Cor Hendriks – Penis captivus (gevangen in seks): mythe of realiteit?

Joachim Anthonisz – Homer described how Mars and Venus were caught together to the ‘inextinguishable laughter‘ of the Gods (foto Getty Museum collection)

Penis captivus (gevangen in seks): mythe of realiteit?

BBC News is gedoken in het mysterie van de “penis captivus”, oftewel “cohesione in coitu”, oftewel paren, die aan elkaar blijven zitten tijdens seks, en probeert er achter te komen, of dit echt kan gebeuren, of dat de verhalen slechts een stadsmythe zijn (http://hoaxes.org/weblog/comments/stuck_together).

Dr Aristomenis Exadaktylos uit Zwitserland stelde in een recent radio interview, dat het een stadsmythe is. Ondanks het feit, dat de achternaam van deze van origine Griekse dokter “zes vingers” betekent en zijn voornaam iets in de geest van de “beste gedachten” is hij een zeer respectabel figuur in de internationale medische wereld. Maar andere dokteren zijn daar niet zo zeker van. Zo zegt de Engelse seksdokter John Dean, dat het een zeldzaam fenomeen is, maar stelt, dat het kan gebeuren. Maar hij haast zich er aan toe te voegen, dat het een probleem is, dat meestal zichzelf binnen een paar seconden oplost als de spieren (van de vrouw) tot rust komen.

De meeste berichten van het fenomeen zijn echter uitermate anekdotisch en schijnen meer mythe te zijn dan realiteit. Zo is er een beschrijving van een geval in 1372, waarin het probleem zogenaamd een hele dag duurde, een claim, die de geloofwaardigheid te boven gaat.

In 1372 vertelde Geoffrey de la Tour Landry hoe een wellusteling genaamd Pers Lenard vleselijke gemeenschap had met een vrouw boven op een altaar van een kerk en dat God hen vast tezamen bond die nacht. De volgende dag zag de hele stad het paar nog steeds aan elkaar vastzetten als een hond en een teef. Uiteindelijk werden gebeden uitgesproken en kwam de verlengde gemeenschap van het stel ten einde (hoewel ze verplicht waren om op drie zondagen naar de kerk te komen, zich geheel uit te kleden en zichzelf te slaan voor de hele congregatie).

Het is duidelijk, dat we te maken hebben met een legende. Het tweetal pleegt heiligschennis, door op het altaar seks te bedrijven. Voor deze schanddaad worden ze door God gestraft. Ze zitten op wonderlijke wijze aan elkaar vast en kunnen alleen gescheiden worden door gebeden tot God om de straf op te heffen, waarna het stel boete moest doen door zichzelf te kastijden.

Raphael Regius – Venus en Mars gevangen in seks (16e eeuwse houtsnede) (foto Hoaxes)

De mythe van Venus en Mars wordt uitgebeeld middels de 16e eeuwse houtsnede van Raphael Regius maar niet besproken. In deze mythe is geen sprake van ‘penis captivus’, maar van een paar, betrapt in overspel door de god Vulcanus (Hephaistos), die een magisch ijzeren net over het paar werpt om hen in de daad gevangen te houden, zodat de hele wereld ervan kan genieten. Heel letterlijk genomen is er toch sprake van “cohesione in coitu”, want het tovernet, dat op de afbeelding duidelijk is afgebeeld, is eigenlijk onzichtbaar, dus wordt het tweetal vastgehouden door tover, vergelijkbaar met het stel op het altaar. Hier is de daad geen heiligschennis, maar het overtreden van het huwelijksgebod op monogamie. Het resultaat van deze seks was twee zonen, Deimos en Phoibos (schrik en vrees), die vaste gezellen van Mars werden. Het zijn thans de namen van de twee manen van Mars (zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Mars_(planeet)#Manen).

Het verhaal is opgenomen door Jan Harold Brunvand in zijn Encyclopedia of Urban Legends onder het lemma ‘The Stuck Couple’ (p. 418). Zijn voorbeeld speelde in Londen in de jaren 1970 in een auto, die moet worden opengeknipt om het stel te bevrijden, waarop de vrouw zei “Hoe leg ik mijn man uit wat er met zijn auto is gebeurd?

