Cor Hendriks – De Babylonokia Hoax (19): Oktober t/m December 2016

Oktober

Op 3 oktober verscheen op YouTube (https://youtu.be/P7dhjhmabRs) de video (6:49) van John Cam met de titel ‘【驚愕】タイムトラベラーは実在した!800年前の携帯電話が発見さ [【Schrik】 tijdreiziger bestond! Een mobiele telefoon 800 jaar geleden werd ontdekt]’ in de categorie Film & animatie met 1 view. Tekst: ‘【Schrik】 tijdreiziger bestond! Volgens de overzeese media die 800 jaar geleden werden gemeld, worden mobiele telefoons gerapporteerd, de mobiele telefoon in kwestie is in Oostenrijk’.

Op 4 oktober verscheen op de Taiwanese site (https://life.tw/?app=view&no=494396) het artikel van 小明 (Xiao Ming) met de titel ‘驚!原來100年前已經出現手機!最後一張預言圖更是準到靠北啊!’ [Verrassing! Het bleek dat mobiele telefoons 100 jaar geleden verschenen! De laatste profetiekaart is nog dichter bij het noorden!]. De titel is geen foutieve vertaling; het artikel gaat niet over onze telefoon, waarvan wel een foto (bron: http://images.wired.it/wp-content/uploads/2016/01/1451996232_babylonokia.jpg) is opgenomen, maar over een cartoon uit 1906, waarop we links mevrouw Valentine zien bezig met het ontvangen van liefdesbrieven, en rechts de man bezig met het ontvangen van de juiste paardenraces resultaten. Net zoals nu kijken we naar de mobiele telefoon bij de hand en negeren we de mensen om ons heen! Bijgevoegd is een foto van Chinezen in een metro, die allemaal naar hun mobiel zitten te kijken, een foto die ook hier in Nederland gemaakt had kunnen worden.

Cartoon uit 1906 (life.tw 4-10-16)

Cartoon uit 1906 (life.tw, 4-10-2016)

Op 9 oktober verscheen op de Spaanstalige site http://virallatino.net/fue-hallado-un-celular-de-800-anos-de-antiguedad-en-una-australia-video/ het artikel met de titel ‘Fue hallado un celular de 800 años de antigüedad en una Australia (Video) [Een 800 jaar oude mobiele telefoon werd gevonden in een Australië (video)]’ zonder reacties naar de Mirror met de PC-video met de titel ‘800-Year-Old Mobile Phone Found In Austria?’ Het bevat de zin: ‘Een foto van een 800 jaar oude mobiele telefoon circuleert via sociale netwerken en slechts een paar dagen geleden was de informatie over een opgraving in Australië waar dit voorwerp werd gevonden bekend.’

Op 10 oktober plaatste Vasily Petukhov op de Russische historische site https://nethistory.su/blog/43736593683/Rasovyiy-tip-skifov-%E2%80%94-kak-oni-vyiglyadeli-v-realnosti met de titel ‘RACIALE SOORT SCYTHEN – HOE ZE ER IN WERKELIJKHEID UITZAGEN’, gepubliceerd door sergey water op 07-10-2016 (15:06), in de reacties de foto met de tekst ‘Nou, ja … Dat is het bewijs: In Oostenrijk, vonden de archeologen een “mobiele telefoon» XIII Century’. Foto: http://mtdata.ru/u1/photoF8D6/20381629709-0/original.jpeg. [Als antwoord aan Boba Bobrov, die schreef: ‘Archeologie is de bron van betrouwbare gegevens. Maar voor de conclusies heb je ook versterkingen uit andere bronnen nodig. (Het is waar dat fossiele kranten er misschien niet zijn, omdat de belangrijkste informatiebronnen zijn elektronisch. En elektronische informatie heeft geen eigenschap om fossielen te vormen…)’] Er werd door niemand op gereageerd.

Op 11 oktober verscheen van Terry Larch op http://www.freaklore.com/ancient-cell-phone-discovered-in-austria in de rubriek Ancient Mysteries het artikel met de titel ‘Ancient cell phone discovered in Austria’ zonder reacties. De tekst luidt: What seems quite impossible is puzzling people. The discovery of technology from previous times are starting to become unearthed. Perhaps somewhere in a hidden vault are ancient artifacts which functioned as devices we use today. One of these stands out, it resembles that of a cell phone. It was discovered in the town of Strausburn, Austria. [Een foto is opgenomen van de ‘ancient-cell-phone-dig-site’ (https://i1.wp.com/www.freaklore.com/wp-content/uploads/2016/10/ancient-cell-phone-dig-site.jpg)] Archaeologists conclude this is quite impressive especially for this period of time. The ancient cell phone is estimated to date back around 800 years ago.’ Etc. Slotzin: ‘At this point, it is ridiculous to not think other life forms are not out there and have not come to our world—to influence us in many different ways.’ Op Pinterest staat een link van FreakLore.

