Cor Hendriks – De Babylonokia Hoax Extra (7): Charlie Charlie Challenge

Op de Mexicaanse site https://www.mundoesotericoparanormal.com/arqueologos-descubren-telefono-movil-800-anos-antiguedad-austria/ verscheen op 31 december 2015 het artikel met de titel ‘Arqueólogos descubren un teléfono móvil de 800 años de antigüedad en Austria (Archeologen ontdekken een 800 jaar oude mobiele telefoon in Oostenrijk)’, waarin de volgende zin voorkomt: ‘2015 heeft ons heel erg nieuwsgierig nieuws nagelaten, zoals Charlie Charlie Challenge, het duivelse spel dat werd gebruikt om een demonische entiteit op te roepen in sociale netwerken…’ Erin zit een link naar https://www.mundoesotericoparanormal.com/charlie-charlie-challenge-juego-diabolico-invocar-entidad-demoniaca-redes-sociales/ van 25/05/2015 met de titel ‘Charlie Charlie Challenge, el juego diabólico para invocar una entidad demoníaca en las redes sociales [Charlie Charlie Challenge, het duivelse spel om een demonische entiteit (zie https://www.nieuwetijdskind.com/duistere-entiteiten-en-bezetenheid/) op te roepen in sociale netwerken]’. Hier is de automatische vertaling (links zijn door mij toegevoegd).

Zoals besproken ontelbare keren, het Ouija bord [zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Ouijabord] is al lang een populaire manier van communiceren met de geesten, en waarschijnlijk het enige product verkocht op grote schaal voor dit specifieke doel. Zonder in details te treden over deze raadselachtige occultist hulpmiddel veel mensen gebruiken gewoon om feesten en andere bijeenkomsten, niet op de hoogte van de te stimuleren reële gevaren.

Dankzij het ouijabord worden veel mededelingen ontvangen van de aarde, maar veel van deze contacten zijn met de wezens van de lagere astrale van wie de intenties soms duister zijn. Zoals we in eerdere publicaties hebben opgemerkt, zijn de astrale laag donkere en negatieve entiteiten [zie http://spirituele-coaching.nl/tag/astrale-entiteiten/] met het enige doel de mens te schaden. Maar woon in het lagere astrale ook demonische entiteiten met de capaciteit om hun slachtoffers te bezitten, neem ze mee naar de onvermoede grenzen van waanzin, en soms kunnen ze zelfs de dood veroorzaken.

In Esoterische en Paranormale Wereld hebben we diverse artikelen en aanverwante ouija geschreven, toen het nieuws de beruchte demon Zozo [https://thoughtcatalog.com/christine-stockton/2018/06/zozo-ouija-board-demon/], waar we ontmaskerd als duizenden mensen over de hele wereld deze demonische entiteit die de resultaten van deze bijeenkomsten was geweest had gecontacteerd. Maar zelfs als we de gevaren van het gebruik van het Ouija-bord en soortgelijke spellen kennen, blijven mensen verlangen naar dit soort communicatie.

Dit is het geval van de nieuwe rage van sociale netwerken, waar duizenden mensen zijn met behulp van een spel bekend als “de uitdaging Charlie Charlie” een vermeende Mexicaanse demonische entiteit genaamd Charlie roepen. Maar het meest angstaanjagende is dat een groot aantal jonge mensen beweren te communiceren met dit wezen.

#Charliecharliechallenge [zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Charlie_Charlie_Challenge]

Het begon allemaal toen sommige Twitter-gebruikers zeiden dat een “oude Mexicaanse traditie” kon worden gebruikt om met bepaalde geesten te communiceren. En zoals verwacht, weerklonken duizenden jonge mensen op sociale netwerken deze praktijk, waardoor het het nieuwe virale fenomeen van het internet wordt.

Voor zover we weten, is de game die wordt genoemd in de sociale netwerken “Charlie Charlie Challenge” gebaseerd op “The Pencil Game”. Volgens Pencils.com is het spel gebaseerd op een oud Mexicaans ritueel waarin spelers (meestal kinderen) in contact komen met de geest van een kind met de naam Charlie. Om het potloodspel te spelen heb je zes potloden en een andere persoon nodig, de een voor de ander. Elke persoon moet drie potloden hebben en deze ordenen alsof ze de zijkanten van een doos zijn, met het uiteinde open voor de andere persoon.

