Cor Hendriks – Wat is het nut van een hate crime hoax: Hoe te winnen als je verliest + Is Johan Derksen een racist?

Wat is het nut van een hate crime hoax: Hoe te winnen als je verliest + Is Johan Derksen een racist?

Zwarte coureur Wallace voelt zich winnaar NASCAR race na gevonden strop in pitbox

Sportredactie, 23 jun. 2020

De zwarte NASCAR coureur Darrell ‘BubbaWallace eindigde gisteren (plaatselijke tijd) als veertiende in de race op het circuit van Talladega (Alabama), maar hij voelde zich na afloop de winnaar. ,,Excuses, dat ik mijn mondkap niet draag, maar ik wil degene, die de strop in mijn pitbox heeft neergelegd, laten zien, dat hij mijn glimlach niet kan afpakken. Ik blijf doorgaan“, zei hij tegen verslaggevers, terwijl hij zwaaide naar het publiek.

,,Ik had deze verdomde race ook echt moeten winnen, maar ik kwam brandstof te kort. De sterren stonden net niet allemaal gunstig, maar al met al voelt het, alsof ik wel heb gewonnen vandaag“, zei de 26 jarige coureur, die extra beveiliging kreeg op het circuit en wiens auto voor de race van top tot teen werd geïnspecteerd om er zeker van te zijn, dat er niet mee was geknoeid.

De Amerikaanse federale recherche FBI doet onderzoek naar de strop, die zondag werd aangetroffen in de pitbox van Wallace. De actie verwijst naar het lynchen van zwarten in het Amerikaanse verleden en werd veroordeeld als daad van racisme. Wallace is de enige zwarte coureur in de NASCAR en hij sprak zich de afgelopen weken regelmatig uit tegen racisme en ongelijkheid, naar aanleiding van de dood van George Floyd in Minneapolis.

Na een oproep van Wallace werd onlangs op NASCAR circuits de vlag in de ban gedaan van de Confederatie, het verbond van Zuidelijke staten, die zich tegen de afschaffing van de slavernij in de VS hadden gekeerd. In de ogen van veel zwarte Amerikanen is de vlag een symbool van racisme is.

Voor de race was er een opvallende steunbetuiging van zijn mede coureurs. Zij hielpen mee de Chevrolet van Wallace naar het begin van de pit straat te duwen voor de startceremonie van de 500 mijlsrace. ,,Dat was heel mooi om mee te maken en ik bedank iedereen, die zich op deze manier uitte. Het was een prachtig moment en ik ben er trots op, dat ik deel uitmaak van deze raceklasse”, zei een geëmotioneerde Wallace.

https://www.AD.nl/andere-sporten/zwarte-coureur-Wallace-voelt-zich-winnaar-NASCAR-race-na-gevonden-strop-in-pitbox~a5bc831a/

#IStandWithBubba (foto USA TODAY Sports)

#IStandWithBubba (foto USA TODAY Sports)

Een zwarte autocoureur in Amerika heeft een strop gevonden in zijn garagebox. Bubba Wallace zegt zelf, dat hij zich totaal niet laat afschrikken door de doodsbedreiging. “Het stemt mij ongelofelijk verdrietig en laat pijnlijk zien, dat we nog een lange weg te gaan hebben. Maar ik blijf staan voor waar ik in geloof“, reageert hij. Zie https://www.Gids.tv/video/225736/nos-stories-stropgevonden-bij-zwarte-autocoureur-Bubba-Wallace-in-Amerika

Nascar-coureur Darrell 'Bubba' Wallace steunt de Black Lives Matter-beweging (foto rtlnieuws)
NASCAR coureur Darrell ‘Bubba‘ Wallace steunt de Black Lives Matter beweging (foto RTL Nieuws)

Strop opgehangen in pitbox zwarte racecoureur Wallace: Afschuwelijke daad

Chris Koenis, 22 juni 2020

In de pitbox van de Amerikaanse NASCAR coureur Darrell ‘BubbaWallace op het racecircuit Talladega in de staat Alabama is gistermiddag een strop opgehangen. De zwarte autocoureur en de organisator van de races spreken er schande van.

Wallace is de enige zwarte coureur in de raceklasse. NASCAR noemt het een afschuwelijke daad en heeft onmiddellijk een onderzoek ingesteld naar het incident. Volgens de organisator is er geen plaats voor racisme in de autosport competitie. Ook de FBI kijkt naar de zaak, meldt TV zender ABC News.

De strop is in het Zuiden van Amerika een symbool voor racistisch geweld. Het verwijst naar de gruwelijke ‘lynchpartijen‘ van zwarte mensen, die door de Amerikaanse geschiedenis heen zonder proces publiekelijk werden opgehangen, en wordt nu vaak gebruikt om minderheden te intimideren.

Deze verachtelijke daad van racisme en haat maakt me ontzettend verdrietig“, schrijft de 26 jarige coureur zelf op Instagram. “Het is een pijnlijke herinnering aan hoeveel verder we nog moeten gaan als samenleving en hoe standvastig we moeten zijn in de strijd tegen racisme.”

Wallace sprak zich de afgelopen tijd duidelijk uit in het racisme debat. Zo steunt hij de Black Lives Matter beweging met onder meer symbolen op zijn raceauto en streed hij voor het verbod op de omstreden Confederatie vlag, die eerder deze maand werd verboden.

De vlag is vaak te zien op de tribunes bij NASCAR races en is onlosmakelijk verbonden met het slavernijverleden. De vlag werd gebruikt in de Zuidelijke staten van de VS tijdens de Amerikaanse Burger Oorlog (1861 1865). De Zuidelijke staten wilden de slavernij verder uitbreiden, wat leidde tot de Oorlog. De Noordelijke staten wonnen de Oorlog, wat uiteindelijk leidde tot de afschaffing van de slavernij.