Op 15 oktober verscheen op YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=-OJTjsro_u8) de video (2:31) van فكر – Think in de categorie Amusement met de titel ‘العثور على تليفون محمول عمره اكثر من 800 عام [Zoek een mobiele telefoon die meer dan 800 jaar oud is]’ met 2031 views en 2 reacties. Ook verscheen op YouTube (https://youtu.be/EDXR7gOWzBc) in de categorie Amusement de video (1:49) van Zjawiska Niewyjaśnione met de titel ‘Starożytne cywilizacje posiadały komputery i telefony? Zobaczcie zdjęcia! [Oude beschavingen hadden computers en telefoons? Zie foto’s!]’ en 309.349 views en 71 reacties. De begeleidende tekst luidt: ‘Hadden oude beschavingen elektronische apparaten die we momenteel gebruiken? Bekijk enkele foto’s die erop kunnen wijzen dat de oude man niet alleen horloges en vliegtuigen had, maar zelfs laptops…’

Op de Spaanstalige site http://mujeresu.net/supuesto-celular-de-800-anos-de-antiguedad-le-da-la-vuelta-al-mundo-video/ verscheen in de categorie mujeres [vrouwen] het artikel met de titel ‘Supuesto “celular” de 800 años de antigüedad le da la vuelta al mundo (VIDEO) [De veronderstelde ‘cel’ van 800 jaar oud gaat de wereld over (VIDEO)]’ met de PC-video naar The Mirror. De conclusie luidt: ‘Dankzij de nieuwe technologie is het dat onze generatie geniet van zowel de mobiele telefoons die echt een noodzaak zijn geworden, als het internet dat het meest magisch is dat de mens heeft kunnen verzinnen, zo erg dat we het vandaag zien als een raam open voor de wereld. Het zou fantastisch zijn geweest als onze voorouders van al deze technologie konden genieten, maar omdat we heel goed weten dat dit niet zo was.’

Op 16 oktober verscheen op de Chinese site https://kknews.cc/science/nqjgao2.html met de titel ‘考古學者從地底挖出800年前手機 [Archeologen hebben 800 jaar geleden mobiele telefoons uit de grond opgegraven]’ de tekst: ‘Archeologen hebben achthonderd jaar geleden een oude mobiele telefoon opgegraven en het lijkt op Nokia. Onlangs ontdekten archeologen volgens berichten in de buitenlandse media 800 jaar geleden een “oude mobiele telefoon” in Oostenrijk. Naar verluidt ontdekten de onderzoekers de artefacten die ontstonden in de 13e eeuw toen archeologische opgravingen werden uitgevoerd in het kleine stadje Salzburg, Oostenrijk.’ (Op de pagina staan een aantal links naar eerdere artikelen met betrekking tot dit onderwerp.)

Op 19 oktober verscheen op YouTube (https://youtu.be/l_aGDoaUCOE) de video (5:13) van Philippe KOSNAR in de categorie Film & animatie met de titel ‘【古代文明】800年前の携帯電話が出土!! 世界史を塗り替える信じられない大発見がヤバい! 世界中のオカルト愛好家たちからどよめきの声!! [【Oude beschaving】 Een mobiele telefoon 800 jaar geleden werd opgegraven! ! Een ongelooflijke ontdekking die de wereldgeschiedenis opnieuw schildert is slecht! Een gebrul van de occulte minnaars over de hele wereld! !]’ met 2 views. De tekst luidt: ‘[Mysterie] Een geweldige ontdekking om de wereldgeschiedenis te herwinnen !? Een mobiele telefoon van 800 jaar geleden werd opgegraven! Op dit moment, Oostenrijk van die werd opgegraven archeologische vindplaatsen “bepaalde dingen. Deze keer, Hartelijk dank voor het bekijken van de wereld schrikreactie mysterie kanaal (bqrafkol). Very’m blij !! van deze wereld wonder, nog niet .. [mysterie] wereld of grote ontdekking te herschilderen de geschiedenis !? 800 jaar geleden, is de mobiele telefoon opgegraven! dit moment, “er is dingen die werden opgegraven uit de archeologische vindplaatsen van Oostenrijk.’ Ook verscheen op YouTube (https://youtu.be/LdzFsVxZFa8) de video (2:03) van ligado antenado in de categorie Nieuws & politiek met de titel ‘Imagens de suposto celular da antiga Babilônia viralizam na web’ met 43 views en 0 comments. Op https://plus.google.com/114410369188613309028 staat een link van ligado antenado.

Op 20 oktober verscheen op de Arabische site http://www.vetogate.com/2417336 het artikel van Sarah Wahid met de titel ‘أدلة جديدة على حياة المخلوقات الفضائية على الأرض.. قطع معدنية منقوشة برسوم غريبة بمصر.. ناسا تكشف تمثالا لأبوالهول على المريخ.. موبايل يعود لـ«800» سنة بالنمسا.. مومياء عمرها 66 مليون عام في سيبيريا [Nieuw bewijs van het leven van schepsels op aarde … Metalen onderdelen geruite met exotische tekeningen in Egypte .. NASA onthult een beeld van lawines op Mars .. Mobiel gaat terug naar «800» jaar in Oostenrijk. Mummie, 66 miljoen jaar in Siberië]’. De inleiding luidt: “Wetenschappelijke opvattingen varieerden al geruime tijd over het bestaan van ruimtevoorwerpen of niet, en veranderden ze in de mythe van science fiction films, totdat het bewijsmateriaal bleek te wijzen op de aanwezigheid van dergelijke objecten, wat erop kan duiden dat de films van het scherm de werkelijkheid benaderen.” Uit de tekst: “Het derde bewijs van het bestaan van ruimtewezens, wat vorig jaar door archeologen in Oostenrijk werd gevonden, blijkt uit een rapport gepubliceerd op de website van de krant “Daily Mail”, de Britse archeologen vonden in Oostenrijk 800 jaar oude mobiele telefoon, gegraveerd spijkerschrift op de toetsen, De telefoon was voor ruimtevoorwerpen en per ongeluk op de planeet achtergelaten.” Video https://youtu.be/Mm35hP4JzcY niet beschikbaar. Deze video zit ook bij het artikel op de Arabische site https://www.christian-dogma.com/t1177704 met de titel ‘أدلة جديدة على حياة المخلوقات الفضائية على الأرض [Nieuw bewijs van het leven van ruimtewezens op aarde]’ met een vergelijkbare tekst zonder reacties.

