Creatiffdutch – 💈Marco Borsato is nieuwe Dreetje Hazes! + Berita Harian Terbaru Domestik – Mary Update over 💈Marco Borsato en Leontine + Henny Huisman haalt uit naar 💈Marco Borsato

Leontine trapt er weer in! (foto YouTube)

💈Marco Borsato is de nieuwe Dreetje Hazes!

Gaat in première op 3 jun. 2021

De Zon schijnt! Typisch weer voor Creatiffdutch en Chris van der Ende om weer eens lekker goed rond te kijken. Ondertussen hebben we ook nog een mega volle Show!

Reacties
https://youtu.be/kClAucJ3Xco

Mary geeft update over status💈Marco Borsato en Leontine

Marco Borsato & Leontine Ruiters (foto Twitter)

Gepubliceerd 1 jun. 2021

✅ Mary geeft update over status 💈Marco Borsato en Leontine

💖 Please Subscribe https://www.youtube.com/channel/UCnVW1VH0pegIJ8wLYYovYQA
💖 Source https://www.rtlnieuws.nl/entertainment/artikel/5196532/mary-borsato-marco-en-leontine-gaan-goed-met-elkaar-om

Reacties
https://youtu.be/Mc0TLIxBfGk

’Ongezien is onbemind’ Interview TV veteraan Henny Huisman (bijna 70) haalt in biografie uit naar💈Marco Borsato

Jan Vriend – ‘Ongezien is onbemindInterview TV Veteraan Henny Huisman (bijna 70) haalt uit naar 💈Marco Borsato, 3 juni 2021

Ja, hij wordt zeventig. Maar Henny Huisman denkt niet aan bij remmen. Deze week verschijnt een Boek over zijn Leven, er komt een Speelfilm en de Showbizz Veteraan uit Bakkum denkt ook weer aan TV Programma’s. Omdat hij het niet laten kan. „Mijn vrouw wil niet over de Rode Loper. Nou, dan ga ik toch twee keer?

– Eerst het boek. De titel ’Henny’. „Ik kreeg een brief van Kevin Kraan, een groot Fan van me. Hij stelde voor om mijn Leven van A tot Z te beschrijven. Dat bracht hij zó enthousiast, dat ik er meteen in meeging. Kevin schrijft ook Toespraken voor Minister President Mark Rutte. Nou, dan kun je toch wat?

Natuurlijk komt in het boek Henny’s jeugd in Zaandam voorbij, net als zijn jaren als Disc Jockey en zijn moeizame Strijd om in de TV Wereld aan de bak te komen. Daarna volgt zijn zoete wraak op alle TV Bobo’s, die hem hadden afgewezen: de Successen met de Soundmixshow en de Surpriseshow, die hem de bijnaam ’Kijkcijferkanon’ opleverden. „Heb je de kijkcijfers van het Songfestival gezien? Zo veel kijkers hadden wij toen iedere week. Meer zelfs!” We mogen best weten, dat hij apetrots voor de Buis zat, toen hij bij dat Eurovisie Spektakel Edsilia Rombley en Glennis Grace zag schitteren. Allebei oud Kandidaten van ’zijn’ Soundmixshow.

Borsato

Daar steekt zijn Relatie met voormalig Soundmixer 💈Marco Borsato schril bij af. In zijn Boek haalt de Hoofdpersoon genadeloos uit naar de Zanger, die in 1990 doorbrak dankzij Henny Huismans TV Talentenjacht. „💈Marco deed in die tijd alles om bij mij en de camera’s in de buurt te komen. Maar nadat hij eenmaal succes had, wilde hij opeens niks meer van me weten.” Het dieptepunt was Huisman’s vijftigste verjaardag, waar de halve Nederlandse Showbizz de jarige in het zonnetje kwam zetten. „💈Marco Borsato was niet eens bereid een felicitatiefilmpje in te spreken. Dat is toch lullig?” Vorig jaar kwam Henny’s Wrok naar buiten: toen een Roddelblad bij de Presentator hengelde naar buitenechtelijk gerommel van 💈Marco Borsato ging ’Ontdekker’ Huisman in op het verhaal, dat de Zanger een Scheve Schaats heeft gereden met Zangeres Maan. In zijn Boek trekt hij hiervoor eerst het boetekleed aan, om dat een paar regels verder weer af te gooien. „Ik heb met iedereen het beste voor, maar met 💈Marco heb ik dat minder.”

Is dat nou netjes, Henny? „Misschien niet. Het is wat rancuneus, ja. Maar 💈Marco vroeg erom. Trouwens: een Relletje is ook niet verkeerd voor de Publiciteit van het Boek, toch?