Volgens Brunvand heeft het verhaal van de betrapte (overspelige) geliefden diverse variaties en veel verschillende locaties evenals prototypen in klassieke mythen en sagen. Populaire boeken en tijdschriften hebben vaak het verhaal voorgesteld als “waar”. Genaamd penis captivus of vaginismus in de medische literatuur wordt de conditie van het vast komen zitten tijdens seksuele gemeenschap door wetenschappers beschouwd (in de woorden van Taylor) als een “zeldzaam, maar ook relatief vluchtig symptoom met consequenties, die minder sensationeel zijn dan die gefabriceerd door geruchten.” Het best bekende (en zogenaamd gevalideerde) geval van een vastzittend paar is bewezen een hoax te zijn gepleegd in een 1884 artikel door de Canadese dokter Sir William Osler geschreven onder het pseudoniem “Egerton Y Davis”.

Ondanks dat het verhaal gemakkelijk te debunken is, heeft de “mythe”  van penis captivus, zoals Benjamin Beit Hallahmi het noemt, “een speciale populariteit bereikt onder medisch personeel, dokters en verplegers.” De meeste versies van het verhaal, die Brunvand tegenkwam in zijn onderzoekingen, bevatten het element van verrassing (die de “gevangenschap” veroorzaakt) en straf (voor hun ongeoorloofde gemeenschap).

Het verhaal van Sir William Osler is te vinden op de site https://scepticemia.com/2013/10/07/predatory-open-access-part-3-research-spoofs-and-publication-faux-pas/ via https://scepticemia.com/tag/penis-captivus/.

In de Philadelphia Medical News van 13 december 1884 rapporteerde een zekere Dr Egerton Yorick Davies een geval (via een brief aan de editor) van een nieuwe ziekte, Penis Captivus genaamd. Hij meldde

Tegen bedtijd, toen hij naar de bijkeuken ging om te zien of het huis voldoende was afgesloten, trok een geluid uit de kamer van de koetsier zijn aandacht en naar binnen gaand ontdekte hij tot zijn grote schrik, dat de man in bed was met een van de meiden. Zij schreeuwde, hij worsteld. Ze rolden tezamen uit het bed en deden verwoede pogingen om los van elkaar te komen, maar zonder succes. Hij was een grote, potige man, meer dan zes voet, en zij was een kleine vrouw, die nauwelijks 40 kilo woog. Ze kreunde gilde en leek in grote pijn te hebben, zodat na een aantal vruchteloze pogingen om hen uit elkaar te krijgen, hij mij liet roepen. Toen ik kwam, trof ik de man aan rechtop staand en de vrouw ondersteunend met zijn armen. Het was overduidelijk, dat zijn penis strak vast zat in haar vagina en iedere poging om los te komen ging vergezeld met veel pijn voor hen allebei. Het was inderdaad een geval “de cohesione in coitu”. Ik paste water toe en daarna ijs, maar zonder effect, en liet tenslotte chloroform brengen, waarvan een paar vleugjes de vrouw in slaap zond, de spasme ontspande en de gevangen penis losliet, die opgezwollen was, bleek en in een staat van semi erectie, die een aantal uren niet inzakte. Dagen lang deed zijn orgaan uitermate zeer. De vrouw herstelde snel en leek er niet onder te lijden.

In de dagen, die volgden op de publicatie, waren er heftige debatten en twijfels of het verslag van het geval waar was, of gefabriceerd en of er wel echt zo’n geval was.

Gezegd wordt dat Egerton Yorick Davies in feite niemand anders was dan Sir William Osler zelf. Harvey Cushing, in zijn baanbrekende werk ‘The Life of Sir William Osler’, zegt dat Egerton Y Davies Oslers “fantasiehelft was, die vooral hem in een heleboel problemen bracht.” Gezegd wordt dat Theophilus Parvin, die in de redactie zat van het Medical News samen met Sir William Osler, extreem enthousiast was over vaginisme , wat Oslers minachting verdiende. Hij had een weddenschap met vrienden, dat hij het rapport van een geval gepubliceerd in het journaal kon krijgen over een vergelijkbare, meer overdreven conditie; en hij schreef uiteindelijk een van de eerste medische fopperijen en wat uiteindelijk een van de meest geciteerde artikelen op dit gebied werd.

https://scepticemia.files.wordpress.com/2013/10/penis-captivus-occurred-bmj.jpg

Volgens Eric MacDonalds op Quorais penis captivus een echt iets” (https://www.quora.com/Is-penis-captivus-a-real-thing). Onder het motto ‘kennis geneest bijgeloof’ stelt hij dat “penis captivus’ een zeldzaam gebeuren is tijdens seksuele gemeenschap, wanneer de spieren in de vagina veel sterker dan normaal de penis omklemmen, waardoor het onmogelijk wordt om de penis terug te trekken uit de vagina. De man en de vrouw komen echt vast te zitten. Het is een zeer zeldzaam fenomeen. Het heeft niets van doen met hekserij, het werpen van betovering of vergelding voor ontrouw.