Op 21 oktober verscheen op de Indonesische site https://pamanyan.blogspot.com/2016/10/bukti-elien-pernah-mengunjungi-bumi.html in FAKTA & MITOS het bronloze artikeltje van Widyan Rizki Arisyi met de titel ‘BUKTI ALIEN PERNAH MENGUNJUNGI BUMI [BEWIJS ALIEN ZAL OOIT DE AARDE BEZOEKEN]’. Op de Turkse site http://www.kozanbilgi.net/800-yillik-cep-telefonu-bulundu.html verscheen het bronloze artikel (naar Sabah) met de titel ‘800 yıllık cep telefonu bulundu! [Ik heb 800 jaar mobiele telefoon!]’ en subtitel ‘800 yıllık cep telefonu gerçek mi? Uzaylılar mı getirdi? [Is de 800-jarige mobiele telefoon echt? Hebben de buitenaardse wezens het gebracht?]’

Op 26 oktober verscheen op YouTube (https://youtu.be/itpPCUiPJLU) in de categorie Film & animatie de Turkse video (2:33) van Veronica Deaton met de titel ‘800 Yıllık Cep Telefonu 800 Years Old Mobile Phone Found in Austria’ met 28 views en 0 reacties. De begeleidende tekst luidt: ‘De gelijkenis met de mobiele telefoon van het 800 jaar oude object dat in Oostenrijk was opgegraven, was verbaasd. UFO-specialisten hebben beweerd dat het object mogelijk aliens heeft gebracht. Meer informatie: Steun paranormale wereld, doneer elk bedrag dat u verzendt via: Paypal op :. Bij een opgraving in Oostenrijk was er een voorwerp dat naar schatting tot de 13e eeuw behoorde. Het object gemaakt van gebeeldhouwde steen is vandaag.’

Op 27 oktober verscheen het bronloze artikel van Diah Kun Arisawati op de Indonesische site http://diahbuktialienpernahkunjungibumi.blogspot.nl/2016/10/7-bukti-nyata-bahwa-alien-pernah-jalan.html met de titel ‘7 Het echte bewijs dat Alien ooit op aarde is geweest’. Hieruit de alinea ‘4. 800-jaar oude mobiele telefoon’ zonder bron of reactie.

Op 30 oktober verscheen op de Roemeense site https://www.antena3.ro/bizar/descoperire-socanta-in-austria-e-dovada-unei-civilizatii-avansate-383393.html het artikel met de titel ‘Descoperire șocantă în Austria. „E dovada unei civilizații avansate” [Schokkende ontdekking in Oostenrijk. “Het is een bewijs van een geavanceerde beschaving”]’.

November

Op 4 november verscheen op YouTube (https://youtu.be/gvRfl6piPns) de video (1:31) van maxi baracuda in de categorie Mensen & blogs met de titel ‘Heboh, Arkeolog Menemukan Ponsel Berusia 800 Tahun di Duga Milik Makhluk Alien [Heboh, archeologen Zoek 800-jaar oude mobiele telefoons in het vermoeden van buitenaardse wezens]’ met 10.596 views en 3 reacties.

Op 6 november verscheen op YouTube (https://youtu.be/xSAJ8-ZBkhk) de video (7:10) van parana goes goes met de titel ‘2016 01 06 CELULAR DE 800 ANOS É ENCONTRADO TEORIA DA CONSPIRAÇÃO ALIEN OU VIAJANTES DO TEMPO [2016 01 06 CELLULAIRE VAN 800 JAAR IS GEVONDEN DE THEORIE VAN DE VREEMDELIJKE SAMENZWERING OF REIZIGERS VAN DE TIJD]’ met 19 views en 0 reacties.

Screenshot EnGiEl_EGE (11-11-16)

Screenshot EnGiEl_EGE (11-11-2016)

Op 11 november verscheen op YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=HVyE5y-b3Zs) de video (0:46) van EnGiEl _EGE_ met de titel ‘OOPART trovato telefono cellulare in stampo di argilla di 800 anni fa in Austria è una Bufala – FAKE [OOPART gevonden mobiele telefoon in 800-jaar oude klei schimmel in Oostenrijk is een Buffalo – NEP]’ in de categorie Amusement met 752 views en 0 reacties. De begeleidende tekst luidt: ‘OOPART trovato telefono cellulare in stampo di argilla di 800 anni fa in Austria ma è una Bufala [OOPART vond gsm in 800-jaar oude kleimat in Oostenrijk, maar is een Bufala]’, zonder bron met kritiek op Mysterious Universe en de onthulling (zie screenshot van de video) met 812 views. De video is niet meer beschikbaar.

