Casper Duin – Claim van een miljoen euro voor Zeestad BV + Nu de horeca er is neergestreken, is het op Willemsoord tijd voor hotel, short stay, wellness en nog meer horeca

Claim van een miljoen euro voor Zeestad BV

Onderaannemer eist meer geld voor bouw van schouwburg De Kampanje

Den Helder Ontwikkelmaatschappij Zeestad BV is verwikkeld geraakt in een juridisch geschil over de bouw van schouwburg De Kampanje.

Al geruime tijd liggen hoofdaannemer De Nijs uit Warmenhuizen en onderaannemer Kropman Installatietechniek met elkaar in de clinch over ’meerwerk’ aan de bouw van het theater op Willemsoord. Kropman heeft een claim van een miljoen euro bij De Nijs neergelegd, die het bouwbedrijf op haar beurt doorschuift naar ontwikkelaar Zeestad. “Inhoudelijk kan ik er weinig over zeggen“, meldt bedrijfsjurist Casper Schouten namens De Nijs. “Het geschil loopt al geruime tijd en is nu ’onder de rechter’. Zeestad is hierin inderdaad partij geworden.”

En dus is Zeestad gedagvaard voor het bedrag van een miljoen euro. ’Wij begrijpen, dat de afwikkeling van deze zaak nog onzeker is en mogelijk langere tijd gaat duren’, zo schrijft accountant PWC in het jaarverslag van Zeestad over 2018.

Directeur Ferdinand Vreugdenhil heeft alle vertrouwen in een goede afloop van de zaak. “Wij denken, op basis van informatie van onze juristen, dat het geschil kan worden opgelost. Zo niet, dan is het bedrag van een miljoen opgebouwd uit allerlei losse componenten. Dus mocht Kropman ergens over in het gelijk worden gesteld, dan betekent dat niet automatisch dat we een miljoen moeten betalen. Dit conflict loopt al enige tijd. Onze partners zijn hiervan op de hoogte. We zijn hierin de derde partij. Wat De Nijs doet door de claim door te schuiven, dat is gebruikelijk. Zij zijn de hoofdaannemer en hebben Kropman ingehuurd voor de installatiewerkzaamheden.’’ De bouw van de schouwburg op Willemsoord kostte in totaal 24,7 miljoen euro.

Helderse Courant, 15 oktober 2019

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20191014_31247112/claim-van-een-miljoen-euro-bij-ontwikkelaar-zeestad-voor-meerwerk-aan-bouw-schouwburg-de-kampanje-in-den-helder

Nu de horeca er is neergestreken, is het op Willemsoord nu tijd voor hotel, short stay, wellness en nog meer horeca

Den Helder – Ontwikkelmaatschappij Zeestad BV zet serieus in op verdere ontwikkeling van Willemsoord, met plannen voor een hotel, short stay, aanvullende horeca en wellness in een nieuw te bouwen gebouw.

Nu stap één is gerealiseerd met onder meer de verhuizing van de nachthoreca naar Willemsoord, is het volgens Zeestad directeur Ferdinand Vreugdenhil tijd voor stap twee. De vervolmaking van het horecaplein en uitbouw van Willemsoord tot een volwaardig bezoekersgebied. Tegen het huidige gebouw 56 aan moet nieuwbouw verrijzen, die plaats biedt aan meer horeca, een hotel en ruimte voor zogeheten shortstay en wellness.

Vreugdenhil acht de tijd er rijp voor. “Het toerisme groeit in de stad. Steeds meer mensen weten Den Helder te vinden. Dit is inderdaad eerder geprobeerd. Dat waren andere tijden, en dat was een ander Den Helder, met een ander imago. We zien de vraag naar overnachtingsmogelijkheden toenemen. Op Willemsoord is nu een bed & breakfast en een hotelschip, waar het steeds drukker wordt. Een hotel zou de perfecte toevoeging zijn voor de werf. Een dagje Willemsoord, met theater, bioscoop, eten en drinken en uitgaan.”

Van der Valk

Aan beoogd ontwikkelaar Tuin BV de uitdaging om een exploitant te vinden voor ’De Werf’, zoals het project is gaan heten. Vreugdenhil: “Financieel is het goed haalbaar. We zijn ervan overtuigd, dat iemand hier een goede boterham kan verdienen. Maar de zoektocht is misschien niet gemakkelijk. Het zal geen keten worden, is mijn verwachting. Een Van der Valk zit vaak op een knooppunt en dat is Den Helder uiteraard niet. Geef het de tijd. Als het na een jaar niet is gelukt, wanhoop niet. Er breken nog betere tijden aan.”

Daarnaast wordt gekeken naar wellness onder hetzelfde dak. “In de Noordkop is nauwelijks aanbod van wellness. Ook dat zou perfect in het totaalplaatje passen.”

Met de mogelijkheden voor shortstay wil Zeestad inspelen op de groeiende vraag naar huisvesting van tijdelijke werknemers voor bijvoorbeeld de marine en ECN. “Deze expats zoeken een kwalitatief en attractief onderkomen voor een paar maanden.”

Visrestaurant

Tot slot mikt Vreugdenhil op aanvulling van het horecaplein. “Niet iets, dat we al hebben. Een visrestaurant lijkt me fantastisch. We hebben diverse scenario’s voor ogen.”

Willemsoord BV directeur Hans Broekmeulen is enthousiast over de plannen. “De tijd is nu. Vier jaar geleden was ik heel ver met iemand uit Den Helder, die een hotel wilde vestigen in gebouw 72. Dat ketste op het laatste moment af. Degene had na eerdere conflicten te weinig vertrouwen in de gemeente. Op gebouw 72 rustte een hotelbestemming. Je kon er zo in. Maar dat wordt nu inderdaad stadhuis. We hebben door de jaren heen van alles geprobeerd. Voor een wellness resort was er interesse uit Duitsland, maar die man bedacht zich tijdens een vakantie. Ik zie het wel voor me, een drie of vier sterren hotel met wellness. In Eindhoven heb ik laatst een industrieel hotel bezocht. Waar je de kabels gewoon ziet lopen. Dat zou hier prachtig passen.”

Shoarma

Over aanvullende horecagelegenheden is Broekmeulen helder. “Het moet niet concurrerend zijn, want we zitten bij wijze van spreken niet te wachten op een failliete tent binnen een paar jaar. Een visrestaurant hebben we niet, dus graag. Een shoarmatent op Willemsoord wordt er wel eens geroepen. Ik zal er alles aan doen om dat tegen te houden.”

Helderse Courant, 15 oktober 2019, 20:19

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20191015_63588188/nu-de-horeca-er-is-neergestreken-is-het-op-willemsoord-nu-tijd-voor-hotel-shortstay-wellness-en-nog-meer-horeca

Reacties op Facebook Rob Scholte Museum

Jaap Holtzapffel
Sorry, u woont niet meer in Den Helder… Post liever over uw nieuwe toekomst!

Wim Vuur
Jaap Holtzapffel Wat heb je tegen die man? Heeft die je pijn gedaan?

Facebook, 16 oktober 2019

https://www.facebook.com/robscholtemuseum

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ferdinand+Vreugdenhil
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zeestad+BV
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hans+Broekmeulen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Kampanje
https://robscholtemuseum.nl/?s=Aannemer+De+Nijs
https://robscholtemuseum.nl/?s=horeca
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tuin+BV
https://robscholtemuseum.nl/?s=marine
https://robscholtemuseum.nl/?s=ECN
https://robscholtemuseum.nl/?s=shoarma

1 Comment

  1. Wat blijft er over van het nautisch karakter ?
    Wie zal de claim betalen ?

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.