Casper Duin – Den Helder in beroep tegen uitspraak over afbreken onderhandelingen met Rob Scholte + NH Nieuws – Den Helder in hoger beroep + Ronald Boutkan – Hoger beroep

Gemeente Den Helder in beroep tegen uitspraak over afbreken onderhandelingen met Rob Scholte

Den Helder – De gemeente Den Helder tekent hoger beroep aan tegen de recente uitspraak van de rechtbank Alkmaar in de juridische strijd met kunstenaar Rob Scholte.

De rechter oordeelde medio januari, dat de gemeente door had moeten onderhandelen met Scholte, die het oude postkantoor aan de Middenweg wilde kopen. Scholte heeft de gemeente gevraagd verder te onderhandelen, maar dat werd geweigerd. Die bereidheid was er volgens de rechtbank wel met de firma A. Tuin BV, de huidige bezitter van het pand aan de Middenweg. Daardoor werd het afbreken door van de gemeente van de onderhandelingen met Scholte als onrechtmatig bestempeld.

’De gemeente hoeft echter niet door te onderhandelen met Scholte, aangezien het pand al verkocht en geleverd is. In samenspraak met onze huisadvocaat zijn wij van mening, dat de rechtbank zich op een aantal onjuiste uitgangspunten heeft gebaseerd. Daarom hebben wij besloten om hoger beroep in te stellen bij het gerechtshof tegen het vonnis,’ zo meldt de gemeente.

Daarnaast meldt de gemeente, dat er verkennende gesprekken zijn over een mogelijk gesprek met Scholte en diens advocaat. “Daarnaast zijn wij inmiddels in contact getreden met de advocaat van Scholte om in de komende tijd te onderzoeken, of er voldoende aanknopingspunten zijn om een gesprek tussen beide te initiëren en hiermee een inhoudelijke behandeling van het hoger beroep te voorkomen. Het instellen van hoger beroep kan echter niet wachten, omdat de gemeente anders haar processuele rechten zou verspelen.”

Lees ook:
Rechtbank: gemeente Den Helder handelde onrechtmatig jegens kunstenaar Rob Scholte [update]
https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190123_4157810/rechtbank-gemeente-den-helder-handelde-onrechtmatig-jegens-kunstenaar-rob-scholte-update
Advocaat van Rob Scholte kondigt ’gigantische schadeclaim’ tegen gemeente Den Helder aan
https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190123_69342641/advocaat-van-rob-scholte-kondigt-gigantische-schadeclaim-tegen-gemeente-den-helder-aan

Helderse Courant, 27 februari 2019, 09:25

Reacties:

Ruud Van de Kerkhof
Kost de burgers van den helder weer een hoop geld en dat dankzij die rukkers op het stadhuis

Arie A A Ruiter
Lijkt wel een soort Vaticaan met al die losers.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190227_22282279/gemeente-den-helder-in-beroep-tegen-uitspraak-over-afbreken-onderhandelingen-met-rob-scholte

http://www.stichting-jas.nl/2019/02/gemeente-den-helder-in-beroep-tegen.html

Den Helder in hoger beroep tegen uitspraak atelier Scholte

Den Helder – De gemeente Den Helder gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank, dat ze de onderhandelingen met kunstenaar Rob Scholte over de aankoop van een voormalig postkantoor eind 2017 niet had mogen afbreken.

De gemeente is van mening, dat de rechtbank zich voor de uitspraak heeft gebaseerd op ‘een aantal onjuiste uitgangspunten’. Dat is te lezen in een brief, die de burgemeester en wethouders gisteren aan de gemeenteraad hebben gestuurd.

De uitspraak van de rechtszaak betekent echter niet, dat de gemeente weer opnieuw in onderhandeling moet met de kunstenaar. Dit omdat het pand al verkocht is en een nieuwe eigenaar heeft. Wat de ‘onjuiste uitgangspunten’ zijn waarover gesproken wordt, wordt in de brief niet duidelijk.

Het museum en atelier van Scholte, het voormalige postkantoor, werd vorig jaar april ontruimd. Dit gebeurde, omdat de kunstenaar geen gehoor gaf aan de oproep om te vertrekken. Hij vond, dat eerst de bodemprocedure in de zaak moest worden afgewacht. Hij schreef zelfs een open brief aan premier Mark Rutte om zijn zaak te bepleiten.

