Chris is erbij @ChrisIsErbij + Delano Weltevreden – Schuiling is portefeuilles kwijt + Beter heeft de ’kleinste’ wethouder + Mes in sociaal domein + Ronald Boutkan – Halve portefeuille Wouters

Chris is erbij @ChrisIsErbij

Burgemeester Schuiling is portefeuilles kwijt

De nieuwe coalitie heeft alle niet wettelijke taken weggehaald bij burgemeester Koen Schuiling. Hij gaat straks alleen over wettelijke taken (openbare orde en veiligheid).

De afgelopen jaren is soms flinke discussie geweest over de portefeuilles van Schuiling. Partijen als Beter voor Den Helder en Behoorlijk Bestuur vonden, dat politiek gevoelige portefeuilles niet onder de burgemeester mochten vallen. De colleges, die er zaten, hebben aan die wens geen gehoor gegeven. Nu is het er dus toch van gekomen. Volgens Carlo Assorgia (BvDH) heeft de portefeuilleverdeling niets te maken met die discussie. “Toen waren er minder wethouders, nu zijn het er zeven. Die moeten voldoende te doen hebben.”

Noordhollands Dagblad, 27 juni 2018, 21:32

Reacties:

Beerput Van Den Helder
Ze moeten deze Burgemeester geheel uit zijn functie zetten…

Gerrit Bakker
Is die man daar nog?

Beerput Van Den Helder
In het Theater? Je weet maar nooit, hij wil er nu een raadzaal van maken om er weer subsidie naar toe te sturen onder de noemer zaalhuur….

Dani Van de Kerkhof
Daar zal de buddy echt niet van wakker liggen . Hij heeft genoeg vrienden in de coalitie .

Kees Jan van Velsen
Wat is dit toch een censuurkrantje…. Opmerkingen die ze niet aanstaat weghalen…
Ze hadden deze Burgemeester helemaal uit functie moeten halen.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/burgemeester-schuiling-portefeuilles-kwijt

Reacties :

Anoniem zei
Het optreden van Schuiling in de kwestie Rob Scholte mbt de ontruiming van zijn pand en beslaglegging op zijn collectie, en de hardhandige wijze waarop Scholte zijn pand werd ontruimd, getuigt dat Schuiling niet capabel is om openbare orde en veiligheid als portefeuille te hebben. Idem de onnodige mishandeling van een geflipte helderse agent van een jongeman uit Hippolytushoef geeft aan dat Schuiling ongeschikt is als eindverantwoordelijke voor de veiligheid en openbare orde om een leefbare samenleving in stand te houden, dan wel te realiseren.

https://www.stichting-jas.nl/2018/06/burgemeester-schuiling-is-portefeuilles.html

Beter voor Den Helder heeft de ’kleinste’ wethouder

Beter voor Den Helder, de grootste partij in de coalitie levert de wethouder met de minste uren.

Michiel Wouters, fractievoorzitter van eenmansfractie Behoorlijk Bestuur, wordt wethouder namens BvDH. Omdat zijn echtgenote ernstig ziek is, wil Wouters niet voltijds aan de slag maar voor de helft. BvDH verdeelt de andere 0,5 fte onder een aantal andere wethouders. ,,De andere wethouders nemen voor hem waar als Michiel er niet kan zijn’’, legt fractievoorzitter Carlo Assorgia van BvDH uit. ,,Maar Michiel blijft verantwoordelijk voor de portefeuille.’’

Stadspartij krijgt 0,2 fte extra en vervangt Wouters op stedelijke vernieuwing, stadshart en detailhandel. Seniorenpartij krijgt 0,2 fte en neemt waar op de onderdelen grondexploitatie, vastgoed en HVC. PvdA krijgt 0,1 fte extra en neemt waar op huisvesting en bestuur/organisatie.

Noordhollands Dagblad, 27 juni 2018, 19: 34

Reacties:

Uwe Smit
Groot man deze Michiel. Respect dat hij het wethouderschap op zich neemt in deze omstandigheden.

Moray Juffermans
Kleine man, maar groot qua kennis! Dus goed voor Den Helder!

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/beter-voor-den-helder-heeft-de-kleinste-wethouder

Mes fors in sociaal domein

Het mes wordt de komende jaren fors gezet in het sociaal domein. In de verkiezingscampagne waren alle partijen het met elkaar eens, dat niet in de zorg gesneden mocht worden om het sociaal domein betaalbaar te houden.