Eenmansbedrijf

Thuis in Bakkum vertelt hij trots, dat zijn TV Vertrouweling en Leermeester Joop van den Ende zijn medewerking verleende aan het Boek. Nu ’Joop’ zich uit de TV wereld heeft teruggetrokken, werkt Huisman voor John de Mol. Die bracht onder meer Huismans laatste ProgrammaWaar is dat feestje?’ op zijn eigen Zender. Over de Macht van John de Mol: „Talpa is in feite niets meer dan een Eenmansbedrijf met héél veel Personeel. De Grote Baas beslist.” Huisman blijkt niet altijd gelukkig met de inmenging van die ’Grote Baas’. Zo stipt hij aan, dat De Mol alle Programma’s na de Montage nog wil zien voor ze de Buis op gaan. „Dat is vooral zorgen, dat er niemand tegen de schenen wordt geschopt. Op veilig sturen. Maar daarmee worden het van die bloedeloze Producten.” Verder over De Mol „Zijn smaak komt op het Scherm. Het is zijn Zender, hij betaalt, dus hij bepaalt. Dat maakt het moeilijker dan vroeger.”

Huismans laatste Programma trok tegen de 500.000 kijkers. Lang niet de aantallen van vroeger. „Als je van zeven miljoen komt, kun je jezelf nooit verbeteren. Concurrentie van Internet en een enorm Aanbod van andere Zenders, leiden tot ander Kijkgedrag. In mijn boek relativeer ik het allemaal. Dat heb ik altijd gedaan, hoor. Kwam ik van een lunch met de Russische Leider Gorbatsjov, kreeg ik thuis geen kans om daar gewichtig over te doen, omdat de hond een snee in zijn poot had en alle aandacht opeiste. Had ik de ene dag op TV voor de Loterij een Miljoenenprijs uitgereikt, was de man, waar ik een dag later aanbelde, teleurgesteld, omdat ik alleen maar even bij hem naar de WC wilde.

Openlijk solliciteerde de Showbizz veteraan naar Presentatiewerk bij Omroep Max. Met de woorden ’Henny wil te graag’, wees Max Directeur Jan Slagter hem af.

Huisman: „Daarmee maakte Jan een vergissing, want ik weet zeker, dat het Max Publiek het leuk vindt als ik daar kom. Maar het punt is, dat Jan zélf graag wil. Die Programma’s waarin hij kachels naar het Oostblok brengt is toch gewoon een Vervolg op de Surprise Show, waarin ik mensen blij maakte? Die grote Gala Shows, die ik voor Max zou kunnen doen, presenteert hij liever zelf. Logisch, dat hij me buiten de deur houdt, anders zou ik hem in de weg zitten.”

Speelfilm

Dan over die Speelfilm, die er aan komt. „Het is een Tragikomedie over een Maffia Man, die uit de misdaad is gestapt en zijn gezicht heeft laten verbouwen om voor het Criminele Wereldje onherkenbaar te zijn. Maar ze verwisselen de boel en denken dat ik de verbouwde Maffia Man ben. Er ligt een dik Script met Achtervolgingen op de Afsluitdijk en zo. Heel grappig.”

Jawel, hij sleutelt als vanouds aan TV Plannen. Nee, daar kan hij nog niet te veel over zeggen. „Alleen dat de eerste Proefopnamen bij John de Mol liggen.” Vraag hem naar het waarom van werken op je zeventigste en hij vertelt weer over die Innerlijke Drang, die hem ooit naar Hilversum lokte. „Geld is nooit mijn Drijfveer geweest, meer de Behoefte aan Erkenning. Want Ongezien maakt Onbemind. Televisie is mijn Passie. Ik hoef niet zo nodig meer, maar ik geniet er zo van. Je kunt me toch niet kwalijk nemen, dat ik nog graag wil? Ik hou gewoon van mijn vak.

Helderse Courant,  3 juni 2021

https://www.noordhollandsdagblad.nl/regio/noordkop

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Creatiffdutch
https://robscholtemuseum.nl/?s=Chris+van+der+Ende
https://robscholtemuseum.nl/?s=Leontine+Ruiters
https://robscholtemuseum.nl/?s=💈Marco+Borsato
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mary+Borsato
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dré+Hazes
https://robscholtemuseum.nl/?s=Henny+Huisman
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kevin+Kraan
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joop+van+den+Ende
https://robscholtemuseum.nl/?s=John+de+Mol