Mensen, die de omstreden vlag nu nog steeds gebruiken zien het als een symbool van de strijd door de Zuidelijke staten. Ook beroepen zij zich op de vrijheid van meningsuiting.

Het strop incident komt op een slecht moment voor NASCAR, die de laatste jaren minder populair is gezien de dalende bezoekersaantallen en kijkcijfers.

De raceklasse, die vooral populair is in de Zuidelijke staten probeert al tijden afstand te nemen van een verleden, waarin het banden heeft opgebouwd met voorstanders van rassenscheiding.

Zo stond George C Wallace, die zich in de jaren zestig openlijk uitsprak voor het scheiden van zwarte en witte mensen in Amerika, aan de wieg van de bouw van het Talladega racecircuit in Alabama, waar de strop zondag gevonden werd. Daarentegen spraken meerdere circuit eigenaren en NASCAR coureurs zich de laatste jaren uit tegen racisme en het vertonen van de Confederatie vlag op de tribunes.

https://www.RTLNieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5161158/strop-Bubba-Wallace-NASCARracismeBlackLivesMatter

Hand drawn hands clasped together on the hood of Wallace’s car will be showcased at the Blu Emu 500 in Martinsville Speedway (foto fox13news)
Hand drawn hands clasped together on the hood of Wallace S car will be showcased at the Blu Emu 500 in Martinsville Speedway (foto Fox13News)

Strop in pitbox zwarte racecoureur wasmisverstand

FBI, 24 juni 2020

In de pitbox van de Amerikaanse NASCAR coureur Darrell ‘BubbaWallace werd afgelopen weekend een strop gevonden. Er ontstond enorme commotie vanwege deafschuwelijke daad en de FBI deed onderzoek. Wat blijkt? Het stuk touw hing er al maanden en kan onmogelijk voor Wallace bedoeld zijn.

Dat concludeert de FBI nadat zeker vijftien agenten zich de afgelopen dagen over de zaak gebogen hebben. De strop werd dit weekend gevonden op het racecircuit Talladega in de staat Alabama. Ook RTL Nieuws berichtte daarover.

Wallace, die zich de afgelopen tijd duidelijk uitsprak in het racisme debat, is daar de enige zwarte coureur. De strop is in het Zuiden van Amerika een symbool voor racistisch geweld. Het verwijst naar de gruwelijke ‘lynchpartijen‘ van zwarte mensen, die door de Amerikaanse geschiedenis heen zonder proces publiekelijk werden opgehangen, en wordt nu vaak gebruikt om minderheden te intimideren.

NASCAR noemde het eenafschuwelijke daad en de coureur sprak zelf van een ‘verachtelijke daad van racisme‘. Volgens de FBI is er echter helemaal geen sprake van een misdrijf, omdat de strop onmogelijk voor Wallace bedoeld kon zijn. Er is sprake van een misverstand. Ook gaat het niet om een strop, maar om een stuk touw met een lus, dat bedoeld was om een garagedeur te openen.

Dat stuk touw hing eind vorig jaar al in de pitbox, zo heeft de FBI dankzij videobeelden aan weten te tonen. Wallace kreeg de pitbox pas een week voor het begin van de race toebedeeld. Niemand kon volgens de FBI eerder dan een week voor de NASCAR wedstrijd hebben geweten, dat de zwarte autocoureur, die pitbox toebedeeld zou krijgen.

Wallace heeft zelf nog niet gereageerd op het nieuws. De afgelopen dagen werd hij massaal gesteund, vooral door collega S in het race circuit. Voorafgaand aan een wedstrijd, begin deze week, werd er nog een videoboodschap getoond, waarin alle coureurs zich uitspraken tegen racisme.

https://www.RTLNieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5161486/stropNASCAR-coureur-Darrell-Wallace-FBImisverstand-al-maanden

NASCAR driver Bubba Wallace set to drive car with #BlackLivesMatter paint scheme (foto fox13news)
NASCAR driver Bubba Wallace set to drive car with #BlackLivesMatter paint scheme (foto Fox13News)

https://YouTu.be/jjss1C-1eQo (10:04) ‘CNN S Don Lemon HUMILIATED as Another HATE HOAX Gets EXPOSED!!! van Dr Steve Turley, 24 jun. 2020. ‘CNN S Don Lemon is once again finding himself trying to defend another hate hoaxed exposed! ……In this video, we RE going to look at the latest racism deception coming from NASCAR S Bubba Wallace, and how Don Lemon S propensity to paint America as A racist nation has once again come back to bite him. You RE not going to want to miss it!

https://YouTu.be/SeOrIzWT0j8 (7:35)People seeing racismwhere it doesn T exist‘’ van Sky News Australia, 24 jun. 2020. ‘The farce surrounding claims NASCAR driver Bubba Wallace was the victim of a hate crime shows people are increasingly seeing racism where it doesn T exist, according to Sky News host Rowan Dean. The FBI launched an investigation into whether A rope found in the garage of Bubba Wallace, NASCAR S only black driver, was A noose. If it was, this action could constitute A hate crime. The FBI report concludes, and photographic evidence confirms, that the garage door pull rope fashioned like A noose had been positioned there since as early as last fall,” NASCAR said in A statement. “This was obviously well before the 43 team S arrival and garage assignment.” “We appreciate the FBI S quick and thorough investigation and are thankful to learn that this was not an intentional, racist act against Bubba. We remain steadfast in our commitment to providing A welcoming and inclusive environment for all who love racing. Mr Dean said the tendency for people to assume someone is racist is “A dangerous trend.”This would be hilarious if it wasn T so serious,” Mr Dean said. Increasingly, because people are being told that there is all this racism out there, there are all these racial attacks out there, because it S been rammed down their throats, people are seeing it where it doesn T exist and that is incredibly dangerous.”

https://YouTu.be/ZrwsRc31TFc (6:15) ‘NASCAR Bubba Wallace Hoax CONFIRMED! van Conservative Twins, 25 jun. 2020.

