Cor Hendriks – Stakeholder Kapitalisme = Fascisme (de Grote Reset uitgelegd)

Nazi Europa (foto Twitter)


Stakeholder
Kapitalisme = Fascisme (de Grote Reset uitgelegd)

We leven in een wereld van omgekeerde waarden, waarin de betekenis van woorden wordt ondermijnd door hun betekenis zo eindeloos uit te rekken, dat het woord het omgekeerde betekent van wat je op het eerste gezicht zou denken. Bekende voorbeelden zijn Black Lives Matter, wat niets van doen heeft met het leven van zwarte mensen, of Antifa, wat anti fascisme betekent, maar zelf een fascistische organisatie is.

Wanneer de BBC iets een complottheorie noemt, dan mogen we dus in de wereld van omgekeerde waarden aannemen, dat er sprake is van een grote cover up. Het artikel heet “De Corona Virus pandemie ‘Great Reset’ theorie en de valse vaccin claim debunked” van Jack Goodman en Flora Carmichael van BBC Reality Check van 22 november (https://www.bbc.com/news/55017002).

Misinformatie over een Covid 19 vaccin en pandemie samenzweringstheorieën blijven gedijen op sociale media. Hier is wat we deze week hebben gefactcheckt. Er volgt een nieuwe kop “Justin Trudeau en de ‘Great Reset”.

We beginnen met de revival van de grondeloze complottheorie, bekend als de ‘Great Reset’, die claimt dat een groep van wereldleiders de pandemie orkestreerden om de controle over de wereldeconomie over te nemen.

De complottheorie heeft zijn origine in een echt plan getiteld ‘The Great Reset’, ontworpen door het Wereld Economisch Forum (WEF), de organisatoren van een jaarlijkse conferentie van spraakmakende figuren uit politiek en zakenleven. Het plan verkent hoe landen zouden kunnen herstellen van de economische schade veroorzaakt door de Corona Virus pandemie.

Het herstelplan van het WEF is geïnterpreteerd als sinister, eerst door complottheorie groepen op sociale media en vervolgens door prominente conservatieve commentatoren – wat aanleiding was tot tienduizenden interacties op Facebook en Twitter.

Het werd vorige week wereldwijd trending op Twitter, toen een video van de Canadese Premier Justin Trudeau op een Verenigde Naties bijeenkomst, waar hij zei dat de pandemie een gelegenheid verschafte voor een ‘Reset’, viraal ging. Zie https://youtu.be/USYTrz3sZMs (14:13) ‘Justin Trudeau Great Reset’, van TheSpyPatriot, 27 nov. 2020 met de tekst: ‘Hey folks, I have two videos of Justin Trudeau. In the first Video he is for the Great Reset, Agenda 2030, Sustainable Development and in the second Video The Great Reset is a Conspiracy.’

Dit veroorzaakte verse claims van mensen, binnen Canada en verder weg, dat een Cabal van wereldleiders de pandemie gebruikt om een reeks van schadelijke socialistische maatregelen en milieubeleid te introduceren.

Toen hij aan het eind van de week werd gevraagd naar complottheorieën, zei Trudeau: “Ik denk, dat we in een tijd van ongerustheid, waarin mensen zoeken naar redenen voor dingen, die met hen gebeuren (…) we zien een hoop mensen ten prooi vallen aan dis informatie.”

Een video uit augustus, die nu bijna drie miljoen views heeft op YouTube, gelooft dat alleen Donald Trump dit geheime plot kan dwarsbomen, dat Covid 19 gebruikt om de Verenigde Staten economie op zijn knieën te krijgen, zodat de ‘Reset’ kan beginnen en mensen zullen “smeken” om vaccins.

Maar de suggestie, dat politici het virus planden of het gebruiken om kapitalisme te vernietigen, is geheel zonder bewijs.

Zo ook is de notie, dat het Wereld Economisch Forum de autoriteit heeft om andere landen te zeggen wat ze moeten doen of dat het een geheime Cabal van wereldleiders coördineert.

Aldus het BBC artikel, waarin eigenlijk de ‘Great Reset’ helemaal niet wordt tegengesproken, alleen de merkwaardige, door henzelf bedachte, claim, dat politici het Virus zouden hebben bedacht. Dat politici de COVID 19 pandemie gebruiken om het kapitalisme te vernietigen lijkt me echter overduidelijk met het doorvoeren van die destructieve lockdown maatregelen.

Maar het is duidelijk, dat de ‘Great Reset’ helemaal geen complottheorie is, maar een werkelijkheid, een plan van het WEF, dat officieel geen enkele autoriteit heeft, maar dat in feite wel heeft, want iedere wereldleider gaat naar Davos en allemaal vinden ze het prachtig, zoals te zien aan Justin Trudeau.

Iedereen is aan boord met de ‘Great Reset’ behalve Donald Trump, die, zoals we boven zagen, de enige is, die het plan dwarsboomt en daarom moet verdwijnen, moet plaatsmaken voor Joseph Biden, die zich geschaard heeft achter het plan van de ‘Great Reset’ met zijn slogan ‘Build Back Better’.