Dat gaat nu dus toch gebeuren. De voorgenomen bezuiniging staat in het nieuwe coalitieakkoord (Helders Akkoord), dat Beter voor Den Helder, CDA, VVD, PvdA, ChristenUnie, Seniorenpartij en Stadspartij woensdagavond hebben getekend. In totaal moet 3 miljoen euro worden bezuinigd op jeugdzorg, WMO en de Participatiewet. Elk onderdeel moet 1 miljoen euro bezuinigen. Op andere portefeuilles moet ook samen een miljoen bezuinigd worden.

“Niemand wil bezuinigen op zorg”, zegt Harmen Krul (CDA). Maar volgens hem zijn de bezuinigingen bittere noodzaak, omdat Den Helder de zorg op termijn anders niet meer kan betalen.

Waar exact in gesneden gaat worden, zeggen de toekomstige wethouders Peter de Vrij (PvdA, jeugdzorg), Tjitske Biersteker (CU, WMO) en Pieter Kos (Stadspartij, Participatie) nog niet te weten.

Noordhollands Dagblad, 27 juni 2018, 20:50

Reacties:

Hellen van der Gragt
Dus op de zorg wordt 3 miljoen bezuinigd anders is het niet betaalbaar en er gaat 21 miljoen naar port of den helder en de werf ???en de komende jaren nog een beetje
Ik vraag mij af of dit wel is uit te leggen??? En toch een nieuw stadhuis? Ja ik zie dat hier echt aan de burgers wordt gedacht

Arie A A Ruiter
Dat krijg je met wethouders die ,door het enorme verlies van hun partij, in feite geen recht hebben op deze functies.Het is een nepcollege wat de keizers niet willen.

Beerput Van Den Helder
Alsof de inwoners van Gemeente Den Helder achterlijk zijn…
We doen alsof we geen nieuw stadhuis bouwen, maar doen het ondertussen wel… Beter Voor Den Helder, Seniorenpartij Den Helder., ChristenUnie Den Helder en Behoorlijk Bestuur hoe kunnen jullie hiermee akkoord gaan…. jullie hebben jullie ziel verkocht…
Zelfs Theater de Kampanje hoeft zijn broek niet meer zelf op te houden… Er zou geen extra subsidie meer heengaan. Nu word dat wel gedaan onder de noemer zaalhuur…
En waar zijn alle partijen nu, met we gaan niet bezuinigen op de zorg? Het is een schande hoe jullie omgaan met de Jeugd, senioren en mensen met een beperking.

Arie A A Ruiter
Het CDA staat voor goede zorg voor iedereen. Zorgbehoevend zijn is al vervelend genoeg. Het is belangrijk dat dit geen obstakel is om onderdeel te blijven van de samenleving. Wij staan voor zorg waarbij de mens centraal staat in plaats van alle regels. Persoonlijke aandacht is de basis van goede zorg. Aldus het verkiezingsprogramma van het CDA.Na de verkiezing; Volgens Krul zijn de bezuinigingen bittere noodzaak, omdat Den Helder de zorg op termijn anders niet meer kan betalen. Met andere woorden we beloven van alles maar naaien iedereen.

Ineke Feliz
Daar zijn die kerkgangers goed in.

Henk van Kuijk
“Meer grip” op Willemsoord, Port of Den Helder en Zeestad. Twee woorden, zonder inhoud. Als je een echt akkoord hebt, vertel iets duidelijks naar de kiezer. Dus beantwoord de vraag: gaat het slot van de financiële doofpotten, voor burger en pers? En “grip” op 21 miljoen tekort in havenbedrijf? Welke “grip”?
“1 Miljoen bezuinigen op de WMO.” Ook 1 miljoen geldverspilling voor onnodige verhuizing van ambtenaren, PLUS enkele miljoenen voor “front offices” die er niet zijn. De behoeftigen betalen dus de stadhuissoap, die doorgaat.
Verder was er 1 miljoen over in de afgelopen periode op de WMO-uitgaven, die niet besteed zijn, en naar lantarenpalen zijn gegaan (algemene middelen); en dan nu 1 miljoen bezuinigen op WMO?? Onverklaarbaar en onacceptabel.
Het coalitie-akkoord is ondoorzichtige mist, onacceptabel, na drie maanden “intens overleg”. Wat wel doorzichtig is, is de slinkse manipulatie (via de doorgedramde verhuizing van de ambtenaren) om toch een nieuw stadhuis te bouwen in het centrum. Ingezet door de burgemeester, tegen de wens van de OR in. Hoe belazer ik de burger, ook Beter, CU, BB en Seniorenpartij…. kwalijk. En dan gewoon via vergaderingen de schouwburg indirect extra subsidiëren, plus de horeca. Handtekeningen in de Keykegzaal. De ingepakte partijen leren de trucjes al van de Haagse. Ik zal er geen stap zetten, bij vergaderingen.