Op 12 november verscheen op YouTube (https://youtu.be/D_9HLR1u-Z4) de video (3:39) van Animus YT __ Misterios y Mas in de categorie Mensen & blogs met de titel ‘Arqueólogos descubren un teléfono móvil de 800 años de antigüedad en Austria [Archeologen ontdekken een 800 jaar oude mobiele telefoon in Oostenrijk]’ met 260 views en 2 reacties met de begeleidende tekst: ‘Zoals gepubliceerd door de Inquisitr News, archeologen graven in de ruïnes van de XIII eeuw van Fuschl am See, een gemeente in Salzburg-Umgebung, Oostenrijk, een vreemd object vonden ze met een opvallende gelijkenis met een moderne draadloze mobiele apparaat, een mobiele telefoon. Zoals te zien in de beelden, wordt het object naar een mobiele telefoon zwarte kleur, geschreven negen toetsen vergelijkbaar met de oude Sumerische spijkerschrift zijn. goede vrienden, ik hoop dat je het leuk vond, vergeet niet je te abonneren, commentaar te geven en leuk te vinden. tot de volgende keer’.

Op 14 november verscheen op YouTube (https://youtu.be/qekji7u70ek de video (42:15) van Kelly Cartwright in de categorie Film & animatie met de titel ‘【閲覧注意】800年前の携帯を発見!タイムトラベラー?不思議の多い謎な衝撃画像まとめ(オーパーツ) [[Lees aandacht] Ontdek een mobiele telefoon 800 jaar geleden! Tijdreiziger? Mysterieuze afbeelding met mysterieuze shockbeelden (o Onderdelen)]’ met 1 view. Tekst: ‘【Verbazing】 Overblijfselen en mysterieuze delen van de wereld die niet zouden moeten bestaan. Oh delen. Omdat het vreemd is, lijkt het twee keer om twee keer een mysterie-relikwie te zien · Oparts 【Aanbevolen gerelateerde video】 .. 【schrikken】 Relikwieën en mysterieuze delen van de wereld die niet kunnen bestaan. Omdat het vreemd is, lijkt het twee keer om twee keer als een mysterieus artefact te zien – Oparts 【Aanbevolen gerelateerde video】 .. In Oostenrijk werd 800 jaar geleden “mobiele telefoon” ontdekt. Vreemde relikwieën die rond de 13e eeuw uit de opgravingslocatie zijn opgegraven. Bota met een symbool als een wigvormige geschreven brief.’

Op 16 november (19:58) verscheen het artikel van Weinig emotie 311 op de Chinese site https://k.sina.cn/article_2186100581_824d3f65001002c6f.html?cre=tianyi&mod=wpage&loc=5&r=32&doct=0&rfunc=0&tj=none&tr=32&cref=cj&http=fromhttp zonder bron met 7 reacties en de titel ‘考古学家发现800岁的手机,难道是时空旅行的证据? [Zien archeologen 800-jaar oude mobiele telefoons als bewijs van ruimtevaart?]’

Op 18 november 2016 verscheen op YouTube (https://youtu.be/iCTIqlVHYaE) in de categorie Film & animatie de video (14:46) van balkiethealkie met de titel ‘【古代文明】800年前の携帯電話が出土!! 世界史を塗り替える信じられない大発見がヤバい! 世界中のオカルト愛好家たちからどよめきの声!! [【Oude beschaving】 Een mobiele telefoon 800 jaar geleden werd opgegraven! ! Een ongelooflijke ontdekking die de wereldgeschiedenis opnieuw schildert is slecht! Een gebrul van de occulte minnaars over de hele wereld! !]’ met 7 views en 0 reacties. Tekst: ‘【Verbazing] De wereld trilde Mystery 800 jaar geleden ontdekte een mobiele telefoon! Is het een schokkende belangrijke ontdekking om de wereldgeschiedenis te herwinnen! ? [Browsermelding] Ik heb 800 jaar geleden een mobiele telefoon gevonden. Ik dank u hartelijk voor het zien van het verbazingwekkende wereldkanaal (bqrafkol). Ik ben heel blij! ! Mysterie van deze wereld, un … [Mysterie] Ik heb 800 jaar geleden een mobiele telefoon gevonden! Historisch moment! Was het een geweldige ontdekking om de wereldgeschiedenis te herwinnen! ? Definitieve moment schok foto’s en aflevering buitenaardse wezens die de wereld trilde.’ Ook verscheen op YouTube (https://youtu.be/WiEjeGeXbN4) in de categorie Film & animatie de video (14:46) van William Murphy met de titel ‘【古代文明】800年前の携帯電話が出土!! 世界史を塗り替える信じられない大発見がヤバい! 世界中のオカルト愛好家たちからどよめきの声!! [【Oude beschaving】 Een mobiele telefoon 800 jaar geleden werd opgegraven! ! Een ongelooflijke ontdekking die de wereldgeschiedenis opnieuw schildert is slecht! Een gebrul van de occulte minnaars over de hele wereld! !]’ Met 43 views en 0 reacties. Tekst: ‘[Mysterie] Een geweldige ontdekking om de wereldgeschiedenis te herwinnen !? Een mobiele telefoon van 800 jaar geleden werd opgegraven! Op dit moment is Oostenrijk “bepaalde dingen. Dit keer dat werd opgegraven uit de archeologische vindplaatsen van, Dank u voor het bekijken van de wereld schrikreactie mysterie kanaal (bqrafkol). Ik ben erg blij !! van deze wereld wonder, nog niet .. [schrikreacties] wereld heeft ontdekt dat er een schokkende doorbraak of !? [bekijk Note] van 800 jaar geleden, mobiele telefoon te herschilderen de ontdekking! wereldgeschiedenis een raadsel 800 jaar geleden van een mobiele telefoon die beefde ..’

