Cor Hendriks – Een tevreden roker is geen onruststoker: Lange rijen ideaal voor verspreiding van Corona Virus + De Telegraaf – Coffeeshops mogen verkopen aan afhaalloket

Een tevreden roker is geen onruststoker (foto tegelizr)

Een tevreden roker is geen onruststoker: Lange rijen voor koffieshops ideaal voor verspreiding van het Corona Virus

Ook ik werd overvallen door het regeringsbesluit om alle horeca voor drie weken op slot te doen in verband met het Corona Virus. Ik hoorde het nieuws om zes uur, terwijl ik net zat te eten. Ik sprong meteen op de fiets en reed de stad in, eerst naar het Groenewoud, waar een enorme rij voor de deur stond. Ik reed meteen door naar Relaxed, waar eveneens een enorme rij stond, waar ik me bij aansloot. Het duurde zo’n drie kwartier voor ik aan de beurt was.

Ik ben 68 en val dus in de zogeheten risicogroep en deed aan zelf quarantaine, maar nood breekt wetten en dus stelde ik me vrijwillig bloot aan het risico om besmet te worden. Ook andere wetten werden gebroken, want op mijn verzoek kreeg ik een dubbele portie op voorwaarde, dat ik cash betaalde. Ik zal niet de enige geweest zijn. Afijn, na te hebben ingeslagen sprong ik op mijn fiets op weg naar de volgende koffieshop, Het Gerecht, waar ik voor nog eens 50 euro insloeg.

Lange rij voor coffeeshop Groenewoud in Leiden (Foto VR Press)

Lange rij voor coffeeshop Groenewoud in Leiden (Foto VR Press)

Daar liet ik het bij, want ik was tussendoor nogmaals langs het Groenewoud gereden, waar men de zaak had dichtgegooid, omdat ze de toeloop niet aankonden. Daar vernam ik, dat overleg werd gepleegd om de koffieshops toch weer open te doen alleen voor de verkoop van hasj en wiet. Dat zal nodig zijn om wild west taferelen te voorkomen. Het worden gouden tijden voor drugrunners.

Ik rook ongeveer één gram hasj en of wiet per dag, dus de ingekochte voorraad is idealiter slechts voor 15 dagen afdoende. Ik ga er echter van uit, dat in de tussentijd een oplossing is bedacht, want bekend is het motto:

EEN TEVREDEN ROKER IS GEEN ONRUSTSTOKER!

Door heel Nederland stonden lange rijen voor de koffieshops. Een ideale manier om het Corona Virus te verspreiden. Echt weer een ondoordachte maatregel van de regering. In de grensgebieden stonden Duitsers en Belgen in de rijen, dus verspreiden we het Corona Virus ook naar het buitenland. Hoe dom kan je zijn! Kortom, we hebben een regering van idioten!

Rij voor koffieshop in Utrecht (foto RTV Utrecht)
Rij voor koffieshop in Utrecht (foto RTV Utrecht)

Lange rijen bij de coffeeshops in Utrecht: daar stonden zondagavond honderden mensen in de rij, die voor de klok van zes nog snel even wiet of hasj in huis wilden halen voor de winkels drie weken dicht moeten. Coffeeshops vallen onder de strengere maatregelen, die de overheid zondag invoerde om verspreiding van het Corona Virus te voorkomen. Net zoals cafés, restaurants en sauna’s moesten alle coffeeshops zondag vanaf 18.00 uur drie weken dicht. Dit om verspreiding van het Corona Virus te voorkomen. De minister maakte de maatregelen bekend in een persconferentie, die rond 17.20 uur begon. Meteen na afloop van die persconferentie ontstonden er lange rijen van honderden mensen die stonden te wachten voor de Utrechtse coffeeshops Andersom op de Vismarkt, Hi/Lo op de Croeselaan en de wietboot aan de Wittevrouwensingel. Ook in Soest, De Bilt en Mijdrecht stonden er rijen voor coffeeshops (https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/2027545/honderden-wachtende-mensen-in-de-rij-voor-coffeeshops-na-bekendmaking-verplichte-CoronaVirus-sluiting.html met video).

De rij bij coffeeshop de vliegende hollander op dit moment in Groningen (Foto Maarten Roorda)

De rij bij coffeeshop De vliegende Hollander op dit moment in Groningen (Foto Maarten Roorda)

Ook in Groningen stonden bij diverse koffieshops lange rijen (zie https://www.oogtv.nl/2020/03/sluiting-horeca-zorgt-voor-lange-rijen-voor-coffeeshops-in-stad/).

Lange rij voor coffeeshop The Future in Delft (foto omroepwest)
Lange rij voor coffeeshop The Future in Delft (foto Omroep West)

Dat zorgt voor lange rijen. Onder andere bij coffeeshop Waterworld aan de Gedempte Burgwal en The Future in Delft is het druk voor de deur. ‘Het gaat zo veel weken dicht, ik weet niet, waar ik het anders moet halen’, zegt een man, die achter in de rij staat bij Waterworld voor hasj. Er staan nog dertig tot veertig personen voor hem. Of hij het gaat redden voor de coffeeshop sluit?Het zal wel moeten‘ (https://www.omroepwest.nl/nieuws/4011707/Lange-rijen-voor-de-coffeeshop-na-aankondiging-sluiting).

