Casper Duin – KOZP komt en mag demonstreren bij intocht Den Helder + Redactie DHA – Toch demonstratie tegen Zwarte Piet

KOZP komt en mag demonstreren bij intocht Den Helder

Den Helder – De gemeente Den Helder heeft alsnog een officiële melding gekregen van Kick Out Zwarte Piet, die aan de vereiste voorwaarden voldoet. Dat betekent, dat de actiegroep zaterdag tijdens de intocht op Willemsoord zal protesteren tegen Zwarte Piet.

’Wel worden aan de demonstranten een aantal voorwaarden gesteld’, zo schrijft de gemeentewoordvoerder. ’Zodat er een goede balans ontstaat tussen het vieren van een kinderfeest en het respecteren van het grondrecht van de demonstranten. Zo mogen er bijvoorbeeld geen geluidsversterkers worden gebruikt (geen megafoon) en er wordt een specifieke locatie op Willemsoord aangewezen. De demonstranten geven zelf aan niet te zullen provoceren.’

Lees hier een brief van de burgemeester aan kinderen en grote mensen:

Koen Schuiling - Brief aan kinderen en grote mensen, 15 november 2018

Burgemeester Koen Schuiling: “Ik begrijp heel goed, dat er mensen zijn, die oproepen tot een verbod van demonstratie. Echter, daar zal je heel zwaarwegende redenen voor moeten hebben. Uitgangspunt is, dat we de uitoefening van dit grondrecht moeten faciliteren. In de voorbereiding is dit scenario besproken met de organisatie van de intocht en de politie. We zijn daar op voorbereid en stellen alles in werking om de Sinterklaas intocht een feest te laten zijn voor kinderen. Ik heb er begrip voor, dat niet iedereen geconfronteerd wil worden met een demonstratie in het bijzijn van kinderen. Om die redenen zijn er genoeg andere plekken, waar (groot)ouders met hun kinderen het feest kunnen bijwonen.”

Noordhollands Dagblad, 15 november 2018, 14:38

Reacties:

Ruud Van de Kerkhof
Wat is die burgemeester toch een walchelijke slappezak om die lui toch toestemming te geven .
Als er wel wat gebeurd is hij verantwoordelijk .

Evert van Bunnik
KOZP’ers: Rijp voor de GGZ? Tsja, als je met de kennis van vandaag de dag Zwarte Piet bestempelt tot racisme, of (erger nog!) slavernij, dan geef je er blijk van van dit feest totaal niets te begrijpen!
Dus kiezen of delen: óf een bezoekje aan de psycholoog óf mee in de zak.

Henk van Kuijk
Is er ook een grondrecht van smaad en belediging? Het feest is het tegendeel van racistisch, het is een kinderfeest van tolerantie en geven, theater: zwart is hier de kleur van maskerade en mysterie, niet die van een slaaf. Eenvoudig via de historische bewijzen terug te vinden. Dus is deze “demonstratie” het toelaten van beledigende schreeuwers in een voorstelling in het Concertgebouw, met 600 politieagenten, een staat van beleg. Het komt ook omdat vrijwel alle media (Paul de Leeuw, Pauw, DWDD, NTR, Volkskrant, NHD etc. ), en politici (Asscher, GroenLinks) de feiten niet geven, en meewaaien en polderpleasen, uit koloniaal schuldbewustzijn (zie boek Herman Vuijsje, Zwartmakers). Zwartepiet stamt uit de middeleeuwen. De politiek en media zijn losgezongen van de samenleving, cultureel, en missen kennis.

Willem Post
Labbekak van een Burgemeester, activistische extremisten laat je niet bij kinderen demonstreren!

Teun Bruinenberg
Zwakte weer toegeven burgemeester klootzak zo heb je het niet in de hand eendracht maakt macht geef 1 vinger straks de hele hand nokken kinderfeesten te verstieren vrijaf te geve demonstraties

Johan Koopmans
Zwaarwegende redenen zijn uiteraard de kinderen lijkt mij.

Henk van Kuijk
Een heel juist punt, Johan, het is een theatervoorstelling met kinderen als publiek (hun ouders zijn begeleiders). Daar past geen “demonstratie” bij.