De zaak van de Fake Noose wordt uitgelegd door Ben Shapiro, die ook ingaat op de achtergronden, onder andere de vondst van stroppen enige weken terug, die touwen voor fitness bleken. Ook legt hij uit wat er mis is met de bekende TV host Jimmy Kimmel, die excuses maakte voor een Blackface van jaren terug. Tenslotte bespreekt hij de huidige bestseller van Robin DiAngelo, genaamd ‘White Fragility’, naar zijn woordenA piece of trash en hij legt uit waarom.

https://YouTu.be/0EMsb50ffRQ (51:24) Fake Noose | The Ben Shapiro Show Episode 1038’ van The Daily Wire, 24 jun. 2020. ‘The infamous racist NASCAR noose is A fraud; Jimmy Kimmel issues A passive aggressive apology; and we explore the bestselling book in America, on white fragility.

https://YouTu.be/SeOrIzWT0j8 (7:35) People seeing racism where it doesn T exist van Sky News Australia, 24 jun. 2020. ‘The farce surrounding claimsNASCAR driver Bubba Wallace was the victim of A hate crime shows people are increasingly seeing racismwhere it doesnTexist,according to Sky Newshost Rowan Dean. The FBI launched an investigation into whether A rope found in the garage of Bubba Wallace,NASCAR S only black driver, was Anoose.If it was, this action could constitute Ahate crime.The FBIreport concludes, and photographic evidence confirms,that the garage door pull ropefashioned like Anoose had been positioned there since as early as last fall,” NASCAR said in A statement. “This was obviously well before the 43teamS arrival and garage assignment.” “We appreciate theFBISquick and thorough investigation and are thankful to learn that this was not an intentional, racist act against Bubba. We remain steadfast in our commitment to providing a welcoming and inclusive environment for all who love racing.” Mr Dean said the tendency for peopleto assume someone is racist is “Adangerous trend.”This would be hilarious if it wasnTso serious,” Mr Dean said. ‘Increasingly, because people are being told that there is all this racism out there, there are all these racial attacks out there, because it S been rammed down their throats, peopleare seeing it where it doesnT exist and that is incredibly dangerous.

https://YouTu.be/ZrwsRc31TFc (6:15) ‘NASCAR Bubba Wallace Hoax CONFIRMED! van Conservative Twins, 25 jun. 2020.

https://YouTu.be/x53U1DH_cpw (8:43) ‘NASCAR Bubba Smollett LIED ABOUT THE NOOSE van The Officer Tatum, 25 jun. 2020.

https://YouTu.be/9FuNoucyozM (15:50) ‘Clay Teed Off on NASCAR, Bubba Wallace, and Especially Sports Media’ van Outkick, 25 jun. 2020.

https://YouTu.be/C986WfwnN9A (44:09) ‘15 FBI Agents Close NASCAR Noose Case. Bubba Says NOT SO FAST! | The News & Why It Matters | Episode 563’ van BlazeTV, 25 jun. 2020. ‘A note from FBI agent Peter Strzok has come out putting former President Obama and presidential candidate Joe Biden in A bad light. Were they behind the Michael Flynn investigation? Fifteen FBI agents said that the noose found in NASCAR driver Bubba Wallace S garage was not actually A hate crime. It was simply A rope used to close A garage. But Bubba Wallace is not satisfied with the response. Again, FIFTEEN FBI agents said it was not A hate crime. A county in Oregon says everyone MUST wear masks due to Corona VIrus except for (…) people of color.” So in the spirit of “wokeness,” we don T care if the Virus spreads anymore? Lastly, A new poll has come out with Joe Biden in the lead. Should President Trump be worried?

https://YouTu.be/pm5dNEfY-g8 (27:29) ‘Bubba Wallace Story Shows How On Edge People Are, Looking For Racism Is Not A Good Precedent van Timcast IRL, 26 jun. 2020.

De strop was echt een strop (foto David Land)

De strop was echt een strop (foto David Land)

David Land – It WAS A Noose: Bubba Wallace Garage Timeline | NASCAR Official Explanation

Gepubliceerd op 25 jun. 2020

NASCAR released the first offical photo of the noose that was found in the garage of driver Bubba Wallace. This video will be A factual breakdown of the timeline of events that led to the discovery of the noose in garage 4 at Talladega Superspeedway as well as an opinion piece on where NASCAR went wrong and why Bubba Wallace took the brunt of anger for their mistake.

#NASCAR #BubbaWallace #BubbaSmollett

BUY MY MERCH!
http://Race92.com/product-category/DavidLand/

Check out my Patreon page and get YOUR name on THIS WEEK IN RACING https://www.Patreon.com/user?u=5599217

For more motorsport videos, IndyCar, and Indy 500 content, be sure to subscribe and LIKE the video!

Instagram https://www.Instagram.com/DavidLandonYouTube/
Facebook https://www.Facebook.com/DavidLandOnYouTube
Twitter https://Twitter.com/DLand91

Reacties
https://YouTu.be/XRqNLtbhT30

Is Johan Derksen een racist?

