Connie Vertegaal – Microsoft heit: slapeloze nacht + Mike Deutekom – Microsoft betreurt overlast + Microsoft breidt datacenter aan A7 nog weer verder uit

Microsoft heit: slapeloze nacht

Werk datacenter stilgelegd op last van politie

Agriport – Heiwerk bij de bouw van het datacenter van Microsoft op bedrijven terrein Agriport in de Wieringermeer is in de nacht van maandag op dinsdag stilgelegd door de politie. De politie kwam in actie na klachten van omwonenden, die uit hun slaap werden gehouden door de klappen van de heistelling. De aannemer heeft geen vergunning voor het nachtwerk.

De klachten kwamen volgens politiewoordvoerder Menno Hartenberg uit Medemblik, Opperdoes, Twisk en zelfs Wervershoof. “Na een reeks van klachten zijn collega’s die nacht op het geluid afgegaan. Ze spraken bij de bouwplaats op Agriport de bedrijfsleider. Die zei, dat hij een vergunning had, maar kon de papieren zo snel niet vinden. We hebben toen gezegd, dat ze er eerst maar even mee moesten stoppen. Dat is gebeurd.” Een bekeuring is volgens Hartenberg niet uitgeschreven.

Directeur Jack Kranenburg van Agriport A7 weet van de kwestie. Volgens hem werd er die nacht door geheid, omdat de aannemer van Microsoft een achterstand moet wegwerken. “Ze willen waarschijnlijk voor de winter alle palen er in hebben. Het is een eenmalige actie, want de politie heeft ingegrepen.”

De gemeente Hollands Kroon heeft daags na de hei nacht contact opgenomen met Microsoft. Noortje Slot van Hollands Kroon: “Er is geen vergunning voor nachtelijk heiwerk, dus dit hoort niet te gebeuren. Microsoft zal dit met de aannemer opnemen. Wij zijn dinsdag overdag ook nog gebeld door omwonenden. We hebben ze geadviseerd als het weer gebeurt contact op te nemen met de politie.”

Op een Facebook bericht van nieuwssite Medemblik Actueel gaan inwoners van Medemblik en omstreken flink los over de lawaaioverlast. Michael Wijtman klaagt: ’Ik dacht al, welke randdebiel is er aan het timmeren ’s nachts, ik heb amper geslapen.’ Alex Min meldt: ’Heipalen… En dat moet midden in de nacht? Wakker gelegen vanaf 24 tot 1 uur pffff.’ Ingrid Seijmonsbergen schrijft, dat haar honden aansloegen door de klappen. ’Totaal geen problemen mee, dat er wordt gewerkt, maar stop dan om 22 uur tot de volgende morgen 7 uur, er zijn ook mensen, die de volgende dag weer moeten werken.’ Mandy Gasseling: ’Het heeft me lang wakker gehouden, leek wel op carbid schieten.’’

Microsoft kon gisteren geen commentaar geven.

Noordhollands Dagblad. 15 november 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/

Microsoft betreurt overlast

Middenmeer – Microsoft betreurt de overlast, die vorige week ontstond, toen ’s nachts werd geheid bij het datacenter in aanbouw op bedrijven terrein Agriport.

“We werken al meer dan vijf jaar aan dit project zonder overlast voor de omgeving. We hebben maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen. Dit soort activiteiten mag alleen in de standaard werkuren plaatsvinden. De partijen, die voor ons werken zijn hiervan op de hoogte”, aldus een woordvoerder.

Vorige week werd in de nacht van maandag op dinsdag doorgewerkt bij de heiklus voor voor het datacenter. Het lawaai hield inwoners van Medemblik en omgeving uit de slaap. De politie legde het werk na klachten stil. Microsoft heeft geen vergunning voor nachtwerk.

Schager Courant, 20 november 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/

Microsoft breidt datacenter aan A7 nog weer verder uit

Middenmeer – De ’datacenter campus’ van Microsoft in Middenmeer wordt nog verder volgebouwd. De Amerikaanse softwarereus heeft bij de gemeente Hollands Kroon vergunning gevraagd voor de aanleg van datacentra elf en twaalf op het terrein op Agriport.

Op dit moment wordt nog volop gebouwd aan de datacentra, waarvan onlangs al een gewijzigde vergunningaanvraag was ingediend voor de centra acht en negen.

Deze worden twee keer zo hoog (veertien meter) dan in de oorspronkelijke plannen.

Helderse Courant, 18 december 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Microsoft