Willem Post
Eens kinderen en hun (groot)ouders dienen niet geconfronteerd te worden met een eenzijdige mening van een groep die ergens tegen is. De kinderen en hun (groot)ouders komen voor een feest, anders zouden ze wel naar een manifestatie gaan!

Evert van Bunnik
Een tegndemonstratie zou kúnnen zijn: Bij de intocht zijn vaders, moeders, opa’s, oma’s en kinderen AFWEZIG! Dan staan die demonstranten toch mooi voor schut!?

Henk van Kuijk
Nederland is geen racistisch land. Anders zouden er niet zoveel migranten komen. Maar inmiddels moet het grondrecht van mooi kindertheater met 600 politieagenten en detectiepoortjes verdedigd worden, diep treurig en bedenkelijk. p.s. Veel migranten snappen het ook wel.

Paulina Oosterling
Tja je kan ze ook binnen halen met een ZWARTEN PIETEN band en onder mooie sinterklaas liedjes begeleiden naar hun plaats van protest hihi denk niet dat ze dat leuk vinden pfff staan ze dan ff voor lul

Ruud Van de Kerkhof
Kick Out die slapjanus van een Burgemeester .
Zet hem samen met die racisten van Kick Out op de razende bol .

Chris Verschoor
Laat ze lekker aan de andere kant van Den Helder protesteren, ergens waar niemand geconfronteerd hoeft te worden met dit tuig.

Arie A A Ruiter
“Om die redenen zijn er genoeg andere plekken waar (groot)ouders met hun kinderen het feest kunnen bijwonen.” Juistem…..wij gaan naar Volendam. Dat is zo wie zo de mooiste intocht van Nederland. Daar heb je geen last van schreeuwnegers en andere werkschuwe profiteurs.

Evert van Bunnik
En hebben wij geen last van schreeuwlelijk Arie A A Ruiter. Dat hebben dan alleen de Volendammers.

Arie A A Ruiter
Zwijmel maar lekker verder met je kansloze antipieten vriendjes. NSBer

Ramon Alexander Smit
Buurgemeester laat zien dat hij geen ballen heeft !!!!
Gewoon verdieden gaan ze maar op de noord pol staan gillen .
En de burgemeester er bij . het is een gewone Pieten hater knuffelaar gat verdame

Marijke Hennekam
Burgemeester Koen Schuiling in dit geval kunnen jullie wel heel snel onderhandelen met die oproerkraaiers………….ongelovelijk U denk toch niet dat wij met onze kinderen en kleinkinderen ergens anders gaan staan !! Waar haalt U het idee vandaan, wij het overgrote deel van de Jutters willen helemaal niet geconfronteerd worden met die Anti !! Het is ons Sinterklaas feest , mogen die Anti gewoon wel zelf even kiezen waar ze willen staan ???? Nou ben benieuwd waar dit op uitdraaid …heel erg teleurgesteld in jullie !!! Neem met belangrijkere dingen maar eens sneller een beslissing !! Gegroet een Enorme Zwarte Piet Fan !

Willem Post
Dat Burgemeesters/gemeenten blijkbaar van mening zijn dat hier de openbare orde niet speelt en dus een demonstratie bij een kinderfeest ‘moet’ plaatsvinden, bewijst dat deze overheden politiek gemotiveerd zijn. Daar demonstraties met politiek ongewenste geluiden, zoals een pegida bijvoorbeeld, bij het eerste gerucht al verboden of gefrustreerd worden.

Henk van Kuijk
En opeens wordt dit een premium-artikel…… uiterst vreemd.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20181115_89211388/kozp-komt-en-mag-demonstreren-bij-intocht-den-helder

Toch demonstratie tegen Zwarte Piet

Den Helder – Waar de gemeente woensdag nog liet weten, dat niemand zich had gemeld om te demonstreren tijdens de intocht, blijkt dit donderdag anders te liggen. Den Helder heeft alsnog een officiële melding gekregen van Kick Out Zwarte Piet, die aan de vereiste voorwaarden voldoet.

