Carros – Porsche centraal op Kunst10daagse

Door Redactie Carros · Op 13 oktober 2014
Tijdens de Kunst10daagse van Bergen (17 – 26 oktober 2014) kunnen de kunst- én autoliefhebbers aan hun trekken komen in de galerie van Rogier Jonk, de zoon van Nic Jonk. Hij heeft zich, samen met zeven andere kunstenaars, laten inspireren door het automerk Porsche.

Rogier Jonk is de telg van Nederlands bekendste beeldhouwer Nic Jonk en runt sinds mei van dit jaar zijn galerie in het hart van Bergen. Samen met de kunstenaars Rob Scholte, Peter Diem, Erik Tierolf, Theo van de Boogaard, Donna Corbani, Pascale Lefebvre, Robbert Strüwer heeft Rogier Jonk een prachtig kunstwerk gemaakt met als thema Porsche. Jonk heeft hiervan op zijn beurt weer schitterende gicleeprinten gemaakt. De printen zijn in een oplaag van slechts 100 exemplaren gedrukt in 10 kleuren op 240 grams fine art paper met een formaat van 43 x 60 cm. Uiteindelijk zijn ze verzameld in een houten box. Op voorhand is deze Porschebox al een collectorsitem. Tijdens de Kunst10daagse zijn de boxen en de originele werken te bewonderen bij Maison des Arts aan Plein 7 in Bergen.

911 EURO

De eerste 25 boxen gaan weg voor 911 euro exclusief btw. Aanmerkelijk goedkoper dan de 1.600 euro per stuk die de laatste 75 boxen gaan kosten. De galerie heeft naast de Porsche collectie een permanent aanbod met werken van Nic Jonk, Karel Appel, Lucebert, Eugene Brands, Jeroen Krabbé, Walasse Ting en vele anderen. Daarnaast zijn regelmatig nog wisselende tentoonstellingen te zien. En wat te denken van het souterrain van ruim 200 vierkante meter? Daar exposeren twaalf kunstenaars hun werk. Het is een broedplaats voor kunstenaars die daar per maand een unit kunnen huren om zo hun werk aan het grote publiek te tonen. Een geweldig concept dat gretig aftrek heeft.
Jonk is vastberaden om een spraakmakende galerie te exploiteren. Hij is nu, na vier maanden, al goed op weg om zijn galerie in het kunstdorp Bergen landelijk op de kaart te zetten. Bezoekers uit het gehele land weten nu al de weg naar Maison des Arts te vinden. Voor meer info kunt u terecht op http://www.rogierjonk.nl.

http://www.carros.nl/nieuws/42227-porsche-centraal-op-kunst10daagse

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image