Johan Derksen is naar eigen zeggen geen racist (foto Televizier)

Johan Derksen is naar eigen zeggen geen racist (foto Televizier)

Beau: Angela de Jong ziet niets racistisch in uitzending Veronica Inside

Elke Lodewijks, 20 juni

Er is nogal wat ophef ontstaan door de uitspraken van Johan Derksen over Akwasi in Veronica Inside. Adverteerders lopen weg, maar volgens Angela de Jong is dit niet terecht. “Los van wat je van die heren vindt, maar als je gewoon kijkt naar wat ze daar zeggen in die uitzending, zie ik er niets racistisch aan. Daar kan ik niks aan doen, dat vind ik gewoon.”

Volgens De Jong gaat het om vrijheid van meningsuiting.En die staat hier enorm op de tocht. Er is een kleine bovenlaag in Nederland, die gaat bepalen wat je wel en niet mag vinden. Dat doet mij denken aan een rare dictatuur, waarin ik niet wil leven en die we meestal in het Midden Oosten zien.”

https://www.Gids.TV/video/224910/BeauAngeladeJong-ziet-nietsracistisch-in-uitzendingVeronica-Inside

Volkskrant: Johan Derksen voelt tijdsgeest niet aan

Bas van Thiel , 22 juni

Goedemorgen Nederland kijkt vooruit naar de aflevering van Veronica Inside van maandagavond, waarin Johan Derksen zal reageren op alle aantijgingen van racisme.De verschillende kranten besteden er aandacht aan en de Volkskrant noemt Derksen bijvoorbeeld een rouwdouwer, die de tijdsgeest niet aanvoelt”, zegt WNL presentatrice Maaike Timmerman.

De krant maakte zelfs een heus profiel van de analyticus. Het AD sprak met mediakenner en TV regisseur Bert van der Veer: Die zegt, dat we niet meer kunnen spreken van een storm in een glas water, omdat het anders dan anders is. Maar hij denkt niet, dat dit het einde van het programma betekent.” Bekijk het fragment van Goedemorgen Nederland.

https://www.Gids.TV/video/225546/VolkskrantJohanDerksenvoelttijdsgeestnietaan-video

Arie Boomsma ’Johan Derksen is geen rascist,’ De Telegraaf, 24 juni 2020 (foto Anneke Janssen | NN)

Arie BoomsmaJohan Derksen is geen rascist,’ De Telegraaf, 24 juni 2020 (foto Anneke Janssen | NN)

Arie BoomsmaJohan Derksen is geen rascist

Dezelfde man, die eerder een oproep deed aan adverteerders om van Veronica Inside afstand te nemen, heeft dinsdagavond in RTL Boulevard gezegd, dat hij denkt, dat Johan Derksen geen racist is. Dit zei hij naar aanleiding van de meest recente aflevering van het programma.

Het gesprek van Johan met Natacha zette me aan het denken. Ik dacht toen ineens: ik geloof hem eigenlijk wel. Ik geloof niet, dat Johan Derksen echt een racist is, zoals je racisten hebt in de extreemrechtse en fascistische hoek. Dat is Johan Derksen zelf niet”, laat Arie weten.

Volgens de presentator en sportschoolhouder is Derksen naar zijn mening eerder onhandig. Ik ben ervan overtuigd, dat hij ongelukkige woorden kiest, ouderwets is en in een programma beweegt, waar racisme wel degelijk de toon is en waar ze het nog steeds overnegers en ‘Marokkaantjes’ hebben. Dat programma doet dat wel, maar ik ben ervan overtuigd, dat Johan niet een racist is. Dat zag ik maandag heel duidelijk.

Naast complimenten voor Natacha Harlequin, die te gast was in het programma, had hij ook een compliment voor Veronica Inside. Hij legt uit „Het is daar natuurlijk zelden inhoudelijk. Er zit zelden iemand aan tafel, die goed kan verwoorden en scherp is. Daarom vond ik dit zo interessant. Het was ineens een heel relevant gesprek. Het ging over wat er nu speelt in ons land.

Overigens kreeg diezelfde Boomsma er flink van langs van ‘vriend van de show’, Marcel van Roosmalen. In zijn column op NPO Radio 1 laat de auteur, die in het verleden nog regelmatig bij Veronica Inside aanschoof, niets van hem over.

Zo zei hij onder andere: „Veronica Inside hoefde van hem niet van de TV. Maar hij deed wel zijn best om het programma acuut om zeep te helpen. Adverteer daar niet’. Wat hij daar eigenlijk zei was Stenig hen’. En hij begon zelf meteen als een gek te gooien. Arie Boomsma is de ziekte van deze tijd. Hij is het hoofd van de gedachtepolitie.”

https://www.Telegraaf.nl/entertainment/1576717664/ArieBoomsmaJohanDerksenisgeenracist

Talpa haalt Veronica Inside maandag van de buis, Derksen wil niet met Genee aan tafel

Suzanne Borgdorff, 25 jun. 2020

Veronica Inside is maandag niet op TV te zien. Dat heeft Talpa besloten na de reuring, die is ontstaan nu het programma van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp onder vuur ligt. ,,Even rust in de tent’’, zei directeur Marco Louwerens er vanochtend over op Radio 538. Vooral Derksen lijkt daar aan toe te zijn.

Louwerens, die in de uitzendingen van VI altijd gekscherenddirecteurtje wordt genoemd, heeft gisteravond uitgebreid gesproken met het VI trio in Dordrecht, nadat de drie mannen daar een praatshow voor de businessclub van FC Twente hadden gehouden. ,,Ik heb gezegd: jongens, we hebben zo N heftige week achter de rug, het is zo pittig geweest, dus we gaan maandag schrappen. Dan kan iedereen tot bedaren komen.”

