Casper Duin – Eerste claim van Rob Scholte richting gemeente Den Helder bedraagt kleine vier ton: ‘Topje van de ijsberg’

Den Helder – Advocaat Benno Friedberg heeft namens zijn cliënt Rob Scholte een eerste claim ingediend richting de gemeente Den Helder.

Friedberg heeft de rechtbank in Alkmaar gevraagd om de gemeente te veroordelen tot de betaling van bijna 380.000 euro als voorschot. “Dit bedrag heeft betrekking op de huurovereenkomst“, stelt Friedberg. “Het komt vrijwel overeen met het bedrag, dat projectontwikkelaar Tuin heeft betaald voor het postkantoor, plus wat rente en kosten.

Inmiddels is komen vast te staan, dat Scholte een huurovereenkomst had. De kunstenaar stelt, dat de gemeente hem dus niet uit het gebouw had mogen zetten.

De kantonrechter buigt zich op 25 juni over de zaak van de huurovereenkomst en het door Scholte geclaimde schadebedrag. In januari oordeelde de Alkmaarse rechtbank, dat de gemeente onrechtmatig had gehandeld door de onderhandelingen met Scholte over de aankoop van het voormalige postkantoor af te breken. De gemeente is het daar niet mee eens en heeft hoger beroep ingesteld tegen die uitspraak.

Volgens Friedberg is de claim van 380.000 pas ’het topje van de ijsberg’. “Een registeraccountant rekent nu uit hoe hoog de claim wordt die betrekking heeft op de uitspraak in januari. Dat is zeker een bedrag met zes nullen.

Helderse Courant, 5 juni 2019

Reacties:

Erwin Mosk
Oeps….., dat worden geen kerstpakketten dit jaar…..

Fred Kwast
380.000 claim Scholte. + 2.000.000 Onkruid bestrijder+ ?.000.000 Nog een te verwachten claim van Scholte. En maar brullen , dat wij zo’n geweldig gemeente bestuur hebben. Hoeveel debacles komen er nog meer bij met dit gemeente bestuur. Maar ja, ik zal wel weer een azijnzeiker zijn. Misschien , ziet Hopje hier nog wat positiefs in .

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190605_45859783/eerste-claim-van-rob-scholte-richting-gemeente-den-helder-bedraagt-kleine-vier-ton

1 Comment

  1. Suggestie voor Wikipedia: Hoge Raad der Nederlanden. Deze instantie zorgt ervoor, dat falende bestuurders niet tijdens hun actieve diensttijd geconfronteerd worden met de gevolgen van hun wanbeleid. De Hoge Raad is een soort vertragingslading die ervoor zorgt dat explosieve dossiers pas tot ontploffing komen als de betreffende bestuurlijke criminelen met pensioen zijn.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.