Casper Duin – Raad van State wijst Weer Bezwaren tegen Stad Huis op Willemsoord af, Adri Rijpert is Wel Belang Hebbende, maar krijgt Verder Ongelijk

Schets Ontwerp van een Stad Huis op Willemsoord (foto Office Winhov en Van Hoogevest Architecten)

Raad van State wijst Weer Bezwaren tegen Stad Huis op Willemsoord af, Adri Rijpert is Wel Belang Hebbende, maar krijgt Verder Ongelijk

Den Helder – De Raad van State heeft Op Nieuw een Reeks Bezwaren tegen het Stadhuis op Willemsoord Af Gewezen. Dit Maal gaat het om het Beklag van Nieuwedieper Adri Rijpert.

In mei dit Jaar werden Diverse Tegen Standers van het Stadhuis, onder anderen Stichting Behoud Cultureel Erfgoed, Belangen Vereniging Vis Buurt Den Helder en In Woner Henk van Kuijk, door de Raad van State Al in het Ongelijk Gesteld. De Raad veegde woensdag ook de Bezwaren van Rijpert van Tafel.

Recht Bank

De In Woner van Den Helder werd Eerder door de Recht Bank Noord Holland Niet als Belang Hebbende gezien, waar mee zijn Bezwaren Niet Ontvankelijk werden Verklaard. Die Uit Spraak vernietigde de Raad van State. Dat Rijpert een Zien Wijze heeft In Gediend maakt hem Niet Direct Geen Belang Hebbende, zo oordeelt de Raad.

Dat daar mee vervolgens de Bezwaren van Rijpert Één voor Één beoordeelde en Af Wees. De Bezwaar Maker vreest voor Verkeers Hinder, als Gevolg daar van Problemen met de Aan Rij Tijden van Hulp Diensten en Parkeer Problemen. Een Deel van die Argumenten werd Eerder ook Aan Gevoerd door de Belangen Vereniging Vis Buurt en Af Gewezen door de Voor Zieningen Rechter. De Raad van State volgt die Beslissing.

Bouwhoogte

De Vestiging van een Gemeente Huis op Willemsoord mag volgens het Bestemmings Plan, zo oordeelt ook de Raad van State. Het Enige wat in Strijd was met dat Bestemming Plan is de Bouw Hoogte van Gebouw 72. Door de Verbouwing wordt dat Gebouw Iets Hoger. ’Niet valt In te Zien, dat die Af Wijking een Dermate Grote Toename van Verkeer Hinder, en Gevolgen daar van voor de Aan Rij Tijden van de Hulp Diensten, of Parkeer Hinder als Gevolg heeft’, zo valt te lezen in het Vonnis van woensdag.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20220831_69295690

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Casper+Duin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Raad+van+State
https://robscholtemuseum.nl/?s=Recht+Bank+Noord+Holland
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gemeente+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stad+Huis+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gebouw+72
https://robscholtemuseum.nl/?s=Adri+Rijpert
https://robscholtemuseum.nl/?s=Henk+van+Kuijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stichting+Behoud+Cultureel+Erfgoed
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vereniging+Vis+Buurt
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bestemming+Plan
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zien+Wijze
https://robscholtemuseum.nl/?s=Geen+Belang+Hebbende
https://robscholtemuseum.nl/?s=Niet+Ontvankelijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Verkeer+Hinder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Parkeer+Hinder

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image