Casper Duin – In memoriam: Kees Biersteker, de markante ambachtsman uit de Pilo + Kbaal Film & Animatie – Kees Biersteker: De Mandenmaker

In Memoriam: Kees Biersteker, de markante ambachtsman uit de Pilo

Den Helder – Een markante ambachtsman uit de Pilo, dat was de afgelopen dinsdag op 73 jarige leeftijd overleden Kees Biersteker.

Wie herinnert zich niet de opvallende verschijning van mandenmaker Kees Biersteker op de Juttersmarkt? Grote vent, gulzige lach, meestal met zijn favoriete leren hoed op een hoofd met lang grijs haar en een behoorlijke baard van dezelfde kleur. Meer dan vier decennia was hij van de partij tijdens de doordeweekse braderie in de binnenstad. Met zijn manden en ander vlechtwerk. Het zout in de pap van de markt”, schetst Jan Mooij, bijna leeftijdgenoot en als stadsmanager tevens verantwoordelijk voor de Juttersmarkt. Kees was er altijd. En echte zakenman was het niet. Hij verkocht wel wat. Kees was aimabel. Met hem was er in al die jaren nooit wrevel.”

Biersteker was naar eigen zeggen de enige rietvlechter in Noord Holland. Een ambachtsman als laatste der Mohikanen. Opvolging bleef achterwege. Hij wist van zijn hobby zijn beroep te maken. “Ik kan van mijn werk leven, maar je moet dit niet doen om er rijk van te worden. Het is een levensstijl”, vertelde hij in 2010 in deze krant.

Helders Courant, 14 mei 2020, 19:40

Reacties

Rene Oud
Familie Biersteker gecondoleerd en heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. 😪

John Ekkebus
Heel veel sterkte voor de familie, de kinderen en kleinkinderen van Kees Biersteker, een man met een gouden hart. EEN PILO’ER IN HART EN NIEREN RUST, ZACHT KEES.

Jeroen Bodewus
Een mooi eerbetoon aan een prachtmens! Rust zacht.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200513_61881987/In-Memoriam-KeesBiersteker-de-markanteambachtsman-uit-de-Pilo

Kees Biersteker: De Mandenmaker

Published op 4 nov. 2016

Kbaal Film & Animatie

Kees Biersteker, De Mandenmaker.

Reacties
https://youtu.be/X2Mwopy6cFE

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Biersteker
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tjitske+Biersteker
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jan+Mooij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Juttersmarkt
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pilo+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mandenmaker