 Rij voor coffeeshop Toermalijn in Tilburg (foto BD)
Rij voor coffeeshop Toermalijn in Tilburg (fotoBD)

Zie voor vele foto’s over de gigantische rijen in Brabant, https://www.bd.nl/brabant/run-op-brabantse-coffeeshops-gigantische-rijen-om-snel-nog-voorraad-in-te-slaan-voor-3-weken-sluiting~ab90f3fa.

Tientallen mensen stonden in de rij voor coffeeshop Florence op de Beeklaan in Den Haag (foto ANP)
Tientallen mensen stonden in de rij voor coffeeshop Florence op de Beeklaan in Den Haag (foto ANP)

Tientallen mensen stonden in de rij voor coffeeshop Florence op de Beeklaan in Den Haag. Auto’s werden in de haast schots en scheef op de weg geparkeerd. “Je mag maar vijf gram per persoon”, aldus een van de wachtenden. “Tegen de tijd, dat ik aan de beurt ben, is het waarschijnlijk op. Ze mogen maar beperkte handelsvoorraad in de zaak hebben. Ik geef het zo op.” Bij coffeeshops in Amsterdam was hetzelfde beeld te zien met lange rijen wachtenden. In Roermond stonden ook lange rijen, maar hier waren het vooral Duitsers. Bij onder meer de Skunk aan de Zwartbroekstraat in Roermond stond om zondag aan het eind van de middag nog een lange rij mensen te wachten om binnen te mogen. Bijna alle mensen die naar de Skunk kwamen waren Duitsers. De drukte was mede een gevolg van het nieuws, dat Duitsland een deel van zijn grenzen sluit. Veel Duitsers wilden snel nog wiet en hasj halen, voordat ook de Nederlands Duitse grens zou dichtgaan. Om die reden wilde de coffeeshop zondag zelfs een uur langer openblijven, om alle klanten te kunnen bedienen. Dat is er echter niet van gekomen. Mensen die later dan 18.00 uur kwamen, stonden voor een gesloten deur (https://nieuws.nl/algemeen/20200315/lange-rijen-voor-coffeeshops-na-aankondiging-sluiting/).

Omroep Gelderland – Lange rijen voor coffeeshops na aankondiging sluiting

Gepubliceerd op 15 mrt. 2020

Nijmegen – De aankondiging van minister Bruins, dat alle horeca gelegenheden om 18.00 uur moeten sluiten leidt tot files bij coffeeshops. Bij diverse coffeeshops in onder meer Arnhem, Apeldoorn en Nijmegen staan lange rijen voor de deur.

https://gld.nl/0LYv

#hamsterenbijcoffeeshop #coffeeshop #omroepgld

Reacties
https://youtu.be/G5lxOXhGs_w

NU.nl – Lange rijen voor coffeeshops na aankondiging sluiten horeca gelegenheden

Gepubliceerd op 15 mrt. 2020

Zondag heeft het kabinet bekendgemaakt, dat de kinderopgang, horeca en sportclubs dicht gaan vanwege het Corona Virus. Daarop besloten veel mensen alsnog de horeca gelegenheden te bezoeken.

Abonneer je NU op het NU.nl YouTube kanaal
https://bit.ly/2HGTbwY

NU.nl is Nederlands grootste nieuwssite op het web en op mobiel. Snel, betrouwbaar en overzichtelijk: 24 uur per dag, zeven dagen per week. Ook op YouTube plaatsen we de belangrijkste video’s met onder andere binnen en buitenlands nieuws, entertainment nieuws, sportnieuws, tech nieuws en opmerkelijk nieuws.

► Volg ons ook op
Website https://www.NU.nl
Instagram https://www.instagram.com/NU.nl
Facebook https://www.facebook.com/NU.nl
Twitter https://twitter.com/NUnl

#horeca #CoronaVirus

Reacties
https://youtu.be/Lzwdt5iVSiU

Coffeeshops mogen verkopen aan afhaalloket

Den HaagCoffeeshops mogen per direct wiet en hasj verkopen aan een afhaalloket. Ze moeten daarbij wel alle hygiënemaatregelen in acht nemen, die zijn getroffen vanwege het Corona Virus.

Dat bevestigt een woordvoerster van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. “Het gaat specifiek om afhalen en het is voor de volksgezondheid van belang, dat er geen rijen ontstaan.” De zegsvrouw benadrukt, dat coffeeshophouders zelf moeten regelen, dat er kan worden afgehaald.

Burgemeester Bruls van Nijmegen vertelde over de maatregel na overleg van de 25 veiligheidsregio’s met Justitie minister Ferdinand Grapperhaus. Dit is besloten om de straathandel van wiet en hasj tegen te gaan. De coffeeshops moesten zondagavond direct dicht, net als andere horeca, maar daarna bleek dat illegale handel opbloeide.

De Telegraaf, 16 maart 2020, 18:17

https://www.telegraaf.nl/nieuws/619511398/coffeeshops-mogen-verkopen-aan-afhaalloket

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Corona+Virus
https://robscholtemuseum.nl/?s=Een+tevreden+roker+is+geen+onruststoker
https://robscholtemuseum.nl/?s=coffeeshop
https://robscholtemuseum.nl/?s=hasj
https://robscholtemuseum.nl/?s=wiet
https://robscholtemuseum.nl/?s=+Ferdinand+Grapperhaus