Casper Duin – Wat eens een bruisend horecaplein in binnenstad van Den Helder moest worden, lijkt nu toekomst te krijgen als parkeerterrein met 28 plekken

Het huidige plan voor de Prinsenstraat. Aan de voorzijde de twaalf huurwoningen aan de Spuistraat, daarachter een groot parkeerterrein voor bewoners en de toelevering van de Vomar supermarkt (foto West8)

Wat eens een bruisend horecaplein in de binnenstad van Den Helder moest worden, lijkt nu een toekomst te krijgen als parkeerterrein met 28 plekken

Den Helder – Wat eens een bruisend horecaplein in de binnenstad van Den Helder moest worden, lijkt nu een toekomst te krijgen als parkeerterrein: de Prinsenstraat.

In de huidige plannen van Zeestad voor de zogeheten herontwikkeling van de Prinsenstraat, gaat het plein op slot voor doorgaand (auto)verkeer.

Het is, zo blijkt uit het plan van aanpak, straks niet langer mogelijk om zomaar via dit parkeerterrein aan de Prinsenstraat naar bijvoorbeeld de Spoorstraat te lopen. Of als sluiproute met de auto of fiets te gebruiken.

De straat staat op de nominatie om afgesloten parkeerterrein te worden bij de achtertuinen van de woningen aan weerszijden. Van de twaalf huurwoningen die aan de Spuistraat gebouwd gaan worden, waarvan de helft begane grond met tuin. Voor de andere helft staan bovenwoningen met een terras ingetekend. En van de twaalf wooneenheden die gepland staan aan de kant van de Koningstraat.
Doorgang

In totaal telt het gesneefde horecaplein straks 28 parkeerplaatsen. Ter hoogte van de doorgang naar de Vomar supermarkt aan de Stationsstraat komt een toegangspoort, die voor bewoners en toeleveranciers te bereiken is. De huidige doorgang van de Spoorstraat naar de Prinsenstraat krijgt een geheel andere aanblik, zo valt te zien op de impressie van West8. Met daarop een groen hofje met een toegangsdeur naar het parkeerplein wordt deze doorgang aan het zicht ontnomen. Enkele jaren geleden lanceerde pizza ondernemer Carlo Assorgia het plan voor een horecaplein aan de Prinsenstraat. Het initiatief strandde toen zijn zaak vanuit de Koningstraat naar Willemsoord verkaste.

Helderse Courant, 8 oktober 2020, 07:47

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20201008_86081619/wat-eens-een-bruisend-horecaplein-in-de-binnenstad-van-den-helder-moest-worden-lijkt-nu-een-toekomst-te-krijgen-als-parkeerterrein-met-28-plekken

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=horecaplein
https://robscholtemuseum.nl/?s=horeca+Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zeestad
https://robscholtemuseum.nl/?s=West8
https://robscholtemuseum.nl/?s=Spuistraat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Spoorstraat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Prinsenstraat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koningstraat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Carlo+Assorgia

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image