Casper Duijn – Mediator aangesteld, die Plooien moet Gladstrijken in Loopgraven Oorlog tussen Rob Scholte en Gemeente Den Helder: Voorzichtig Moment van Toenadering op Zitting

Linda Reijerkerk (foto Centrum van Conflicthantering)

Mediator aangesteld, die Plooien moet Gladstrijken in Loopgraven Oorlog tussen Rob Scholte en Gemeente Den Helder: Voorzichtige Momentjes van Toenadering op Zitting

Den Helder – Met de Benoeming van Linda Reijerkerk tot Mediator en het Opheffen van het Beslag op Diverse Spullen van kunstenaar Rob Scholte door de Gemeente Den Helder zit er, in ieder geval voorlopig, weer enige Beweging in de Loopgraven Oorlog tussen beide Partijen.

Een Zitting maandagochtend bij het Gerechtshof Amsterdam was nodig om de Vastgelopen Zoektocht over de Benoeming van een Mediator vlot te trekken. Ina Molenaar, de Raadsvrouw van Scholte, opperde een Bemiddelaar, die niet bleek voor te komen in het Nederlandse Kwaliteitsregister van Mediators. Om die reden wees de Gemeente die Suggestie af. Molenaar benaderde vervolgens Reijerkerk, maar bleef hier steken. Daarop kwam de Gemeente, via het Mediatiebureau van het Hof, met drie Namen op de proppen. Tijdens de Zitting liet de Gemeente bij monde van Stadsadvocaat Ilse van der Poel weten Geen Bezwaar te hebben tegen de Benoeming van Reijerkerk.

Zwembad

Aan het Eind van de Rit is het dus aan Reijerkerk om een Bres te Slaan in het Web van Wantrouwen tussen beide partijen. Opmerkelijk genoeg is Reijerkerk momenteel eveneens de Mediator in het Geschil tussen de Gemeente Den Helder en de Bouwers van Zwembad Het Heersdiep. Reijerkerk is Directeur en Opleider van het Centrum voor Conflicthantering (CvC).

Een van de Raadsheren van het Gerechtshof adviseerde de twee Kemphanen maandag met klem om eerst met elkaar in Gesprek te gaan en in een latere fase het Advocatenkantoor Friedberg & Mahn erbij te betrekken. Want ook de voormalig Advocaten van Scholte hebben Beslag Gelegd op diens Kunst vanwege Uitblijvende Betalingen door de kunstenaar. Friedberg & Mahn heeft een Onbetaalde Rekening van 375.000 euro. De Gemeente eist zo’n 550.000 euro van Scholte.

Voor de Mediation, die zo snel als mogelijk moet beginnen, wordt zo’n drie tot vier maanden uitgetrokken. De gemeente neemt de Kosten van de Conflictbemiddeling voor haar Rekening. ,,Aan Beide Kanten zijn Dingen Gedaan, die niet Rationeel en Verstandig waren’’, gaf de Raadsheer de twee Kampen mee. ,,Ga Niet op de Historische Toer. Kijk vooruit.’’

,,We gaan de Mediation positief in en willen Maatregelen nemen om het Vertrouwen te bevorderen’’, zo stelde de aanwezige Wethouder Michiel Wouters. Op haar beurt liet Lijsje Snijder, de Echtgenote van de kunstenaar, weten blij te zijn met de Aanwezigheid van Wouters.

Toenadering

Zo waren er maandag de eerste, voorzichtige Momentjes van Toenadering, aan de Vooravond van de Mediation. De Gemeente toonde zich bereid om het Beslag op te heffen op diverse Spullen van Scholte, zoals Werktuigen en Zaken met Weinig Waarde. Zoals een Verzameling IJscobekers van de kinderen, Drukpersen, een Doos Knikkers en ingelijste Oorkondes en Dankbetuigingen uit Japan. Met het Voorbehoud, dat Friedberg & Mahn, de andere Beslagleggers, hiermee in moet stemmen.

Toch werden aan beide Kanten de Hakken nog ’Ouderwets’ stevig In het Zand Gezet. De Gemeente stemt er niet in toe om ruim tweeduizend Drukplaten terug te geven aan Scholte. Platen, waarmee Scholte volgens Snijder kunst kan maken en daarmee Geld. ,,Daar is de Gemeente toch ook bij Gebaat?’’, aldus de echtgenote. ,,Juridisch staat u in uw Recht, maar het Teruggeven van de Drukplaten zou een Mooi Gebaar zijn’’, gaf de raadsheer aan stadsadvocaat Van der Poel mee.

Aan de andere kant zou de Gemeente graag zien, dat Scholte diverse Borduur en Kunstwerken afmaakt en of signeert. Dan is de Kunst echt af en dus meer waard bij Verkoop. ,,Dat gaat Rob niet doen’’, maakte Snijder duidelijk.

Ingestort

Scholte zelf ontbrak bij de Zitting. De kunstenaar zou via een Videoverbinding inbellen, maar volgens Molenaar was Scholte vanwege de Oplopende Spanningen rond de Rechtszaak Ingestort’.

Lees ook
Mediation tussen Rob Scholte en de gemeente Den Helder. Maar wie moet proberen een oplossing te vinden voor de hoog opgelopen ruzie?
Mag Den Helder nou de kunst van Rob Scholte veilen of niet? Het gerechtshof is er nog niet over uit
Rob Scholte ontspringt de dans opnieuw. Ook het Amsterdamse gerechtshof verbiedt de veiling van zijn kunstcollectie
Rob Scholte verliest zijn strijd tegen Den Helder. Zijn kunstcollectie wordt vanaf 9 april openbaar verkocht, maar hij blijft strijdbaar

Helderse Courant, 21 juni 2021 om 15:45

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20210621_19070546

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gerechtshof+Amsterdam
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lijsje+Snijder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ina+Molenaar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ilse+van+der+Poel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadsadvocaat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mediation
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mediator
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mediatiebureau
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nederlandse+Kwaliteitsregister+van+Mediators
https://robscholtemuseum.nl/?s=Conflictbemiddeling
https://robscholtemuseum.nl/?s=Linda+Reijerkerk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Centrum+voor+Conflicthantering
https://robscholtemuseum.nl/?s=CvC
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zwembad+Heersdiep
https://robscholtemuseum.nl/?s=Advocatenkantoor+Friedberg+&+Mahn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Beide+Kanten+Dingen+Gedaan
https://robscholtemuseum.nl/?s=Verzameling+IJsbekers
https://robscholtemuseum.nl/?s=Drukpersen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Knikkers
https://robscholtemuseum.nl/?s=Light+Your+First+Currency
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oorkondes
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dankbetuigingen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Drukplaten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mercurius
https://robscholtemuseum.nl/?s=Borduurwerk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Embroidery
https://robscholtemuseum.nl/?s=Signatuur
https://robscholtemuseum.nl/?s=Signeren
https://robscholtemuseum.nl/?s=Yours+Sincerely

1 Comment

  1. Beste Rob en Lijsje,

    Veel sterkte weer toegewenst met het oplossen van het ‘conflict’ met de gemeente Den Helder.
    Bedenk dat liefde in combinatie met De Waarheid altijd zal zegevieren.

    Be strong!

    Dienand

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image