Joe Biden – Build Back Better (foto US News)

Justin Trudeau – Build Back Better (foto Green Market Oracle)

Boris Johnson – Build Back Better (foto Sky News)

EU – Build Back Better (foto EU)

Het plan ‘Build Back Better’ voor de EU is te vinden op de site CSR Europe https://www.csreurope.org/newsbundle-articles/The%20EU%E2%80%99s%20Plan%20to%20Build%20Back%20Better%20for%20the%20Next%20Generation.

Ook de Verenigde Naties is aan boord van ‘Build Back Better’, zie https://www.un.org/en/coronavirus/building-back-better-requires-transforming-development-model-latin-america-and-caribbean, die een plan presenteren voor Latijns Amerika.

https://www.unisdr.org/files/53213_bbb.pdf.

Hier lezen we, dat de eerste taak is: het ontwikkelen van een ‘all stakeholder’, op nationaal niveau rampherstel raamwerk. Wat houdt dit in?

This task focuses on bringing together the country’s diverse community of disaster recovery stakeholders in order to establish a common all hazards disaster recovery framework to better manage pre and post disaster planning and operations. Performance hinges on the ability of stakeholders to collectively identify, analyze, and document the parameters within which recovery effectiveness and efficiency are maximized at all government levels and by all stakeholder groups (including businesses, non profit organizations, communities, households, and individuals).

Build Back Better (BBB): The use of the recovery, rehabilitation and reconstruction phases after a disaster to increase the resilience of nations and communities through integrating disaster risk reduction measures into the restoration of physical infrastructure and societal systems, and into the revitalization of livelihoods, economies, and the environment.
United Nations General Assembly, 2016

Hoe BBB staat voor de Duurzame Ontwikkeling Doelen (in het Engels SDGs = Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties zien we op de volgende UN site.

https://unglobalcompact.org/take-action/20th-anniversary-campaign/a-formidable-compass-how-the-sdgs-can-guide-us-to-build-back-better

Het Wereld Economisch Forum heeft de volgende pagina.

https://www.weforum.org/agenda/2020/04/how-to-build-back-better-after-covid-19/

Key dimensions for Building Back Better (foto OECD)

https://www.oecd.org/coronavirus/policy-responses/building-back-better-a-sustainable-resilient-recovery-after-covid-19-52b869f5/

We can end Capitalism (foto European Sting)

https://europeansting.com/2020/07/13/to-build-back-better-we-must-reinvent-capitalism-heres-how/

Wat is dit idee van het heruitvinden van kapitalisme? Dit is een linguïstische truc. Kapitalisme heeft een goede en een slechte faam: de goede faam is uiteraard de American Dream. De slechte faam is de enorme ongelijkheid tussen arm en rijk en de beroving en vernietiging van de aarde. Het heruitvinden is het weghalen van de slechte faam door het genoemde “stakeholder” kapitalisme.

Kapitalisme is echter “shareholder” kapitalisme. Deze aandeelhouders (“shareholders”) zijn degenen, die rijk worden van het kapitalisme en door hun op winst gerichte activiteiten verantwoordelijk voor de beroving en de vernietiging van de aarde. Maar zonder aandeelhouders is er geen kapitalisme en zonder winst is er geen reden om te investeren.

Stakeholder” wordt door het woordenboek vertaald met 1) ‘beheerder van de inzet’ => ‘beheerder van de pot (bij weddenschap)’, 2) (juridisch, ongeveer) bewaarder => sekwester. Boven zagen we dat met een “stakeholder” iedereen wordt bedoelt, die een “stake” heeft, wat in principe eigenlijk hetzelfde is als een aandeel, namelijk een inleg in de pot. Want de ‘pot’ is het kapitaal in de onderneming. Maar de bovengenoemde ‘stakeholders’ zijn non profit organisaties, gemeenschappen, huishouden en individuen, kortom iedereen, kortom de regering, die de mensen vertegenwoordigt. Het samengaan van de regering met de zakenwereld zonder expliciete overname, zoals in communisme (socialisme) is een politiek systeem, dat fascisme wordt genoemd, dat wil zeggen het bundelen van de krachten onder staatscontrole.

Fascisme klinkt heel erg, omdat we het associëren met het Nazisme, wat we weer in verband brengen met het uitroeien van de Joden in vernietigingskampen. Het Nazisme van Hitler gaf de schuld voor de ongelijkheid in de maatschappij aan de kapitalistische Joden. Maar het fascisme van Mussolini was gebaseerd op samenwerking tussen regering en zakenleven zonder Jodenhaat. Fascisme is een politieke ideologie, waarbij de staat de doelen stelt, waaraan het bedrijfsleven moet voldoen.

