Coen van der Luytgaarden – Scheringa Museum onder de hamer

OPMEER – Het Scheringa Museum in Opmeer gaat onder de hamer.

Online veiling op 22 september

Dinsdag 22 september vindt de online openbare veiling plaats van het ‘Scheringa Museum voor Realisme’ gelegen aan de Breestraat 11 te Opmeer. De veiling vindt plaats via het veilingplatform BOG Auctions in opdracht van de curator van Scheringa Museum B.V.

Het niet voltooide gebouw, dat voorheen bestemd was voor het Dirk Scheringa Museum, staat leeg sinds de bouw eind 2009. De bouw is gestaakt vanwege het faillissement van DSB Beheer en haar groepsmaatschappijen. Het museum is één van de laatst overgebleven bezittingen uit deze failliete boedel.

Bestemming

,,Sinds het faillissement zijn verschillende plannen voor het gebouw de revue gepasseerd en heb ik in overleg met betrokken partijen gedurende meerdere jaren geprobeerd een oplossing te vinden voor een onderhandse verkoop. Deze plannen zijn echter stuk voor stuk – ook na intensief overleg met de gemeente Opmeer – niet haalbaar gebleken. De beperkte bestemming die op het gebouw rust heeft daarbij ook een rol gespeeld”, aldus curator Marcel Groenewegen. ,,Nu komt er een transparante openbare veiling, waar iedere geïnteresseerde partij kan bieden.’”

De oppervlakte van het casco gebouw is circa 3,72 ha en de oppervlakte de van de bijgelegen grond is 1.750m².

25-8-2015, 11:00 (Update 25-8-2015, 11:30)

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article27483336.ece/Scheringa-Museum-onder-de-hamer

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image