Op 22 november verscheen een artikel, geschreven door Admin, op de onveilige pagina https://www.farandulaya.com/celular-de-800-anos-con-teclado-sumerio-tecnologia-ets-milenaria/, waar het bericht is verdwenen. Een verwijzing ernaar is te vinden op Pinterest, bewaard door Juan Manuel Luque (https://www.pinterest.es/pin/463659724127617560/) op varios met de tekst: ‘Spread the loveLos OPArt (out-of-place artifacts) o “Artefactos fuera de lugar” son artículos encontrados generalmente en excavaciones arqueológicas pero que están fuera de contexto. En Marcianos ya hemos tocado el tema, recuerden aquella publicación sobre las figuras de Acámbaro. En esta ocasión, la polémica gira en torno a un artículo, muy parecido a un celular …’ De titel van het artikel was ‘Celular de 800 años con teclado SUMERIO ¿Tecnología ETs milenaria?’ Ook farandulaya (https://www.pinterest.co.uk/pin/569705421597550163/) op farandulaya (met dezelfde tekst), verder Guill Jukin op Historia en CMSL op Universe en Marcus Boone op Evolution? En suha flórián op mist.

Op 23 november verscheen op de Vietnamese site https://1tach.com/4-hien-vat-ky-la-co-ve-la-bang-chung-cua-viec-du-hanh-thoi-gian.html het artikel met de titel ‘4 hiện vật kỳ lạ có vẻ là bằng chứng của việc du hành thời gian [4 exotische artefacten lijken het bewijs te zijn van tijdreizen]’ met 488 views. Na een uitleg over tijdreizen, waarbij Albert Einstein wordt aangehaald, volgens wie ruimte en tijd gebogen kunnen worden, volgt als nr. 2 het artikel ‘Chiếc điện thoại Nokia… 800 năm tuổi [De Nokia 800-jaar oude telefoon] zonder bron met het begin: ‘Tegen het einde van 2015 beweerden archeologen in Oostenrijk een heel bijzonder artefact te hebben gevonden.’ Er zijn geen reacties.

Op 24 november verscheen op de Chinese site https://kknews.cc/digital/v9kajpl.html het artikel van hello雞毛仔 發表 [Hallo kippenveren] met de titel ‘800年前外星人留下的手機是偽造,真機已經被找到! [De mobiele telefoon die 800 jaar geleden door buitenaardse wezens werd achtergelaten, is gesmeed en de echte machine is gevonden!]’ Volgens de schrijver gaat het om een vervalsing en hij laat foto’s zien van andere vervalsingen (van Christopher Locke), maar noemt nergens namen.

Op 27 november verscheen op YouTube (https://youtu.be/nj_gEQG1sYw) de video (1:51) van natake ruiri met de titel ‘Droles – 800 ans téléphone mobile découverte [Komisch – 800 jarige mobiele telefoon ontdekt]’ in de categorie Mensen & blogs met 76 views en 0 reacties. De video is intussen verwijderd.

Op 28 november verscheen op de Spaanse site https://diarioespana.com/sociedad/encuentran-un-movil-con-800-anos-de-antiguedad het artikeltje van EspañaDiario.es met de titel ‘Encuentran un ‘móvil’ con 800 años de antiguedad [Ze vinden een ‘mobiel’ met 800 jaar oud]’ en subtitel ‘La tablilla se parece a un antiguo modelo de Nokia [De tablet ziet eruit als een oud Nokia-model]’ met de MEXICOGEEK video en 0 reacties.

Op 29 november verscheen op YouTube (https://youtu.be/QMnl_qqy4F4) de video (3:14) van tu y tus mamadas web xp in de categorie Mensen & blogs met de titel ‘sorprendente encuentran telefono de 800 años de antiguedad [verrassende vondst van 800-jaar oude telefoon]’ met 215 views en 0 reacties.

Op 30 november verscheen op https://arabic.sputniknews.com/videoclub/201611301021030659-%D9%87%D8%A7%D8%AA%D9%81-%D8%B9%D9%85%D8%B1%D9%87-800-%D8%B3%D9%86%D8%A9/ de video van Paranormal Crucible (1:45) met de titel شاهد…علماء الآثار يعثرون على هاتف عمره 800 عام [Archeologen vinden een 800 jaar oude telefoon] en de begeleidende tekst: ‘Een 800-jaar oude telefoon werd gevonden door archeologen in de buurt van het Oostenrijkse Salzburg. Waar deze telefoon van klei was gemaakt en sommige knoppen en het bedieningspaneel werden afgekondigd zoals in moderne telefoons.’ Er zijn 2 reacties.