“Demonstreren is een grondrecht, dat moet worden gerespecteerd”, meldt de gemeente. Ze kan dan ook niet anders dan de demonstratie toestaan. Wel worden aan de demonstranten een aantal voorwaarden gesteld, zodat er een goede balans ontstaat tussen het vieren van een kinderfeest en het respecteren van het grondrecht van de demonstranten. Zo mogen er bijvoorbeeld geen geluidsversterkers worden gebruikt (geen megafoon) en er wordt een specifieke locatie op Willemsoord aangewezen. De demonstranten geven zelf aan niet te zullen provoceren.”

Burgemeester Koen Schuiling: “Ik begrijp heel goed, dat er mensen zijn, die oproepen tot een verbod van demonstratie. Echter, daar zal je heel zwaarwegende redenen voor moeten hebben. Uitgangspunt is, dat we de uitoefening van dit grondrecht moeten faciliteren. In de voorbereiding is dit scenario besproken met de organisatie van de intocht en de politie. We zijn daar op voorbereid en stellen alles in werking om de Sinterklaas intocht een feest te laten zijn voor kinderen. Ik heb er begrip voor, dat niet iedereen geconfronteerd wil worden met een demonstratie in het bijzijn van kinderen. Om die redenen zijn er genoeg andere plekken waar (groot)ouders met hun kinderen het feest kunnen bijwonen.”

Actuele ontwikkelingen worden door de gemeente gemeld via de Facebookpagina van de gemeente Den Helder: https://www.facebook.com/gemeentedenhelder/.

Den Helder Actueel, 15 november 2018 – 14:38

Reacties:

Judge X
15 november 2018 at 14:52
Demonstreren is een grondrecht en Zwarte Piet – in ieder geval tot volgend jaar – ook.
Dus beste mensen, demonstratie negeren en lekker met je kinderen het feest gaan vieren is mijn advies. 🙂

Denise
15 november 2018 at 14:52
Fuck Kick Out Zwarte Piet.

Denise
15 november 2018 at 14:57
Nee natuurlijk zal dat tuig niet provoceren. Alleen de naam van die organisatie provoceert al en roept op tot geweld. Ongezien de tiefus voor Kick Out Zwarte Piet.

Piet
15 november 2018 at 14:59
“Ik heb er begrip voor dat niet iedereen geconfronteerd wil worden met een demonstratie in het bijzijn van kinderen. Om die redenen zijn er genoeg andere plekken waar (groot)ouders met hun kinderen het feest kunnen bijwonen.”
Oke Koen. dus deze mensen met kinderen uit je eigen gemeente zijn minder belangrijk voor je als die paar links extremistische demonstranten?
wat een burgervader ben je toch flapdrol… mischien moet je je achternaam veranderen verader. Koen takinte :p
Dat we de demonstranten maar een Warm welkom mogen geven…
helpt koen ons niet dan doen we het zelf wel

Hans
15 november 2018 at 21:21
Piet begrijp je nou echt niet wat er in het artikel staat over het recht van demonstratie. Dat is ongeveer hetzelfde dat niemand jou achter slot en grendel zet voor die onzin die jij uitkraamt

Piet
16 november 2018 at 06:41
Wat is er joh? Gaan we slim doen ? Dat kan toch ook op een andere plek? Wat begrijp jij niet aan mijn plicht om mn kinderen te beschermen?

Hans
16 november 2018 at 07:25
Fijn dat je aangeeft dat dit niet de plek is om slim te doen.
En probeer twee stapjes verder te denken, je kinderen beschermen doe je onder andere door de rechtsst

Henk van Kuijk
15 november 2018 at 15:18
Is er ook een grondrecht van smaad en belediging? Het feest is het tegendeel van racistisch, het is een kinderfeest van tolerantie en geven, theater: zwart is hier de kleur van maskerade en mysterie, niet die van een slaaf. Eenvoudig via de historische bewijzen terug te vinden. Dus is deze “demonstratie” het toelaten van beledigende schreeuwers in een voorstelling in het Concertgebouw. Het komt ook omdat vrijwel alle media (Paul de Leeuw, Pauw, DWDD, NTR), en politici (Asscher, GroenLinks) de feiten niet geven, en meewaaien en polderpleasen, uit koloniaal schuldbewustzijn (zie boek Herman Vuijsje, Zwartmakers). Zwartepiet stamt uit de middeleeuwen. De politiek en media zijn losgezongen van de samenleving, cultureel, en missen kennis.

hans
15 november 2018 at 21:22
ik zou bijna denken dat je theaterwetenschapper bent 🙂

Idéfix II
15 november 2018 at 15:19
Zwarte Piet is een fantasiefiguur, we gaan toch ook geen Kick Out Donald Duck of Kick Out Asterix & Obelix (discriminatie van Romeinen, visboeren en hoefsmeden) organiseren?

