CDA – Heleen Keur voorgedragen als wethouderskandidaat in Den Helder + Delano Weltevreden – Heleen Keur wethouder namens CDA + Redactie DHA – Heleen Keur wethouder voor het CDA

Heleen Keur voorgedragen als wethouderskandidaat in Den Helder

Vanwege uitzonderlijk nieuws krijgt u deze week twee nieuwsbrieven. Via deze nieuwsbrief informeren we u over het vertrek van fractievoorzitter Heleen Keur. Zij wordt wethouder in Den Helder.

Fractievoorzitter Harmen Krul (CDA Den Helder) is verguld dat Heleen Keur wethouder wordt in Den Helder: ”Met Keur als wethouder voor Den Helder geven we invulling aan de bestuurlijke vernieuwing en maken we optimaal gebruik van de kennis en kwaliteiten van onze mensen, na een goed verkiezingsresultaat is dit de volgende mijlpijl waar wij als afdeling trots op mogen zijn”.

In juli zal ik worden geïnstalleerd als wethouder in Den Helder. De fractie van Den Helder heeft een hele drukke en hectische tijd achter de rug en is in staat geweest om een mooie en stevige basis neer te leggen in het coalitieakkoord. Voor mij was het vanaf de zijlijn ook een spannende tijd.
Er leek al enige tijd een ‘match’ te bestaan tussen ‘Den Helder’ en mij. Mooi, maar ook lastig en dubbel. Ik voel mij op mijn plek in de CDA NH fractie en in Haarlem en vertegenwoordig met heel veel plezier en energie de CDA kiezers. Het statenwerk heb ik nooit gezien als tijdelijke tussenstop. Hoewel het een onzichtbare bestuurslaag is, is de impact van de besluiten, enorm groot. Als kleine coalitiepartij zijn we steeds in staat geweest om toch van behoorlijke invloed te zijn en dat geeft heel veel voldoening. Om dat achter mij te moeten laten, vind ik oprecht jammer.

Maar…. de uitdaging die Den Helder brengt en de verkiezingsbelofte van CDA Den Helder om op een nieuwe en andere manier politiek te gaan bedrijven, passen zó goed bij mij en in mijn huidige levensfase, dat ik in goed overleg met bestuur CDA NH en bestuur Den Helder heb besloten, de overstap te gaan maken. Na bijna 16 jaar als volksvertegenwoordiger het CDA te hebben vertegenwoordigd, ga ik nu aan de andere kant van de bestuurstafel plaats nemen in een prachtige gemeente, met een stad die heel veel te bieden heeft.

Dankzij het statenwerk, heb ik niet alleen de provincie en de verschillende afdelingen (beter) leren kennen, ik heb ook heel veel mensen leren kennen en heel veel geleerd. Ik ben onwijs trots op de stappen die we, als fractie en gedeputeerde, hebben gemaakt in de provincie en ik ben ook heel trots op de partij die wij met elkaar zijn. Samen maken we het CDA NH en samen stralen wij een warme eenheid uit! Dank daarvoor en graag tot ziens in Den Helder!

Heleen Keur
Fractievoorzitter CDA Noord-Holland
Kandidaat wethouder Den Helder

Op 1 september nemen wij afscheid van Heleen Keur als Statenlid.

Gedeputeerde Jaap Bond
Ik feliciteer Heleen Keur en Den Helder met haar wethouderschap. Heleen is klaar voor een bestuurlijke functie. Ze heeft ruime ervaring opgedaan in de plaatselijke en provinciale politiek. De keuze die zij nu maakt is te begrijpen en te waarderen. Voor de fractie en de Staten van Noord-Holland is het jammer dat zij een ervaren fractievoorzitter verliezen.

Voorzitter CDANH Gido Oude Kotte
Een geweldige aanwinst voor de Helderse politiek, en een verlies voor onze Noord-Hollandse CDA afdeling. Heleen is een verbindende bestuurder, met een krachtige bevlogen persoonlijkheid. Ze heeft samen met haar fractie er voor gezorgd dat het CDA een onderscheidend geluid heeft laten horen. Wij wensen haar veel succes met deze stap en feliciteren Den Helder met een ervaren politicus.

Vice-voorzitter Statenfractie Dennis Heijnen
Met het vertrek van Heleen Keur verliezen wij een fijne collega en voorzitter maar krijgt de Kop van Noord-Holland een goede en kundige bestuurder er bij. Wij wensen Heleen veel succes en plezier in deze nieuwe rol. In de komende weken wordt meer bekend over de opvolging van Heleen in de fractie.

CDA, 22 juni 2018

https://mailchi.mp/cda/heleen-keur-voorgedragen-als-wethouderskandidaat-in-den-helder?e=849844c488

Heleen Keur wethouder namens CDA

Heleen Keur wordt namens CDA Den Helder wethouder in het nieuwe college.

Dat heeft de fractie vrijdag bekendgemaakt. In de onderhandelingen hebben CDA, Beter voor Den Helder, VVD, PvdA, Seniorenpartij, Stadspartij en CU deze week gesproken over de portefeuilleverdeling.

