Coen van de Luytgaarden – Scheringa Museum in de verkoop gezet

Het Scheringa Museum in Opmeer is deze week actief in de verkoop gezet.

Klaver Makelaardij zet het gebouw op spectaculaire wijze in de etalage. Er is zelfs een speciale website aan gewijd: http://buitengewonekans.nl. Daar wordt een ’pop-up-evenement’ in het vooruitzicht gesteld, waarbij het grote publiek voor het eerst toegang krijgt tot het Scheringa Museum.

Kredietbemiddelaar Dirk Scheringa liet het gebouw neerzetten om er zijn kunstcollectie vol ’magisch realisme’ in onder te brengen. Zover kwam het niet, omdat zijn financiële imperium in 2009 als een kaartenhuis instortte. Banken legden beslag op zijn bezittingen, waaronder het Scheringa Museum, dat vervolgens jarenlang stond te verpieteren.

Enkele jaren geleden werd het gebouw via een online veiling voor ruim negen ton verkocht aan Vastgoedmaatschappij De Goede Steen van André Jansen uit Stompetoren. Maar ook onder zijn beheer bleven de hekken om het terrein staan en het gebouw hermetisch afgesloten. Jansen heeft goede hoop dat het met de hulp van Klaver gaat lukken zijn pand – met winst – weer te verkopen. “Er zijn nog steeds partijen mee bezig, waaronder musea, maar die zijn wel afhankelijk van bepaalde geldstromen. En dat kost tijd”, reageert Jansen.

Makelaar Geert Klaver is ervan overtuigd dat hij serieuze gegadigden weet te bereiken. “Dit is een iconisch gebouw in het hart van Noord-Holland. Deze locatie leent zich bij uitstek voor bedrijven die aan de truttigheid willen ontsnappen. Dit wordt de nieuwe trots van de regio.”

Noordhollands Dagblad, 10 augustus 2017, 08:15

https://www.noordhollandsdagblad.nl/hoorn-enkhuizen/scheringa-museum-de-verkoop-gezet

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image