Cor Hendriks – Mayor Pete Buttigieg is de Amerikaanse Rob Jetten | D66, de partij van dood en verderf

Mayor Pete Buttigieg, een van de presidentskandidaten voor de Democratische Partij in de VS, heeft meer met Rob Jetten, de voorman van D66, gemeen dan getrouwd zijn (samenwonen) met een man (zie https://time.com/5582418/pete-buttigieg-husband-home-video/).

Hij heeft ook een politieke agenda, die overeenkomt met die van D66. Zo werd hem gevraagd door een vrouw, die zichzelf een ‘pro lifeDemocraat noemde, gevraagd, of er voor haar plaats was in zijn partij en in het kort kwam zijn antwoord erop neer, dat er voor haar geen plek was. Want hij is ‘pro choice’, wat wil zeggen, dat de vrouw bepaalt, of ze het kind wil, wat erop neer komt, dat abortus is toegestaan tot het moment van geboorte en zelfs erna, wanneer het kind tijdens de abortus levend wordt geboren (zie https://www.realclearpolitics.com/articles/2020/02/15/make_no_mistake_buttigieg_is_an_abortion_extremist.html).

Tweet jim Deeth

Tweet Jim Deeth (foto Twitter)

https://twitter.com/matthewschmitz/status/1112162571585490944?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1112162571585490944&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.thegatewaypundit.com%2F2019%2F04%2Fpete-buttigeig-a-woman-cannot-be-free-unless-she-can-kill-her-baby-in-a-late-term-abortion-and-men-need-to-stay-out-of-it-video%2F

De Nederlandse variant van ‘pro choice’ is ‘baas in eigen buik’, zoals het heet op de officiële site van D66 (zie https://D66.nl/standpunt-over/baas-eigen-buik/). Weliswaar hanteren zij een grens van 24 weken, wat natuurlijk heel wat redelijker is dan de ‘late term abortion’, die in sommige staten in de VS is toegestaan en door Buttigieg wordt ondersteund, maar door Trump wordt afgeraden (https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/trump-abortion-ban-state-of-the-union-late-term-address-a9317976.html) als eerste stap naar verdergaande inperking van de abortus.

Een ander punt van overeenkomst is de legalisering van drugs, in de eerste plaats marihuana (https://www.marijuanamoment.net/mayor-petes-plan-b-to-legalize-marijuana-involves-flying-air-force-one-around-the-country/ met video van Mayor Pete), maar daar houdt het niet mee op, want in hetzelfde artikel lezen we:

The candidate said that’s why he’s not just in favor of legalizing cannabis, but also decriminalizing possession of all currently illicit drugs.

D66 heeft hetzelfde standpunt, zie bijv. https://www.nrc.nl/nieuws/2020/01/20/D66-manifest-voor-legalisering-harddrugs-zorgt-voor-onmin-in-coalitie-a3987444 of https://wnl.tv/2020/01/20/D66-wil-met-manifest-discussie-over-legaliseren-harddrugs-openbreken/.

Een ander programmapunt van Mayor Pete is euthanasie (zie https://www.isidewith.com/candidates/pete-buttigieg/policies/social/euthanasia-2). Pete zegt een christen te zijn, maar paus Francis is tegen euthanasie, tegen abortus, in vitro bevruchting, stamcel onderzoek, zie https://www.washingtontimes.com/news/2014/nov/15/PopeFrancis-euthanasia-sin-against-god/).

Euthanasie wordt bij D66 geïnterpreteerd als ‘voltooid leven’ (zie https://D66.nl/standpunt-over/voltooid-leven-2/).

Immigratie is een ander gemeenschappelijk punt. Pete is voor het openstellen van de grenzen, zie https://peteforamerica.com/policies/immigration/. Bij D66 wordt gesproken over een demografisch tekort, dat willen zeggen, dat er een gebrek aan arbeidskrachten is. Ze spreken ook niet over immigratie, want Nederland is geen land meer bij gebrek aan grenzen, maar over ‘migratie’ (zie https://D66.nl/standpunt-over/asiel-en-migratie/). Over een limiet aan de instroom wordt niet gesproken, want dat is immigratie en een taboewoord. Het nieuwste plan van D66 is om een paar honderdduizend Afrikanen tijdelijk te importeren (zie https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/D66-wil-gastarbeiders-halen-buiten-de-EUropese-unie~bdd6dc90/ of https://www.elsevierweekblad.nl/Nederland/achtergrond/2020/02/woede-en-onbegrip-D66-pleit-voor-meer-Afrikaanse-gastarbeiders-737807/). Eerder had Rob Jetten zichzelf al op dit onderwerp geprofileerd, zie https://www.ad.nl/politiek/D66-leider-we-hebben-juist-meer-arbeidsmigranten-nodig-tienduizenden~a3fa932f/.