Tijdens het vrijen besef je plotseling, dat je vast zit. De penis zit in de vagina en het is onmogelijk om hem eruit te krijgen. Eerst wacht je allebei een tijdje om het dan weer te proberen en hij blijft vast zitten.

Maar niet iedereen lacht om een vastzittende penis! Medische studenten vertellen elkaar andere jachtverhalen net als senior doktoren. We kunnen allemaal lachen. Maar als het jou overkomt, zal je het niet bepaald grappig vinden.

Een spoedarts werd geroepen door een dame, die zei dat ze erge buikpijn had. Toen hij in haar huis kwam, ontdekte hij, dat ze vastzat aan haar minnaar. Ze waren allebei zeer verlegen, terwijl ze probeerden te doen of het de gewoonste zaak van de wereld was.

Hoe komt het, dat de penis gevangen raakt in de vagina? Het is de vagina, die de penis vasthoudt. De spieren van het perineum, gelegen rond de vagina, trekken zeer sterk en strak tezamen, compleet onvrijwillig en oncontroleerbaar. De vrouw kan er niets aan doen. Het is als een ongewone reflex, maar oncontroleerbaar. Het is een soort spierkramp rond de vagina.

Voordat je de dokter erbij haalt of de schuld geeft aan “magun” (dat is magie) of nemesis (vergelding), is er een gebaar, dat de situatie kan ontsluiten. Je moet het echt proberen, voordat je gaat roepen of bellen naar hulp van buitenaf om op schaamtevolle wijze weggedragen te worden in de vastzittende situatie naar het ziekenhuis, waar de dokter een grote hap neemt uit je naira om de spier te ontspannen. Dat je in staat bent om zelf deze conditie te managen is geruststellend. Het gebaar, dat de penis doet loskomen, is een rectale aanraking: stop een droge en scherpe vinger in de anus van de vrouw! Niet erg aantrekkelijk? Nee, maar het veroorzaakt een relaxatiereflex van de spieren van het perineum en het loslaten van de greep op de penis.

Een andere oplossing: als je een slaappil hebt, laat dan de dame er een innemen. Zelfs Valium 10 Mg is genoeg. Het doet haar in slaap vallen, waardoor haar spieren verslappen en de vastzittende penis loslaten. Je hebt dan geen problemen om je lover boy eruit te halen.

Het doel van deze gezondheid en welzijn informatie is bewustzijn en verlichting. Geen reden tot paniek. Steek gewoon een droge vinger in haar kont en de spier, die de penis grijpt, zal verslappen en de penis loslaten met geen schade voor ieder van jullie, geen derde partij betrokkenheid en je privacy is niet geschaad. Ik wens je een gelukkig en bevredigend huwelijk.

Penis captivus scene (foto vimeopro)

Er is een video getiteld ‘What happens when the dong gets stuck in the wong’ met de omschrijving: een liefdestrio wordt gecompliceerd door penis captivus, een stadssage, waarin een seks bedrijvend stelletje fysiek niet van elkaar kunnen scheiden. Met in de hoofdrollen Amy Rutherford, Aidan Devine en Lina Giornofelice. Zie https://vimeopro.com/myfriendsimonee/my-friend-simonee-films/video/74759054 (geen seksfilm).

Penis captivus (foto Controversial Queen op Twitter)

Een Nigeriaanse vrouw ontkent het bestaan van “magun”, zegt dat het “penis captivus” is

Een Nigeriaanse Twitter gebruiker heeft het bestaan ontkent van magun, een populaire betovering onder de Yoruba mensen, algemeen gebruikt om ontrouw in te perken. De in de VS wonende Nigeriaanse vrouw, die de potentie van de tover de bunkte, die naar wordt gezegd sekspartners in elkaar laat vastzitten, zei, dat het “gebeurde tijdens seksuele gemeenschap, wanneer de spieren in de vagina veel steviger dan gewoonlijk zich klemmen om de penis, wat het onmogelijk maakt om de penis uit de vagina te trekken.”