December

Op 1 december verscheen op YouTube (https://youtu.be/ge9cEHOUFmc) de video (2:43) van Arabufos in de categorie Wetenschap en technologie met de titel هاتف نقال منذ 2800 عام – السفر عبر الزمن – Arabufos [Mobiele telefoon 2800 jaar geleden – Reis door de tijd – Arabufos]’ met 789 views en 3 reacties en de tekst: ‘Deze antieke telefoon werd gevonden in Oostenrijk en dateert van 2800 jaar geleden.’ Op de Chinese site http://m.qulishi.com/news/201612/144415.html verscheen het artikel van zhaofei naar de Daily Mail met de titel ‘发现800岁的手机:是外星人还是恶作剧? [Ontdek een 800 jaar oude mobiele telefoon: is het een buitenaards wezen of een grap?]’ Een korte versie hiervan met dezelfde titel is te vinden op http://www.lqtx123.com/huangcunyeshi/120116.html. Ook verscheen op de Spaanstalige site https://fbicontrolecia.blogspot.nl/2016/12/tecnologia-na-antiguidade-celular-de.html het artikel met de titel ‘Tecnologia na antiguidade; estatua com computador e com notebook e fones de ouvido ? Misterios da Arqueologia [Technologie in de oudheid; standbeeld met computer en met een notebook en een koptelefoon? Mysteries of Archaeology]’ en de tekst: ‘In een opgraving in Oostenrijk zeggen archeologen dat ze een schijnbaar object op een mobiele telefoon hebben gevonden en ongeveer 800 jaar oud zijn, kijk naar de foto: [foto.] Het is niet de eerste keer dat archeologen soortgelijke mysteries ontdekken, heeft dit Griekse beeld gemaakt voordat Christus op een computer als een vreemde vreemdeling lijkt? notebook? standbeeld computer standbeeld met een notebook en de Tempel Jyokei Ji standbeelden computer, mobiele telefoon en camera op het moment dat deze beelden en de tempel was er geen technologie een aantal ingebouwde Deze plaats werd in 1600 tijdperk gebouwd dat er geen vergelijkbare technologie, deze beelden zijn heel vreemd … 浄慶寺「羅漢とアジサイの寺」van vreemde standbeeld jyoukei-ji tempel en een andere in Egypte mysterie tekeningen in gedetailleerde muren voor Christus met de huidige technologie, vliegtuigen ontwerpen en helikopters … Het is elk ne? Ik denk dat deze gekke mensen zeker contact hadden met buitenaardse wezens.’ Geplaatst door FBI CONTROL CIA MARC. Er zijn geen reacties, behalve van FBI CONTROLE CIA MARC via Google+1 ano atrás – Compartilhada publicamente – Tecnologia na antiguidade; Celular de 800 anos ? Misterios da Arqueologia – Em uma escavação na Austria Arqueologos dizem ter encontrado um objeto aparente a um celular e que tem cerca de 800 anos, observe a foto: phone 800 year celular de 800 anos 800 year old mobile phone Não é a primeira vez que arqueologos encontram misterios s…

Tempel Jyokei Ji standbeelden (1-12-16)

Tempel Jyokei Ji standbeelden (1-12-2016)

Op 2 december verscheen op http://leyendasyfabulas.com/telefono-movil-800-anos-antiguedad/ het artikel van Plewaynar in de rubriek Noticias falsas met de titel ‘Teléfono móvil de 800 años de antiguedad [800 jaar oude mobiele telefoon]’ met 1 reactie naar het artikel van Edgar Gómez van de website “El reptiliano escético” met link om meer te lezen. Op de Letlandse site https://topraksti.lv/notikumi/neticami-arheologi-atrada-800-gadus-vecu-mobilo-telefonu/ verscheen het artikel naar de bijgevoegde PC-video met de titel ‘NETICAMI: Arheologi atrada 800 gadus vecu mobilo telefonu VIDEO [VIND NIET: Archeologen vonden de 800 jaar oude mobiele telefoons VIDEO]’ met 433 views en 5 reacties (vertaald) met de merkwaardige eerste zin: ‘Een arsenaal aan mobiele telefoons van ongeveer 800 jaar gevonden in de buurt van de Oostenrijkse stad Salzburg.’ Dit zal wel op een vertaalfout berusten, want ik heb ook de titel aan moeten passen. Problematisch is de zin: ‘Er is echter één verschil [met moderne mobielen]: de middeleeuwse “Gadget” is een diamanten clip voor diamanten.’ Dit slaat op het spijkerschrift, maar op welke wijze is onduidelijk.

Screenshot topraksti.lv (2-12-16)

Screenshot topraksti.lv (2-12-16).png

Op 6 december verscheen op de Russische site https://www.kramola.info/blogs/metody-genocida/tretya-chast-skazki-o-poteryannom-vremeni-falsifikacii-istorii-ili-kem-i-dlya het artikel van ded_leksey met de titel ‘Het derde deel van het verhaal over verloren tijd, vervalsing van de geschiedenis, of door wie en voor wat het “FILTER VAN KENNIS”’ (zie screenshot) in de paragraaf ‘Mobiele telefoon uit Mesopotamië’ met de tekst ‘”Telefoon” uit de foto werd ontdekt als een resultaat van archeologische opgravingen in Fuschl am See in Salzburg (Oostenrijk). Archeologen hebben een aarden cast gevonden, die tot in het kleinste detail lijkt op een moderne mobiele telefoon. De inscripties op de knoppen zijn spijkerschrift. Wetenschappers suggereren dat dit object vanuit Mesopotamië naar Oostenrijk kwam. De video met de afbeelding van de vondst wordt actief besproken op het internet (http://arkeofili.com/wp-content/uploads/2015/12/telefon3.jpg). Ditzelfde artikel verscheen op 8 december op https://terrao.livejournal.com/6827827.html, geplaatst door Enchanted Soul met dezelfde titel en foto (andere indeling en opmaak). Op 9 december verscheen dit artikel op https://marafonec.livejournal.com/6480734.html (Marathonlopers).