Henk Vriend
Daar gaan we dan. Ik weet nog wel een ander potje, bezuinigen op de Schouwburg en het rastaurant welke verliesgevend is en toch bijna nooit iemand eet.
Ik voel me als inwonder verraden door deze politiekelingen, belazerd. zij gaan door met het oude spel, er veranderd dus helmaal niets.

Dani Van de Kerkhof
Beste Carlo wat voel ik mij veraden Dit is niet wat jouw partij bv du in zijn verkiezingsprogramma had staan en de kreet beloofd is beloofd is een loze scheet geweest ..je staat wel lachend met de buddy op de foto in de krant maar de enige die reden heeft om te lachen is de buddy en vrienden ..wat zullen de burgers van den helder zich belazerd voelen.en hierbij zeg ik mijn lidmaatschap van bv du per direct op omdat ik geen lid van een veraderspartij wil zijn .

Ronald Geurtsen
Dit is nu weer het bewijs dat de politiek geen orgaan is waarop het volk kan vertrouwen. Alle partijen roepen nu dat zij tevreden zijn met het akkoord nadat ze enige weken geleden nog vreselijk uiteen lagen op deze punten. Dit college heeft geen lange toekomst. Dit politiek landschap, landelijk en regionaal, is teveel versplinterd en het gaat tegenwoordig alleen nog maar om de macht. Mijn stem is verloren dat is wel duidelijk nu.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/mes-fors-sociaal-domein

Halve portefeuille wethouder Wouters naar coalitiegenoten

Den Helder – Michiel Wouters, de beoogd wethouder voor Beter voor Den Helder, geeft de helft van zijn portefeuille uit handen. Hij wordt niet fulltime, maar toch voor maar 0,5 fte wethouder. Pieter Kos van de Stadspartij en Remco Duijnker van de Seniorenpartij krijgen er 0,2 fte bij (wordt dus 0,9) en Peter de Vrij (PvdA) 0,1 fte. Dat werd woensdagavond duidelijk bij de presentatie van het coalitieakkoord.

Deze beslissing is genomen vanwege de privésituatie van Wouters. “We hebben naar een oplossing gezocht en dit geeft ook aan, dat wij Michiel heel graag als wethouder willen hebben”, aldus Carlo Assorgia van Beter voor Den Helder.”Maar wij blijven eindverantwoordelijk voor de volledige portefeuille.”

Het “Helders akkoord” is woensdag publiekelijk gemaakt. Opvallend: Port of Den Helder, Willemsoord, Zeestad, er gaat geen streep door. Wel wil de coalitie meer grip. Er moet verder 4 miljoen structureel worden bezuinigd, waarvan 1 miljoen ‘collegebreed’, ofwel alle wethouders gaan op zoek naar hoe dit bedrag gezamenlijk te realiseren is. De overige drie worden bezuinigd op WMO, Jeugdbeleid en Participatiebeleid (elk 1 miljoen).

Stadhuis

De discussie over het stadhuis is ten einde. De renovatie van de Bijlweg gaat niet door, sterker nog, de gemeente gaat deze locatie zo snel mogelijk verlaten. De verhuizing van het bestuur naar Kooijpunt wordt doorgezet, alle publieksfuncties komen op verschillende plekken. Deze zogeheten ‘front offices’ komen in elk geval in de binnenstad en in Julianadorp. Hieronder vallen vrijwel alle publieksfuncties, inclusief trouwzaal en vergaderingen van commissies en gemeenteraad. In eerste instantie zullen die plaatsvinden in De Kampanje, later op een vaste plek binnen Halter Bellevue. Het vaarwel van de Bijlweg volgt naar verwachting spoedig, nog dit jaar.

Download hier het Helders Akkoord 2018-2022
https://denhelderactueel.nl/wp-content/uploads/2018/06/Helders-Akkoord-2018-2022.pdf

Den Helder Actueel, 27 juni 2018 – 21:28

Reacties:

Uwe Smit
27 juni 2018 at 23:21
Groot man deze Michiel. Respect dat hij het wethouderschap op zich neemt in deze omstandigheden.