Het moderne fascisme heeft geen gezicht meer nodig, maar wel vijanden, namelijk diegenen, die tegen de ideologie van de Great Reset zijn, die bestaat uit diversiteit en inclusiviteit (https://www.pwnet.nl/organisatie-strategie/artikel/2020/02/diversiteit-en-inclusiviteit-op-de-werkvloer-10136100?io_source=www.google.com&_ga=2.259569866.159747068.1606677663-1078140289.1606677663 en ook https://www.hrpraktijk.nl/topics/verandermanagement/nieuws/diversiteit-en-inclusiviteit-geen-topprioriteit-op-werkvloer).

De strategie van de moderne fascisten is iedereen, die tegen hun plannen is uit te maken voor fascisten en andere bekende scheldwoorden (Nazi’s, racisten, seksisten, homofoben, xenofoben, islamofoben, rechts extremisten, enzovoort). Dit is de wereld van de omgekeerde waarden, waarin we leven.

Dat ‘stakeholder kapitalisme’ aanstuurt op wereldfascisme wordt het best uitgelegd door Yaron Brook, die een aanhanger is van het radicale kapitalisme (objectivisme) van Ayn Rand (zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Ayn_Rand#Gedachtegoed).

https://youtu.be/s_Bt__D9CkU (32:00) ‘Klaus Schwab & The Great Reset – The New Leftist Plan’ van Yaron Brook, 19 nov. 2020.

https://youtu.be/Gl_ee9uCQH4 (2:20:20) ‘YBS: The Great Reset 1/4 – The Left’s Vision For A Post Covid World’ van Yaron Brook, 18 nov. 2020.

https://youtu.be/0lKorWamTnk (1:42:40) ‘YBS: The Great Reset 2/4 – The Anti Concept of “Stakeholder Capitalism“’ van Yaron Brook, 21 nov. 2020.

Vanuit een Christelijk oogpunt wordt naar de ‘Great Reset’ gekeken door Keith Malcomson.

https://youtu.be/b0p-CvgFhBkThe Great Reset (The Coming Economic Crisis) – Part 1 by Keith Malcomson’ van Sermonindex.net, 17 nov. 2020.

https://youtu.be/Xl5PKBCuegc (39:27) ‘The Great Reset (The Coming Economic Crisis) – Part 2 by Keith Malcomson’ van Sermonindex.net, 17 nov. 2020.

https://youtu.be/yc6dRLyzHYI (52:11) ‘The Great Reset (The Coming Economic Crisis) – Part 3 by Keith Malcomson’ van SermonIndex, 27 nov. 2020.

Enige andere kritische video’s over de ‘Great Reset’ zijn de volgende.

https://youtu.be/z2wj_OhZY4w (3:57) ‘The Great Reset | Dystopian Sci Fi Short Film’ van Zachary Denman, 11 nov. 2020.

https://youtu.be/pY7BOkuBJic (15:45) ‘WEF’s “The Great Reset” OK by Senate’ van Ainslie, 12 nov. 2020. ‘The Great Reset” agenda of the World Economic Forum is one not widely known about and certainly not one getting much cut through in the mainstream in Australia. That changed just a little yesterday when Pauline Hanson put forward a motion in the senate for Australia to actively not pursue this agenda. It was defeated.’

https://youtu.be/qdAp6s0CXcM (21:15) ‘The Great Reset – Father David Nix’ van HolyFaith Media, 15 nov. 2020.

https://youtu.be/fBBmFPVUDpY (47:22) ‘The Great Reset Is Here – Livestream Rant’ van An American Homestead, 19 nov. 2020.

https://youtu.be/NZQkx6P1TpY (9:38) ‘The Great Reset’ van Quick Dick McDick, 23 nov. 2020.

George Gammon – Global Elites Agenda To Control YOUR LIFE And The Economy!

Published 25 nov. 2020

🔥 For more content that’ll help you build wealth and thrive in a world of out of control central banks and big governments check out Rebel Capitalist Pro! $ 1 TRIAL OFFER
https://GeorgeGammon.com/pro

Free 30 min. George Gammon and Lyn Alden 2020 Election deep dive! https://GeorgeGammon.com/election

Do you wanna see another video as incredible as this?

Watch “Shocking New Big Bank Scam Destroying The Economy (Revealed)https://youtu.be/0IHHiQIM2BM

Watch “Global Elite’s “Great Reset” Agenda (Shocking Discoveries Revealed)https://youtu.be/1xO723gH7Go

Stay tuned every week for new content!

#Dystopia #EconomicCollapse #Orwell1984

Reacties
https://youtu.be/7fXs3t3mQj8

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Grote+Reset
https://robscholtemuseum.nl/?s=Great+Reset
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kapitalisme
https://robscholtemuseum.nl/?s=Capitalism
https://robscholtemuseum.nl/?s=Fascisme
https://robscholtemuseum.nl/?s=Fascism
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wereld+Economisch+Forum
https://robscholtemuseum.nl/?s=World+Economic+Forum
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bouw+Beter+Terug
https://robscholtemuseum.nl/?s=Build+Better+Back
https://robscholtemuseum.nl/?s=Duurzame+Ontwikkeling+Doelen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Sustainable+Development+Goals