CDA-fractievoorzitter Harmen Krul: ,,Vanaf het begin was ons uitgangspunt dat we onze kandidaat naar voren schuiven afhankelijk van coalitie, portefeuille en competenties. De raadsfractie heeft besloten dat Heleen Keur, momenteel fractievoorzitter van het CDA in de Provinciale Staten, ons nu het best kan vertegenwoordigen. Heleen Keur heeft jarenlange ervaring als gemeenteraadslid en statenlid. Zij is een echte verbinder en kan daarmee een stevige rol spelen in de bestuurlijke vernieuwing die het CDA heeft uitgesproken in haar verkiezingscampagne.’’

Heleen Keur: ,,Ik vind het een geweldige uitdaging om met inwoners en organisaties in Den Helder aan de slag te gaan. De stad heeft een stevige opgave en ik zet me daar graag voor in.”

Binnenkort wordt de portefeuilleverdeling bekend gemaakt van de coalitie.

Noordhollands Dagblad,22 juni 2018, 12:14

Reacties:

Wilhelmina Kloosterhuis
de eerster aftrap

Arie A A Ruiter
Nah zij maakt in ieder geval deel uit van een nepcollege.De echte winnaars; Gemeente belangen en PVV hebben het nakijken.De stadspartij met 9 zetels VERLIES gaat samen met de VVD (0 winst) en PvdA ( 0 winst) voorop in de polonaise van de polderkolder onder leiding van dirigent Krul.

Cor Dekker
Aldus doctorandus Ruiter, zelf geen noemenswaardige prestaties geleverd maar o zo deskundig in nep-politiek. Je zou ‘m een standbeeld gunnen.

Arie A A Ruiter
Ach heer Dekker ook weer uit je trollenhol gekropen? Als ik een noemenswaardige prestatie moest leveren had ik wel een accordeonnetje genomen.

Hans Boskeljon
Prima en frisse keuze!

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/heleen-keur-wethouder-namens-cda

Heleen Keur wethouderskandidaat voor het CDA

Den Helder – Heleen Keur is de beoogde wethouderskandidaat voor het CDA in Den Helder. Dat heeft de partij vrijdag bekendgemaakt. Daarmee wordt Keur, na Tjitske Biersteker van de CU, de tweede vrouw in het nieuwe college. Keur is nu voorzitter van de CDA-fractie in Provinciale Staten.

Afgelopen maanden vonden coalitieonderhandelingen plaats. Richting de afronding is gesproken over de portefeuilleverdeling. En daarmee werd ook de wethouderskandidaat bekend. Fractievoorzitter Harmen Krul: “Vanaf het begin was ons uitgangspunt dat we onze kandidaat naar voren schuiven afhankelijk van coalitie, portefeuille en competenties. De raadsfractie heeft met elkaar besloten dat Heleen Keur, momenteel fractievoorzitter van het CDA in de Provinciale Staten ons nu het best kan vertegenwoordigen.”

Heleen Keur heeft een jarenlange ervaring als gemeenteraadslid en Statenlid. Zij is een echte verbinder en kan daarmee een stevige rol spelen in de bestuurlijke vernieuwing die het CDA heeft uitgesproken in haar verkiezingscampagne. Heleen Keur: “Ik vind het een geweldige uitdaging om met inwoners en organisaties in Den Helder aan de slag te gaan. De stad heeft een stevige opgave en ik zet me daar graag voor in.” Krul: “Ik ben heel enthousiast over Heleen Keur. Daarmee is het team van het CDA compleet. Een stevige fractie met ervaring en nieuw bloed. Onze insteek is dat de burger bepaalt, en de politiek vertaalt. Met die opdracht gaat de nieuwe fractie en onze wethouder in het college aan de slag”, besluit de verse CDA-fractievoorzitter.

Krijns

De huidige wethouder Edwin Krijns zette zich de afgelopen periode in op Economische Zaken en stond aan de basis van het economisch investeringsprogramma De Kop Werkt! van 30 miljoen. Hiervan worden belangrijke investeringen op het gebied van toerisme, de haven, bereikbaarheid en de aansluiting arbeidsmarkt en onderwijs gedaan. Het CDA is Krijns dankbaar voor zijn inzet, Krul geeft tevens aan blij te zijn dat Krijns zijn kennis en ervaring gaat blijven inzetten in de fractie. “Deze keuze is niet alleen goed voor het college, het is ook het beste voor onze fractie, in onze deels vernieuwde fractie is het belangrijk dat kennis geborgd is. Zodat we naast een goede wethouder ook een sterke fractie houden, die samen de komende vier jaar zich hard maken voor de inwoners van Den Helder”, aldus Krul.

Binnenkort wordt de portefeuilleverdeling bekend gemaakt van de coalitie.

Den Helder Actueel, 22 juni 2018 – 12:20

Reacties:

Marinus Vermooten
22 juni 2018 at 13:19
CDA veel succes met de voorgedragen wethouder. Gezien haar politieke paspoort boezemt het veel vertrouwen in..

https://denhelderactueel.nl/2018/06/heleen-keur-wethouderskandidaat-voor-het-cda/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image