Casper Duin – Het is nog niet voorbij met Scholte tegen Den Helder

Dinsdag weer rechtszaak om postkantoor

Den Helder – Wie dacht, dat na de gerechtelijke uitspraak van afgelopen woensdag de kous af was in het juridische geschil tussen de gemeente Den Helder en kunstenaar Rob Scholte, komt bedrogen uit.

Komende dinsdag staan beide partijen ’gewoon’ weer tegenover elkaar in de rechtbank van Alkmaar. Ditmaal vecht Scholte de door de gemeente verstrekte vergunning voor de sloopwerkzaamheden en verbouwing van het voormalig postkantoor aan de Middenweg aan.

Scholte heeft de rechtbank gevraagd de sloop van delen van het postkantoor stil te leggen.

Inspraak

Volgens Scholte heeft de gemeente niet de juiste procedure gevolgd en worden delen van het gebouw gesloopt zonder dat daar een inspraakprocedure aan vooraf is gegaan.

De voorzieningenrechter gaat zich hierover dinsdag buigen. Scholte laat zich bijstaan door Marc Nihot. “De bestuursrechtelijke kant van het verhaal neem ik niet voor mijn rekening. De rest is al genoeg werk“, reageerde Benno Friedberg, de vaste raadsman van Scholte, eerder.

Ongelijk

Scholte werd woensdag door de kantonrechter volledig in het ongelijk gesteld in twee zaken, die hij had aangespannen tegen respectievelijk de gemeente Den Helder en aannemersbedrijf Tuin.

Hij moet de gemeente, als gevolg hiervan, zo’n vier ton betalen aan ontruiming en opslagkosten, alsmede openstaande rekeningen voor gas, water en licht.

Helderse Courant, 21 september 2019

https://www.noordhollandsdagblad.nl/regio/noordkop

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=WOB
https://robscholtemuseum.nl/?s=sloop
https://robscholtemuseum.nl/?s=verbouwing
https://robscholtemuseum.nl/?s=gemeente+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=aannemersbedrijf+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marc+Nihot
https://robscholtemuseum.nl/?s=Benno+Friedberg