Daan Samson – Plumbing the Depths (3) + Idem

Plumbing the Depths (3)

Plumbing the Depths

Binnen zijn privé leven heeft kunstenaar Daan Samson steevast een kluspartner in zijn vader gevonden. Sinds
zijn overlijden mist de welvaartskunstenaar een vaderlijk figuur om ‘doe-het-zelf karweitjes’ uit te voeren. Om dit gebrek te compenseren nam hij contact op met kunstverzamelaar Bert Kreuk. De in Zwitserland woonachtige miljonair kreeg van Samson het verzoek een regendouche in zijn woning te komen monteren.

Op 26 mei 2018 staken Bert Kreuk en Daan Samson de handen uit de mouwen. In het Rotterdamse kunstenaarsappartement verwijderde het tweetal de bestaande douche set en installeerden zij een door (projectpartner) Hornbach beschikbaar gestelde regendouche.

De klus performance is door fotograaf Jeronimus van Pelt geregistreerd. Het project is een hommage aan typische ‘vader en zoon klusmomenten’ en vormt een hedendaagse aanvulling op conceptuele ready made kunst. De vraag rijst of het uitvoeren van een private ‘doe-het-zelf klus’ als een hedendaagse kunsthandeling kan worden beschouwd, én welke invloed het heeft wanneer een vooraanstaande collectioneur zijn medewerking aan dergelijke home improvement geeft.

Plumbing the Depths from Daan Samson on Vimeo.

Vimeo, Saturday, June 2, 2018 at 1:44 AM EST

https://vimeo.com/273064926

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image