Pencil Game (foto Game4V)

Pencil Game (foto Game4V)

Pencils.com raadt aan om potloden zonder punt te gebruiken of de punt zo te richten dat de uiteinden van de gum naar uw partner wijzen. De uiteinden van de potloden moeten de andere persoon raken om een volledige rechthoek te vormen. Om het spel te starten, moeten beide spelers de volgende woorden zeggen: ” Charlie, Charlie, kunnen we spelen?” Als de potloden naar binnen of naar boven bewegen, is het antwoord ja. Als ze naar buiten of naar beneden bewegen, is het antwoord nee. Om het spel te beëindigen, moeten beide mensen zeggen: “Charlie, Charlie, kunnen we stoppen?” . Nadat de potloden zijn verplaatst, moeten beide mensen de potloden op de grond gooien om contact met Charlie te verbreken.

Maar wat een eenvoudig spel lijkt te zijn, lijkt de afgelopen uren uit de hand gelopen te zijn. Duizenden jonge mensen gebruiken deze gewoonte om te communiceren met wat zij geloven dat de geest is van een Mexicaans kind en om advies te vragen voor het leven of romantische relaties. Maar er zijn ook veel jonge mensen die beweren angstaanjagende ervaringen te hebben gehad na het spelen van dit spel, zoals het zien van schaduwen, objecten die bewegen gestuurd door een onzichtbare kracht, luisteren naar het gelach van een kind of zelfs bedreigingen van buitenaf ontvangen.

Natuurlijk heeft deze occulte praktijk geleid tot veel experts in het bovennatuurlijke en exorcisme om te waarschuwen voor de problemen die dit spel kan veroorzaken in het leven van iedereen die het beoefent, omdat het een open deur wordt voor demonische entiteiten om toegang te krijgen tot onze realiteit. “Sommige mensen komen in contact met demonen”, schreef een occulte expert op Twitter. “Het lijkt misschien eerst leuk, maar het heeft echt sinistere doelen. Als je Charlie niet goed afscheid neemt, kun je paranormale situaties ervaren, zoals het horen van stemmen, dingen die alleen bewegen, sinister lachen en nog veel meer. ”

Tot nu toe kunnen we niet bevestigen of ontkennen dat Charlie een reële bedreiging voor de samenleving is of simpelweg de nieuwe sociale netwerkhobby is die over een paar dagen zal verdwijnen. Maar we moeten ook onthouden dat het niet de eerste keer zou zijn dat een fictief wezen tot leven zou komen, zoals gebeurde met Slenderman, de lange figuur, gezichtsloos, extreem dun, in een zwart pak, en met als enig doel om kinderen te kidnappen voor zijn demonische pleziertjes, en hij nam bijna het leven van een jonge vrouw uit Wisconsin in 2014. [Zie https://youtu.be/h7NLOLUOxh4 (12:07) ‘Slender Man – Movie Review’ van Chris Stuckmann, gepubliceerd op 10 aug. 2018 (525.743 views; 3698 reacties)]

Omdat het niet anders kan zijn, als experts in het paranormale, raden we ten stelligste aan om dit type oefening niet te gebruiken zonder een expert, en in geen geval te denken dat het een onschuldig spel is.