Anita
15 november 2018 at 15:31
Wat een ,zwakke burgermeester ,hebben we ,bah.
Geeft toestemming ,voor tegenstanders van zwarte piet.
Weg met deze burgermeester,die laat het kinder feest
Verpesten.

SVB
15 november 2018 at 16:06
Uhm, je kan het simpelweg niet verbieden, iets met grondwet, rechten en wetgeving… heeft weinig met de burgemeester van doen hoor.
(En ja, ik ben voor zwarte piet en tegen kozp)

RB
15 november 2018 at 21:27
de burgemeester kan wel een veilige plek aanwijzen waar de demonstraties dan gehouden mogen worden….. en dat heeft hij niet gedaan, in tegendeel, de Nederlanders met de kleine kindertjes worden maar weggestuurd……

Wim
15 november 2018 at 16:15
Tijd dat je oprot uit onze Stad Schuiling, extremistische activisten laten demonstreren bij kinderen doe je niet! Zal er ook zijn om toe te zien, en als er wat gebeurd ben jij de sjaak! Jij bent verantwoordelijk voor de veiligheid en de rechten van de kinderen! Slappe Zak!

Lady bug
15 november 2018 at 16:21
Hoe schandalig zwak ben je als burgemeester dat je de demonstratie goedkeurt op de plaats waar de intocht is ! Had ze naar het Kooypunt verwezen ! Dan hadden ze in alle vrijheid hun mening kunnen uiten en niemand had er verder last van gehad! Nu vrees ik een harde confrontatie. En terecht! Schuiling, je wordt bedankt.

e
15 november 2018 at 16:23
Het recht op het organiseren van of deelnemen aan een demonstratie, is verankerd in artikel 6 en 9 (lid 2) van de grondwet. Het recht van meningsuiting, is neergelegd in artikel 7 grondwet. Omdat vrijheid van betoging, levens overtuiging en meningsuiting grondrechten zijn,is in de WOM (wet openbare manifestatie’s) niet gekozen voor een vergunningstelsel, maar voor een kennisgeving stelsel. De Burgemeester, kan op ghrond van de kennisgeving van een openbare manifestatie, voorschriften en beperkingen stellen en de nodige veiligheidsmaatregelen treffen om de betoging ordelijk en vreedzaam te laten verlopen. De WOM, bepaalt ook in artikel 5 lid 2 sub c , dat de burgemeester een manifestatie kan verbieden o.a. ter bescherming van de gezondheid, in het belang van het verkeer, of ter bestrijding of voorkomen van wanordelijkheden. ( bron, NGB 9Nederlands genootschap van Burgemeesters) Dus als men werkelijk verwacht, of het dreigt uit de klauwen kan de burgemeester wel zeker iets doen.

Bobbie
16 november 2018 at 10:34
Juist dat dus…
Veiligheid van de demonstranten?
Eigen Helderse burgers beschermen van hun zelf?
Lijkt mij zwaarwegend genoeg.

Maria
15 november 2018 at 17:21
Ongelooflijk dat dit allemaal maar kan in dit land ..recht om te demonstreren ????
Aan me hoela ..wij hebben recht om het KINDERfeest te vieren .zonder raddraaiers .
Ik hoop toch zo dat het voor de kinderen niet uit de klauwen gaat lopen ..ik weet trouwens uit mijn omgeving een heleboel mensen die niet meer naar de intocht gaan in Den Helder.maar naar eenn andere gemeente gaan of de intocht op tv kyken …alleen maar omdat ze bang zijn dat hun kroost iets meekrijgen van deze demonstratie..
Dank je wel burgermeester voor het meewerken aan het verpesten van ons kinderfeest

Edski
15 november 2018 at 20:04
Demonstreren doen we weing zelf meer, maar het mag, gelukkig maar.
Geeneen partij is erop uit een kinderfeest te verpesten.