De emoties liepen hoog op nu op deze manier een abrupt einde is gekomen aan het tweede seizoen van het programma, maar de intentie is er om volgend jaar verder te gaan. ,,Ze hebben het even flink aan de stok met elkaar, maar dat is ook hun charme. Dat is wie zij zijn, ze spelen geen toneel. Ze maken ruzie met elkaar. En daarom was het gesprek van gisteren ook goed, ik heb een goed gevoel over ná de zomer. Maar als je nu weer een uitzending zou maken maandag, zo dicht erop, dan wordt alles uitvergroot en dat lijkt me geen goed idee”, zegt Louwerens. Derksen liet gisteren al weten dat, als het aan hem ligt, er geen uitzending zou komen.

Derksen, Genee en Gijp spreken volgens Louwerens niet vaakecht met elkaar. ,,Als ze dat wel doen, zoals gisteren, dan wordt de lucht geklaard. Over een paar weken ga ik weer even langs Grolloo, Soest en Dordrecht (de woonplaatsen van het VI trio, redactie) om verder te praten.” Hij bestempelt de ruzie als ‘een dikke 7,5‘.

Na de uitzending van afgelopen maandag kregen Wilfred, René en Johan ruzie. In de show stond het thema racisme centraal en probeerde Wilfred een open gesprek over het onderwerp te leiden tussen Johan en René, advocate Natacha Harlequin en oud voetballer Dries Boussatta. Volgens zijn collega S nam hij echter te veel afstand en voelden ze zich daardoor in de steek gelaten.

Tegen persbureau ANP zei Derksen vandaag, dat hij niet meer met Genee aan tafel wil als het gaat om de VI setting: een optie, waar veel fans van het programma achter staan, zo blijkt uit onze poll. ,,Van der Gijp en ik zouden volledig ongeloofwaardig zijn als we met Wilfred dit programma op deze manier blijven maken. We hebben dit principiële besluit genomen’’, aldus Derksen. Het steekt de analist vooral, dat Genee hem liet vallen. ,,Als Wilfred mij een foto toont van Akwasi dan weet hij, dat ik daar op reageer en dat vindt hij dan uitstekend. Later, in dat debat, neemt hij het me kwalijk, dat ik dat heb gezegd. Dat is hypocriet, met zo iemand kan ik niet meer om de tafel zitten. Dan ben ik ongeloofwaardig. Het is het duurste principiële besluit dat ik ooit heb genomen, want ik gooi 600.000 EUro weg.’’

https://www.AD.nl/show/Talpa-haalt-Veronica-Inside-maandag-van-de-buis-Derksen-wil-niet-met-Genee-aan-tafel~a19ed354/

Ongeloofwaardig als ik VI blijf maken met Genee,’ Johan Derksen: ’Ik gooi 600.000 EUro weg

Johan Derksen noemt zichzelf „volledig ongeloofwaardig” als hij Veronica Inside blijft maken met Wilfred Genee. Datzelfde geldt voor René van der Gijp, zegt hij donderdag tegen het ANP. De voetbalanalisten liggen overhoop met de presentator na de speciale racisme uitzending, die maandag werd gemaakt na een vermeend racistische grap van Derksen over rapper Akwasi.

Van der Gijp en ik zouden volledig ongeloofwaardig zijn als we met Wilfred dit programma op deze manier blijven maken. We hebben dit principiële besluit genomen”, aldus Derksen, die vindt dat Genee Veronica Inside heeft opgeblazen en het format heeft verknald.

De voetbalanalist is van mening, dat presentator Genee hem maandag heeft laten vallen. „Als Wilfred mij een foto toont van Akwasi, dan weet hij, dat ik daar op reageer en dat vindt hij dan uitstekend. Later, in dat debat, neemt hij het me kwalijk, dat ik dat heb gezegd. Dat is hypocriet, met zo iemand kan ik niet meer om de tafel zitten. Dan ben ik ongeloofwaardig. Het is het duurste principiële besluit, dat ik ooit heb genomen, want ik gooi 600.000 EUro weg.”

Na de uitzending van maandag zouden Derksen, Van der Gijp en Genee volgende week nog één laatste Veronica Inside opnemen voor de zomerstop. Die uitzending is op verzoek van Derksen en Van der Gijp geschrapt. Beiden gaven eerder deze week al aan teleurgesteld te zijn in Genee en niet meer met hem aan tafel te willen.Van der Gijp en ik zouden toch niet naar de studio zijn gekomen. Dus dan heb je geen programma.

Woensdagavond sprak het VI trio met Talpa televisiedirecteur(tje) Marco Louwerens over de laatste uitzending van het seizoen. Louwerens noemde dat gesprek pittig”; volgens Derksen verliep het hectisch. We hebben onze grieven neergelegd, ook Wilfred. Het liep behoorlijk uit de hand, de emoties liepen hoog op, dus toen is er gezegd: laten we het even laten bezinken en over een paar weken nog een keer het gesprek aangaan. Ik zal niet zeggen, dat Van der Gijp en ik nooit meer kunnen samenwerken met Wilfred, maar in de setting van Veronica Inside kan dat niet meer.”

Van der Gijp wil donderdag niet reageren op de uitspraken van Derksen. Hij laat het hierbij. Er is al genoeg gezegd, laat hij weten via zijn manager.Hij gaat lekker op vakantie.”

https://www.Telegraaf.nl/entertainment/460499659/JohanDerksen-ik-gooi-600-000EUro-weg

Johan Derksen witheet:Genee is een geweldige lul

25 juni 2020

De drie mannen van Veronica Inside‘ zijn na de laatste uitzending, waarin het thema racisme centraal stond, in een fikse ruzie beland. Desondanks waren ze gisteren tóch samen bij een evenement, waarvoor ze maanden geleden al geboekt waren. RTL Boulevard sprak Wilfred, René en Johan ter plekke en de heren deden stevige uitspraken over elkaar.