Er zijn 282 reacties (vertaald). Laia Maria schreef: ‘Ik heb gezien trends twitter Spanje, net als veel mensen, inderdaad de meeste waren klein, vooral gesproken in Noord-Amerika, werden geregistreerd dit spel te maken, tot video’s naar YouTube en de toepassing van korte video’s genoemd Vine, om te twitteren. Duizenden mensen die het doen, registreren het en hebben het virus gemaakt. Persoonlijk denk ik dat het grootste deel van een bepaalde sector van de bevolking op het punt staat ondood te zijn, maar niet omdat het zombies van de film zijn, maar omdat ze mentaal “leeg” zijn.’ Lil schreef daarop: ‘Dus iets onschuldigs doen, omdat het in de mode is om ‘mentaal leeg’ te zijn? Hoe pretentieus je bent lol. Als het was als de uitdaging waarin ze een glas in hun mond stoppen en zoog om hun lippen groter te maken, ja. Ik denk dat je “leeg” zegt, want dat had een zekere mate van gevaar. Maar om potloden te verzamelen voor de lol (of de oiuja te spelen, die ook geen geesten of demonen heeft) is niets mis. Maar goed … Mensen die geloven omdat het op sociale netwerken is, is al mentaal leeg of worden zombies of blabla, ze lijken een bende met drietanden en fakkels lol. Om u eraan te herinneren dat voor de radio, tv, mobiele telefoons, telefoons, enz … vóór al die boeken stonden. En fantasieboeken werden ook als storend beschouwd. Alleen om de voorspelling te verlaten.’ Waarop Laia Maia schreef: ‘Trouwens, ik heb zowel de paranormale onderwerpen als het energetische thema gedocumenteerd en persoonlijk onderzocht en eigenlijk het onderwerp van de pennen als het entiteiten aantrekt, zoals het Ouija-bord, maar het “spel” van de potloden in mindere mate dan de ouija, de door mensen gegenereerde angst, hoe klein ook, genereert een frequentie waar laagfrequente of negatieve wezens zich aangetrokken voelen en om die reden denk ik dat het erg gevaarlijk is voor kinderen of adolescenten om dit soort dingen te doen zonder zich hiervan bewust te zijn van de repercussie dat ze energetisch zullen lijden.

Voorbeeld: Nederlandse video: https://youtu.be/FtNhuGSE3Ro (3:28) ‘CHARLIE CHARLIE CHALLENGE! (SUPER ENG!)’ van Dutchtuber, gepubliceerd op 7 jun. 2015 (1.498.012 views; 5668 reacties).

Dutchtuber – CHARLIE CHARLIE CHALLENGE! (SUPER ENG!)

Gepubliceerd op 7 jun. 2015
Bedankt voor het kijken van deze video!
Abonneer voor meer video’s! ↪ http://bit.ly/1ou6dTu
DMG SHIRTS en MEER! ↪ http://bit.ly/DMGMERCHANDISE

Afspeellijsten ↪
➤Minecraft Survival island: http://bit.ly/DoeMaarEiland
➤Minecraft Skywars: http://bit.ly/DoeMaarSkywars
➤Minecraft: The Hungergames: http://bit.ly/DoeMaarHunger
➤Minecraft: Party Survival : http://bit.ly/DoeMaarFeestje
➤Minecraft: Tekkit : http://bit.ly/DoeMaarTekkit
➤Minecraft: Mod Showcases : http://bit.ly/DoeMaarMods
➤Minecraft: Maps : http://bit.ly/DoeMaarMappen
➤Minecraft: Bowspleef : http://bit.ly/DoeMaarBowspleef
➤Minecraft: Minigames : http://bit.ly/DoeMaarMini
➤Prankcalls : http://bit.ly/DoeMaarPranks
➤Job Vlogt : http://bit.ly/DoeMaarVlogs
➤Outlast : http://bit.ly/DoeMaarOutlast
➤The Escapists : http://bit.ly/DoeMaarOntsnappen
➤The Sims 4 : http://bit.ly/DoeMaarSims4
➤Far Cry 4 : http://bit.ly/DoeMaarFC4
➤Rust : http://bit.ly/DoeMaarRust
➤Pokémon Platinum : http://bit.ly/DoeMaarPokémonPlat
➤Alle Afspeellijsten : http://bit.ly/DoeMaarAlles

Social media ↪
Twitter : https://twitter.com/Dutchtuber
Facebook : https://www.facebook.com/job.vangrafhorst
Instagram : http://instagram.com/youtubejob

Postbus adres ↪
Job van Grafhorst
Postbus 117
3840 AC
Harderwijk

Welkom op DoeMaarGamen!
Op dit kanaal worden dagelijks 3 tot 4 game video’s geupload van verschillende soorten games. Alle video’s worden geupload in HD, 720 of 1080. Naast gameplay video’s doe ik ook veel andere dingen op dit kanaal, zoals : vlogs, challenges, reviews, unboxings en meer! Maar wat ik voornamelijk doe zijn lets plays. Ik speel vooral Minecraft, maar ook andere games zoals: Far Cry 3, GTA, Assasins Creed, Pokémon, en meer!
Voor alle series die ik doe check: http://bit.ly/Q6Izx2
Volg mij ook op Twitter voor nieuwtjes en meer!: https://twitter.com/Dutchtuber