Magun wat letterlijk “beklim niet” betekent, wordt gewoonlijk opgelegd zonder toestemming en of met list. Een bezemstok of draad kan op een drempel of voetpad worden geplaatst voor de vrouw om overheen te stappen. De tover wordt gezegd de vrouw en haar minnaar aan elkaar te doen plakken als met lijm tijdens het hebben van seks. De man kan zich niet losmaken van de vrouw hoe hard hij ook probeert en dit leidt soms tot dood. In sommige gevallen tot openlijke vernedering van het vastzittende stel.

In het Swahili betekent uchawitoverij”. Het artikel heeft de merkwaardige titel “Si uchawi tu! Wetenschappelijke reden waarom mensen aan elkaar vast komen te zitten tijdens Lungula” van Susan Watiri uit 2017 (https://www.pulselive.co.ke/lifestyle/sex-si-uchawi-tu-scientific-reason-why-people-get-stuck-together-during-lungula/v1gqlf2.amp).

Lungula is seks in het Keniaans (https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Lungula). Een rendez vous in Chwele stad, Kabuchai kiesdistrict, Bungoma provincie ging de mist in toen de overspelige vrouw en haar minnaar in elkaar vast bleven zitten gedurende bijna vier uur.

Naast het aantrekkelijke van het kijken naar het stel, worstelend om zich van elkaar scheiden, verzamelden de toeschouwers zich daar vanwege de hekserij factor, nadat de man van de vrouw een heksendokter consulteerde voor een ‘krachtige tover’ om de minnaars te betrappen.

“Ik ben vijf jaar met deze vrouw getrouwd. Ik verdacht haar ervan dat ze me bedroog. Op zaterdag ging ik naar Mama Kasimbila,, die me een medicijn gaf, dat hen aan elkaar zou doen plakken. Het heeft zo goed gewerkt. Ik heb ze op heterdaad betrapt,” vertelde de echtgenoot met opgezette hoornen, die zich identificeerde als Mike, aan de Standard.

Het verhaal is terecht gekomen in de Daily Mail met de titel “Toyboy raakt vast in zijn getrouwde minnares na het lijden van ‘penis captivus’ tijdens seks, waarna zich een menigte verzamelt om te zien na geruchten, dat het was veroorzaakt door de echtgenoot, die een zwarte tover had geworpen” (https://www.dailymail.co.uk/news/article-2972201/Toyboy-stuck-inside-married-lover-suffering-penis-captivus-crowd-gathers-rumours-caused-husband-casting-black-magic-spell-sweep-South-Africa.html).

Het verhaal wordt voorafgegaan door bullet points (https://wetenschap.nu/bullet-points-wat-is-er-mis-mee-en-hoe-vermijd-je-ze/).

  • Politie geroepen toen twee mensen in Zuid Afrika vast raakten tijdens seks
  • Een toyboy minnaar van een getrouwde vrouw onderging ‘penis captivus’, zeggen berichten.
  • Massa’s verzamelden zich buiten een appartement, waarin ze seks hadden
  • Het gerucht ging, dat de echtgenoot een vloek had uitgesproken over de geslachtsdelen van zijn vrouw.
  • De tover is bedoeld om een overspelige vast te doen zitten.

Het artikel is van Ted Thornhill uit 2015. De politie moest geroepen worden om de orde te herstellen, nadat een menigte zich verzamelde om te kijken naar een overspelige vrouw en haar minnaar, die vast waren komen te zitten tijdens seks, nadat een gerucht rondging, dat haar echtgenoot een heksendokter gevraagd had een vloek uit te spreken over haar geslachtsdelen.

Hoewel medische experts zeiden dat de in verlegenheid brengende ervaring meer waarschijnlijk een geval van ‘penis captivus’ was, waarin de vagina van de vrouw zich te strak had samengetrokken en de penis van de man had vastgeklemd, waren ze niet in staat het gerucht te stoppen en de massa was snel bijeen gekomen.

Locale media zeiden dat de ontrouwe 34 jarige Sasha Ngema had liggen rollen bollen met de 22 jarige toyboy Sol Qoboza in een gehuurd appartement in de stad Johannesburg in Zuid Afrika, terwijl haar man weg was op zakenreis.

