College van B&W Den Helder – Brief over Mediation inzake Geschillen over Rob Scholte Museum + Delano Weltevreden – Gerechtshof wijst Mediator voor Rob Scholte en Den Helder

Stadsadvocate Ilse van der Poel van Schenkeveld Advocaten, die haar confrères van Friedberg & Mahn bij de Mediation met Scholte wenst te betrekken (foto Hélène de Bruijn)

Raadsinformatiebrief over de Mediation tussen Partijen inzake Geschillen over Rob Scholte Museum, 4 mei 2021

College van B&W Den Helder – Raadsinformatiebrief over de Mediation tussen Partijen inzake Geschillen over Rob Scholte Museum, 4 mei 2021

NHD – Hof wijst Mediator aan, Helderse Courant, 6 mei 2021

Het Amsterdamse Gerechtshof wijst een onafhankelijke Mediator aan voor de ruzie tussen Rob Scholte en de gemeente Den Helder

Den Helder – Het Amsterdamse Gerechtshof gaat een onafhankelijke Mediator vragen een oplossing te zoeken voor de slepende ruzie tussen de gemeente Den Helder en kunstenaar Rob Scholte.

Dat blijkt uit een brief, die Burgemeester en Wethouders naar de gemeenteraad hebben gestuurd. Daarin staat, dat ook Friedberg & Mahn Advocaten uit Amsterdam deelneemt aan de gesprekken. Dat Advocatenkantoor vertegenwoordigde de kunstenaar tot eind vorig jaar en heeft voor de geleverde diensten zo’n 375.000 euro van hem tegoed. De gemeente eist 550.000 euro van Scholte.

In dat bedrag zitten onder andere de kosten, die de gemeente heeft gemaakt voor de ontruiming van het Rob Scholte Museum drie jaar geleden. De kosten voor de opslag van de Kunstcollectie, die de gemeente in beslag heeft genomen.

De gemeente en Scholte voeren over diverse kwesties een juridische strijd. Het Hof heeft de gemeente en Scholte aangeraden om middels overleg te proberen een oplossing te zoeken voor alle geschillen.

Lees ook
Mag Den Helder nou de kunst van Rob Scholte veilen of niet? Het Gerechtshof is er nog niet over uit
https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20210416_98954185

Helderse Courant, 5 mei 2021, 13:25

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20210505_22372660

PDF
College van B&W Den Helder – Raadsinformatiebrief over de Mediation tussen Partijen inzake Geschillen over Rob Scholte Museum, 4 mei 2021

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jan+de+Boer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Robert+Reus
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ilse+van+der+Poel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Benno+Friedberg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Judith+Mahn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Voormalig+Gebruiker

1 Comment

  1. Dick Berts 5 mei 2021 op 19:21

    Een gemeente moet wel afgrijselijk goed weten wat ze doet, als ze een man zonder benen die een aangepaste woning nodig heeft en die met toestemming van de gemeente in zijn museum woont, zomaar op straat flikkert en van al zijn middelen van bestaan berooft. En nu wenst de gemeente daar ineens mediaton over… Mijn God…. Bevrijdingsdag vieren is onmogelijk, want we zijn nog helemaal niet van het fascisme bevrijd.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.