Henk van Kuijk
28 juni 2018 at 00:00
“Meer grip” op Willemsoord, Port of Den Helder en Zeestad. Twee woorden, zonder inhoud. Als je een echt akkoord hebt, vertel iets duidelijks naar de kiezer. Dus beantwoord de vraag: gaat het slot van de financiële doofpotten, voor burger en pers? En “grip” op 21 miljoen tekort in havenbedrijf? Welke “grip”?
“1 Miljoen bezuinigen op de WMO.” Ook 1 miljoen geldverspilling voor onnodige verhuizing van ambtenaren, PLUS enkele miljoenen voor “front offices” die er niet zijn. De behoeftigen betalen dus de stadhuissoap, die doorgaat.
Verder was er 1 miljoen over in de afgelopen periode op de WMO-uitgaven, die niet besteed zijn, en naar lantarenpalen zijn gegaan (algemene middelen); en dan nu 1 miljoen bezuinigen op WMO?? Onverklaarbaar en onacceptabel.
Het coalitie-akkoord is ondoorzichtige mist, onacceptabel, na drie maanden “intens overleg”.

Frdk
28 juni 2018 at 11:26
Dit alles , is gewoon de aanloop naar een nieuw stadhuis. Als eenmaal de genoemde front office op hun plaats in de nieuwbouw Halter Belleveu zitten, dan begint de klaagzang , Van we zitten te versnipperd ,net als in het verleden , toen moest alles ook bij elkaar gezet worden in èèn gebouw. Zo wordt de burger toch op slinkse wijze een nieuw stadhuis door de strot geduwd. Het kan haast niet anders , daar het RABO gebouw waar ze nu naar toe gaan gehuurd wordt . En die kosten , zullen altijd op de begroting blijven drukken. En straks wordt dat als argument aangevoerd als middel van bezuiniging “we moeten bij elkaar gaan zitten” want dat is goedkoper. Zie hier , de achterdeur naar een nieuwstadhuis.

Henk van Kuijk
28 juni 2018 at 12:24
Inderdaad, dat is ook precies de reden dat onze manipulerende burgemeester en het oude college zeiden: “Het huidige stadhuis is te ongezond.” P.s. de burgemeester woont er tegenaan, en de OR was tegen. Het bekende dominospel, we zetten die steen, dan komt de rest vanzelf tot stand. Nu al is de invloed van de oude Haagse klup duidelijk, en er is geen stevige oppositie meer, de kern is ingepakt, via de prachtige verbinding van het CDA. Kort geleden zei Tjitske Biersteker tegen me: “Natuurlijk moeten die miljoenen voor de haven er komen, anders houden we geen haven meer over.” Ze zei niet: “Natuurlijk moeten die miljoenen voor de WMO er komen, anders houden we geen WMO meer over.” Ik dacht: zo, jij bent aardig aan het schuiven, naar het pluche.

Frdk
28 juni 2018 at 06:22
Heb vertrouwen!!… Alle met trompetgeschal gestarte projecten, kampen nu al met miljoenen verlies en moeten op kosten van de burger instant gehouden worden, Heb vertrouwen !! Eh…. WAARIN OOK ALWEER?? En dan moord en brand schreeuwen , dat de opkomst bij de verkiezingen maar 48% is !!.

Corina van den Blink
28 juni 2018 at 07:44
zucht …

Anton Hagen.
28 juni 2018 at 08:25
Mijnerzijds nog een diepere zucht geachte Corina.
En wel hierom:De overige drie worden bezuinigd op WMO, Jeugdbeleid en Participatiebeleid (elk 1 miljoen).
Dit is duidelijk de doordrammerij van de plaatselijke ,,Haagse partijen”
En ik snap dan ook helemaal niet dat Tjitske hier medeverantwoordelijk wil zijn.
De mindervalide medemens en de ernstig zieke medemens welke hulpmiddelen nodig gaan hebben laat dit komende college gewoon min of meer in de kou staan!
Tjitske,ga hier alsnog NIET AAN MEEDOEN!!!!!!!!

George
28 juni 2018 at 09:29
Tjitske laat het kaas niet van d,r brood eten. Die snotneuzen vallen straks door de mand en zijn uitgerangeerd.

Frdk
28 juni 2018 at 11:29
Of Tjitske wordt buitenspel gezet.

