Jeronimus van Pelt geregistreerd.

Het project is een hommage aan typische ‘vader en zoon klusmomenten’ en vormt een hedendaagse aanvulling op conceptuele ready made kunst. De vraag rijst of het uitvoeren van een private ‘doe-het-zelf klus’ als een hedendaagse kunsthandeling kan worden beschouwd, én welke invloed het heeft wanneer een vooraanstaand collectioneur zijn medewerking aan dergelijke ‘home improvement’ geeft.”

https://www.tumblr.com/secondroom-antwerpen/174367302465

Trendbeheer, 06-06-2018

Reacties:

Jeroen Bosch
6-06, 2018 at 20:27
Haha, te gek Daan, geen spat veranderd, same same but different, hele vimeo uitgekeken, doe ik eigenlijk nooit – jij kan toch helemaal niet klussen? Tenenkrommend en buitengemeen amusant tegelijk. Ik noem het verfrissend – zeker zo’n making of video.
Mooi ook die projectpartner Hornbach en wat leuk dat Bert Kreuk uit Zwitserland komt bijbeunen bij een welvaartskunstenaar.

Niels Post
11-06, 2018 at 10:49
Interview bij https://www.vice.com/nl/article/mbkxjb/een-rotterdamse-kunstenaar-hing-een-nieuwe-douche-op-in-zijn-badkamer-en-noemt-dat-kunst

https://trendbeheer.com/2018/06/06/plumbing-the-depths-daan-samson-bert-kreuk/