Cor Hendriks – Kerstpakket van de hasjverkoper

Als vaste klant van Relaxed kreeg ik op tweede kerstdag bij mijn aankoop een ‘kerstpakket’, zoals het werd genoemd. Een gegeven paard hoor je niet in de bek te kijken, dus bedankte ik en keek pas thuis, wat erin zat. Ik heb van de inhoud een foto gemaakt.

Kerstgeschenk Relaxed (foto Cor Hendriks)

Op het doosje staat www.abktrading.nl, dus ik ging naar de site en vond er:
Asbakje In Kado Doosje, http://abkproducten.nl/index.php?route=product/category&path=75_78.
Kennelijk zit de grinder en de aansteker erbij ingesloten, zoals te zien op onderstaande afbeelding.

Asbakje In Kado Doosje (foto ABKTrading)

De vloeitjes en de filtertips horen niet bij het doosje. Zetla: https://swdistribucions.com/papel-y-filtros/papel-zetla.html.

De brede vloei staat op https://www.catawiki.fr/catalog/papiers-a-cigarettes/marque/zetla/6507707-original-zetla.
En op http://www.paurolhom.be/VARIATION%20BOOKLETS%20Z.htm.

Merkwaardig vond ik de keuze voor de tekst ‘Two beer or not two beer’, die op de stickers staan, die op het asbakje en op de grinder zitten. Ik begrijp het plaatje (helaas niet op internet kunnen vinden) ook niet, want de figuur heeft maar één bier in zijn hand en wat hij in de andere hand heeft is onduidelijk: is het een grote vloei met tabak er in? Dan was het duidelijker geweest als hij gewoon een joint in de andere hand had gehad. Afijn, ik besloot de tekst te googlen, maar kreeg geen goede respons. Toen voegde ik ‘hashish’ toe en dat was prijs. Er blijken allerlei soorten hasj bier te bestaan, zie bijv. https://herb.co/2017/04/07/cannabis-beers-national-beer-day/, waar zes verschillende hasj biermerken worden getoond. Maar ze worden overtroefd door https://herb.co/2016/12/11/cannabis-infused-alcohol/, waar zeven hasj biermerken te zien zijn.

De combinatie met ‘Two beer’, etc. zag ik op de site https://www.linkedin.com/pulse/beer-cannabis-would-affordable-usa-leaned-towards-dj-adams-mba.

Two beer or not two beer

En wat denkt onze bierdrinkende, hasj rokende Amerikaan van Nederland:
“Yet, socialism isn’t so bad. In comparative rankings the Netherlands (#7) is in the top-ten in the world. (http://www.heritage.org/index/country/netherlands) Overall, regulation is transparent, trade is robust, people still have strong property rights, government reduces deficits, homelessness is around 13,000, and incarceration is around 11,600 adults. (19 Dutch prisons are closing because the country is so safe.)”
Overigens is hij ook van mening, dat Jezus een socialist is en hasj bier drinkt.

De foto bovenaan is van Macey J. Foronda for BuzzFeed News (https://www.buzzfeed.com/amandachicagolewis/is-hash-oil-safe?utm_term=.lhJkgN4Dr#.njy42MqNn) voor het nieuwsbericht ‘Wax Is Weed’s Next Big Thing’ (was van hasj). Zie ook http://www.thesmokingbud.com/business/how-you-can-get-job-cannabis-industry