Rob Jetten Klimaatdrammer (foto D66)

Rob Jetten Klimaatdrammer (foto D66)

Klimaatverandering is eveneens een onderwerp, waarop de standpunten van Mayor Pete en D66 weinig van elkaar verschillen. Mayor Pete ondersteunt de Green New Deal (zie uitgebreid https://insideclimatenews.org/news/24062019/pete-buttigieg-climate-change-global-warming-election-2020-candidate-profile). D66 heeft een vergelijkbaar radicaal plan, genaamd Green Deal, zie https://D66.nl/GreenDeal/.

Nog een punt van overeenkomst is de nadruk op het extra belasten van miljonairs. Business Insider bespreekt de bliksemcarrière van Rob Jetten, de ‘groene radicalo,’ die nu wil dat miljonairs meer belasting betalen. Niet alleen klimaat is een speerpunt van de kersverse D66 fractievoorzitter, hij wil ook miljonairs zwaarder belasten. “De rijkste 10 procent bezit 66 procent van het vermogen”, constateerde Jetten maandag in een lezing ter ere van de 19e eeuwse linkse politicus Arnold Kerdijk. “Zekerheid wordt erfbaar. De ene groep blijft achter, de andere vermeerdert de welvaart en geeft het door.” (https://www.businessinsider.nl/RobJettenD66-tweede-kamer/) D66 leider Rob Jetten wil miljonairs zwaarder belasten: ‘Niet afkomst, maar verdienste moet tellen’ (https://www.businessinsider.nl/RobJettenD66-miljonairs/)

Pete Buttigieg: I think we certainly need to consider a higher marginal tax rate for top income earners. Maybe it doesn’t have to be as high as it was historically, but we should at least admit that when it was higher, the American economy was growing pretty well. We should consider a wealth tax. I think it makes sense. I think one of the things that’s appealing about it is it’s not very distortionary compared to an income tax, and that’s important.
The least distortionary tax probably is the estate tax, because you’re dead. We should think about turning to a more equitable use of the estate tax, especially for the biggest and wealthiest estates. I’m interested also if we could find the right way to implement it and the devil’s in the details in a financial transactions tax. Because you see preposterous levels of wealth sometimes being created around these millisecond differences in financial transactions that nobody can explain to us whether it adds any actual real value to the economy. https://www.cnbc.com/2019/04/12/2020-candidate-PeteButtigieg-on-taxing-the-rich-future-of-US-capitalism.html
The total effective tax rate on millionaires would grow from 31% to 49% under a Buttigieg administration. He also proposes a 0.1% tax on all stock and securities trades and raising taxes on American companies’ foreign profits from 10.5% to between 28% and 35%. (https://www.latimes.com/politics/story/2020-02-24/Buttigieg-proposes-eliminating-state-and-local-tax-deduction)

Over Pete Buttigieg schrijft “Taljaard”:
Hij heeft alles mee om Trump te kunnen verslaan: jong, televisiegeniek, grondig geprepareerd en geprogrammeerd om positief over te komen in de media, een leuk smoeltje, charismatisch, in tegenstelling tot andere Democraten niet bekend staand als een linkse radicaal, Afghanistan veteraan en openlijk homoseksueel. Net als bij Obama, Trudeau en Macron, maar ook als bij Rob Jetten en Jesse Klaver, gaat het bij Buttigieg niet om de inhoud, maar om de verpakking. De zoveelste sprekende etalagepop en marionet van de globalisten, die zich niet zal laten hinderen door enige principes, moraal of inhoud, maar die zich in alles zal laten leiden door zijn globalistische meesters en zijn Media trainers.