RB
28 juni 2018 at 17:17
oh ja net als toen ze wilde samenwerken met de PVV…..

tjitskebiersteker
28 juni 2018 at 17:54
Zal ik je uitleggen waarom ik wel meedoe? Het Rijk heeft met het afstoten van taken binnen het Sociaal Domein ook een bezuinigingstaak opgelegd. Dat wisten we en daarvoor is een buffer aangelegd om te voorkomen dat de bezuinigingen direct effect op de inwoners hebben. We moeten echter wel het bedrag dat het Rijk niet meer geeft of ergens anders vandaan halen (belastingen) of bezuinigen. We houden rekening met €2,2 miljoen minder van het Rijk en we dragen vanuit het Sociaal Domein dus €800.000 bij aan andere noodzakelijke uitgaven. Daar zijn ook nog een flink aantal voorwaarden aan verbonden: als het Rijk op enig moment op onderdelen van het Sociaal Domein meer toekent (daar zijn signalen voor) dan blijft dat geld binnen het Sociaal Domein en komt in mindering op de €2,2 miljoen bezuinigingen. Daarnaast is in het akkoord op genomen dat wanneer er in andere programma’s financiële ruimte komt, dat dit dan ook in mindering wordt gebracht op de bezuinigingen binnen het Sociale Domein. Dat gaan we als verantwoordelijke wethouders bewaken. Dat is 1 van de redenen waarom ik wel mee doe en verantwoordelijkheid neem.

RB
28 juni 2018 at 18:06
ga maar eens bezuinigen bij de gemeente zelf, alles is al uitbesteed dus het aantal ambtenaren kan makkelijk met vele tientallen verminderd worden, stuur ze maar naar huis (en dan vooral degenen die buiten de gemeente wonen kost het ons ook geen geld) en niet nog hogere of meer belastingen, we zijn al van top tot teen uitgekleed hier

Test1234
28 juni 2018 at 18:21
Zal ik het ook uitleggen ik wil gewoon belangrijk zijn punt

Henk van Kuijk
28 juni 2018 at 18:53
De CU gaat volgens dit akkoord instemmen met: 1 miljoen verhuizing ambtenaren; 1 miljoen huur bank per jaar; 21 miljoen haven; 6 miljoen front offices; 1 miljoen bijpassen schouwburg; leegstand stadhuisgebouw 1 miljoen =31 miljoen. Barre onnodige uitgaven, ingezet door VVD, CDA, D66, PvdA en Stadspartij. Het over de balk smijten wordt voortgezet, zoals in deze combi te verwachten was. Daarnaast is 1 miljoen bestemd voor de WMO niet besteed, en dat mocht niet geoormerkt worden, zo is gezegd tijdens de verkiezingen. Ging naar algemene middelen. Zo mogen de kwetsbaren van de CU het potverteren betalen.

Maris
28 juni 2018 at 13:21
Wat riep beter voor Den Helder ook alweer voor de verkiezingen? We moeten af van Zeestad en Port off Den Helder dus beginnen ze met 21 miljoen over te maken. Wat zijn we weer voor de gek gehouden zeg ppppffffff

Frdk
28 juni 2018 at 17:01
Twee verkiezingen terug, brulde de Stadspartij ook ,dat zij van Zeestad af wilden. Evenals , dat zij riepen dat Schuiling ook wel kon vertrekken. En je ziet wat daar van terecht is gekomen. Het is niet de eerste keer , dat er over het vertrek van beiden openlijk is gesproken. De roep om hun vertrek/opheffing komt al jaren steeds weer terug. Maar.. Er is geen enkele partij , die de kat de bel aan durft te binden.

Test1234
28 juni 2018 at 19:41
Spdh bvdh is ook de zelfde partij die dus van 11 naar 8 zetels is gegaan dat is dus -4

Judge X
28 juni 2018 at 14:10
48,6%, wie niet stemt die telt niet mee. 🙁

Frdk
28 juni 2018 at 15:19
Maar beste Judge , niet stemmers zijn daarmee niet automatisch monddood. Er kunnen diverse redenen zijn waarom zij niet gestemd hebben.

Judge X
28 juni 2018 at 18:54
Ja ongeveer 23.000 diverse redenen ….

https://denhelderactueel.nl/2018/06/halve-portefeuille-wethouder-wouters-naar-coalitiegenoten/

PDF:
Helders Akkoord Coalitieprogramma gemeente Den Helder 2018-2022 Voorwaarts in gezamelijkheid

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koen+Schuiling