Volgens het verhaal, dat als een lopend vuurtje zich door de buurtschap verspreidde, merkten ze, dat ze niet uit elkaar konden naderhand kennelijk, omdat de 42-jarige achterdochtige echtgenoot Neill naar een heksendokter was gegaan, die een vloek plaatste op de geslachtsdelen van zijn vrouw, voordat hij wegging.

De tover, bekend als een muthi, is bedoeld om zeker te maken, dat als iemand anders dan de echtgenoot probeert seks te hebben met de vrouw in kwestie, hij vast blijft zitten totdat de echtgenoot terugkomt om zijn wraak te nemen.

Het geschokte stel begon om hulp te roepen, wat snel veranderde in schreeuwen toen ze meer desperaat werden voor hem om terug te trekken, aldus de locale media.

De 34-jarige buurvrouw Priscilla Ndlovu zei: “Eerst dacht ik dat het gewoon schreeuwen van seksueel genot waren, maar het bleek geschreeuw om hulp te zijn. Ik klopte op de deur om te zien of alles oké was en toen ik naar binnen ging zag ik hem snikkend op haar liggen terwijl zij schreeuwde om bevrijd te worden.”

Nieuws van de vloek verspreidde zich snel en tegen de tijd, dat de politie arriveerde waren meer dan 2000 mensen verzameld in de straten buiten het appartementenblok, die eisten het overspelige stel te zien.

Een woordvoerder van de politie zei  “We moesten pepperspray gebruiken om de menigte te verspreiden toen ze weigerden weg te gaan en enorme problemen veroorzaakten.”

De 35 jarige lokale vrouw Janet Pieterse zei “Iedereen was benieuwd te zien wat er aan de hand was omdat je, hoewel je altijd hoort over zulke dingen, het nooit ziet. De reactie van de politie was compleet overdreven.”

Het stel werd naar gezegd weggebracht door een ambulance, die naar de scene was geroepen. Deze bracht het stel naar een lokaal ziekenhuis maar de lokale tovenarij specialist Sangoma Mathabo Mofokeng zei “Niemand zal in staat zijn hen te scheiden totdat de echtgenoot van de vrouw terugkomt.”

Medici echter zeggen, dat hoewel het zeldzaam is het mogelijk is, dat de penis van de man komt vast te zitten in de vrouw in uitzonderlijke omstandigheden.

In oktober 2014 bijvoorbeeld meldden Italiaanse media hoe het plan van een stel voor een open lucht vrijpartij in zee eindigde in doodsangst toen ze aan elkaar kwamen vast te zitten tijdens seks. Het Italiaanse stel had naar gezegd gebruik gemaakt van een warme dag en een afgelegen strand in de regio Marche van Italië om naakt te gaan zwemmen in zee en elkaar te omhelzen in een gepassioneerde greep. Maar de passie werd weldra een verlegenheid en pijn toen ze erachter kwamen dat ze zich niet van elkaar los konden maken na de seks in zee. Een vrouw die langsliep op het strand kwam het amoureuze stel te hulp en belde de alarmdienst. Ze gaf hen een handdoek (Cor Hendriks: raar, dat het stel niet terugging naar hun spullen) om hun schaamte te verbergen toen ze schaapachtig terug op het strand klauterden, nog steeds “als één”, zoals de krant meldde. Ze werden naar een lokaal ziekenhuis gebracht, waar een dokter hen bevrijdde door de vrouw een injectie te geven, die haar baarmoeder verwijdde.

Twee papers gepubliceerd door 19e eeuwse Duitse gynaecologen Scanzoni en Hildebrandt, behandelden gevallen van de conditie. Scanzoni’s patiënt was een “geheel gezonde jonge vrouw, die zes maanden getrouwd was.” Zij en haar man moesten afzien van seksuele gemeenschap, omdat haar intense vaginale contracties “uitermate pijnlijk voor hem waren en (…) soms eindigden in een kramp (…) die soms meer dan tien minuten duurde en het onmogelijk maakte voor het stel om te ontkoppelen.”

Laura, hoofdredacteur van ze.nl, maakte er een waarschuwend bericht uit op 27 augustus 2020 onder de titel “Waarom onderwater seks altijd een slecht idee is” (https://www.ze.nl/artikel/245975-waarom-onderwaterseks-altijd-een-slecht-idee-is-vrij-dag).

