Carina Gutker – Kijkdag postkantoor Den Helder trekt geen kijkers

De kijkdag die makelaar Redres donderdagochtend hield voor de verkoop van het voormalige postkantoor aan de Middenweg in Den Helder heeft geen kijkers opgeleverd.

De makelaar en een medewerker van de gemeente Den Helder stonden van 10 uur tot half 12 te wachten bij de ingang van het pand, maar niemand kwam opdagen. Terwijl zich wel mensen voor de kijkdag hadden opgegeven, bevestigt de makelaar. Hij wil echter niet zeggen om hoeveel gegadigden het gaat of wie het zijn.

De geïnteresseerden zouden afzonderlijk een rondleiding door het gebouw, gelegen naast het station, krijgen. Alleen serieuze belangstellenden worden volgens de makelaar in het pand toegelaten, om zo nieuwsgierigen te weren.

De eerste kijkdag op 9 augustus ging niet door omdat kunstenaar Rob Scholte weigerde mee te werken. Nu er op de tweede kijkdag geen bezoekers waren, komt er waarschijnlijk een derde, of zelfs vierde, kijkdag. „Dat zal in ieder geval vóór 4 september zijn”, aldus de makelaar. „Want dat is de uiterste datum dat mensen op het gebouw kunnen bieden.”

Noordhollands Dagblad, 24 augustus 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/playlist/den-helder-uitgelicht/artikel/kijkdag-postkantoor-den-helder-trekt-geen-kijkers

2 Comments

  1. Alleen B&W van Den Helder willen maar niet begrijpen hoe sterk Scholte juridisch staat. Projectontwikkelaars begrijpen dat wel en hebben wel wat beters te doen dan hun dag te verspillen aan een kansloze missie.

  2. Hmm … misschien kan Rob Scholte in samenwerking met de makelaar wel een kunstproject aan de kijkdagen verbinden, met smeuïg schaars-geklede dames en heren (voor elk wat wils).
    Op veel kopers moeten gemeente en makelaar ook dan niet rekenen, maar ik voorspel dat het aantal kijkers spectaculair zal stijgen en dat willen we toch in een museum nietwaar !
    Misschien wil de burgemeester het project wel openen. :P

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.