Screenshot kramola.info (6-12-16)

Screenshot kramola.info (6-12-16)

Op 8 december verscheen van Sebastiaan Barel (Archeologie en geschiedenis, Bachelor) op https://www.hetleidskwartiertje.nl/veelvoorkomende-archeologische-hoaxes/ het artikel met de titel ‘VEEL VOORKOMENDE ARCHEOLOGISCHE HOAXES’ (0 reacties). Inleiding: “Twee weken geleden kwam in het nieuws dat de Mixteekse schedel uit het museum van Volkenkunde, niet door de Mixteken zelf was gedecoreerd. De schedel werd in 1963 door het museum gekocht, en is sindsdien één van de topstukken van het museum geweest. Als onderdeel van een onderzoek werden meerdere voorwerpen, waaronder de met mozaïek versierde schedel, onderzocht op hun echtheid. Nu komt het niet al te vaak voor dat een vals voorwerp in een museum eindigt, maar op het internet is genoeg plaats voor valse voorwerpen en andere vreemde ‘archeologische’ theorieën, zogenaamde hoaxes. Dus ik presenteer hierbij de meest voorkomende bizarre archeologische broodje aap-verhalen, verzameld uit de donkere krochten van het internet.” Subtitel: ‘Historische Nokia’. Tekst: “December vorig jaar werd op een opgraving in Oostenrijk een kleien telefoon met spijkerschrift gevonden, daterend van omstreeks 1200 na Christus. Zo gaat het verhaal althans. De vondst zou een bewijs zijn dat hedendaagse technologie afkomstig zou zijn van buitenaardsen, en mogelijk zelfs dat het wees op tijdreizen. Het feit dat er vrij weinig te vinden was over de opgraving of de archeologen liet mensen al gauw twijfelen aan de authenticiteit (alsof het voorwerp zelf nog niet genoeg was om je te laten twijfelen…). Later bleek dat twee Duitsers van Art Replik Studio in 2012 het voorwerp maakten als grap om reclame te verkrijgen voor hun atelier, die gespecialiseerd is in het namaken van historische objecten.” [Foto youtube still (bron: Paranormal Crucible).]

Op 9 december verscheen op de Spaanstalige site https://www.slideshare.net/franciscofava1/4a-francisco-fava-tp6-70001375 in Education het artikel met slideshow, 99 views en de titel ‘4ºa francisco fava- tp6’ en de subtitel ‘OOParts!!’ Na een korte uitleg over Ooparts volgt met de titel ‘Is het mogelijk’ de oorspronkelijke Spaanse tekst (zie bijgaande afbeelding). Er is geen video. Op 7-1-2018 is dit artikel overgenomen op https://alldocs.net/philosophy-of-money.html?utm_source=4a-francisco-fava-tp6.

Babylonokia (Francisco Fava 9-12-16)

Babylonokia (Francisco Fava, 9-12-2016)

Op 14 december verscheen op de Spaanstalige site https://www.paraoscuriosos.com/a3433/cientistas-desenterraram-um-celular-de-800-anos-de-idade-em-uma-escavacao-incrivel het artikel over 5 pagina’s met de titel ‘Cientistas desenterraram um celular de 800 anos de idade em uma escavação. Incrível! [Wetenschappers hebben bij een opgraving een 800 jaar oude mobiele telefoon opgegraven. Geweldig!]’ Als bron wordt MEXICOGEEK opgegeven (voor de foto’s misschien), maar de video is niet bijgevoegd en het artikel is naar Mysterious Universe en volgers. Hoewel 149 als aantal van de reacties wordt opgegeven, zijn er maar 4 te zien (niet vertaald).

Op 17 december verscheen op YouTube (https://youtu.be/BXUhI7-uns4 in de categorie Mensen & blogs de video (7:20) van Hah met de titel ‘【衝撃】世界中が震えた!800年前の携帯電話が出土!?さらには古代ギリシャにノートパソコンが存在・・・【カオス】 [【Impact】 Over de hele wereld trilde! Een gsm 800 jaar geleden werd opgegraven! ? Verder bestaan er in het oude Griekenland laptopcomputers. · · · 【Chaos】]’ met 15 views en 0 reacties. Tekst: ‘stroom, Oostenrijk ruïnes aan “bepaalde dingen” die werden opgegraven uit de opgravingen, de stem van gekreun zijn uit de occulte liefhebbers over de hele wereld. Dat zou moeten zijn, de opgraving van het probleem is dat het vanaf nu “800 jaar geleden” mobiele telefoon is!’

Op 20 december verscheen op YouTube (https://youtu.be/Jwq9CiSRfP0) in de categorie Amusement de Indonesische video (10:06) van Jesse Vanalstyne met 7 views, 0 reacties en de titel ‘Heboh! Penemuan Ponsel Berumur 800 Tahun, Peninggalan Alienkah? [Het is gek! Ontdekking van 800 jaar oude mobiele telefoons, Alien-relikwieën?]’

Op 21 december verscheen op YouTube (https://youtu.be/7JMVNJsnifA) in de categorie Amusement de Poolse video (1:49) van ZN (7.985.872 wyświetleń) met 102 views, 0 reacties en de titel ‘Starożytne cywilizacje posiadały komputery i telefony? Zobaczcie zdjęcia! [Oude beschavingen hadden computers en telefoons? Zie foto’s!]’ Hierin is na Griekse gebouwen en de laptop de telefoon even te zien (1:07). De begeleidende tekst luidt: ‘Hadden oude beschavingen elektronische apparaten die we momenteel gebruiken? Bekijk enkele foto’s die erop kunnen wijzen dat de oude man niet alleen horloges en vliegtuigen had, maar zelfs laptops…’

7.985.872 wyświetleń – Starożytne cywilizacje posiadały komputery i telefony? Zobaczcie zdjęcia!