Lees ook:
Gesprek atelier Scholte te vroeg afgebroken
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/239100/gesprek-atelier-scholte-te-vroeg-afgebroken
Rob Scholte wil uiterlijk morgen sleutels van ontruimde museum terug
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/232053/rob-scholte-wil-nog-deze-week-sleutels-van-voormalig-postkantoor

NH Nieuws, 27 februari 2019, 14.41 uur

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/241149/den-helder-in-hoger-beroep-tegen-uitspraak-re

https://bussum.nieuws.nl/knipsels/6315/den-helder-in-hoger-beroep-tegen-uitspraak-atelier-scholte/

Gemeente in hoger beroep tegen uitspraak in zaak Scholte

Den Helder – De gemeente gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter (23 januari), waarin gesteld is, dat de gemeente onrechtmatig heeft gehandeld jegens Rob Scholte, door de onderhandelingen over de aankoop van het oude postkantoor af te breken. Dat heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt.

De rechtbank was van oordeel, dat Scholte niet hoefde te verwachten, dat de onderhandelingen met hem in het najaar van 2017 zouden worden afgebroken, waardoor het afbreken door de gemeente als onrechtmatig is bestempeld. De gemeente hoeft echter niet door te onderhandelen met Scholte, aangezien het pand al verkocht en geleverd is. In samenspraak met de huisadvocaat is het college van mening, dat de rechtbank zich op een aantal onjuiste uitgangspunten heeft gebaseerd. Daarom is besloten om hoger beroep in te stellen bij het gerechtshof tegen het vonnis.

“Daarnaast zijn wij inmiddels in contact getreden met de advocaat van Scholte om in de komende tijd te onderzoeken, of er voldoende aanknopingspunten zijn om een gesprek tussen beide te initiëren en hiermee een inhoudelijke behandeling van het hoger beroep te voorkomen. Het instellen van hoger beroep kan echter niet wachten, omdat de gemeente anders haar processuele rechten zou verspelen.”

Den Helder Actueel, 27 februari 2019 – 09:03

Reacties:

Richard
27 februari 2019 at 10:20
Daar gaan we weer…………..

Peter
27 februari 2019 at 10:37
Wederom op kosten procederen met de zuur verdiende belasting centjes burgerij. En de Raad, de gaapte weer eens en slaapt weer door.

RB
27 februari 2019 at 12:40
heb je het bier en de popcorn al klaargezet?

Richard
27 februari 2019 at 12:58
Helaas,deze pensionado moet op zijn ouwe dag zijn bijbaantje vervullen.Door diefstal van de regering Rutte moet ik helaas blijven werken om mijn ABP aan te vullen.Zodat ik in ieder geval mijn gemeentelijk belastingen en de gestegen OZB kan blijven betalen.Het geld van de gemeentelijke rechtzaken moet tenslotte ook ergens vandaan komen.Dus geen bier en popcorn vandaag .

RB
27 februari 2019 at 16:38
hier nog eentje die in hetzelfde schuitje zit 🙁

Ad
27 februari 2019 at 11:03
popcorn staat klaar
de “fanclub” zal het nodige knip-plakwerk wel weer van stal halen.

e
27 februari 2019 at 11:29
In een vonnis, staat ook , dat je tegen de uitspraak beroep kunt aantekenen en tot welke datum dat kan. Uit het bericht , begrijp ik , dat de gemeente tot het uiterste heeft gewacht met het instellen van een hoger beroep. Zo hebben ze nu een soort van dwangmiddel om Scholte en zijn advocaat min of meer te dwingen te komen praten, om het hoger beroep te voorkomen. Ziet de gemeente , de bui van verlies al hangen? En nodigen ze daarom Scholte en advocaat uit voor een gesprek?

Peter
27 februari 2019 at 11:33
Lijkt het wel op e. Dat gevoel had ik ook al.

Henk
27 februari 2019 at 12:01
Ik zou ook met de beste wil vd wereld niet weten waarin deze gemeente denkt gelijk te hebben met het handelen omtrent de uitzetting, maar goed…., procedeer vooral voort, het is maar gemeenschapsgeld

Henk van Kuijk
27 februari 2019 at 12:06
De avondbus Julianadorp kost al minder dan al die rechtszaken samen.

