Carina Gutker – Welstandscommissie tegen plan kleurrijke flats Waddenzeestraat

Den Helder – De Welstandscommissie vindt het idee van kleurrijke flats aan de Waddenzeestraat maar niets. Woningstichting wil een van die flats grondig aanpakken.

De flat zou een metamorfose krijgen in de kleurrijke stijl van de Oostenrijkse kunstenaar Friedensreich Hundertwasser. ,,We willen het plan heel graag realiseren, dus we leggen ons niet zomaar bij deze beslissing neer’’, zegt woordvoerster Marion van den Broek van Woningstichting.

,,Na de zomer gaan we met het college praten.’’ In ’stedenbouwkundig opzicht’ zou het plan niet in de wijk passen.

NHD, 25-7-2016, 18:42 (Update 25-7-2016, 18:47)

Reacties:

Margareth Riemens · Den Helder
Juist een hele mooie bliktrekker….ik woon om de hoek en ik zou het heerlijk vinden om dit in mijn wijk te hebben…..hou aub jullie poot stijf bij deze beslissing

Jan van Schie
Past absoluut niet in de wijk stedenbouwkundig gezien. Maar woningstichting kennende zal dit wel gaan gebeuren. Die zal en moet haar zinnen doordrukken. Jammer genoeg.

Margareth Riemens · Den Helder
Ik hoop het echt Jan….doe eens gek…doe eens leuk….mag best wat spraakmakends neergezet worden….want als de huidige staat stedenbouwkundig correct is….dan heeft degene die dit zo gecreëerd heeft echt een pestdag gehad…..zo triest als je er langs loopt…..ik zeg …kom maar op met die kleuren…

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Ingrijpende bouwplannen behoren onderwerp van inspraak te zijn, in de wijk. En niet gelijk van bovenaf door een commissie (wie zitten daar in?) afgehamerd te worden.

Christina Gilbert
mooi zoo wil ik wel wonen

Henk Keizer · Van Matroos tot marine officier bij Koninklijke Marine
Ik zou die op moskeen lijkende uien op ee daken achterwege laten….

Jelle Hoorn
Eh ja, daar ben ik ook niet zo van. 🙂

Monique Kohn · Den Helder
De meeste moskeeën hebben juist slanke torens, zonder ui erbovenop. Die uien zijn hoofdzakelijk christelijk. Google anders eens op: ui bouwkunst.

Jelle Hoorn
En wie zitten er dan in die commissie? Nee, je moet het lekker saai en grauw doen.. dat is leuk. Juist een unieke kans dit. Meer kleur is altijd goed.

Elisa van der Molen
Welstandscommissie moet een beetje met de tijd meegaan. Ze houden nog zo vast aan het conservatieve, je moet al vechten als brugman om een houten huis ipv een stenen huis neer te zetten. Brrr…

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28330070.ece

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image