Een wippie in de zee of in het zwembad met de kans, dat je op heterdaad betrapt wordt, niks lijkt spannender. Toch kunnen we je vertellen, dat seks onder water alleen maar slecht uit kan pakken. Lees en huiver.

Het is géén fabeltje. Zijn pielemuis kan daadwerkelijk vast blijven zitten in jouw flamoes. Onder het water is de kans groot dat dit gebeurt. Het zogeheten fenomeen ‘Penis captivus’ kan ontstaan door de samentrekkingen van de vagina. Wanneer deze te sterk worden, zwelt de penis extra op en kan hij nergens meer heen. Als dit gebeurt, zit er niks anders op dan 112 bellen. Nadat de vrouw een verdoving krijgt, ben je verlost van elkaar.

De Filippijnse actrice Shaina Magdayao (https://en.wikipedia.org/wiki/Shaina_Magdayao) ontkent “penis captivus” controverse, noemt het “het meest schandelijk gerucht ooit” in de showbiz industrie in een artikel uit 2010 (https://www.spot.ph/the-feed/46562/shaina-magdayao-denies-alleged-penis-captivus-controversy-calls-it-most-outrageous-rumor-ever-in-the-showbiz-industry). Ze ontkende het gerucht, dat zij en haar vriend John Lloyd Cruz naar het St Luke’s Hospital waren gesneld vanwege “penis captivus”. Tijdens de persconferentie zei ze: “I think it’s the most outrageous tsismis ever sa industriya natin! Masyado ho yata siyang nanonood ng Grey’s Anatomy (Ik denk dat dit het meest schandalige gerucht ooit in de showbiz industrie is! De bron van dit gerucht heeft waarschijnlijk te veel episodes van Grey’s Anatomy gekeken).” Als beroemdheden, zei ze, hadden ze niet naar het ziekenhuis mogen gaan als het gerucht inderdaad waar was, want het incident zou zijn uitgelekt naar het publiek. “Kung nababastusan ako? Definitely! Kung nabababaan ako? Definitely! Kung natsi-cheapan po ako? Oo! Pero kung nasasaktan, hindi, kasi alam kong hindi totoo  (Ik voel me waarlijk geschonden. Het was zo’n goedkope aanval. Maar ik ben niet geschaad, want ik weet dat het niet waar is),” zei Magdayao.

De reporter sprak met een verpleegster van St Luke’s Hospital, die beweerde, dat ze Magdayao en Cruz gezien had op een brancard in de eerste hulp ruimte van het ziekenhuis. Ze zei, dat ze ook Magdayao’s moeder zag. Maar toen ze werd gevraagd voor een TV opname, hield ze op met het maken van commentaar. Marilen Tronqued-Lagniton, vice president voor klantenzaken van St Luke’s Hospital vertelde The Philippine StarHet is helemaal onwaar! Ze waren in St. Luke’s kraamafdeling om John Lloyds nicht te bezoeken die aan het bevallen was.”

De Britse Express heeft het sensationele verhaal met de kop: “Kijk Man sterft tijdens seks, ambulance haalt hem op met partner nog steeds aan hem vast” door Charles J Lidguard uit 2016 met een video (https://www.express.co.uk/life-style/life/641098/penis-captivus-man-dies-during-sex-stuck-in-woman-video). Als je nog niet gehoord hebt van penis captivus, zal je het niet vergeten na het zien van deze video.

Een triest verhaal over een gepensioneerde, die stierf terwijl hij seks had, doet de ronde op het internet, omdat hij vast was komen te zitten in de vrouw met wie hij de liefde bedreef. Afgebeeld terwijl hij wordt gereden uit een huis door paramedici was duidelijk de overleden man op de ambulance brancard te zien. Wat vreemd is, dat de vrouw bovenop hem ligt, naar gezegd wordt: nog steeds aan hem vast. Gezegd wordt, dat de vrouw een prostituee is, maar haar identiteit wordt verhuld door de blauwe afdekking. De conditie, die plaats zou hebben gehad, nadat de man stierf tijdens seks wordt penis captivus genoemd.

De videobeelden werden ook in Nederland uitgezonden door POWned onder de titel “Dode man + hoer op brancard na seks” door D Frankenhuis (https://www.powned.tv/artikel/dode-man-hoer-op-brancard-na-seks).