Martin
27 februari 2019 at 12:34
Er zou een tijd moeten komen dat de raad en B&W dit eens uit eigen zak gingen betalen in plaats van de burgers er mee op te zadelen, Dus allemaal je raadsvergoeding en je salaris maar inleveren voor deze rechtszaken. Geld is er niet voor, dat moet bij de minima wegkomen, of tis juist zo dat er geld teveel is in de gemeente, hoeft er ook niet gekort te worden op de minima en WMO.

Andrea
27 februari 2019 at 13:33
Ze verdienen daar niet genoeg voor Martin. het inkomen van de raad is denk ik 31x 15.000,- per jaar, en het college 7x 60.0000,- per jaar. dan heb je z’n € 885.000,- per jaar aan inkomen. En dat maal 4 is een kleine 3,5 miljoen euro. Alleen al de onkruidbestrijder die zijn rechtszaken inmiddels heeft gewonnen, krijgt minimaal 2,5 miljoen euro zonder de gemaakte juridische kosten .
Als ik alleen maar kijk naar de juridische kosten in zaak Scholte, dan zit je waarschijnlijk al aan dit bedrag. Conclusie de raad en college verdient te weinig..
Dan hebben we het nog niet over de minnelijke schikking die de gemeente blijkbaar met Scholte wil om de schade te beperken.

Marinus Vermooten
27 februari 2019 at 12:49
In de jaren dertig hadden we een talentvolle middelbare scholier (Melle Weersma) op de Helderse Rijks HBS die het lied Pennies from heaven componeerde. Het lied stond in 1936 in totaal 10 weken no. 1 hit in de Verenigde Staten in de uitvoering van Bing Crosby. Dus heel wat jaren eerder dan Venus van Shocking Blue (1970). Maar dit ter zijde. Ik dacht even aan ‘Pennies from heaven’ na het lezen van bovenstaand persbericht. Alleen de werkelijkheid is waarschijnlijk totaal anders. Het geld zal ditmaal niet vanuit de hemel ons landschap bedekken maar mogelijk als keiharde hagelstenen ons provinciestadje belagen. Hopelijk met mij ongetwijfeld vele Nieuwediepers een boze droom. Dan maar liever mikkend op het oeuvre van Bing Crosby terugkomend een White Christmas op 25 december.

Dick Berts
27 februari 2019 at 15:51
Den Helder heeft maar een strategie; Rob Scholte financieel kapot maken. Volkomen immoreel en volkomen passend bij dit bestuur. Scholte bezwijkt inmiddels bijna onder de proceskosten, terwijl Schuiling ons via de WOZ oneindig kan laten betalen voor zijn ego spelletjes. Ik denk er inmiddels heel hard over om deze maffia gemeente te verlaten.

Flipfluitketel
27 februari 2019 at 16:03
Doen wanneer moet ik helpen pakken 🙂

Bodelo
27 februari 2019 at 16:44
Dick, wat is je tegen voorstel? We geven Rob Scholte 1 miljoen en praten nergens meer over?

e
27 februari 2019 at 17:05
Nergens meer over praten , kan niet meer. De proces kosten , rijzen de pan uit . Er moet een uitspraak komen van de rechter , zodat duidelijk wordt , wie aansprakelijk is voor de gemaakte rechtskosten. Meestal is dat degene die de rechtzaak verliest, die kan ook worden veroordeeld tot de kosten van het proces. Daarom , wil de gemeente met Scholte en zijn advocaat praten , om te voorkomen dat het hoger beroep doorgezet wordt. Dit kan zijn omdat zij nattigheid voelen het beroep te zullen verliezen, en nu met een voorstel zullen komen.

Ad
27 februari 2019 at 17:21
niet twijfelen…. meteen doen.
goede reis

Richard
27 februari 2019 at 16:08
Beste Dick,ik vrees dat je goede voornemen je weinig goeds zal brengen.
In Den Haag zit nog de kliek van Rutte,toevallig ook VVD,met steun van figuren als Buma,die zijn ruggegraad ook al heeft laten verwijderen en nog wat van dat soort meelopers.Den Helder is slechts een afspiegeling van de landelijke politiek.
Liegen en bedriegen en de burgers uitknijpen.
Ik zeg : pak een biertje en een bakje popcorn,zet je muziek aan en luister nog eens naar het nummer Belgie van het goede doel………….

