Casper Duin – Gemeente moet wel betalen, bedrag ongewis

Den Helder – Volgens de gemeente Den Helder is het nog geen uitgemaakte zaak, dat zij een schadevergoeding van 1,9 miljoen euro moet gaan betalen aan onkruidbestrijder P. C. van der Wiel uit Beinsdorp voor een verkeerde aanbesteding.

De advocaat generaal heeft de Hoge Raad recent geadviseerd tot verwerping van het cassatieberoep van de gemeente. In veruit de meeste gevallen volgt de Hoge Raad het advies van de advocaat-generaal op. De uitspraak van de Hoge Raad is op 6 september. “Deze zaak draait erom om, of wij onrechtmatig hebben gehandeld“, stelt een juriste van de gemeente. “Het gaat niet over de schadevergoeding. Indien de Hoge Raad het advies overneemt, hebben wij dus onrechtmatig gehandeld en kan de wederpartij een procedure starten voor schadeloosstelling. Eerder eiste men 1,9 miljoen euro. Over de hoogte van het bedrag moet de rechtbank zich echter buigen. De kans, dat we moeten gaan betalen is vrij groot. Maar of dat 1,9 miljoen euro is, dat valt nog te bezien.

Helderse Courant, 7 juni 2019

https://www.noordhollandsdagblad.nl/regio/noordkop

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=onkruidbestrijder

3 Comments

 1. NUL FATSOEN BIJ DEZE MAFFIA CLAN!

  Gemeente: “Indien de Hoge Raad het advies overneemt, hebben wij dus onrechtmatig gehandeld en kan de wederpartij een procedure starten voor schadeloosstelling”.

  Stel je schopt een bal door iemands ruit. Vervolgens laat je hem 30 jaar procederen om vast te stellen dat dit onrechtmatig is. Nadat je al je nodeloze procedures verloren hebt, roep je glashard: Nee hoor ik ga ook nu niet uit mezelf aanbieden om de kosten van de glaszetter te betalen. Laat de rechtbank zich daar maar weer over buigen…. Zoiets kan aan de orde komen als de benadeelde partij een extreem bedrag eist. Maar een verliezende overheid dient een burger met het schaamrood op de kaken gewoon eerst een ruimhartige schadeloosstelling aan te bieden. Den Helder stuurt zijn slachtoffers echter DOELBEWUST opnieuw het bos in met smerige vertragingstactieken.

  Mede door dit soort afgrijselijke aso gedrag zijn de rechtbanken zwaar overbelast. Scholte en gezin werden met een pennenstreek van Schuiling op straat geflikkerd. Vervolgens moeten ze -zo ongeveer dakloos- jarenlang wachten totdat de rechter zich over die zaak buigt. En als dit dan eindelijk zo ver is, dan heb je met gehaaste soms zelfs half overwerkte rechters te maken. Daar speelt de gemeente op in, door te proberen deze zaak zo gecompliceerd mogelijk te maken en zo lang mogelijk te rekken. Walgelijk!

  En dat is dan overheid he, met zijn zogenaamde voorbeeldfunctie. Volstrekt verkankert die zooi. Van Den Haag tot Den Helder een grote maffiabende. Letterlijk!!

 2. Jop N. Roggeveen 12 juni 2019 op 11:04

  En de verantwoordelijk ambtenaar en bazen waar zitten die tegenwoordig? Bonussen al terugbetaald?

 3. Het doel van de eindeloze en uiterst kostbare procedures is juist om de verantwoordelijke ambtenaren en bazen met pensioen te kunnen laten gaan, voordat de beerput open gaat. De ultieme vorm van misbruik van recht.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.