Daan Samson – Kerst met notabelen

Het Nederlandse bestuurlijke systeem zit op slot. Nog maar nauwelijks wordt er gezocht naar verfrissende alternatieven en afwijkende allianties. Met een altruïstisch kerstproject tracht welvaartskunstenaar Daan Samson dit politieke vacuüm op te vullen. Voorafgaand aan de feestdagen creëert hij een politiek-opportunistische cadeaukamer in Kasteel Keukenhof te Lisse. Op het landgoed is het een drukte van belang: geschenken worden ingepakt, versierd én verzonden. Smaakvolle kerstpakketten gaan op de post richting lobbyisten, kamerleden, ervaringsdeskundigen en notabelen.
De kunstenaar vermeldt niet dat hij de afzender is van de attenties. Wél noteert hij de namen van andere kopstukken uit het bestuurlijke veld. In zijn rol als kerstcupido tracht Samson contacten te forceren tussen opponenten en politieke tegenpolen. Vanuit het kasteel reanimeert hij verwaarloosde betrekkingen en brengt hij CEO’s, portefeuillehouders en belangenbehartigers bij elkaar. De conceptkunstenaar hoopt zo bij te dragen aan de vorming van nieuwe bondgenootschappen en hoopgevende akkoorden. Zal Nederland zich herpakken als een opgetogen, welwillende natie?

“Moge de magie van het kerstfeest onze harten verwarmen!”

For English: http://daansamson.nl

Concept en productie
Daan Samson
Registratie, Camera, Montage, VFX
Het Videobureau
Muziek
Henri de Mooij
Visagie
Ilse Voortman

2 Comments

  1. Enig idee van de resultaten?

  2. De luxe-sfeer rondom kerst beschouw ik als net zo sexy als de luxe die bijvoorbeeld aan James Bond kleeft. Het maakt de verleider in je wakker.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.