Dick Berts
27 februari 2019 at 19:28
Ik heb al een huis op het oog in Hollands Kroon. Kleine slag om de arm, maar het is bijna rond. Ik walg langzamerhand van deze gemeente en veel mensen zien me graag vertrekken. Altijd fijn om mensen blij te maken.

Peter
27 februari 2019 at 20:13
Zoals Richard terecht opmerkt, Den Helder is een afspiegeling hoe het landelijk gaat. De VVD heerst en verdeeld. Wie achter ze aan hobbelt krijgt een mooie job en hoeft de rest van zijn leven niet meer uit te kijken naar werk. Wie tegenstribbelt wordt gedumpt en komt nergens meer aan de bak. De VVD heeft op strategische punten haar poppetje zitten. Koen in Den Helder en Rutte in Den Haag bijv. Ze hebben een duidelijke overeenkomst, als ze het vuur aan de schenen wordt gelegd blikken of blozen ze niet. Immers ze weten dat ze het nimmer zullen verliezen. Niemand durft ze aan te pakken uit eigenbelang. Kijk naar onze pizzabakker. Die zou het wel ff gaan maken. Zit nu in het pluche nadat Koen over zijn krulletjes heeft gewreven. Inmiddels is deze koekenbakker ehhh pizzabakker hiervoor gezwicht en mag een pand uitbaten op WO. Koen zal ongetwijfeld tussen de middag Kees Visser erop uitsturen pizza’s te halen voor de ambtenarij op het nieuwe Stadhuis. Dat hebben ze wel verdiend na een dag hard werken.

Juttertje 51
27 februari 2019 at 23:43
inderdaad peter en feest visser heeft met zijn vrienden van den berg en schoenmaker een dikke vinger in de horeca pap en de pizza bakker is een samenwerking met s tom van den berg aangegaan wat ook zijn ondergang word want in het verleden behaalde faillisimenten tellen zwaar dok 51 en andere mislukkingen al dan niet op kosten van de gemeenschap

Henk van Kuijk
28 februari 2019 at 12:21
Dhr Assorgia heeft zichzelf uitgeschakeld, hij krijgt nu subsidie voor de verbouwing van zijn zaak; terwijl hij als fractieleider van de grootste partij in de coalitie met zijn wethouder toezicht moet houden op en eigenaar is van Willemsoord b.v.. Opstappen dus, hij is geen gesprekspartner meer voor ons. En zijn partij is besmet.

Henk
28 februari 2019 at 07:40
Beste Dick,
Dit plunderende zooitje ongeregeld blijft hier echt niet altijd besturen.
Ze lijken niet weg te werken maar op een dag realiseren ze zich dat er niets meer te halen valt, komt er een andere politieke stroming ofzo.. en verlaten ze het zinkende schip en dan zit jij op je boerderij over de akkervelden uit te kijken, wat je wilt!!, ook mooi.
Ik zou nog even wachten,” pak de popcorn en cola “erbij en geniet van de neergang/ uittocht van bepaalde lieden.
Ze maken steeds meer vijanden en omgekochte vrienden zijn geen vrienden, kijk maar naar Amerika.

Hans
28 februari 2019 at 09:03
Henk,
mss mag je mee met Dickie Dickie, Kunnen jullie daar gal spuien en roeptoeteren

e
28 februari 2019 at 09:15
Ligt je wel hè , iemand op voorhand een trap nageven. Toont wel aan wat voor een walgelijk figuur u bent .

Hans
28 februari 2019 at 16:09
E je kan ook mee hoor.
Ik geef geen trap na, maar jullie lopen alleeen maar te zeiken op het bestuur.
Totaal onzinnige reacties.
Dus bevalt het je niet, probeer het dan aan te passen en te veranderen, maar loop niet alleen maar te roeptoteren, daar hebben we genoeg van

e
28 februari 2019 at 08:07
Een strijder die het hoofd laat hangen. Hebben ze dan toch gewonnen Dick ?

Dick Berts
28 februari 2019 at 11:21
“Ze” hebben niet gewonnen, de inwoners van Den Helder hebben verloren, dankzij hun onverbeterlijke meelopers mentaliteit. Gelukkig zijn daar ook mooie uitzonderingen op. Daar ben jij er zeker een van.