Maar in plaats van Trump direct aan te vallen, heeft hij hierin vice president Mike Pence op de korrel genomen. En hem verweten, dat de door hem gepropageerde christelijke huwelijksmoraal liefdeloos en niet meer van deze tijd is. Want Buttigieg zegt, dat ook hij een christen is. En “getrouwd” met een homoseksuele partner. Vanzelfsprekend is iedereen, die daar kritiek op zal leveren “een homofobe fascist”. En is de moraliteit van Pence in de Media al als zeer twijfelachtig gepresenteerd, omdat hij met Het Grote Kwaad Trump in zee is gegaan.

Tot nu schijnt Buttigieg nog niet te zijn aangekomen met het zo langzamerhand traditionele linkse gedram en gehamer op “racisme”, “seksisme” en wat dies meer zij. Maar dat zal door zijn spindoctors en preparateurs ongetwijfeld in reserve worden gehouden. Voor het geval de kiezers niet voldoende zullen vallen voor zijn sociaal economische utopisme, zijn charisma en zijn leuke smoeltje. Dat hij openlijk homoseksueel is, is in deze al een groot voordeel. Want dan hoeft hij zich, als “witte” man, niet te excuseren voor het feit, dat hij niet tot een “kwetsbare minderheid” behoort. Kortom; bereid U maar voor op de presentatie in de media van deze linkse Boy Wonder, de nieuwe “ster” aan het firmament Pete Buttigieg. De Man Die Trump Zal Verslaan. Want zo zal hij ongetwijfeld ook tot vervelens toe bij Nederlandse NPO en in de rest van de Media worden gepresenteerd. En net als Obama, Trudeau, Macron en Klaver nagenoeg heilig worden verklaard.

(https://ejbron.wordpress.com/2019/04/12/de-nieuwe-ster-aan-het-firmament/)

Trish Regan - Empty Suit (foto Fox News)

Trish Regan – Empty Suit (foto Fox News)

Pete Buttigieg neemt in zijn speeches letterlijk uitspraken van Barack Obama over, zoals te zien is in de onderstaande video van Fox News.

https://youtu.be/uR5uHlGI87E (6:14) ‘Trish Regan [2 AM] 2/27/20Fox News Trish Regan 2/27/20 – Trump Breaking News Feb 27, 2020’ van VOTE PRESIDENT TRUMP 2020, 26 FEB. 2020.

D66: de partij van Dood en Verderf
Ja, dat is wel even schrikken als je in de coalitie blijkt te zitten met de partij van dood en verderf.’ Een vileine voltreffer van CDA kamerlid Madeleine van Toorenburg in reactie op het drugsmanifest van D66 dinsdag in het TV programma Goedemorgen Nederland. Een dag eerder haalde Van Toorenburg op Radio 1 al de D66 stokpaardjes ‘voltooid leven, drugs, abortus en andere ellende’ aan. ‘Wij als CDA kijken liever naar de goede dingen van het leven.’ Wil je dood: stem op D66, ben je een bourgondiër: stem CDA. Een fraai staaltje framing van de CDA politica.

Een feit is, dat de sociaal liberalen van D66 al geruime tijd selectief shoppen in de winkel van het liberalisme. Dat weet iedereen, die wel eens een krant openslaat en daarin wordt doodgegooid met moralistisch gepreek over gender neutrale WC’s, preventieakkoorden en verboden op gas en vuurwerk. Ook deze week liet de partij zich weer eens van haar meest wereldvreemde kant zien. In een tijd dat hard drugs gebruik na de moord op advocaat Derk Wiersum nogal gevoelig ligt, kwam D66 met het jolig getitelde manifest Ik maak me drug. Hierin roept de partij op tot een onderzoekscommissie, die moet inventariseren of hard drugs gelegaliseerd kunnen worden. Legalisering zou, zo is de naïeve suggestie, een internationale miljardenmarkt doen instorten.

De jongeren tak van D66 was transparanter in zijn motieven. Elke jongere moet veilig en zonder schuldgevoel drugs kunnen gebruiken.’ Voorzitter van de Jonge Democraten Annabel Broer zei het echt. Inderdaad reuze vervelend, zo’n schuldgevoel. Nog vervelender lijkt het me evenwel als je man of vader wordt afgeknald door de Mocro Maffia, omdat hij zijn beroep als advocaat uitoefent.