Zie de video op https://www.RTLBoulevard.nl/entertainment/TV/artikel/5162135/JohanDerksen-witheet-GeneeEengeweldigelul.

Vlnr Johan Derksen, Natacha Harlequin en Wilfred Genee (Foto Veronica Inside)

VLNR Johan Derksen, Natacha Harlequin en Wilfred Genee (foto Veronica Inside)

Het ongemak van Johan Derksen

René Romer, Eigenaar van TransCity en Auteur, 25 juni 2020

Duidelijker dan ooit kreeg Natacha Harlequin inzichtelijk, dat Johan Derksen tot de categorie Nederlanders behoort, die onbewust moeite heeft met de gelijkwaardige positie in onze samenleving van biculturele Nederlanders.

Een gedistingeerde zwarte vrouw sprak Johan Derksen aan op zijn houding en uitspraken. Het ongemak daarover was zó groot, dat de voetbalanalyticus de handdoek in de ring dreigt te gooien. Mijn advies: stop niet, maar geef de superdiversiteit van de voetbalvelden een plek aan de gesprekstafel.

In de jaren na de Tweede WereldOorlog leverden arbeidskrachten uit landen rond de Middellandse Zee en de voormalige koloniën een belangrijke bijdrage aan de spectaculaire economische groei van ons land. Ook de vluchtelingen, die vanaf de jaren zeventig naar hier kwamen, drukken in toenemende mate hun stempel op de Nederlandse identiteit. Tot slot heeft de EUropese eenwording de bevolkingssamenstelling van ons land fors beïnvloed.

In 1975 hadden ruim 1,3 miljoen landgenoten een migratieachtergrond van de eerste of tweede generatie. Vijfenveertig jaar later is hun aantal gestegen naar 4,3 miljoen. Tellen we de snelgroeiende derde generatie mee, dan telt ons land ruim vijf miljoen biculturele Nederlanders van de eerste, tweede of derde generatie.

Hoewel immigratie van alle tijden is, is een verviervoudiging in een periode van vijfenveertig jaar ongekend. Kijken we alleen naar de groep, die het CBS nog steeds omschrijft als ‘niet Westers’, dan is er zelfs sprake van een vertienvoudiging: van een kwart miljoen in 1975 naar zo N twee en een half miljoen vandaag.

Dat deze veranderingen voor de generatie van Johan Derksen erg snel zijn gegaan, is daarom alleszins te begrijpen. Bovendien hadden biculturele Nederlanders tijdens de jonge jaren van Derksen weinig in de melk te brokkelen. Kritiek op het land, dat je nieuwe kansen gaf, was not done. Dat gold zelfs voor het merendeel van de nazaten van de slachtoffers van het slavernijverleden. Ook zij hielden zich publiekelijk stil. Philomena Essed was met haar publicatie ‘Alledaags racisme een van de weinigen, die dat stilzwijgen doorbrak.

Ook vandaag zien we een groot verschil tussen recente migranten en de kinderen en kleinkinderen van migranten uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. Veel van de vluchtelingen uit landen als Syrië, Irak, Iran en Afghanistan zijn vooral dankbaar. Een dankbaarheid, die een ieder kenmerkt, die het leven in een door Oorlog of dictatoriaal regime geteisterd land ontvlucht om elders een nieuw bestaan op te bouwen.

Maar voor de generatie, die is geboren en getogen in Nederland ligt dat anders. Terecht verwachten zij, dat hún stem evenveel gewicht in de schaal legt als die van autochtone Nederlanders. Een verwachting, die helaas met regelmaat verschilt van de praktijk.

Zolang biculturele landgenoten een dienende rol vervullen, vinden veel Nederlanders hen nog lief en aardig. Maar zodra biculturele professionals ons witte Nederlanders aanspreken op ons vakgebied, en gelijkwaardige of zelfs hogere posities ambiëren, kunnen sommigen van ons daar moeilijk mee overweg. De mondigheid van nieuwe generaties biculturele Nederlanders wordt te vaak – en veelal onbewust – gevoeld als een bedreiging.

In het licht van bovenstaande, was de Veronica Inside uitzending van afgelopen maandag een gedenkwaardige. De uiterst genuanceerde en gedistingeerde wijze waarop advocaat Natacha Harlequin het gesprek met Johan Derksen voerde, was bewonderenswaardig. Het deed me enigszins denken aan het befaamde BBC Newsnight interview met Chimamanda Ngozi Adichie en journalist R Emmet Tyrell op de avond na de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten: “I can T even open my mouth here because I M A white male”, roept de hoofdredacteur van The American Spectator op enig moment vertwijfeld uit.

Zo ver ging het in Veronica Inside niet. Daar waar Chimamanda Ngozi Adichie nog een licht arrogante houding aannam, was daarvan bij Natacha Harlequin in het geheel geen sprake. Maar dat een gedistingeerde zwarte vrouw Johan Derksen op gelijkwaardig niveau aansprak op zijn houding en uitspraken, leidde bij de voetbalanalyticus wel tot een vergelijkbaar ongemak. Dat ongerief blijkt inmiddels zó groot, dat Derksen de handdoek in de ring dreigt te gooien.

Ik heb veel respect voor hetgeen Natacha Harlequin naar de oppervlakte wist te halen. Duidelijker dan ooit kreeg zij inzichtelijk, dat Johan Derksen tot de categorie Nederlanders behoort, die onbewust moeite heeft met de gelijkwaardige positie in onze samenleving van biculturele Nederlanders. Surinaamse, Marokkaanse of Turkse Nederlanders, die een eigen mening verkondigen en zelfstandig keuzes maken, Johan Derksen kan er moeilijk mee overweg.