Kobus.
28 februari 2019 at 14:20
Oei Dick….Hollands Kroon?? Ga je van de regen in de drup. Het is daar helemaal niets beter dan in DH. Lees stichting JAS Anna Paulowna en wordt wakker.

Dick Berts
28 februari 2019 at 14:41
Kon je best eens gelijk in hebben Kobus, heel Nederland is naar de Filistijnen aan het gaan. Maar uit Den Helder komen heeft een gigantisch voordeel; Erger kan het niet worden…

Anton Hagen.
28 februari 2019 at 16:38
Maar als u dan echt vertrekt heer Berts blijf dan wel s.v.p uw ongezouten mening geven over de wantoestanden in het Palermo van het noorden.
En verder heel weinig van alle negatievelingen aantrekken.
Denk zelf dat er bij het college het dun uit de broek loopt, dit gaat Rob winnen,helaas ten kostte van ons geld.
Jammer dat deze bestuurders niet persoonlijk aansprakelijk gesteld kunnen worden.
Alvast gegroet en we zien elkaar wel bij de opening van het Rob Scholte Museum in het oude postkantoor.
En voor de personen die dan vinden dat ik maar mee moet gaan met de heer Berts,ik blijf vrolijk hier in Den Helder.

Dick Berts
28 februari 2019 at 22:04
Dank uw wel meneer Hagen. Ik blijf altijd betrokken bij mijn geboortestad. Er is hier ook nog veel goeds, maar daar hebben we het na de heropening van het Rob Scholte Museum nog wel eens over. Ik verheug me erop om u daar te zien!

SK
28 februari 2019 at 11:00
Huidig bestuur helpt de gemeente naar de verdoemenis en onze kinderen zitten straks met de gebakken peren. Terwijl de dan oud-bestuursleden met hun zuurverdiende centjes op hun eenzame oude dag achter de geraniums zitten. Karma is een…
Crowdfunding voor (arme) Rob?

PenC
28 februari 2019 at 12:47
Op de sites van RTV-NH en NHD lees ik dat de gemeente dhr. Scholte tienduiznden eoro’s aanbiedt om verdere rechtszaken te voorkomen.

RB
28 februari 2019 at 13:17
zo las ik het in eerste instantie ook, maar als je verder leest dan is het eigenlijk behoorlijk misleidend hoe het in de kop staat

Dick Berts
28 februari 2019 at 13:25
Gemeente: We weten dat we volstrekt fout zitten en dat ons dit miljoenen gaat kosten. Maar omdat wij maffiosi zijn, stellen we u voor de keus; U laat zich met een fooi wegsturen, of wij procederen u tot aan de Hoge Raad kapot, ook al weten we dat we gaan verliezen, u bent dan waarschijnlijk al lang dood. En daar hopen we op.

e
28 februari 2019 at 13:48
Het aanbod om te praten, is niets meer of minder dan een valstrik. Als Scholte en zijn Advocaat niet op de uitnodiging ingaan, zal de gemeente dat aanvoeren in de recht zaak, als onwil van Scholte om tot een oplossing te komen. Gewoon heengaan en luisteren wat zij te zeggen/bieden hebben. Wethouder met of zonder machtiging , Scholte en advocaat zijn op de uitnodiging in gegaan. Dus ze maaien op voorhand een beschuldiging van niet willen praten om tot een oplossing tre komen , voor de voeten van de gemeente weg.

GerardM
28 februari 2019 at 14:47
Wouters heeft niks te vertellen, laat Koen Schuiling maar naar de advocaat gaan.

Henk van Kuijk
28 februari 2019 at 15:47
Over Willemsoord heeft Wouters onlangs gezegd: “Wat moet ik dan? Iets anders pikken ze niet. ” Hier geldt hetzelfde. En wie zijn “ze”? VVD, CDA, PvdA, en burgemeester Schuiling, die spelen als vanouds de baas. De rest heeft de opvattingen ingeleverd voor macht en pluche. Bezint eer ge begint, een foute coalitie, in strijd met de wens van de burger. En er is wel iets anders: opstappen en jezelf weer recht in de spiegel aankijken. En Behoorlijk Bestuur plegen. En niet: Slechter voor Den Helder. En referendum blokkeren.

e
28 februari 2019 at 16:30
Deze uitspraak lezende , lijkt het of Wouters bang is voor het college. Zou hij dan toch bij de kostuumnaaister langs geweest zijn om zich in het pak te laten naaien ?