Afgezien van alle inhoudelijke en maatschappelijke vragen, die het drugsmanifest oproept, ga je je inmiddels toch afvragen: hoe komt het dat de zelfbenoemde liberale partij D66 continu ten strijde trekt tegen alles wat slecht is voor milieu en gezondheid? Suiker, vet voedsel, roken, autorijden en drank, maar een pilletje op zijn tijd als geen probleem ziet?

Zou het soms komen, doordat het ledenbestand van D66 niet bestaat uit paupers, die in clichébeeld de vorm aannemen van de shag rokende en fastfood consumerende arbeider, maar vooral uit de avocado verslaafde en met gezondheid geobsedeerde elite? De happy few, die zich compulsief vier avonden in de week naar de sportschool of yogales slepen maar in het weekend of om een deadline te halen op het werk niet te beroerd zijn om zich ongans te snuiven?

De vraag stellen is hem beantwoorden. Een liberale levenshouding is blijkbaar niet iedereen gegund.

Elif Isitman is criminoloog en politiek redacteur bij omroep WNL (https://www.reddit.com/r/FreeDutch/comments/esthzv/een_liberale_lifestyle_is_niet_iedereen_gegund/).

Het huis van Rob Jetten en partner Sjoerd (foto bekendeburen)

Het huis van Rob Jetten en partner Sjoerd (foto bekendeburen)

D66 is een goddeloze partij, want Nederland is een nogal goddeloos land. De VS is een christelijk land, zodat Democraten zich als religieus moeten voordoen, zoals Nancy Pelosi, die zei iedere avond te bidden voor de president, die ze tegelijkertijd aan het ‘impeachen’ was. Ook in Nederland komen we dit soort christenen tegen, Claudia de Breij is er een van en maakt daarvan geen geheim. Geen wonder, dat ze een reactie krijgt als de volgende.

Iemand, die zegt niet in het bestaan van God te geloven,
en Gods Woord belachelijk te vinden,
die gaat een christen om de oren slaan met
hetgeen in dat “belachelijke boek” staat
gedicteerd door een “god
wiens bestaan ze ontkent!
Hoe schizofreen kun je wezen!
Wat interesseert het mij, wat zo’n “dwaas” wel of niet vindt, meent, denkt, zegt!
Vanuit haar atheïstische wereldvisie is het allemaal NON SENSICAL
Nietzsche werd op latere leeftijd: KRANKZINNIG!
Leuk voorland!
Jan Dircks (https://cip.nl/70180-waarom-ClaudiadeBreij-niet-bang-is-voor-geloof)

In de Volkskrant schrijft Sander van Walsum

De seculiere meerderheid maakt beduidend meer lawaai dan de gelovige minderheid hetgeen echt niet alleen met de getalsmatige verhoudingen samenhangt. Zo wenste cabaretier Claudia de Breij SGP leider Kees van der Staaij ‘vuile vieze @keesvdstaaij’ – per tweet een verblijf in de brandende hel toe, nadat hij zijn afkeuring had uitgesproken over kinderadoptie door lesbische paren. Van het feit, dat Van der Staaij niets nieuws zei en als volksvertegenwoordiger een onberispelijke staat van dienst heeft ging kennelijk geen matigende invloed uit.

Religiestress‘, noemde de remonstrantse theoloog Tom Mikkers de overgevoeligheid van mensen als De Breij voor rechtzinnige christenen. Van Dale definieert het verschijnsel als ‘het geheel van religieuze spanningen, die kunnen optreden in een moderne, seculiere samenleving als die wordt geconfronteerd met traditionele godsdienstuitingen‘. Kort na zijn introductie werd ‘religiestress‘ genomineerd als woord van het jaar. De gelijknamige site, die de intolerantie tegenover de gelovige medemens registreert, bezweek kort na haar introductie onder de last van het grote aantal bezoekers.

Op politiek niveau spant met name D66 zich in voor het opruimen van de residuen van de christen democratie in de wetgeving. D66 heeft geen genade met de weigerambtenaar, en maakt zich sterk voor het schrappen van de Zondagswet, van het verbod op godslastering en van de formulering ‘bij de gratie Gods‘. Ook maakt D66 bezwaar tegen het gebruik door kerkgenootschappen van gegevens uit de Gemeentelijke Basisadministratie.