RB
15 november 2018 at 22:33
fout, die raddraaiers zijn er wel op uit om het feest totaal te verzieken

Edski
16 november 2018 at 06:23
Als je dat echt denkt, dan snap je er weinig van.

RB
16 november 2018 at 11:54
probeert u mij (en wat ik lees nog eens 80% Nederlanders) dan eens uit te leggen hoe het precies zit en dat de raddraaiers, staand tussen honderden kinderen die proberen een glimp van hun held op te vangen, het hulpje van deze kindertjes hun held schreeuwend weg joelen het feest niet verstoren cq verzieken??

Niemandbijzonder
15 november 2018 at 17:28
“Ik heb er begrip voor dat niet iedereen geconfronteerd wil worden met een demonstratie in het bijzijn van kinderen. Om die redenen zijn er genoeg andere plekken waar (groot)ouders met hun kinderen het feest kunnen bijwonen.”
In plaats van rekening te houden met de (groot)ouders en hun kinderen wordt er maar verwacht dat ze buiten Willemsoord gaan staan als ze niet geconfronteerd willen worden met een demonstratie?
Demonstreren is een recht die we moeten beschermen, maar wellicht moet het plezier van een kind, wat natuurlijk dolgraag de stoomboot met Sinterklaas wil zien aankomen zwaarder wegen dan een stel roeptoeters met een uitgesproken en onpopulaire mening. Laat ze lekker demonstreren bij het gemeentehuis met zoveel megafoons als men zelf wil, of beter nog op het kooypunt aangezien daar de meeste gemeenteambtenaren zitten tegenwoordig.
Laat het feest een feest blijven!

e
15 november 2018 at 17:30
Ook een Burgemeester, dient zich aan de wet te houden. Echter , met de opmerkingen , van laat ze dan maar demonstreren , maar niet in de buurt van de intocht en uit het gezicht van de kinderen , daar had de burgemeester wel rekening mee kunnen houden. De meestal politiek zeer geslepen man , maakt hiermee, in mijn ogen bij de bevolking een uitglijder van je welste. Echt meneer Schuiling , dit had beter gekund.

Wim
16 november 2018 at 00:12
Kinderen en hun (groot)ouders dienen niet geconfronteerd te worden met een eenzijdige mening van een groep die ergens tegen is. De kinderen en hun (groot)ouders komen voor een feest, anders zouden ze wel naar een manifestatie gaan!

juttertje 51
15 november 2018 at 17:39
specifieke locatie ik zou zeggen sluisdeurenpodium word dat ook weer eens gebruikt en hebben de kinderen er geen last van

Bats
15 november 2018 at 17:51
En die motorclub die door Den Helder wilde rijden tijdens een toertocht kon wel verboden worden…?

RB
15 november 2018 at 18:46
wat een slappe lul die Schuiling

e
15 november 2018 at 19:02
Dat je de burgemeester niet mag, is nog geen reden hem hier voor … uit te maken. Hierin ga je toch echt te ver .

RB
15 november 2018 at 19:16
het gaat niet over het wel al daar niet mogen, persoonlijk heb ik totaal geen problemen met hem, maar om nu de belangen van die opvreters boven die van de Nederlanders te stellen ben ik wel klaar met het beleid wat die meneer Schuiling voert en benoem hem daarom dus op die manier en als u dit niet bevalt dan leest u er maar overheen, de groeten

Rasjutter
15 november 2018 at 22:23
Iedereen heeft wel een menig lees ik maar weet iemand al dan waar ze mogen demonstreren? Juist op een aangewezen plek dus niet door de hele stad heen, maar op een aangewezen plek en die kan best aan de andere kant van Willemsoord zijn, denk dat hij nog niet zo gek is die burgermeester en demonstreren kan je bijna niet verbieden.

e
16 november 2018 at 07:45
Ze moeten allemaal over èèn brug en dat vergeet je.