Reacties:
https://youtu.be/FtNhuGSE3Ro

Behalve over de ‘Charlie Charlie Challenge’ wordt ook gesproken over de ‘Pencil Game’, soms ook in combinatie zoals in de video https://youtu.be/Yad5ifOP1pQ (8:54) ‘CHARLIE CHARLIE PENCIL GAME CHALLENGE!’ van Guava Juice 2 van 26 mei 2015 met 14.214.609 views en 29.722 reacties. De aantallen views, die door deze video’s worden gehaald, zijn ongelooflijk in vergelijking met de video’s van de Babylonokia Hoax. De hoogste score, die ik tot nu toe ben tegengekomen, is de video https://youtu.be/pyazJcC580g (3:43) ‘CHARLIE CHARLIE PENCIL CHALLENGE’ van Miranda Sings, gepubliceerd op 28 mei 2015 met 30.604.134 views en 89.273 reacties. Tekst: ‘this is the scariest thing ever and now there r demons and I’m so scared. WARNING DONT WATCH IF U DONT LIKE DEMONS.’ De kwaliteit van de video is min of meer aangegeven met deze zin. Overigens geldt dit voor de meeste video’s, waarvan sommige gemaakt zijn door zeer jonge vloggers, jonger nog dan Dutchtuber, RoiWassabi en Miranda Sings zoals de makers van https://youtu.be/qQZQin7G2ls (5:07) ‘CHARLIE CHARLIE PENCIL GAME CHALLENGE’ van Our Family Nest van 29 mei 2015 met 11.302.832 views en 23.903 reacties. Tekst: ‘Watch Chase and Karli do the Charlie Charlie Pencil Game Challenge!’

Op http://www.scaryforkids.com/pencil-game/ (25 mei 2015) wordt een beschrijving gegeven niet alleen van de genoemde Charlie Charlie Challenge, maar ook van ‘Six Pencils’. Het artikeltje eindigt met de mededeling, dat tot nu toe niemand is gestorven of bezeten door demonen is geraakt door het spelen van de Pencil Game, maar desondanks word je afgeraden het te spelen, voor het geval dat. [Hetgeen uiteraard onzin is en alleen maar kinderen aanmoedigt om het te proberen.]

Enige voorbeelden

24 mei 2015 https://youtu.be/GgUtrdByXH4 (1:46) ‘Scary calling spirit charlie pencil game WORKS 100%’ van Shayla Lien (4.207.996; 3.753 reacties). Tekst: ‘YES it worked!!! infact it works everytime i played it and the answer were all correct with yes or no. Tbh its not dangerous but after i played i noticed a weird scratch which i never felt. But i made a new friend and wheneva i change partners the force and speed of the pencils change.’

29 mei 2015 https://youtu.be/nwHWm4vkA5Y (6:27) ‘CHARLIE CHARLIE CHALLENGE’ van Mark Hoekx (1.051.303 views; 2371 reacties).

29 mei 2015 https://youtu.be/_wuaXis8rq4 (6:17) ‘CHARLIE CHARLIE PENCIL GAME – THE TRUTH’ van LispyJimmy (1.080.205 views; 3.012 reacties).

30 mei 2015 https://youtu.be/uC56P370qQ4 (6:24) MIDNIGHT CHARLIE CHARLIE CHALLENGE ECHT OF NIET?!’ van Gio (394.338 views; 2323 reacties)

30 mei 2015 https://youtu.be/f81YJfxIenM (2:01) ‘CHARLIE CHARLIE PENCIL GAME WORKS!’ van JesseAndMike (7.729.594 views; 5478 reacties). Tekst: ‘We play the Charlie Charlie Challenge Pencil game and it works! The charlie charlie pencil challenge is where you take two pencils and and say “charlie charlie can we play?” and a demon is supposed to be summoned!’

30 mei 2015 https://youtu.be/VXuAkZFSqew (4:02) ‘Charlie Charlie Pencil Game (GONE WRONG!)’ van itsbobbymares (2.221.601 views; 6.102 reacties).