Gepubliceerd op 21 dec. 2016

Czy starożytne cywilizacje posiadały urządzenia elektroniczne, których my aktualnie używamy? Zobaczcie kilka zdjęć, które mogą wskazywać, że dawny człowiek miał nie tylko zegarki i samoloty ale nawet laptopy…
http://www.zjawiskaniewyjasnione.pl/

Reacties:
https://youtu.be/7JMVNJsnifA

Op 22 december verscheen op de Braziliaanse site http://www.portaldozacarias.com.br/site/noticia/aliens—celular–de-800-anos-e-encontrado-e-levanta-teorias-da-conspiracao/ in Coisas do outro mundo [Het spul van de andere wereld] [Foto van Aliens met onderschrift: ‘Het object, daterend uit de 13e eeuw, werd gevonden op een archeologische site in Fuschl am See’] het artikel met de titel ‘Aliens? ‘Celular’ de 800 anos é encontrado e levanta teorias da conspiração [Aliens? 800-jaar oude ‘mobiele telefoon’ gevonden en verhoogt complottheorieën]’ met de PC-video. Het is het artikel van MegaCurioso (12-1-2016). Er is 1 reactie, van DANADO – 22-12-2016: ‘dit nieuws is, behalve oud, helemaal nep totdat [= omdat] het al bewezen is dat alles gewoon een grap was ..’.

Screenshot portaldozacarias.com.br (22-12-16)

Screenshot portaldozacarias.com.br (22-12-16)

Op 27 december verscheen op de Arabische site https://marsadz.com/%D9%85%D9%86%D9%88%D8%B9%D8%A7%D8%AA/%D8%A8%D8%A7%D9%84%D9%81%D9%8A%D8%AF%D9%8A%D9%88-%D8%B9%D8%AB%D8%B1-%D8%B9%D9%84%D9%85%D8%A7%D8%A1-%D8%A7%D9%84%D8%A2%D8%AB%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D9%84%D9%86%D9%85%D8%B3%D8%A7%D9%88%D9%8A%D9%88%D9%86/ het artikel met de PC-video en de titel ‘بالفيديو : عثر علماء الآثار النمساويون على هاتف عمره أكثر من 800 عام [Video: Oostenrijkse archeologen hebben een telefoon gevonden die meer dan 800 jaar oud is]’ en de tekst: ‘Een 800-jaar oude telefoon werd gevonden door archeologen in de buurt van het Oostenrijkse Salzburg. Waar deze telefoon van klei was gemaakt en sommige knoppen en het bedieningspaneel werden afgekondigd zoals in moderne telefoons.’

Op 28 december verscheen op de Indonesische site https://langitworld.blogspot.nl/2016/12/7-bukti-nyata-bahwa-alien-benar-ada_28.html het artikel van ZuRan zonder reactie met de titel ‘7 Bukti Nyata Bahwa Alien Benar Ada [7 echte bewijzen dat Alien waar is]’. De korte paragraaf 4 heeft de titel ‘Ponsel Berusia 800 Tahun [800 jaar oude mobiele telefoon]’.

Op 29 december verscheen op de Indonesische site http://nadimtok.blogspot.nl/2016/12/penemuan-hp-misterius-berusia-800-tahun.html het artikel van NADIM_JEHA naar IB Times (31/12/2015) met de titel ‘PENEMUAN HP MISTERIUS BERUSIA 800 TAHUN BUKTI PERJALANAN WAKTu [ZIJN HP MISTERIUS GEDETAILLEERDE 800 JAAR BEWIJS VAN REISTIJD]’ en subtitel ‘Ditemukan Ponsel Berusia 800 Tahun Milik Alien [Gevonden Alien 800-jarige mobiele telefoon]’ zonder reacties.

Op 30 december verscheen op YouTube (https://youtu.be/6zoE7NSZnVw in de categorie Film & animatie de video (3:03) van Ronald Hutchins met 2 views, 0 reacties en de titel ‘【古代文明】800年前の携帯電話が出土!! 世界史を塗り替える信じられない大発見がヤバい! 世界中のオカルト愛好家たちからどよめきの声!! [【Oude beschaving】 Een mobiele telefoon 800 jaar geleden werd opgegraven! ! Een ongelooflijke ontdekking die de wereldgeschiedenis opnieuw schildert is slecht! Een gebrul van de occulte minnaars over de hele wereld! !] Tekst: ‘[Mysterie] Een geweldige ontdekking om de wereldgeschiedenis te herwinnen !? Een mobiele telefoon van 800 jaar geleden werd opgegraven! Op dit moment is Oostenrijk “bepaalde dingen. Dit keer dat werd opgegraven uit de archeologische vindplaatsen van, Dank u voor het bekijken van de wereld schrikreactie mysterie kanaal (bqrafkol). Ik ben erg blij !! van deze wereld wonder, nog niet .. [schrikreacties] wereld heeft ontdekt dat er een schokkende doorbraak of !? [bekijk Note] van 800 jaar geleden, mobiele telefoon te herschilderen de ontdekking! wereldgeschiedenis een raadsel 800 jaar geleden van een mobiele telefoon die beefde ..’

[Disclaimer: Alle vertalingen uit het Chinees, Japans, Indonesisch, Thais, Hongaars, etc. zijn gemaakt met de automatische vertaling en (vrijwel) niet gecorrigeerd – allereerst omdat daar geen beginnen aan is en ten tweede omdat het toch om bekende gegevens gaat.]

Lees ook het vervolg: De Babylonokia Hoax (20): Januari 2017

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Babylonokia