RB
28 februari 2019 at 18:09
net op tijd voor de carnaval…. vroeger haalde we dat bij de Grauw, waar is zo’n carnavals-pak nu nog te verkrijgen? 🙂

Andrea
1 maart 2019 at 12:16
Even met het College van Burgemeester en Wethouders bellen, die kunnen je zo zeggen wie hun leverancier is….

Andrea
1 maart 2019 at 12:26
E, niet alleen Wethouder Michiel Wouters is bang voor Burgemeester Koen Schuiling en consorten. Kijk ook eens naar Wethouder Tjitske Biersteker.
Beide Wethouders zouden terug moeten gaan naar de tijd dat ze er waren voor de burgers.
Toen deze wethouders werkte als raadslid, vochten zij voor de burgers en lieten niemand in de kou liet staan.
Nu doen zij dingen waar ze naar mijn mening NIET voor de volle 100% achter kunnen staan, en werken tegen hun eigen principes in.
Hoe kan een oud raadslid zo veranderen op het moment dat ze Wethouder worden. Als raadslid altijd en voor iedereen bereikbaar zijn. En nu als Wethouder totaal onbereikbaar zijn, en de mensen waar voor ze vochten zo te kunnen laten vallen als een baksteen.
Wat gebeurt er met de principes van een raadslid op het moment dat zij wethouder worden?

Gekke Henkie
1 maart 2019 at 12:53
Wat er gebeurt met de principes van een raadslid op het moment dat hij of zij wethouder wordt? Dat lijkt me een vraag die eenvoudig is te beantwoorden. Ze krijgen opeens een riant salaris overgemaakt. En u weet: geld dat stom is, maakt recht wat krom is….

Judge X
1 maart 2019 at 15:45
Gekke Henkie kan gelijk hebben, maar bij de personen van Michiel Wouters en Tjitske Biersteker in samenhang met hun eerdere maatschappelijke status, past dit in het geheel niet.
Onder de reacties over “Activiteiten rond 100 jaar vrouwenkiesrecht” vond ik die bevestiging en misschien zien ‘wij’ een enig(st) ander mogelijk scenario over het hoofd, waar de creatieve geesten onder ons voorlopig zelf maar naar moeten speuren ….

anton
1 maart 2019 at 07:01
houd dit gedoe eens op laat die scholten ze vrouw maar gaan pesten en zelf maar geschikte ruimte zoeken voor zijn troep en het zelf betalen

Andrea
1 maart 2019 at 12:13
Anton, goed lezen. De gemeente bekend schuld in het onrechtmatig handelen. Scholte is degene die gewonnen heeft in de bovenvermelde zaak. Nu probeert de gemeente onder een gigantische schadeclaim uit te komen, door een zeer laag bedrag te bieden.
De gemeente weet dus dat ze fout zitten en uw opmerking richting Scholte is dan ook niet gepast.
Hij had een geschikte ruimte waar hij verbleef, en gemeente Den Helder is op de vingers getikt dat zij het pand niet hadden mogen verkopen aan een ander. De onderhandelingen met Scholte hadden niet stop mogen worden gezet omdat ze er bijna uit waren, aldus de rechtbank.

e
1 maart 2019 at 12:45
En dat wilde en deed hij ook . Maar de gemeente drammers dachten daar tot hun eigen schade anders over .

Henk
1 maart 2019 at 08:22
Stelletje amateurs, alvast in de media ventileren wat ze van plan zijn te betalen zonder dit met Scholte’s advocaat te overleggen!!!.
Het is een aaneenschakeling van blunders sinds die stadsvernieuwings kliek hier zit, verschrikkelijk dat wij moeten betalen voor al deze blunders/ projecten van ze!!, want dat hun hier weer achter zitten mag wel duidelijk zijn.
Woningstichting directeur Waltmann moeide zich te pas en te onpas met de onderhandelingen en heeft Scholte persoonlijk het laatste zetje het ravijn in gegeven, door de klikspaan uit te hangen.
Wanneer houdt het nou eens op???, ik denk als bovengenoemde zijn biezen pakt.