Natuurlijk kwam dat niet als een verrassing. Wie Derksen een beetje volgt, ziet dat veel biculturele sporters bij Johan geen naam hebben. Praat hij over voetballers met een Afrikaanse, Turkse of andere achtergrond, dan zijn termen alsdie zwarte jongen’,die Marokkaan’, ‘die Turkse jongen’ of eenvoudigweg ’die jongens’ en ‘die mensen aan de orde van de dag. Zijn uitspraken voelen maar al te vaak aan als een dehumanisering van biculturele voetballers.

Toch ben ik in staat Johan Derksen te begrijpen. De snelheid waarmee de Nederlandse samenleving de afgelopen decennia is veranderd, vergt immers veel van je mentale veerkracht. Maar begrip hebben voor, is iets anders dan goedkeuren.

Ik ken talloze mensen met de leeftijd van Johan of zelfs ouder, die wél hun visie op onze samenleving hebben bijgesteld. Zoals mijn ouders, die mijn stad Rotterdam nog in de Oorlogsjaren hebben meegemaakt. Neem mijn vader, die is opgegroeid op en rondom de Rotterdamse West Kruiskade, en deze huidigezwarte winkelstraat weer bijna net zo tof vindt als de ‘witteWest Kruiskade uit zijn jeugd.

West Kruiskade ‘We noemen het hier altijd de cruisekade, je hebt een leuke mengelmoes van mensen’ (foto Hans van Rhoon | HH)

West Kruiskade ‘We noemen het hier altijd de cruisekade. Je hebt een leuke mengelmoes van mensen’ (foto Hans van Rhoon | HH)

Veel generatiegenoten van Derksen hebben de snelle demografische veranderingen van onze samenleving, en de gelijkwaardige positie, die nieuwe generaties biculturele Nederlanders daarin terecht opeisen, wél op natuurlijke wijze een plek kunnen geven.

Twee heren van Veronica Inside bleken in de inmiddels laatste uitzending van dit seizoen, niet in staat met open vizier het gesprek aan te gaan. Volgens recente Mediaberichten overwegen Johan Derksen en tafelgenoot René van der Gijp daarom zelfs met het programma te stoppen.

Toch hoop ik dat de uitzending van jongstleden maandag het duo alsnog aan het denken zet. Opdat de heren zich daadwerkelijk gaan realiseren wát de effecten van hun uitspraken zijn op de alledaagse gedragingen van sommige van hun kijkers. Zoals VI fans die Afro Surinaamse jongens voor Zwarte Piet uitmaken, nadat Johan Derksen hen dat voorbeeld gaf. En kijkers, die de verbale agressie jegens Marokkaans elftal voetballers van Derksen overnemen.

Al in de tijd van Ayaan Hirsi Ali heb ik de grote effecten van haar uitspraken op de samenleving kunnen optekenen. Neem de Iraans Nederlandse vrouw, die van haar collega S bij een financiële dienstverlener de vraag kreeg, of ze óók was besneden; een dag eerder had de toenmalige VVD politicus de leugen verspreid, dat vrouwenbesnijdenis een Islamitische traditie is. Of biculturele Nederlanders, die als direct gevolg van de dagelijkse grappen over hun afkomst, huidskleur of religie hun baan verloren; weggepest, omdat het aanzien vande Johan Derksens van deze Wereld onder hun collega S onevenredig groot bleek.

Verantwoordelijkheid voor de schadelijke effecten van hun uitspraken op de Nederlandse samenleving, hebben de heren van Veronica Inside nooit willen nemen. Desondanks zou ik hen willen adviseren niet met het programma te stoppen, maar juist in gewijzigde vorm verder te gaan. Met een gemengde gesprekstafel en een gemengde redactie, zodat de superdiversiteit van de voetbalvelden eindelijk een plek aan de gesprekstafel krijgt. Niet om Derksen en Van der Gijp de mond te snoeren, maar wel om hen waar nodig meteen van repliek te kunnen dienen.

Zodat ook elders in de samenleving het voorbeeld van Veronica Inside kan worden opgevolgd: niet meer zwijgen over kut opmerkingen in je omgeving, maar op respectvolle wijze tegengas geven. Voor tekst en opmerkingen, zie https://Joop.BNNVARA.nl/opinies/het-ongemakvanJohanDerksen.

https://YouTu.be/f247uOFiwAI (4:58) Johan Derksen, onze nationale azijnman! van Harry Vermeegen Official, 19 jun. 2020.

https://YouTu.be/BQjzykHgk78 (3:28) Genee, de begrijpende pastoor! van Harry Vermeegen Official, 23 jun. 2020.

https://YouTu.be/ess_D5SdO_k (5:05) ‘’Mensen hebben een hekel aan mij, maar ik heb het er zelf naar gemaakt‘ | VERONICA INSIDE’ van Veronica Inside, 23 jun. 2020.

https://YouTu.be/dbttyzWXJg8 (5:48) ‘Dit filmpje heeft ALLES’ van GeenStijl, 23 jun. 2020. Het lijkt wel een film van Michael Bay. ALLES zit er in en het is allemaal explosief, van beeld en dingessen en Johan van die voetbalshow en culturele kindervrienden het enige, dat ontbreekt is een shot met helicopters in formatie’.

https://YouTu.be/FocmO-a7IBw (16:30) ‘Jan Slagter en Hedwiges Maduro reageren op Veronica Inside’ van Op1, 23 jun. 2020. ‘De laatste aflevering van Veronica Inside vorige week maandag zorgde voor een grote rel. Vanavond reageren Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp op de ophef. Met Jan Slagter en Hedwiges Maduro praten wij over de uitzending.’