30 mei 2015 https://youtu.be/-x2DcKVHJBc (4:09) ‘CHARLIE CHARLIE CHALLENGE GONE WRONG’ van Jonah Green (8.165.538 views; 10.220 reacties). Tekst: ‘I tried to do the Charlie Charlie Challenge and something messed up happened’.

31 mei 2017 https://youtu.be/pw3Ie9vgiDU (22:30) ‘(IT WORKED) CHARLIE CHARLIE CHALLENGE! 3 AM OVERNIGHT CHALLENGE ON A PLAYSTRUCTURE’ van Kazzy Official (1 mln.; 4648 reacties)

1 juni 2015 https://youtu.be/Ra_iQRrrO1o (5:01) ‘The True Charlie Charlie Pencil Game.’ Van Chris Oflyng (5.244.398 views; 7.443 reacties). Tekst: ‘Being scared can be fun!’

3 juni 2015 https://youtu.be/ys-EYhrzObc (4:33) ‘J’AI FAIT LE CHARLIE CHARLIE CHALLENGE ! 😱🙀’ van Soldat Poney (1.157.802 views; 5.590 reacties)

4 juni 2015 https://youtu.be/f4rFzvi5QM8 (2:50) ‘CHARLIE CHARLIE CHALLENGE – NINA HOUSTON’ van Nina Houston (271.940 views; 1.032 reacties) Tekst: ‘Hi, in deze video ga ik de “Charlie Charlie Challenge” doen en laat ik jullie zien of deze challenge echt of nep is.’

16 juni 2015 https://youtu.be/UAKanodIcDo (1:33) ‘CHARLIE CHARLIE CHALLENGE! – Dylan & Teun [Aflevering 12]’ van TeamDylanHaegens (1.249.392 views; 761 reacties). Tekst: ‘In deze aflevering van de avonturen van Dylan & Teun is Teun geesten aan het oproepen. Animatie door: Rick vermeulen’.

31 okt. 2016 https://youtu.be/SEFOB5spqnY (4:26) ‘12+ Чарли, Чарли, ты здесь? Charlie Charlie Pencil Game Чарли челлендж Слабонервным не смотреть!!! [12+ Charlie, Charlie, ben je daar? Charlie Charlie Pencil Game Charlie Challenge Zwak niet kijk !!!]’ van MegaRos (2.483.705 views; 3988 reacties). Tekst: ‘12+ Charlie, Charlie, ben je daar? Charlie Charlie Pencil Game Charlie Challenge Zwak niet kijk !!! Ik besloot Charlie Charlie voor Halloween te noemen. Maar er ging iets mis. Ik ben nog steeds bang thuis. Dit is precies mijn laatste enge video voor Halloween. MET MIJ GENOEG! Bekijk de video, reageer, plaats LIKE en abonneer je op mijn kanaal. Veel succes allemaal!’

28 mrt. 2017 https://youtu.be/wj-NbSsbX2M (5:07) ‘WARNING: DO NOT TRY THE CHARLIE CHARLIE CHALLENGE AT 3 AM’ van Fortnite Global (1,1 mln. weergaven; 810 reacties)

30 mei 2017 https://youtu.be/VvVZ7LTKO9s (10:01) ‘CHARLIE CHARLIE HAASTE (GONE WRONG)’ van Vekara (167.596 views; 1695 reacties). Fins. Tekst: ‘GELUKKIG WAT ER GEBEURT!’

22 juni 2017 https://youtu.be/e7-j-G3u1Jk (8:32) ‘DO NOT PLAY CHARLIE CHARLIE CHALLENGE WITH FIDGET SPINNER AT 3AM!!! *OMG SO CREEPY*’, van N&A productions (2.678.915 views; 10.534 reacties). Tekst: ‘Today i was just playing charlie charlie challenge with my fidget spinner at 3am and some creepy guy called me’.

20 juli 2017 https://youtu.be/ekxqGckpvUA (7:25) ‘Top 5 Paranormale Spelletjes!’ van Raar Maar Waar (98.215 views; 916 reacties). Tekst: ‘In deze video gaan we het hebben over Charlie Charlie, The Elevator Game, The Closet Game, Bloody Mary en Verstoppertje in je eentje. 5 verschillende paranormale spelletjes!’