Henk van Kuijk
1 maart 2019 at 12:30
Er is van vele kanten gewaarschuwd. De schadeclaim zal zeker tien miljoen zijn. Ernstig wanbeleid dus. In een normale democratie treden dan de direct verantwoordelijken af. Maar de dhr Assorgia en de andere ingepakten zullen nu de coalitie en de burgemeester krampachtig overeind proberen te houden: de maskers zijn nu afgevallen. Net als dat van mevr. Biersteker: zij die waarschuwden zijn voor haar “oude mensen die voorbijgaan, tijd voor nieuw elan!”

Ferry
1 maart 2019 at 13:53
In het vonnis van 23jan jl staat:dat de gemeente jegens dhr Scholte onrechtmatig gehandeld heeft.
Dan zit je als gemeentebestuur incl voorbeeld functie zo fout als maar zijn kan.
Rest wel of niet in hoger beroep gaan,die keuze is er.
Tevens kun je proberen om in overleg te gaan met de tegenpartij.
De notulen van dit overleg kun je weer toevoegen in de hoger beroep procedure,van we hebben dit en dat voor gesteld,dhr Scholte kon zich in ons mooie aanbod niet verenigen.
Stel dat:dhr Scholte wel accoord gaat met de voorstellen vanuit de gemeente,wat het doel is van Don-Quichot,daarmee hoopt hij een motie van wantrouwen mee te voorkomen cq te overleven.
Als er maar 16 gram moraal in de raad zit,dan moeten zij bij herhaling vonnis(de gemeente heeft onrechtmatig gehandeld) wel m.i. een motie van wantrouwen indienen.
Overigens de evt. claim zou wel 10 miljoen kunnen worden.
Maar de hoogte van het evt. uit te betalen bedrag zal velen malen lager liggen.

e
1 maart 2019 at 14:50
Dat is niet enige wat de gemeente zou moeten betalen. Zij kunnen , indien Scholte in het gelijk gesteld wordt , ook nog de kosten worden veroordeeld voor de gerechts en advocaat kosten die Scholte heeft moeten maken.

Judge X
1 maart 2019 at 14:26
“Volgende week woensdag ontmoeten beide partijen elkaar bij de kantonrechter. Die beoordeelt of de gemeente de kunstenaar uit het Rob Scholte Museum had mogen zetten.” (NHD)

Ferry
1 maart 2019 at 16:35
Dat denk ik ook wel,e.
En ik denk ook wel dat dhr Scholte de overwinning ruikt.
Geen huurachterstand,verplicht een aantal expositie,s houden op jaarbasis is een gezag verhouding.
Toestaan permanente bewoning fam.Scholte.
FFFFFF zware brokken hoor voor de gemeente.
Kan zomaar onterechte uitzetting nog bijkomen.

https://denhelderactueel.nl/2019/02/gemeente-in-hoger-beroep-tegen-uitspraak-in-zaak-scholte/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=aankoop+oude+postkantoor
https://robscholtemuseum.nl/?s=firma+A.+Tuin+BV

1 Comment

  1. Het allerergste aan deze afgrijselijke zaak vind ik het optreden van Michiel Wouters. Eerst zogenaamd een vriend van het Rob Scholte Museum… Maar toen hij onder de donkere vleugels van Schuiling wethouder werd, draaide Wouters als een blad aan een boom om. Iets door mij aangedikt riep hij: Alle morele en menselijke aspecten van de zaak Scholte kunnen mij geen moer schelen. Ik stem mijn beleid volkomen af op geld. Deze zaak mag ons zo min mogelijk gaan kosten. Immoreler kan niet en natuurlijk is dat de voornaamste reden waarom ik me er zo boos over maak, maar die uitspraak is ook OERSTOM, omdat hij de gemeente Den Helder veel geld kan gaan kosten. Want sommige stukken van het recht zitten uiterst eenvoudig in elkaar. Zoals de zogenaamde onrechtmatige daad. Gedraagt iemand zich onfatsoenlijk ten opzichte van een ander en die ander lijdt daardoor schade, dan ontstaat er een schadevergoedingsplicht. Een wethouder die aangeeft dat hij niets met fatsoen en menselijkheid heeft, maar alleen om de knikkers speelt, veroorzaakt met zo’n domme uitspraak juist extra schade voor de gemeente.Hoe dom kun je zijn.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.