COC – CU-Den Helder krijgt kritiek benoeming ‘homo’-burgemeester

Vandaag wordt VVD’er Koen Schuiling officieel de nieuwe burgemeester van Den Helder. Voorgedragen door een vertrouwenscommissie onder voorzitterschap van CU’er Willem Koning.

De feestelijke benoeming van de nieuwe burgemeester dreigt nu wat bedorven te worden door interne kritiek, want de ChristenUnie wordt verweten te hebben meegewerkt aan het benoemen van een ‘homo’-burgemeester.

‘Den Helder krijgt een homo-burgemeester. Gods oordelen zullen niet mals zijn’, aldus ene Frans Zegers dit weekeinde in een mail aan het Reformatorisch Dagblad. ‘Dat de zogenaamde ‘christen’unie instemde met deze man maakt hen tot vijand van God’, aldus Zegers.

Die Frans Zegers (http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article648578.ece/Enige_lid_kleinste_kerkgenootschap_wijkt_voor_roddel) is waarschijnlijk de voorganger van De Rotskerk. Dat wordt ook wel het kleinste kerkgenootschap van Nederland genoemd, want hij is er als enige lid van, ondanks jarenlange tevergeefse pogingen om zijn kerkje in Den Helder tot een megakerk naar Amerikaans model uit te bouwen.

De fractie van de ChristenUnie in Den Helder weerspreekt kritiek van Zegers op de naar zijn zeggen ‘lakse houding’ van de partij ten opzichte van de nieuwe burgemeester.

‘Iedereen weet dat wij als CU geen voorstander van de homoseksuele samenlevingsvorm zijn’, verdedigt Tjitske Biersteker, CU-fractievoorzitter in Den Helder zich vanmorgen.

Onlangs sprak de CU/SGP-fractie in de gemeenteraad van Dordrecht zich daarom wel nadrukkelijk uit tegen de voordracht van Arno Brok tot burgemeester van die stad. Vanwege zijn openlijke homoseksualiteit is hij niet acceptabel voor deze orthodox-christelijke partijen.

Maar volgens Biersteker was de ChristenUnie niet op de hoogte van Schuilings ‘persoonlijke leefomstandigheden’ en stelde de partij vooral zijn bestuurlijke kwaliteiten centraal.

Dat laatste klopt, gelet op de berichtgeving na het bekend worden van de voordracht van Koen Schuiling. Volgens Willem Koning, de CU-voorzitter van de vertrouwenscommissie, stak Schuiling ‘met kop en schouders’ boven de andere kandidaten uit en is hij ‘vooral gekozen vanwege zijn ervaring en competenties’.

Maar het eerste is toch vreemd, want Koning schrijft al in oktober jl. op zijn weekblog (http://denhelder.christenunie.nl/k/n1343/news/view/370269/43656/verslag-week-41-42.html) op de site van de CU-Den Helder over een lunch die hij gehad heeft met Koen Schuiling en diens partner Bene Griede. Minstens CU´er Koning was dus op de hoogte van de ‘persoonlijke leefomstandigheden’ van de aanstaande burgemeester. Over de relatie tussen Schuiling en Griede werd trouwens ook al in september in het Noordhollands Dagblad melding gemaakt.

Dat laat onverlet dat Koen Schuiling volgens de voorzitter van de vertrouwenscommissie ‘een imponerende indruk achtergelaten’ heeft.

CU-Den Helder krijgt kritiek benoeming ‘homo’-burgemeester

‘Niet alleen voldoet hij aan de profielschets die wij voor de nieuwe burgemeester hebben opgesteld, hij is ook iemand die stimuleert, inspireert en mensen bij elkaar weet te brengen. Hij straalt rust en stabiliteit uit maar is evengoed enorm doelgericht. Met zijn inlevingsvermogen en humor denken wij dat hij zijn rol als burgervader prima kan invullen. Daarnaast kan hij uitstekend motiveren en overtuigen. Gebleken is dat hij een goede netwerker, onderhandelaar en coach is. Zijn analytisch vermogen en strategisch inzicht daaraan toegevoegd, maakt hem voor ons dé kandidaat’, aldus Willem Koning bij de bekendmaking van de voordracht van Schuiling.

VVD’er Koen Schuiling was eerder raadslid en wethouder Economische Zaken en Verkeer en Vervoer in Groningen en werkte voor zijn benoeming tot burgemeester van Den Helder als programmamanager Economische Zaken bij de gemeente Almere.

De installatie van Koen Schuiling als burgemeester van Den Helder vindt plaats op maandag 4 januari 2010 tijdens een bijzondere vergadering van de gemeenteraad in schouwburg De Kampanje.

Zie verder ons dossier ChristenUnie: http://www.coc.nl/.

COC.nl, 4 januari 2009

http://www.coc.nl/jouw-belangen/cu-den-helder-krijgt-kritiek-benoeming-homo-burgemeester

2 Comments

  1. Het lijkt wel een artikel uit 1816 in plaats van 2016. Dat Koen Schuiling homo is, vorm juist het ENIGE argument om hem in Den Helder te houden.

  2. http://loveawake.ru/ – Знакомства Arica. Сайт знакомств Arica бесплатно, без регистрации, для серьезных отношений.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.