Casper Duin – Verwijderen Moormanbrug onderwerp tijdens bezoek commissaris van de Koning + Als alles gladjes verloopt, dan heeft Den Helder mei 2020 nieuwe burgemeester

Verwijderen Moormanbrug onderwerp van gesprek tijdens bezoek commissaris van de Koning aan Den Helder

Den Helder – “Haal de Moormanbrug eruit, leg ’m ergens anders neer, dan heb je een aantal problemen opgelost“, stelde scheidend burgemeester Koen Schuiling na het bezoek van Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord Holland, aan Den Helder.

Ook Van Dijk had het in zijn speech een aantal keer over ’de brug’. Schuiling was explicieter over de brug, die naar het marineterrein leidt. “De Moormanbrug is afgeschreven. Tegen de tijd dat alle procedures zijn doorlopen, is de brug helemaal afgeschreven. Haal ’m eruit, dan ligt er 1400 meter kaderuimte voor het oprapen.”

Van Dijk was donderdag in Den Helder voor een werkbezoek. Hij bezocht de Koninklijke Marine en de Kustwacht, sprak met leden van de gemeenteraad en admiraal Kramer en lunchte in het bijzijn van een groep ondernemers. In zijn woordje na afloop, gericht aan de raadsleden, prees Van Dijk ’het huidige stabiele, goede bestuur’ in de gemeente. “Ik heb deze raad nu een paar keer ontmoet en vond dat verrassend. Leg de brug ergens anders en je lost een aantal problemen in een klap op.”

Van Dijk noemde Den Helder vanwege de ontwikkelingen bij de Koninklijke Marine van ’nationaal belang’. “Niet van regionaal of provinciaal belang, van nationaal belang. De Kustwacht heeft laten zien dat het weinig moeite kostte om de personele uitbreiding van buiten te halen. Dat is een positief signaal.”

Raadsleden Pieter Blank (PvdA) en Nancy List (Gemeentebelangen) hielden een korte uiteenzetting voor de commissaris. Blank wees daarin op de enorme kansen, die de groei van de marine en de energietransitie Den Helder bieden, maar de stad ook voor uitdagingen stellen. List borduurde daarop voort door Van Dijk erop te wijzen, dat de bereikbaarheid – TESO verkeer en openbaar vervoer – dan wel naadloos daarop moet aansluiten.

Helderse Courant, 26 september 2019, 21:58

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190926_67648093/verwijderen-moormanbrug-onderwerp-van-gesprek-tijdens-bezoek-commissaris-van-de-koning-aan-den-helder

Als alles gladjes verloopt, dan heeft gemeente Den Helder in mei 2020 een nieuwe burgemeester

Den Helder – Als alle procedures rimpelloos worden doorlopen, dan kan de gemeente Den Helder in mei 2020 een nieuwe burgemeester hebben.

Dat meldt raadsgriffier Menno Huisman, die samen met collega Frans Hoogervorst de sollicitatieprocedure voorbereidt. “Als alles zonder problemen verloopt, dan zal de voordracht voor de installatie van de nieuwe burgemeester begin of half mei 2020 plaatsvinden. Er gaat gewoon heel veel tijd overheen. Voor de screening neemt de provincie bijvoorbeeld al twee maanden de tijd. Als vertrouwenscommissie kun je proberen om de vaart erin te houden en dat doen we ook, maar dat versnelt het proces niet.”

De zoektocht naar een opvolger van scheidend burgemeester Koen Schuiling is gestart met het maken van een zogeheten profielschets. Daaraan wordt de uitkomst van de inwonersenquête – een peiling onder inwoners over hun wensen voor de nieuwe burgemeester – toegevoegd. Op maandag 4 november wordt er dan een openbare raadsvergadering gehouden over het profiel, in het bijzijn van Arthur van Dijk, Commissaris van de Koning in Noord-Holland. “Die kan dan vragen stellen over dat profiel.

Deze week werd Jeroen Nobel benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Den Helder. “Naar verwachting voor een maand of acht dus“, aldus Huisman. Komende maandag wordt Schuiling geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Groningen.

Helderse Courant, 26 september 2019, 21:59

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190926_44964026/als-alles-gladjes-verloopt-dan-heeft-gemeente-den-helder-in-mei-2020-een-nieuwe-burgemeester

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Moormanbrug
https://robscholtemuseum.nl/?s=Arthur+van+Dijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jeroen+Nobel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Menno+Huisman
https://robscholtemuseum.nl/?s=Frans+Hoogervorst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pieter+Blank
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nancy+List

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image