5 nov. 2017 https://youtu.be/f2UO4q-XiQ8 (2:11) ‘Charli Charli challenge real(4)’ van full time masti (429.406 views; 919 reacties). Vervolg: https://youtu.be/f6GsZCkWB_Y (11:50) ‘Charli Charli challenge real(2)’ van full time masti, gepubliceerd op 5 nov. 2017 (6.666 views; 33 reacties).

Op 14 februari 2018 verscheen op http://chillseekers.com/2018/02/charlie-charlie-challenge-real-of-fake/ het artikel van keithweldon met de titel ‘Charlie Charlie Challenge Real of Fake?’ Het bevat de video https://youtu.be/e4M7HmqNBzQ van WeldonParanormal met dezelfde titel en datum (355 views; 6 reacties). Tekst: ‘Does the Charlie Charlie game work to communicate with spirit, demons, or something from the otherside? I have my doubts but I decided to put it to the test. Are the videos online real or fake? and how are they faking them?’

15 feb. 2018 https://youtu.be/YO-oXofSSCg (11:14) ‘Nicole Manggil Hantu ?? Charlie-Charlie’ van Nicole Rossi (2.843.257 views; 2407 reacties). Tekst: ‘Deze keer Nicole maakte een video anders dan vroeger, dat Nicole Charlie Board zal spelen “Het aanroepen van de Spoken”. Wat er eigenlijk gebeurd is, laten we verwijzen naar de volgende video’.

26 mei 2018 https://youtu.be/1nmrCwjuQb0 (8:56) ‘speel geen Charlie Charlie Fidget Spinner met GRANNY!!! *dit is waarom*’ van daniel doorakkers (12.501 views; 66 reacties). Tekst: ‘in deze video ga ik charlie charlie doen met een fidget spinner terwijl ik in granny van de nieuwe populaire app ga oproepen…! Ik ben weer in hetzelfde horror bos waar ik de vorige keer op zoek was gegaan naar dame tu cosita! Ook had ik al eerder charlie charlie met een fidget spinner gedaan en daardoor kwam ik mede dankzij Plasmonix op het idee om granny te gaan oproepen met de charlie charlie challenge…! In Rusland en Amerika is de app GRANNY [zie bijvoorbeeld https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dvloper.granny&hl=nl] razend populair! in Nederland heeft alleen ‘Ronald’ het gedaan.. Hopelijk word het hier ook trending ik vind het zelf namelijk echt een vette game[.] Dingen die je moet weten
– dit is scripted reality ofterwijl ‘FAKE (nep) geniet alsnog van de video!
– dit is een creepy pasta
– dit is geen sponsoring of samenwerking met de makers van de app granny!
– dit is geen sponsoring of samenwerking met samsung!
Scripted reality is een genre dat veinst een waargebeurde situatie weer te geven maar waarin in werkelijkheid geacteerd wordt en de verhaallijn van tevoren uitgeschreven is. Doordat het de vorm heeft van reality-tv is het voor de kijker niet of niet meteen duidelijk dat er acteurs aan het werk zijn en het dus eigenlijk gaat om fictie.’

2 aug. 2018 https://youtu.be/M4JC4O1Eca0 (15:50) ‘Speel geen Charlie Charlie met MOMO *Dit is waarom…!*’ Van daniel doorakkers (49.613 views; 607 reacties). Tekst: ‘Speel geen Charlie Charlie met MOMO *Dit is waarom…!* ik besloot dus om met momo in contact te komen door middel van de charlie charlie challenge…! Doe dit nooit na! Dit was echt te ver gegaan! en het ging bijna fout want we vonden namelijk..’ [Zie https://grapee.jp/en/102380: ‘Police Issue Warning After Viral Game Challenge With Disturbing Demon “Momo” Takes Dark Turn’ van 2018-8-3.]

Uit deze voorbeelden valt af te leiden, dat het hoogtepunt van de hype lag in de laatste week van mei 2015, waarna de hype blijft doorlopen tot nu toe (en net als de Babylonokia hoax zal blijven voortleven).

[De ingevoegde afbeelding van de Pencil Game is afkomstig van de Vietnamese site http://game4v.com/cong-dong/pencil-game-tro-choi-kinh-di-dang-duoc-gioi-tre-ua-thich-165702.g4v van 24 maart 2015, waar het spel wordt uitgelegd in goed te volgen automatische vertaling.]

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Babylonokia