https://YouTu.be/jVRb4jH7o0c (9:40) Johan en Rene nog steeds woest op Genee: ‘NSBer‘’ van Omroep PowNed, 24 jun. 2020.

https://YouTu.be/KvJvWNmPDkI (6:12) ‘‘Johan Derksen kreeg maoïstisch showprocesBinnenhof Report met Martin Bosma van Ongehoord Nederland, 24 jun. 2020.

https://YouTu.be/qWamswYQq1s (35:58) ‘GENEE DE GRIEZEL – DE JENSEN SHOW #184’ van Jensen, 24 jun. 2020.Het is geen wonder, dat Wilfred Genee het zo lang volhoudt in Hilversum. Hij heeft geen ruggengraat en gaat over lijken.’

https://YouTu.be/J2YBvLfZmrY (4:43) ‘WAAROM er maandag GEEN Veronica Inside komt | 538 Gemist’ van 538 Gemist, 25 jun. 2020.Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp kregen ruzie na de uitzending van Veronica Inside, afgelopen maandag. Directeur Marco Louwerens van Talpa reageert in De 538 Ochtendshow met Frank Dane met duidelijke woorden: ‘Er komt maandag GEEN Veronica Inside.’’

https://YouTu.be/tRhwkrMQ5yw (10:18) ‘‘Memphis Depay vindt zichzelf belangrijker dan racisme discussie’’ van Telesport, 26 jun. 2020. ‘Memphis Depay kon de speciale racisme uitzending van Veronica Inside afgelopen maandag niet waarderen en liet dat duidelijk weten op social Media. Valentijn Driessen kan de actie niet waarderen.’

https://YouTu.be/4RXUkXuq0z8 (6:55) ‘Wat zit er achter cancelen van mensen als Johan Derksen? | NU.nl’ van Nu.nl, 27 jun. 2020. ‘Je zegt, steunt of promoot iets, waar andere mensen aanstoot aan nemen. Die groep mensen krioelt samen op sociale Media, waardoor de kritiek zich opstapelt. Het gevolg: je wordt verketterd uit je professionele omgeving. Het is bekend geworden als de cancel culture‘. Maar wat zijn precies de mechanismen hierachter?

https://YouTu.be/1X-dwj–qHY (5:29) ‘Aanval Johan Derksen treft ons allemaal – Arnold op Zondag #23’ van ONgehoord Nederland, 27 jun. 2020.

https://YouTu.be/e1uC4l-QW70 (8:17) ‘Mijn MENING over de kwestie VERONICA INSIDE, JOHAN DERKSEN & AKWASI’ van Aristote Ndunu, 28 jun. 2020. In deze video reageer ik op het recente incident rondom Veronica Inside (VI), Johan Derksen en Akwasi. Naar aanleiding van de #saynotoracism video van twee maanden terug, mijn livestream afgelopen donderdag en de vele vragen, die ik hierover heb ontvangen, heb ik besloten mijn mening te geven. Het betreft wederom het veelbesproken onderwerp: racisme.’

Weten we zeker dat het niet Akwasi is (foto Quinsding)

Weten we zeker, dat het niet Akwasi is? (foto Quinsding)

Zijn alle oude mensen racistisch? Zie de video van Quinsding, die de grap van Johan Derksen niet heeft begrepen.

Quinsding – Is JOHAN DERKSEN Cancelled?

Gepubliceerd op 28 jun. 2020

Soms moet je even de Wereld analyseren en in een Wereld, waar racisme nu ongeveer non stop besproken wordt lijkt het me lekker om dit FULLY te analyseren.
Abonneer en mis niks op Quinsding!

Wat kan je doen voor BLM? https://www.Instagram.com/Zetjein/

I m not saying he is cancelled kijk gewoon even de video OK.

Na deze beloof ik jullie Back to regular programming
Elke woensdag en Zondag om 16:00 een nieuwe video op Quinsding!

Heb jij al Goedvolk Apparel
http://Goedvolk-Apparel.nl

VOLG DIT OOK FF
TWITTER http://Twitter.com/Quinsding
INSTAGRAM http://Instagram.com/Quinsding

Welkom op Quinsding. Comedy. Dat is de bedoeling.
Abonneer je gratis op mijn kanaal en word onderdeel van #Goedvolk!

POSTADRES
Quinsding
Asterweg 20 F2
1031 HN Amsterdam

Deze video bevat geen betaalde samenwerking of gekregen producten. Deze vermelding is onderdeel van de Social Code: YouTube. Voor meer informatie over deze richtlijnen, ga naar https://deSocialCode.nl

#Goedvolk

Reacties
https://youtu.be/6_1VxPpP3ss

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Johan+Derksen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Veronica+Inside
https://robscholtemuseum.nl/?s=Talpa
https://robscholtemuseum.nl/?s=Akwasi
https://robscholtemuseum.nl/?s=Arie+Boomsma
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marcel+van+Roosmalen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ayaan+Hirsi+Ali
https://robscholtemuseum.nl/?s=George+Floyd
https://robscholtemuseum.nl/?s=George+C+Wallace
https://robscholtemuseum.nl/?s=Quinsding
https://robscholtemuseum.nl/?s=hate+crime+hoax
https://robscholtemuseum.nl/?s=racisme
https://robscholtemuseum.nl/?s=Blackface
https://robscholtemuseum.nl/?s=Amerikaanse+Burger+Oorlog
https://robscholtemuseum.nl/?s=lynchpartij
https://robscholtemuseum.nl/?s=afschaffing+slavernij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Talladega
https://robscholtemuseum.nl/?s=Alabama
https://robscholtemuseum.nl/?s=Minneapolis