Waar D66, met andere partijen, eerder streed voor wetten, waarin het zelfbeschikkingsrecht van de burger werd vastgelegd, zoals de euthanasiewet, neemt ze het nu op tegen verre echo’s van de christen democratische dominantie. De betekenis van het schrappen van de Zondagswet of het verbod op godslastering is even symbolisch als die van de gewraakte wetten zelf.

Zijn methode is misschien onorthodox, zijn doel is dat allerminst: hij wil voorkomen dat gelovigen dwalende worden. Want dwalende zal Gods genade worden onthouden. De seculiere reflex is: wij maken zelf wel uit, of we gelovige willen zijn, of dwalende, maar van een dienaar van God kan eigenlijk niet worden verwacht, dat hij deze zienswijze overneemt.

De paus in Rome is de onbetwiste antiautoriteit. Als hij oude dogma’s van de moederkerk bekrachtigt, oogst hij teleurstelling bij de verlichte katholieken en woede bij de niet katholieken. Onlangs speelde hij dat weer klaar met een ode aan het gezin, waarin onmiskenbaar kritiek op het homohuwelijk besloten lag.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/de-seculier-verkettert~b9af9f7c/

Volgens Gert-Jan Segers, voorman van de ChristenUnie, lijden vele kamerleden aan religiestress, waardoor elke uiting van geloof in het publieke domein als iets verdachts wordt gezien (https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/lijdt-U-aan-religiestress-doe-nu-de-religiestresstest~b4e1ab7c/).

Een ander artikel in de Volkskrant bespreekt een EO programma. Hierin wordt gezegd:

Ondertussen werden hervormd christelijke Dineke, atheïst Floris en imam Safeer per bus naar een abortuskliniek gereden. Daar bogen ze zich over een vruchtzakje van zes weken oud. Floris: ‘Vinden jullie het nog steeds moord, als je dit zo ziet?‘ Ja dus. ‘Misschien was dit wel de volgende beste filosoof, die les zou geven aan de Universiteit Utrecht‘, antwoordde Safeer.

Degene, die vooralsnog het minst sympathiek uit de montage rolt, is de felste ongelovige. Tijdens een discussie over besnijdenis droeg Floris een shirt met de tekst van een atheïstische campagne: ‘There’s probably no God. Now stop worrying and enjoy your life.’ Safeer was niet gediend van zijn vijandige lichaamstaal en de fucks die over de tafel vlogen. Een op een met de cameraploeg had hij een advies voor zijn veganistische tegenpool: ‘Het klinkt heel erg raar wat ik nu ga zeggen, maar ik zou hem juist adviseren om wat vlees te eten, zodat hij niet zo lichtgevoelig is.’ Nee, ja, zo komen we er wel.

(https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/een-hoop-pleuris-en-religiestress-in-rot-op-met-je-religie~bd116dc12/)

https://youtu.be/GbYeCYHOELA (7:05) ‘Pete Buttigieg’s husband on advocacy, supporting the presidential candidate | Nightline’ van ABC News, 21 feb. 2020. ‘Chasten Buttigieg spoke to ABC News about meeting LGBTQ kids across the country and responded to comments made by conservative talk show host Rush Limbaugh about his marriage.’

https://youtu.be/SlZWUn1tRHI (7:03) ‘Glezman: Buttigieg is misrepresenting scripture to push pro abortion agenda’ van Fox News, 11 sep. 2019. ‘Pete Buttigieg’s brother in law Ryhan Glezman reacts to Mayor Pete using the Bible to justify abortion.’

Het laatste nieuws over Mayor Pete is, dat hij uit de race is gestapt.

Fox News | The Next Revolution – Buttigieg is supending his 2020 campaign | Breaking! | March 1, 2020

Published on 1 mrt. 2020

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pete+Buttigieg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Democratic+Party
https://robscholtemuseum.nl/?s=pro+choice
https://robscholtemuseum.nl/?s=Green+New+Deal
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rob+Jetten
https://robscholtemuseum.nl/?s=D66
https://robscholtemuseum.nl/?s=baas+in+eigen+buik
https://robscholtemuseum.nl/?s=Green+Deal