Bizarre beelden uit vermoedelijk China, waar een oudere man overleed tijdens een robbertje seks met een prostituee en vervolgens samen met haar per brancard werd afgevoerd voor ogen van het publiek. Vermoedelijk was er penis captivus opgetreden, waarbij het mannelijk geslachtsdeel komt vast te zitten in de vagina.

Het filmpje verscheen volgens The Mail Online allereerst op LiveLeak, nadat het in Chinese media was gedeeld. In het ziekenhuis moest er, naar verluidt, een operatie aan te pas komen om de vrouw van lichte zeden te bevrijden van haar overleden minnaar. Deze was mogelijk overleden aan een hartinfarct. Beneden zie je de video.

De Telegraaf had het verhaal onder de titel “Prostituee vast op dode klant” in de rubriek Opmerkelijk (https://www.telegraaf.nl/nieuws/445728/prostituee-vast-op-dode-klant).

Een bizar filmpje waarop te zien zou zijn hoe een dode man op een brancard wordt afgevoerd, terwijl er een vrouw bovenop hem ligt, wordt massaal gedeeld op internet. Volgens de Daily Mirror zou het gaan om een bejaarde man, die tijdens een vrijpartij met een prostituee is overleden. Op beelden is te zien hoe de man op een brancard wordt afgevoerd, terwijl er nog iemand boven op hem ligt. De krant speculeert dat er mogelijk sprake is van ‘penis captivus‘, een zeldzaam verschijnsel waarbij de spieren in de vagina sterk samentrekken waardoor de penis niet meer loskomt. Meestal gebeurt dat tijdens een orgasme en duurt dat slechts enkele seconden. De video verscheen eerst op een Chinese filmpjes site, waarna hij ook op LiveLeak werd gezet. Hij zou zijn gemaakt in China, maar het is niet duidelijk waar precies.

Ook het AD had het verhaal onder de titel “Heftig geval van ‘penisklem’ aan het licht gekomen” van Tom Tates (https://www.ad.nl/bizar/heftig-geval-van-penisklem-aan-het-licht-gekomen~a22ec49d/).

In China is een schokkend geval aan het licht gekomen van de zeer zeldzame aandoening penis captivus. Daarbij komt het mannelijke geslachtsorgaan muurvast te zitten in de vagina door een plotselinge verkramping van de schede spieren. Een heftig filmpje toont de fatale gevolgen, die zo’n incident kan hebben. Te zien is een overleden man, die op een brancard wordt afgevoerd, terwijl de prostituee, waarmee hij kort daarvoor seks had nog bewegend bovenop hem ligt. De heftige video is donderdag op LiveLeak gezet, en kort daarvoor op de Chinese video sharing site Miaopai. Terwijl het onder een deken verstopte stel op de draagbaar wordt weggereden kijken omstanders vol afgrijzen toe. Het duo werd vermoedelijk naar het ziekenhuis gebracht, waar de man en vrouw van elkaar werden gescheiden. De ongelukkige Chinees zou naar het mortuarium zijn gebracht en de waarschijnlijk zwaar getraumatiseerde prostituee naar huis. Gevallen van penis capitivus kunnen ontstaan als de vrouw een orgasme heeft en de bekkenbodem spieren ritmisch samentrekken. In uitzonderlijke gevallen blijven de spieren in de vagina extreem krachtig aangespannen. Het mannelijk lid kan daardoor – in slappe en stijve toestand – vast komen te zitten en zó ver opzwellen, dat terugtrekken van de penis onmogelijk wordt. Tijdens wat voor moment de Chinese man overleed is niet bekend. Mogelijk heeft de prostituee in het ziekenhuis een ontspannende injectie gekregen, waardoor haar spieren verslapten en het slachtoffer uit haar kon worden verwijderd. Hoe vaak de gevreesde ‘penisklem‘ wereldwijd en op jaarbasis voorkomt is niet bekend.

Voor meer over penis captivus, zie https://en.wikipedia.org/wiki/Penis_captivus.

Greek Anon – Sweet Movie (penis captivus)

Published 4 mei 2014

Sami Frey & Carole Laure. Epic.

Reacties
https://youtu.be/CM7K03HnGX4

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Penis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vagina
https://robscholtemuseum.nl/?s=Seks
https://robscholtemuseum.nl/?s=Sex
https://robscholtemuseum.nl/?s=Prostitutie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Prostitution

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image