Wim
15 november 2018 at 22:27
Burgemeester blijft verantwoordelijk, de veiligheid van de kinderen gaat voor een recht op demonstreren! Knoop dat maar in de oren!

e
16 november 2018 at 11:22
Niet dus. Lees je maar eens in , in de wetgeving.

e
16 november 2018 at 11:31
Knoop ook eens in je oren , dat de bescherming van je kind , in de eerste instantie bij de ouders ligt. Als je weet , dat er gedemonstreerd gaat worden , dan is het aan de ouders/begeleiders , dat het kind daar niet in terecht komt.

Wim
16 november 2018 at 12:27
we zullen het zien, hoe die racisten zich gedragen!

e
16 november 2018 at 13:27
Moeilijk hè, om te begrijpen , dat de anti zwarte piet demonstranten ons juist betichten van racisme. Dan , zou het zo zijn , dat we volgens jouw redenering , juist bang moeten zijn voor de mensen die naar de intocht van de sint komen kijken.

ED
15 november 2018 at 22:57
Het Sinterklaas feest ontglipt héééééél langzaam uit handen. Net als het touwtje uit de deur, waarover Jan Terlouw zo mooi sprak. Ik ben geen linkse noch een rechtse rakker. Sterker nog; ik weet niet meer wat te stemmen. Wel geloof ik dat we, in een jarenlange zorgreflex, buitenlandse problemen binnenlands hebben gemaakt.

Hijneken
16 november 2018 at 09:12
“zorgreflex”
.
Heb jij de indruk dat de jarenlange import van groepen die nu beginnen te schreeuwen heeft bijgedragen aan de leefbaarheid van het land waar jij en ik zijn opgegroeid?

Pieter
16 november 2018 at 08:54
@Piet
Hoe weet jij nou dat het weer linkse extremisten zijn.
Of hoor je ook bij deze groep?

Hijneken
16 november 2018 at 09:10er een goede balans ontstaat tussen het vieren van een kinderfeest en het respecteren van het grondrecht van de demonstranten.”
.
Een goede balans? Ik dacht het niet hoor!
.
Welkom in de dictatuur van de schreeuwende minderheid. Een democratie is geven en nemen. Het parlement besluit met meerderheden. En omgekeerd moet de meerderheid met de belangen van de minderheid rekening houden. Als die balans zoek is verkeert de democratie in crisis.
.
Precies dát lijkt in toenemende mate te gebeuren. Het lijken kleine dingen, maar ze zijn het niet. In Den Haag wil men neutrale Pieten, terwijl 80 procent van de bevolking die hele pietendiscussie onzin vindt. Als we niet uitkijken schuiven we op in de richting van een dictatuur van schreeuwende minderheden. Die schreeuwers mogen wat mij betreft een voorbeeld nemen aan de elite van de 10 procent hoogste inkomens die 70 procent van de totale inkomstenbelasting betalen. Uit die groep hoor ik nooit geluiden dat zij niet accepteert dat 90 procent van de bevolking mee bepaalt hoe hun geld wordt uitgegeven.

Bobbie
16 november 2018 at 10:28
“Ik begrijp heel goed dat er mensen zijn die oproepen tot een verbod van demonstratie. Echter, daar zal je heel zwaarwegende redenen voor moeten hebben.”
Veiligheid van de demonstranten?
Eigen Helderse burgers beschermen van hun zelf?
Lijkt mij zwaarwegend genoeg.

louw
16 november 2018 at 11:12
binnen 2 dagen een vergunning voor demonstreren ,gingen allen vergunningen maar zo simpel in den helder pffff

e
16 november 2018 at 11:25
Niet dus , Demonstreren is een grondrecht dat verankerd ligt in de grondwet, en derhalve NIET !! vergunningsplichtig. Er is wel een meldingsplicht, waaraan regels verbonden kunnen worden.

e
16 november 2018 at 14:52
De burgemeester, heeft , lees ik net in het NHD , drie toegangsverboden uitgevaardigd bij de inrocht ,voor de binnenstad en Willemsoord.

https://denhelderactueel.nl/2018/11/toch-demonstratie-tegen-zwarte-piet/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marcel+Karhof
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koen+Schuiling
https://robscholtemuseum.nl/warm-onthaal-sint-en-piet-beste-burgemeester-koen-schuiling-wat-gaat-u-als-burgemeester-van-gemeente-den-helder-doen-met-de-intocht-van-sinterklaas/